Kikujiro nyara

Bakancslistához adom
Kikujiro no natsu
japán filmdráma, 117 perc, 1999

Értékelés:

17 szavazatból
Szerinted?

Masao kilencéves fiú, s a nyarat, mint mindig, a nagymamájánál tölti. Nincs kivel játszania, egyedül érzi magát. Barátai a tengerhez utaztak a szünidőre. Magányát fokozza, hogy édesanyjával még soha sem találkozott, csak egy fotó van róla, a kép hátulján címmel. Masao nagyon szeretné meglátogatni édesanyját, van egy kis zsebpénze is. De egyedül nem mehet. A nagyszájú és felelőtlen, kisstílű szélhámos, Kikujiro a lehető legvalószínűtlenebb útitársnak tűnik egy túlérzékeny, kilencéves fiúcska számára. Kalandos utazásuk során azonban kiderül, hogy sokkal több közös vonásuk van, mint elsőre gondolták volna.
Forgalmazó: Örökmozgó

Stáblista:

Szereplők

Kikujiro felesége
Masao nagyanyja
Masao anyja

Alkotók

Díjak és jelölések

Hozzászólások

Szerinted?
rea1 2012 jún. 18. - 17:31:26
Imádom ezt a filmjét (is) Kitanonak. Már csak azt jó lenne tudni,hogy a Tûzvirágok c. filmje mit vétett,amiért csak kétszer adta le az elmúlt hónapokban a Cinemax,holott a Kikujirot állandó jelleggel ismétlik. Ráadásul,pont a Tûzvirágokkal reklámozzák Kitanot a csatornán...
Elena* 2012 márc. 04. - 15:30:01
Szerintem pont jellegzetes japán film, sokkal inkább valósnak érzem minden bohóckodásával együtt, mint a realisztikusnak tûnni akaró amerikai filmeket. Nekem az is tetszik, hogy - ez most biztosan nagyon hülyén hangzik - semmi PC nincs benne (mint ahogy az életben sem politikailag korrekt minden), a gyerek nem kis felnõtt, akivel amolyan "hey, dude" módon beszél a fõhõs, hanem a gyerek gyerek marad, a felnõtt meg bármilyen gyerekes és bohó is néha, mégiscsak felnõtt.
A zene pedig egyszerûen zseniális!!
6/10
tvp 2012 márc. 04. - 14:43:09 6/10
Csak japán idegzetûeknek.Kissé kaotikus, részben jó, részben nem...
Darkcomet 2011 jan. 23. - 19:24:09
Ez a film nem vígjáték, igaz, rengeteg poén van benne, inkább egy igen megható történet egy kisfiúról, egy örök vesztes léhûtõ férfiról, és kettejük kapcsolatáról.
10/10
xiongirl 2008 aug. 26. - 23:58:08 10/10 Előzmény remete bácsi
legjobb =)
9/10
remete bácsi 2008 ápr. 02. - 13:05:06 9/10
kissé rendhagyó mû. mert bár kitanotól nem áll messze a bohóckodás, ennyi elborult dolgot ritkán látni tõle. már a cím is vicces: kikujiro nyara. na most ugye kikujiro a kitano alakította figura. és valóban, viselkedése a kisgyerekén is túltesz. amikor kell, azért kicsit komolyabb hangvételre vált. kedvenc snittem az pár másodperces jelenet, amikor a tengarparton vannak elõbb kitanot látjuk a homokban, majd érdekes kameramozgással a gyereket a csõben játszani. vagy valami hasonló. nem most láttam, de tudni fogjátok, ha nézitek, hogy mire is gondolok. a zenéje pedig klasszikus. hisaishi most is sokat hozzátett kitano mozijához.

http://www.youtube.com/watch?v=qEb4TG10jW8