Az aranykezű férfi

Bakancslistához adom
The Man with the Golden Arm
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai filmdráma, 119 perc, 1955

Értékelés:

16 szavazatból
Szerinted?

A történet az újrakezdésről szól. Frankie megjárta a szövetségiek drogelvonóját, rehabilitálták és "harckészen leszerelt", mint egykor a hadseregből. Felesége, akit tolószékbe kényszerített autóbalesetük, vegyes érzelmekkel várja a férfit. Szeretné, ha otthon lenne vele, de azt is szeretné, ha több pénzzel gazdálkodhatna. Frankie-nek nagyra törő tervei vannak. Dobosnak készül egy jazz-zenekarba, és egyszer s mindenkorra tiszta kíván maradni, végzett a droggal. Ember tervez.

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
olahmiki1959 2013 febr. 08. - 11:06:27 10/10
Nagyon nagy film, az egyik kedvencem, és kiderül belõle, - már nem elõször, - hogy Frank Sinatra tényleg baromi jó színész volt, nemcsak kitûnõ énekes.
A zene meg elsõosztályú, bár én amúgy is dzsesszrajongó vagyok, tehát elfogult, de a zene tökéletesen visszaadja az ötvenes évek Amerikájának a hangulatát.
9/10
csineva-xx 2013 febr. 01. - 10:16:10 9/10
Egy gyilkosság anatómiája (zene: Duke Ellington!!!) c. igen egyedülálló, zseniális film kapcsán ismerhetik többen ennek az igencsak alapos rendezõnek a nevét...
Az sem kivétel ez alól, de a többi munkájára még inkább jellemzõ: Preminger hõsei általában vagy önmagukra, vagy környezetükre mérnek pusztító csapást szenvedélyes lényükkel... Az aranykezû...-ben is kijut a „jóból”...
Nagyon rég láttam, de van egy igencsak emlékezetes jelenete a filmnek Sinatra-val (Kim Novak asszisztál hozzá), no, az iszonyatosan megrázó, még innen a – legalábbis a filmvásznon - leplezetlenül „romlott” XXI. századból nézve is... És itt is témához méltó a zene... Nem is szószátyárkodom tovább: látni kell!