Irány délre!

Bakancslistához adom
Goin' South
amerikai vígjáték, 105 perc, 1978

Értékelés:

24 szavazatból
Szerinted?

A sokak által keresett bűnözőt, Moon-t végre elkapja a Longhorn-i sheriff. A férfit azonnal halálra ítélik, és elindítják a bitófa irányába. Moon az akasztófánál értesül arról, hogy megmenekülésének egyetlen módja, ha a helybeli tulajdonnal rendelkező asszonyok közül valaki férjhez megy hozzá. Jelentkező gyorsan akad. Hamarosan azonban az is kiderül, hogy miért megy feleségül a szép és fiatal Julia a bűnözőhöz. Moon, amikor erre rájön, sajnálni kezdi menekülését a bitófa alól...

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
nikato 2022 máj. 25. - 17:40:19 6/10
Nicholson ebben a szerepben szimpatikus volt, szakáll is jól állt neki. Mary Steenburgen-nek nem állt jól a szinkronhang.
8/10
agyatlanzombi 2022 jan. 31. - 19:08:32 8/10
Nem rossz film, Nicholson rajongóknak mindenképpen kötelező, végülis van benne ötlet és humor, kár hogy a végére ellaposodott a történet. A stílusa tetszett, valahol a paródia határán billegett az egész. Az első fél óra nagyon jó, utána is van sok váratlan fordulat, csak a forgatókönyv (ha volt egyáltalán) kicsit gyengusz. Olyan, mintha improvizálták volna a jeleneteket. Talán mert rosszabbat vártam, szerintem egy 8-ast megér.
3/10
sexykex 2020 dec. 13. - 09:40:39 3/10
Jack Nicholsont komolyabb embernek gondoltam. Nem tudom mit látott ebben a történetben, miért vállalta el a rendezést, és ha már elvállalta miért nem csinálta meg jól. Én minden értékelhető jelenetre adtam egy pontot.
perry 2014 aug. 03. - 10:08:04
A film megnézése után mindenki eldöntheti ízlésének megfelelõen , hogy Jack minek jobb rendezõnek vagy színésznek?
Mert kétségtelen, hogy színésznek zseniális, hogy akár csak olyan szerepeket említsek idõrendi sorban mint a Szelíd motorosok, A póstás kétszer csenget, Száll a kakukk a fészkére, a Batman Jokerjérõl nem is beszélve, a tejesség igénye nélkül.
A két rendezés Irány délre! és Cinikus hekus nézhetõ és írhatnám azt is fogyasztható filmek. Be lehet ülni rá egy nagy adag kólával és pop-cornnal, szóval olyan mozi amiket arra találtak ki, hogy megnézze az ember és 90 percet szórakozik, pláne ha jó színészekkel történik az " akció". Ez a film pedig ezt meg is teszik, bár nekem a rendezõ-színész helyzettel az a gondom, hogy bizony a kettõ néha úgy tûnik, hogy rontja egymás minõségét.
Mert adott egy szokványos vagy attól kissé eltérõ történet amiben Nicholson alakít rendezõként és színészként is, már pedig az egyik nekem, -ez a rendezés- sajnos elég pongyolára sikeredett, a másik pedig fura módon kissé túljátszottnak tûnik, vagy inkább a színész eszköztárának végtelen sorát vonultatja fel szûrés és az újdonság igénye nélkül.
Nicholson rajongók elképzelhetetlen másképp fogják látni, de szerintem ez az alakítás sem von le kvalitásából sokat.