Drogháború

Bakancslistához adom
Du hzan
18 éven aluliak számára nem ajánlott kínai-hongkongi akciófilm, 105 perc, 2012

Értékelés:

11 szavazatból
Szerinted?

Zhang kapitányt és csapatát semmi nem állíthatja meg, ha a drogos alvilág szereplőinek levadászásáról van szó. Amikor a drogbáró Timmy Choit lekapcsolják, alkut ajánlanak neki: segítenie kell Zhangnak felszámolni egy nagyobb droghálózatot. Zhang kapitány azonban nem hiszi, hogy Timmy Choi valóban képes beárulni a partnereit. Egyre gyanakvóbb lesz, ahogy közeledik a rajtaütés a szigorúan őrzött drogüzemen. A karcos Drogháború hol begyorsul, hol lassított felvételre váltva mondja el a jó és a rossz szembenálló, de mélyen nagyon is hasonló karakterének harcát. Johnnie To nem finomkodik ebben a brutálisan egyszerű, kőkemény, hidegvérű bűnfilmben, ahol a végső leszámolás képei átértékelik mindazt, amit eddig a vérfürdő szó alatt értettünk.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Lincoln Hawk 2014 júl. 20. - 17:58:53
Felemásak az érzéseim. A két fõszereplõt (Zhang kapitányt és Timmy Choit) alakító színész jól játszott, és az egész filmnek volt egy rendkívül macsós, ugyanakkor illúziótlan, kemény hangulata, ami bejött. A végsõ lövöldözés szintén nagyszabásúra és megrázóra sikeredett, és szerintem jó ötlet volt a készítõktõl a mobiltelefon átdobása menet közben (ilyet még egy filmben sem láttam), vagy a némák bevonása a bûncselekménybe, hiszen nekik csakugyan nem járhat el a szájuk.

Másfelõl viszont: a sztori olykor alaposan leült, a karakterek végig vázlatosak maradtak, ami pld. a motivációikat illeti, némi infó elkelt volna. (SPOILER! Ennek a Timmynek pld. mi volt a célja az egésszel? Az, hogy a zsarukat felhasználva kinyírja/kinyírassa az összes ellenfelét, és így lépjen elõrébb az alvilági rangsorban? Vagy tényleg annyira félt a halálos ítélettõl, hogy inkább tégla lett? Ha így van, akkor egyszerûbb lett volna más szakmát választani! Nehogy már kõkemény bûnözõ létére ne tudja, mi vár rá! Azt sem értettem, hogyan szabadult ki olyan könnyen a végén a bilincsbõl. Azzal, hogy szilánkosra töri a karját, még nem biztos, hogy keresztül tudja húzni a fémkarikán. SPOILER VÉGE!)

Összességében tehát úgy vélem, valamivel összefogottabb forgatókönyv, egy-két részlet megvilágítása, a tempó kiegyensúlyozása, a feszültségcsökkenés megakadályozása bizony jót tett volna a filmnek. Így - szerintm - 10/6.
7/10
Dalmát 2014 márc. 17. - 16:01:19 7/10 Előzmény katyusa53
Azért nem szerepel, mert a porton szerepel egy Johnny To és egy Johnnie To. A két névváltozat között szépen szétosztották a rendezõ filmjeit. Persze így is meglehetõsen foghíjas a lista. Elég sajnálatos, hogy Magyarországon alig ismerik az életmûvét, pedig talán õ jelenleg a világ legjobb akciófilm-rendezõje. Persze, aki csak a hullákat szereti számolni, és az egész vásznat betöltõ CGI rombolásokban gyönyörködik, az minden bizonnyal nem osztja a véleményemet.
katyusa53 2014 márc. 16. - 19:27:22 Előzmény Dalmát
Abszolúte egyetértek, ez szinte hihetetlen. Nekem mindhárom film azért tetszett, mert nincsenek benne szerethetõ karakterek és így nem manipulálják az ember érzelmeit. Azt viszont nem tudom, hogy a 2005-ös Election http://www.imdb.com/title/tt0434008/ mivel "érdemelte ki", hogy a Port még csak meg se említse Johnnie To rendezései között.
7/10
Dalmát 2014 márc. 03. - 12:11:58 7/10
Én meg azt nem hiszem el, hogy Johnnie To film megy a tévében. Egyszer majd jöhetne az Election és a The Mission is.
tailor_187 2013 okt. 09. - 17:14:47
Szenzációs film. Csak ajánlani tudom. Csodálkozom, hogy még nem ütött meg senkit annyira, hogy kommenteljen.