Virágok a padláson

Bakancslistához adom
Flowers in the Attic
amerikai filmdráma, 93 perc, 1987

Értékelés:

13 szavazatból
Szerinted?

Anyjuk és nagyszüleik mesterkedésének következtében négy gyerek csapdába esik a saját otthonában.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
1/10
Lipi81 2023 aug. 11. - 11:19:46 1/10
Olvastam az 5 kötetes regényt. És meg kell mondjam a film meg sem közelíti azt a szenvedést, azt a borzalmat ami a könyvben írva van. Olvasásakor többször le kellett tennem annyira megrendített és felkavart a történet. A filmben a nagymama gyenge próbálkozása sem jött át. Az éhezés, a napfény és ingerek hiánya, a haldoklás, mind elnagyolt, nem kidolgozott. Sajnos nem sikerült ennek a kiváló regénynek elkapni a megrendítő, borzalmakkal teli csodálatos mondanivalóját.
k11zoltan 2023 máj. 25. - 22:01:55
Érdekes film, az biztos.
Viszont lehetett volna mozgalmasabb.
k11zoltan 2023 máj. 25. - 22:01:06 Előzmény furfang
Folytatás??
10/10
Dolly17 2023 máj. 23. - 22:24:24 10/10
Tetszett. Érdemes megnézni. Nem mindennapi történet.
9/10
furfang 2020 aug. 20. - 11:13:16 9/10
Nagyon érdekes történet, nem kidobott idő ez és a folytatás többi részének a megtekintése sem szerintem.
gladiolus 2015 okt. 22. - 19:59:11
Örülök, hogy kiemelted ezt a filmet, a leírásod alapján kíváncsi lettem rá.Ha ez igaz történeten alapul, mert máshol ezt olvastam róla, akkor valóban nagyon durva a helyzet. Sokmindent elhiszek, de azt nem gondoltam volna, hogy egy embernek látszó lény ennyire kiforduljon önmagából, úgyhogy a végsõ feloldás nekem személy szerint jól esett, mert végre fellélegeztem.
Néha elgondolkodom, hogy paranoiásan gonosz emberek mivel fedik el önmagukban az irgalmatlanul nagy bûneiket, hogyan fojtják el a bûntudatot, habár valószínûleg ilyen érzések ki sem alakulnak bennük, és hogy van pofájuk a kereszténység köntösébe burkolózni.Miközben kínoznak, ölnek és eszméletlenül értelmetlen nagyságú vagyont halmoznak fel, amit még a gyermekeikkel sem osztanak meg. S közben nem veszik észre, mennyire szánalmas, nyomorult férgek a nagy, üres kastélyukban szeretet nélkül.

Luise Fletcher már másodszor lepett meg KIEMELKEDÕ tehetségével, úgy tud negatív hõsnõt formálni, hogy az ember ereiben megfagy a vér. Elõször a Száll a kakukk fészkére c. alkotásban láttam, ahol Oscart is kapott, mellesleg azért nyilvánvalóan kellett is hogy kapjon. Pedig a privát fotókon egy nagyon kedves, mosolygós, csupaszív hölgynek látszik, aki a légynek sem tudna ártani. Nade amikor játszik, akkor aztán odavág rendesen. Le a kalappal.

A filmet fõként a kastély miatt néztem meg, mert imádom õket és most sem csalódtam, kolosszális, sejtelmes, rejtélyes, fennséges. Viszont ha rajtam múlna, az összes ilyen csodás kastélyból SZOT üdülõt csinálnék a gyerekeknek, és nem engedném, hogy egyetlen gazdag családé legyenek.
feketevipera 2015 okt. 21. - 21:03:43
Nyomasztó, aberrált és eléggé lassú film, tele zakkant emberekkel, akik kegyetlenül játszadoznak mások életével. Nehéz úgy írni a sztoriról, hogy ne lõjem le a "poént", de míg pl. a nagymama az, aminek elsõ pillantásra is látszik (bigott és erõszakos, zsarnoki nõszemély), addig másokról csak késõbb hull le a lepel. Aki végignézi a filmet, az elgondolkodhat, hogy milyen szörnyûségekre is képes az ember, engem nagyon felkavart és felháborított a sztori. Az elején kevésbé sötét, de az idõ múlásával egyre komorabb lesz a történet, és tényleg rossz nézni, ahogyan a gyerekek szenvednek a padlástérben, ám lassan rájönnek, hogy mi is áll a dolgok hátterében, és hogy az hagyta cserben õket, akire talán a legjobban számítottak. Bevallom, én többre számítottam volna, de csalódtam az AMC mûsorstruktúrájában, úgy tûnik, rendre csak a gyengébb filmekbõl válogatnak. Ezt is megnéztem, de még egyszer nem fogom, nekem megfeküdte a gyomromat az aberráltsága és kvázi kegyetlensége, és sajnos nem is volt kiemelkedõ darab.