Alex Cross

Bakancslistához adom
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai thriller, 101 perc, 2012

Értékelés:

91 szavazatból
Szerinted?

Alex Cross (Tyler Perry) a detroiti rendőrség nyomozója. Gyerekkori jóbarátja, Tommy Kane (Edward Burns) egyben társa is. Ketten együtt próbálnak segíteni Monica Ashe nyomozónőnek (Rachel Nichols), aki épp egy magát Picassonak nevező pszichopata sorozatgyilkost (Matthew Fox) hajszol. Kane szerint egy szimpla elmebeteg férfiról van szó, Cross azonban úgy gondolja, hogy Picasso tettei egy nagyon is átgondolt terv állomásai, és áldozatait sem találomra választja ki. Sejtése később be is igazolódik, mikor a gyilkos felhívja őt telefonon, és a szeme láttára végez egy szívéhez közel álló emberrel. Innentől személyessé válik az ügy, és izgalmas macska-egér játék veszi kezdetét, amelyben két a végletekig elszánt férfi próbál végezni egymással. A mindig megfontolt Alex Cross pedig kénytelen sutba vágni morális elveit, hogy elkaphassa az ámokfutó gyilkost.
Bemutató dátuma: 2012. november 8. Forgalmazó: Fórum Hungary

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
pp13 2016 febr. 21. - 13:13:55 6/10
Zárójelben: nem hittem a szememnek, hogy Matthew - aki elõtte sem volt fizikailag azért puding - de milyen számokkal nehezen kifejezhetõ testzsírszázalékot szedett már itt össze?? Egy országúti kerékpárost is majdhogynem megszégyenít.
Ha már csak ezért is (nem csak),de jár neki a Big Respect!
4/10
Újvállalkozó 2015 febr. 05. - 23:42:54 4/10 Előzmény Snyd_21
4/10

A másik két Alex Cross-os film nyomába sem ér. Bár azok könyvbõl készültek és szerintem ez meg nem (de lehet, hogy tévedek). Matthew jól játszott benne, a vízcsöves meg a metrós jelenet is jó volt, de ezeket leszámítva kicsit uncsi volt. A fekete fõszereplõt sem tudom hol találták, nagy nulla volt. Többet nem hiszem, hogy megnézem.
lenccs 2014 nov. 13. - 22:20:24
ez a film ígéretesen indult, de a közepe táján kifulladt a forgatókönyvíró. egy rakat dolog homályos és kidolgozatlan maradt nekem, holott annyira elkezdték felépíteni azokat a szálakat a film elejétõl, hogy vártam volna rájuk választ, okokat, de egyszerûen csak vagdalkoztak a végén és snitt.
7/10
Murphyyy 2013 jún. 11. - 22:42:27 7/10
Elõször furcsa volt Matthew Foxot elmebeteg, szálkás testû, pszichopata gyilkosnak látni, de azt kell mondjam jól játszotta a szerepét, mert ennyire már rég vártam valakinek a halálát, mint neki. Nem értem a lehúzásokat, nálam 7 pontot azért ér a film, és én a fõszereplõ játékával is megvoltam elégedve. Picit ijedten ültem neki a filmnek, látva az 5.3 pontot, de kellemeset csalódtam. (SPOILER) Az utolsó percig izgultam, és vártam, hogy elkapjuk a tettest, fõleg miután szó nélkül megölte a fõszereplõ feleségét, majd a másik csajt is, felborítva ezzel mindkét fõszereplõ rendõr életét..
Snyd_21 2013 ápr. 23. - 02:56:01
Az ötlet és a sztori alapjában véve nem volt rossz... no de a megvalósítás az botrányosan gyenge. A rendezésnél már csak a fõszereplõ személye volt rosszabb. Én ezt a feka csókát nem láttam elõtte nagyon semmiben, de a neve mostantól elég rossz marketing lesz bármilyen filmhez... egyszerûen irritált. Fox eléggé tetszett, próbált valamit kihozni ebbõl a ramatyból, de ez a film nálam egy 3/10-es.
Fülenincsnyúl 2013 ápr. 21. - 12:27:28
Elég beteg film volt, többször biztos nem nézem meg. Szerintem mondjuk Matthew Fox jól hozta ezt az agresszív, elmebeteg szerepet. Bár a jóságos szamaritánus Lostos Jack doktor után furcsa volt ilyen karakterben látni. Alex Cross szerepére meg biztos mást választottam volna.
k11zoltan 2013 ápr. 14. - 22:47:20
Átlagos akció, csak kevés akciójelenettel.
4/10
goldmax 2013 ápr. 14. - 17:16:08 4/10 Előzmény zozoo83
A magasvasútig el sem jutottam,50 p-nél kuka,és addig is vakaróztam,a másnapi melón agyaltam stb.
Szóval ha ebbõl a témából mondjuk Fincher csinál egy mozit,akkor benézünk az ágy alá elalvás elõtt.
De ez a dilettáns csapat ezzel a szigetes gyerekkel egy röhej.Egy pillanatát sem tudtam komolyan venni ennek a B katos trutyinak.
Picivel van felette a Gyilkos robotklónok bosszúja 4-nek,és társainak.
Egy nagy 2-es.
4/10
zozoo83 2013 ápr. 08. - 13:45:54 4/10
A magasvasút jelenettel nagyon elkúrták a filmet, így lehetetlen megtervezni egy gyilkosságot szerintem.. Kb 5 mp-je volt kilõni az ajándékcsomagot amíg elszáguldott az útkeresztezõdésbe, a célpont meg pont akkor ért oda a helyszínre és szált ki az autóból.. Szinte bármennyivel is késõbb vagy hamarabb ér oda akár a vonat, akár a kocsi, máris bebukta az egész akciót, ugye ha megy valaki valahova általában korábban szokott érkezni, de minden benne van a pakliban, a forgalom is.. Nyilván õ egy profi bérgyilkos szerepét játssza, de ezt nem lehet így kiszámítani..
SpencerBarnes 2013 ápr. 07. - 10:22:10
NAGYON gyenge :(
Nem tom' honnan szalajtották ezt a niggert, de már eleve tõle sz*r az egész...
4/10
beo71 2013 márc. 05. - 15:05:35 4/10
Egész végig azon gondolkodtam : a jóllakott napközis kinézetû feka vagy a kemény akarok lenni, de csak nevetséges lettem Lost-os csávó a szarabb vagy simán a film pocsék.
SPOILER

