A félkarú harcos

Bakancslistához adom
Du bei dao wang
16 éven aluliak számára nem ajánlott hongkongi akciófilm, 95 perc, 1969

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Lei Li egy régi kardpárbaj során veszítette el fél karját. Legyőzője egy harcművészeti iskola könyörtelen mestere volt. Hosszú évek kitartó tréningjének köszönhetően Lei Li ma már megmaradt bal karjával és kung-fu technikák ötvözésével is képes megvédeni magát, és mikor egy fiatal lány a segítségét kéri, be is bizonyítja, hogy bármely harcosnál különb.

Stáblista:

Szereplők

Fang Gang
Hsiao Man
Ling Hsu
Lu Tung
Chiao Feng
Kuan Hsien

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
offtopic
adamnagysweetmovie 2015 aug. 25. - 11:44:17
Van egy harmadik része is, 1971-es, az egyszerûség végett az is hibás címen szerepel itt (a porton mindkettõ folytatás az elsõ rész címét viseli...)
adamnagysweetmovie 2015 aug. 25. - 11:38:11
Megtévesztõ, hogy itt az elsõ rész címe szerepel.
Valójában ez a 2. turnus, címei: A félkarú kardvívó visszatér (Return of the One Armed Swordsman, 1969)
Paolino 2015 jún. 27. - 22:33:42
Bár lehet, hogy én tévesztettem össze egy másik, hasonló filmmel. :)
Paolino 2015 jún. 27. - 12:19:37
Aki írta a film leírását, tuti nem látta a filmet. A fõhõs karját nem az a bizonyos mester vágja le, hanem a "húga", akivel együtt nõtt fel.
feketevipera 2015 jún. 21. - 23:16:15
Õszintén szólva rosszabbra számítottam, de ennek a filmnek még aránylag jó volt a sztorija, nem csak szimpla kung-fu volt, sõt, még a drámaiság sem hiányzott belõle teljesen. Nyilván nem bergmani mélységekre kell gondolni, de az általam látott hasonló tematikájú produkcióknál azért jóval több hangsúlyt fektettek egynémely szereplõk lelki vívódásaira. Amúgy az ismertetõ szerintem részben téves, azt se tudom, ez a Lei Li honnan került az ismertetésbe, hiszen a filmben Fang Gang a fõszereplõ neve. Nem remekmû, de számomra még így is meglepõen jobb volt sok más harcmûvészetrõl szóló filmnél. Azért az igaz, hogy a díszleteknél legtöbbször látszott, hogy nem valódi tájban játszódik a jelenet, meg hogy a vér sem vér, de ez legyen a legkevesebb. A fontosabb figurák viszonylag egyénítettek voltak, a színészek játékát sem lehet rossznak mondani, és bár nem vagyok az ilyen zsánerû filmek rajongója, nem bántam meg, hogy megnéztem.