A háború kísértetei: Légi hitvallás

Bakancslistához adom
Saints and Soldiers: Airborne Creed
amerikai háborús filmdráma, 94 perc, 2012

Értékelés:

38 szavazatból
Szerinted?

Az amerikai 517. Ejtőernyős Gyalogos Ezredet Dél-Franciaországban vetik be 1944. augusztus 15-én. A parancs szerint támogatniuk kell majd a Berlin felé nyomuló szövetséges csapatokat. Ám az ugrásnál szétszóródnak, és meg is támadják őket. Miközben három ejtőernyős a találkozóhelyre igyekszik, francia ellenállókkal találkozik. Az ellenállók nehéz helyzetben vannak, és a segítségüket kérik, hogy kiszabadítsanak néhány partizánt a németek fogságából. A három ejtőernyős súlyos döntésre kényszerül.

Stáblista:

Szereplők

James Rossi
Harland 'Bud' Curtis
Caleb Jones
Erich Neumann

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
ballaz-72 2014 máj. 24. - 14:40:37 7/10
Egyik kedvenc filmem a Háború kísértetei c. film, ez annak lenne a folytatása, bár a történet teljesen más és a színvonala is gyengére sikerült. Igazat adok -sajnos- az elõttem szólónak...
KeyConcept 2013 szept. 27. - 07:16:04
Szeretem a témát, nem sok film lehet, amit nem láttam a D-Day környékérõl.
Az viszont biztos, hogy ez a film alulról van a lista élén. Nem az alacsony költségvetés a baj, még talán nem is a nem túl veretes színészi teljesítményekkel, hanem inkább a nagyon-nagyon mesterkélt karakterekkel, a nevetséges és eröltetett párhuzamokkal és az áldrámaisággal, a katasztrófális dramaturggal és történetvezetéssel. "Zs" kategória!