A film végén a két idegesítõ rendõr úgy évõdik és röhögcsél, mintha nem is õk veszítették volna el a szeretteiket.

SPOILER vége

A film gyenge, a többi is rossz.3/10.
Az egyetlen jó dolog : Néha azt hiszem ( fõleg, amikor hallom 10-20 millió dollárt kap egy színész )hogy a színészkedés nem nagy dolog, de Matthew Fox erõltettet, silány alakítása láttán felrémlett, mennyire tévedésben vagyok.Ez a kis szálkás pöcs felidézte jó pár sikerült pszihó képét ( Robert De Niro, Javier Bardem, Michael Schonaerts )amiket most újra elõkapok és élvezettel végig nézem õket, ez után a fájdalom után.
R4bbit 2013 jan. 01. - 21:52:02
Nekem a film elsõ fele bejött: szépen alakult a dráma, aztán egyszerre átcsapott az egész egy sablonos bosszútörténetté... Sokkal hitelesebb lett volna, ha egy törvényszéki pszichológus marad a kaptafánál és nem nyers erõszakkal igyekszik megoldani a problémáját... Matthew Fox brutális pszichopatája viszont nagyon rendben volt...
Efti1 2012 dec. 16. - 20:15:31 Előzmény jmisi31
Ez alapján a logika alapján mindent meg kell enni annak aki nem szakács???
kybuck 2012 nov. 19. - 12:45:44
Tényleg egy bizonyos ismeretlen Tyler Perryvel akarnak arra rávenni, hogy drága pénzecskémet egy vele készült filmre költsem?! Ez ugye vicc? Matthew Foxot már ismerjük a Lostból, de hogy õ legyen az egyetlen ismert szereplõ az azért még nagyon sovány. A címszereplõ is ismerõs lehet, de õt már nem játszotta el kétszer is Morgan Freeman? Talán vele csalogatóbb lett volna a film, nemzetközileg mindenképp, vagy ha õ nem is ért rá éppen, egy nevesebb színésszel akkor is jobban ment volna, mondjuk Denzel Washingtonnal, lévén õ a pozitív fõhõs. Egyszóval ez a film is untig elég lesz DVD-s megnézésre egy ráérõs estén.
Dius 2012 nov. 15. - 19:21:46 Előzmény benkewood
Szerintem nem a szadista mivoltja a legnagyobb gyengéje a filmnek... én nem bírom az erõszakot, de ezt még valahogy letoltam, - becsukott szemmel-füllel persze a "szaftosabb részeknél". :)
Egy kissé már sablonos krimi, ahol a jó zsaru minden tud, mindet érez, - és a film csak párszor ugrott át alapvetõ emberi érzéseket, amelyek nélkül olyan össze-vissza csapongó lett... Nem kiszámítható minden részlete, de azért a végét lehet tudni, amelyet aztán sikerült is olyan jól összecsapni, hogy végképp rossz szájízzel jöttem ki a filmrõl.
Egyetlen pozitívum a szadista szerepét játszó Matthew Fox, aki tényleg nagyon átalakult a szerep kedvéért. Pedig a Lost alatt sokszor beindított valamit... :), - de itt nyoma sincs a jófiúnak, tökre hhihetõ, hogy egy gonosz állat.
Egy szerda esti mozinak elment, olyan 6/10 körül van nálam.
