Az Öröm háza

Bakancslistához adom
The House of Mirth
angol-francia-német-amerikai romantikus dráma, 140 perc, 2000

Értékelés:

11 szavazatból
Szerinted?

A film Lily Bartról, a ragyogó, független társasági lepkéről szól, aki arra áhítozik, hogy gazdag férjet fogjon magának a Long Island-i víkendeken, a mediterrán hajókirándulásokon vagy az operában. A bogaras nagynénikéje jövedelmére építő Lily helyzete botrányosan rosszra fordul, amikor bájai egy régi pénzember, Gus Trenor és az újgazdag zsidó üzletember, Sim Rosedale nemkívánatos figyelmét is felkeltik. Friss táptalajt nyújt a rosszindulatú pletykálkodásnak, hogy az arisztokrata George Dorset Lilyre bízza felesége ballépéseinek a titkát. Nagynénje meghal, de elmarad a hiába várt örökség és barátai is elutasítják. Nála van azonban egy csomó szerelmes levél, amelyet Dorset felesége írt Lawrence Seldon ügyvédnek. Ennek segítségével elérhetné, hogy visszatérjen az elegáns szalonok világába és helyreálljon a jóhíre. Ez a zsarolósdi csak annyiban sántít, hogy Lily is szerelmes Seldonba, és nem akar a férfinek kellemetlenséget okozni. Egyelőre. Mert ahogy egyre mélyebb nyomorba süllyed, mi más választása maradna?

Stáblista:

Szereplők

Gus Trenor
George Dorset
Sim Rosedale
Bertha Dorset
Lawrence Selden
Mrs. Peniston
Grace Stepney

Alkotók

Díjak és jelölések

Hozzászólások

Szerinted?
deepblue noir 2014 júl. 05. - 13:23:28
érzelmi-társadalmi aspektusokra egyaránt érzékeny, sötét és szomorkás de sohasem nyomasztó, nem szentimentális és nem divat-anglofil 110 év múltán sem avítt történetû kosztümös dráma, évtizedének egyik legjobb filmje. hogy számos toplistáról miért hiányzik, rejtély.
a történet cseppet sem érzelgõs, nem túlkomplikált, de egyértelmûen több annál mint egy kártyaadósság kellemetlen hatása, a fõhõsnõt nem idealizálja, remekül teremt hangulatot, de nem akar nyomasztó és lehengerlõ lenni.
5/10
Owl 2013 szept. 22. - 10:26:45 5/10
Szép díszletek, kosztümök viszik a filmet, a párbeszédek néha meglehetõsen kacifántosak. A történet elég egyszerû, egy kártyaadósság körül forog a nõ élete, ebbõl kihoztak egy drámát. Betekinthetünk az 1900-as évek elitjének mindennapjaiba, intrikáiba. Egyszer meg lehet nézni.
8/10
zenka 2009 ápr. 13. - 10:27:01 8/10
Én már vagy 3szor láttam, és még mindig tetszik. Nagyon drámai, szomorú film, tökéletes alakítással, kiváló korrajzzal.
Stellar 2009 márc. 29. - 19:46:57
...és mennyire sokszor érkezik késõn a szó, hogy szeretlek:-(....
ZARA 2008 okt. 12. - 19:10:44
Ez a film engem személy szerint megérintett, és elgondolkodtatott...Eltelt 100év..és a világ semmit nem változott...
A filmet szingliknek ajánlom, és boldogtalan idealistáknak tanuságul..(Aki az ajánlót irta üzenem: ne csapja be az embereket- mert amit írt abból az derül ki számomra, hogy valószínü nem is látta a filmet...no comment(((
operett 2007 júl. 21. - 12:41:12
Aki a fenti ismertetõt írta, adminisztratív úton kellene eltiltani eme "foglalkozás" ûzésétõl, és nem (csak) a stilisztikai és helyesírási hibák miatt...