Félédes álom

Bakancslistához adom
Meet Monica Velour
18 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai vígjáték, 98 perc, 2010

Értékelés:

27 szavazatból
Szerinted?

Linda Romanoli (Kim Cattrall) lecsúszott pornósztár, aki a 80-as években volt a pályája csúcsán. Első számú rajongója, a 17 éves, szűzies életet él, bár nem feltétlenül önszántából, imádja a régi filmeket és a '30-as évekbeli jazzt. A srác egy nap felpörgeti motorizált virslistandját, és elindul, hogy találkozzon vágyainak tárgyával. Az egykori sztár azonban nagyon maga alatt van, és nehezen viseli, hogy utolsó imádója erőszakkal akarja kihúzni őt a gödörből.

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
alien1976 2014 júl. 22. - 05:35:13
Az biztos, hogy nem vígjáték. Vannak benne humoros jelenetekm, amik megmosolyogtatnak, de olyan amitõl az ember a térdét csapkodja, olyan egy sincs.
Inkább egy drámának mondanám, amiben egy fiatal srác szemszögébõl ismerjük meg a lecsúszott, lerobbant régi sztárt.
A történet elolvasása után, húúú, ilyet már sokat láttam, érzés kapott el, de hála a jó égnek nem bántam meg afilm megnézését.
Féltem, hogy a történet küözepe befog lassúlni, s kissé unalmas lesz, de nem így lett. Az óvatosan beleszõtt kezdõdõ jellegû románc, nagyon finom adagolva, végig érdekessé tette a történetet.
A film vége nagyon ügyes volt. A telefon beszélgetés közben lett bemutatva az egymásra találás, s ez nagyon jól lett összerakva.
A színészi játék nekem tetszett, s a zenére sem lehet panasz.
kroll 2012 júl. 20. - 14:41:16
A rendezõ-forgatókönyvíró valószínûleg saját fiatalkori ábrándozásait öntötte filmes formába. Efelõl nem is hagy kétséget, olyannyira nem, hogy a film fõhõsét alakító színész döbbenetesen hasonlít a rendezõre.

Lásd itt:http://www.zimbio.com/pictures/KpE1ABKcIOT/Fair+Game+Premiere+36th+Deauville+Festival/6gLxsXj2bQr/Keith+Bearden

A kiöregedett elhízott pornószinészõ alakját pedig feltehetõen Ginger Lynn ihlette. Mindenesetre igencsak hasonlít rá a filmbeli Monica Velour.

Ginger Lynn:http://withfriendship.com/user/kethan123/ginger-lynn.php

Monica Velour: http://movies.gearlive.com/movies/article/q107-cinema-scene-kim-cattrall-gains-weight-50-cent-loses-tattoos/
feketevipera 2012 júl. 19. - 22:33:05
Személy szerint nem nevezném vígjátéknak a filmet, inkább drámának, amit fanyar humor szõ át (véleményem szerint most az egyszer elfogadható a magyar cím, kicsit erõltetett ugyan, de úgy gondolom, jól kifejezi a keserédes hangulatot, ami jellemzõ a sztorira). Akadnak benne poénos(nak szánt) részek is, de jobbára inkább a drámaiság az erõs. A történet egy viszonylag jól bevált sablonra épül (egykor szebb napokat látott, mára lecsúszott ember, akit valaki igyekszik "megváltoztatni"), típusfigurákkal. Látható, hogy az alkotók a hollywoodi szirupba próbáltak elrejteni valamiféle mondanivalót, de véleményem szerint ez sem ment túl a már százszor megemésztett tucattanulságokon. Úgy vélem, a jobb pillanatok ellenére sem lép túl a nagy átlagon a film, többé-kevésbé "tisztes iparosmunka", de semmi több. Kiemelendõnek tartanám Kim Cattrall alakítását, szerintem õ az, aki elviszi a hátán a produkciót. A többiek kevésbé remekelnek, igaz, idehaza talán kevésbé is ismertek, kivéve Brian Dennehyt, aki viszont a jelek szerint eléggé megöregedett, alig ismertem meg. Egyébként eleve nem nagy elvárásokkal ültem neki megnézni a filmet, így nem is okozott csalódást, egyszer meg lehet nézni. Kár érte, szerintem többet is ki lehetett volna hozni belõle, annak ellenére, hogy nem túl egyedi a sztori.