benkewood 2012 nov. 14. - 14:06:21
a film felénél elhagytam a mozitermet. nem ilyen beteg, szadista filmre számítottam... :-((
Mr. D 2012 nov. 13. - 21:51:57 Előzmény jmisi31
Jajj de szeretem az ilyen idióta hozzászólásokat!
1: Ha azt akarod, hogy ne vegyék el a kedved a filmtõl, akkor ne olvasgass fórumokat, fõleg ne egy olyan filmét, amit a nagy többség rossznak vél, mert nem én vagyok az egyetlen. Az oldalon nem azért van fórum, hogy csak jókat írjunk egy filmrõl. Mellesleg ha valaki meg szeretné nézni a filmet, akkor nem az én kommentem miatt fogja kihagyni. ;) Kivéve ha õ is sejti hogy rossz a film.
2: Sosem értékelek filmet úgy, hogy nem láttam. Nagyon hülye dolognak tartom, még akkor is, ha az elõzetes jelek már sejtetik, hogy nem jó.
3: Mondtam én, hogy bajom van a rendezõvel, a forgatókönyvíróval, vagy a színészekkel? A Halálos iramban vagy a xXx pörgõs kis akciófilmek. Egy szóval sem mondtam, hogy bajom lenne Rob Cohennel, de ez a filmje nem lett jó. Ennyi. Tyler Perry nálunk nem túl ismert még, vele nem voltak elõzetes elvárásaim, de a játéka nem tetszett ebben a filmben. A többiek dettó. Matthew Fox pl. kimondottan tetszett a Lost-ban, Rachel Nichols is a G.I. Joe-ban, és így tovább.
4: Én nem vagyok sem színész, sem rendezõ, sem forgatókönyvíró. Talán te az vagy? Ilyen hülyeséget leírni, istenem... neked talán minden film tetszik a világon? Mert ezek szerint csak annak nem tetszhet egy film, aki színész, rendezõ vagy forgatókönyvíró? :D Menjek Amerikába szerencsét próbálni, hát ez nagyon nagy!
Felvilágosítalak, hogy a fórum lényege a vélemények megosztása, ha neked tetszik a film, akkor írd le, hogy mi tetszik benne, ehhez ugyanúgy megvan a jogod, mint nekem ahhoz, hogy leírjam, miért nem tetszik. Ha alpári stílusban írtam volna le a véleményemet, még megérteném, hogy belém kötsz, de így nem értem, hogy ennek mi értelme volt...
jmisi31 2012 nov. 13. - 14:48:00 Előzmény Mr. D
Én még nem láttam a filmet, de szöget ütött a fejembe, amit írtál... fájt is rendesen :P

Viccet félretéve nem értelek... bajod van a filmmel, a rendezõvel, a színészekkel, mindennel!!!
Akkor mért nézted meg?! Láttad egyáltalán?!
Megértem, hogy ez az oldal a vélemények megosztása végett jött létre, de ne vedd már el a kedvét másnak a film megtekintésétõl, mikor még csak most adják moziba!!!

Annyit még, ha te jobb színész, író, rendezõ vagy, akkor menj Amerikába szerencsét próbálni...
Black Adam 2012 nov. 11. - 19:00:05
Kellemes film. Fox nagyon átalakult. Õ volt a legjobb, szadista állat, jót alakított.
Összes hozzászólás