Basil, a híres egér detektív

Bakancslistához adom
The Great Mouse Detective
amerikai animációs film, 74 perc, 1986

Értékelés:

11 szavazatból
Szerinted?

Stáblista:

Szereplők

Ratigan professzor (hang)
Bartholomew (hang)
Dr. David Q. Dawson (hang)
Olivia Flaversham (hang)
Fidget (hang)

Hozzászólások

Szerinted?
Torolt Felhasználo 2016 ápr. 22. - 08:21:25
Bár ismeretlen okból fut magyar címmel, de szinkronizálva nem volt.

Évszám...

Az az igazság hogy a Sherlock Holmes történetek sosem kötöttek le igazán. Van egyfajta üresség bennük, még a jó feldolgozásokban is. Egyszer még olvasni is próbáltam õket, de kiderült az író nem nagyon törõdött a saját alakjaival, pl. egyik írásban Wattson a bal lábára sántít, a másikban a jobbra, ilyesmik. Itt is az van hogy elvileg minden adott hogy tök izgi legyen, én mégis valahol untakozom. Végig. Ez van.

Meg hogy Basil amint kényelmes neki lazán gyilkol. Mégis, mivel jobb õ a patkánynál ha meg sem próbál letartóztatni?

A legnagyobb változtatás hogy itt Sherlock a kemény buzi, nem Wattson. Gyerekeknek meg kérdéses bemutatható-e ez az egész ha másért nem, hát az ivás és kurvázás miatt ami a szalonban folyik.

------------

Ezen kívül idõrendben volt még elõtte a Fekete Üst a Disney rendezésében, valamiért annak itt nem lehet topicja, pedig az szinkronos.

Abban az alapprobléma nem is az hogy jön a gonosz, hanem a kellõ oktatás hiánya, az bizony. Fiú sokkal hatékonyabb lenne és nem keveredne zûrbe HA el lenne neki mondva a szükséges információ.

Van aztán egy kis hullarablás, de az engem sosem zavart. Az üst hatástalanítása viszont tulajdonképpen érdekes lehetõségeket tár fel. Mert ugye aki bemászik nem mászhat ki. Élve nem. Node holtan? Élõholtan?

Érdekes fantasy-próbálkozás a Disney-tõl, egy '80-as évekbeli rajzfilmminõség (mint az akkori TMNT, vagy egy HeMan) kijön belõle ha nem is nagy klasszikus.