Piszkos melók

Bakancslistához adom
The Liability
16 éven aluliak számára nem ajánlott angol thriller, 82 perc, 2012

Értékelés:

57 szavazatból
Szerinted?

Adam anyjával és annak szeretőjével Peterrel, a kétes ügyekkel foglalkozó üzletemberrel él egy tető alatt. Adam egy nap összetöri mostohaapja autóját és mivel a kárt nem hajlandó kifizetni, Peter elégtételként ráveszi a fiút, hogy egy üzlettársa, Roy mellé álljon be egy munka erejéig sofőrnek. Adam a Roy mellett eltöltött első pár óra alatt rádöbben, hogy az üzlettárs valójában egy bérgyilkos, az ő feladata pedig nem csupán a vezetésből áll. A kettős éppen munkáját végzi az erdő mélyén, mikor egy véletlenül arra kiránduló meglátja őket. A lánynak azonban sikerül úgy megszöknie a két férfi elől, hogy a kocsijukon kívül egy titokzatos dolgokat tartalmazó táskát is megkaparint tőlük. Adam a lány keresése közben döbben rá, hogy a szemtanú talán a legkevésbé fontos dolog, ami miatt aggódnia kellene ezen a napon.
Bemutató dátuma: 2013. július 18. Forgalmazó: ADS Service Kft.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
Gajho Dhar 2022 ápr. 14. - 00:05:28 6/10
Egynek jó volt. 6/10
Rrgdatas 2018 jan. 17. - 00:14:40
Ocska kivitelezés...az elején ugy tünik mintha izgalmas lenne, azután inkább parodiába megy át....
dieselxxx 2017 febr. 20. - 23:21:51 Előzmény csalfa romeo
Szerintem meg geci jo film
7/10
offtopic
Nira1900 2015 máj. 17. - 17:51:22 7/10
Mi a baj amúgy az angol filmekkel?! Hogy a jobb oldalon van a kormány az autókban?
Na ne... :O
10/10
-NOMAD- 2015 márc. 31. - 00:11:19 10/10
Nagyon jó. Azon ritka filmek egyike az utóbbi idõben, amelyik végig lekötött.
Hangulatos volt, vicces és pörgõs. Ritkán igényes a kategóriájában. Hangulatfilm nagybetûkkel. 10/10 :)
7/10
beo71 2015 márc. 19. - 20:10:57 7/10
Igazi angol cucc.
Nagyon szeretem ezeket a szigetországi filmeket eredeti nyelven nézni, van valami bája az esendõ figurák otromba dumáit hallgatni. A lényeg viszont az, hogy itt a fiatal srác nem lesz hollywoodi megmentõ ember, õ csak rácsodálkozik az egészre, hogy hova keveredett és õt kell megmenteni....és ki mentse meg, hanem egy szótlan szájkirálynõ !
Tim Roth imádni való a fanyar bérgyilkos szerepében. Pörgõsen indul, majd belassul, ez igaz, talán másnak unalmas is lehet, én nagyon szerettem, hogy nem a klisé amcsi tökéletes bérgyilkos sétál el a naplementében, hanem ezek a fehérbõrû angol suhancok tolják el a nagy verdát. 7/10.
6/10
dundispan 2014 jan. 29. - 21:58:45 6/10 Előzmény Dudvarek
Osztom a véleményt!
Annyira nem volt rossz. Szerintem pl. a Szupercella sokkal gyengébb..
Erre 6 pontot adtam.
8/10
Dudvarek 2014 jan. 14. - 21:37:33 8/10
Kicsit erõsebb a lehúzás, annyira nem rossz film ez. Angol filmekhez képest még jónak is mondható. Jó kis ravaszazagyos, erõszakikos hangulattal. Van benne morbidság is bõven. Tényleg lehetett volna kicsit több, vagy humorosabb, de így sikerült, azért egyszer el lehet vele lenni. 10/8, csak mert túl sok a lehúzás, valójában 6-nál többet nem adnék.
perry 2013 okt. 19. - 07:53:28
Sajnálom , hogy tartalmas életébõl ennyi idõ elveszett:)
csalfa romeo 2013 okt. 18. - 14:30:13 Előzmény perry
Még ekkora ótvar szar semmitérõ filmet...de én vagyok a hülye! Mit vártam? Hogy egy rohadt angol film majd jó lesz? Elpazaroltam majdnem másfél órát ezzel a szutyokkal, de csak magamat hibáztathatom. Brutálisan szar film, mindenki kerülje el jó messzire. Tömegpusztító fegyver. Az angolok gyártsanak Bentley-t meg Rolls-Royce-ot, abban jók, filmet véletlenül se csináljanak.
perry 2013 okt. 14. - 16:51:36
Az angol fekete humornak bizony kérem nincs párja , még akkor sem ha egy gengszter filmbe oltott leszámol-ósdiról van szó.
Mert ugye ezt a témát kidolgozta már jó néhány angol rendezõ, kezdve Guy Ritchie-l és az õ A Ravasz, az Agy és két füstölgõ puskacsõ címû szakdolgozatával ebben a témában. Ahol aztán angliai nehézfiúk kontra orosz maffia és belháború az "angolkák" között bõven megtalálható volt.
Persze, a mozi világában hosszú és tömött sorban sorakoznak a ezek a filmes toposzok, viszont térjünk vissza a Piszkos melók filmhez.
Nehéz a film nézése közben nem arra gondolni, hogy lehetett volna azért ez kicsit jobb és több is.
Az, hogy vannak hivatásos bérgyilkosok az bizony tudvalevõ és létezik Tim Roth is akiénél már megszokhattuk a Hazudj ha tudsz sorozatból, hogy egy arca van , azt viszont tökre jól használja. Már pedig ha valaki olyan arccal él mint Buster Keaton amit tiszteletlenség nélkül is nevezhetek fapofának annak még azt is elhiszem , hogy egy gyilkos nem kigyúrt férfijellem csak egy cingár kis pasi akinek ez a foglakozása, igaz, igaz lehetne neki ez a jól megérdemelt jutalomjátéka gyilkosként, de a forgatókönyv jóvoltából ez már csak a hattyúdala lesz. Talán ettõl is lesz ez a figura olyan esendõ.
A film másik szála a szerelem mindent legyõz motívum, ugyanis a halál árnyékában bizony bimbóba szökken a szerelem megölni és helyette megszeretni egy pillanat mûve mondja jóféle kis magyar közmondás.
Bizony itt jön be aztán a kedves angol fekete humor, kis kaszabolással, humoros gyilkolászós mosolyra késztetõ jelentekkel, ami szépen csendesen belesimul a történetbe.
Ezentúl nem hiányozhat a femme fatale aki csak úgy besétál a képbe és az elsõ pillanatban azt gondolnánk van 30 mp. hasznos snittje a filmben, aztán csak úgy benne van a moziban kutat, szálakat bogoz, és mint jó eltakarítónõhöz illik bosszút áll és megold.
Innen már csak az hiányzik, hogy az áldozat-gyilkos-segédgyilkos-amorózó szerepkörben fellépõ fiatalemberrel elsétáljon a naplementében.
Ellenben itt kérem Anglia van köd, és szitáló esõ, az elsétálás böhöm terepjáróval történik mint az egy bérgyilkosfilmhez illik.
Azt nem mondanám , hogy hû, meg há, meg aztán ez ennyire ok. arra viszont tökéletesen megfelel, hogy néhány percig szórakoztasson.