Vidéki élet

Bakancslistához adom
Country Life
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott ausztrál filmdráma, 115 perc, 1994

Értékelés:

9 szavazatból
Szerinted?

Jack bácsi családjával egy ausztrál farmon él. Az egész família a megkeresett pénzt, Angliában élő, színházi kritikusként dolgozó Alexandernek - Jack öccsének - küldi. Ráadásul Jack Sallyről - Alexander lányáról - is gondoskodik. Egy nap kitör a botrány, amikor kiderül, hogy Alexander hazatér új feleségével, a nála sokkal fiatalabb, feltűnően csinos Deborah-val. A régen látott rokonok érkezése számos nem várt veszekedést, bonyodalmat és változást idéz elő az eddig nyugodt farmon.

Stáblista:

Szereplők

Dr. Max Askey
Deborah Voysey
Jack Dickens
Sally Voysey
Alexander Voysey

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
hild63 2015 jan. 15. - 20:29:31 10/10
Csodás film, telitalálat szereplõkkel!!! a valódi zseni remekmûvet alkot, ha kézbe vesz egy zseniális klasszikust.( de persze el is lehet rontani, erre legjobb példa a Zeffirelli által rendezett "Jane Eyre" - ami egyszerûen megunhatatlan, és a többi pancser feldolgozás, olyan szinten köszönõ viszonyban sincs a Z. filmjével, mintha nem is ugyanaz a történet lenne)
sofi 72 2013 ápr. 03. - 13:49:29 Előzmény homolka
Csehov akkor foroghatna a sírjában, ha M. Blakemore a könyvvel azonos címen készítette volna a filmet. (bár a cím nem kis utalást takar)

Nem tette. Egyébként akár tehette is volna, mert a történet lényege tökéletesen lett filmvászonra adaptálva.

Tehát sírban forgás helyett biztos inkább velünk, nézõkkel együtt élvezettel nézte végig ezt a tökéletes alkotást onnan fentrõl és nem volt mérges Michael B. "bátorsága" miatt... :)
4/10
homolka 2013 ápr. 03. - 08:04:53 4/10
Ebben a filmben a fõszereplõ - Ványa bácsi - egy hebehurgya, ingatag, gyenge alak, akitõl igencsak távol áll a tépelõdés és a lét értelmérõl való elmélkedés. (Ráadásul a napégette arca mindig piszkosnak néz ki...)
Szegény Csehov, biztosan forog a sírjában.
sofi 72 2013 jan. 20. - 14:13:15
Úgy látom, továbbra sem gyarapítja az ismert filmek csoportját. :(

Pedig tényleg fantasztikus! Ezért is ragadtam "tollat", hogy újra felhívjam rá a becses Port-os olvasó/filmnézõközönség figyelmét!

Minden egyes pillanata fantasztikus! Tudom mit beszélek. A napokban néztem újra. ;) Ezt egyébként minden évben megteszem legalább 1x.

Szóval rajta hát! Keresd, kutasd, szerezd meg és élvezd!

Találtam két kis elõzetest is hozzá. Nagggyon fincsi! :)

http://www.youtube.com/watch?v=ZaZiSgCGzrY

http://www.youtube.com/watch?v=6NV1u9rj2co

Ha ezek sem hozzák meg hozzá az étvágyadat, és nem érzel kínzó vágyat, hogy megnézd; HIÁBA ÉLTÉL! :D
sofi 72 2010 ápr. 05. - 14:39:15
Biztos pont azért nem utaltak Csehovra, hogy talán így nem ijednek meg a nézõk, akiknek a kíváncsiságát felkeltette a film. Valóban sok a hasonlóság, de nekem azért túlzás a "dráma" minõsítése a filmnek. Teljesen véletlenül kezdtem el anno nézni. 1 késõ esti csatornaváltogatás során megakadt a szemem a szereplõkön, a színeken, az Ausztrál tájon és maradtam végignézni. Szerencsére pár héttel késõbb újra leadták, így bekerülhetett az "archívum"-ba. Szerintem fantasztikus film. Õrületesen jól játszanak a színészek, kezdve a szolgálóktól, egészen a ház uráig. A történet remek, finom, kidolgozott, tele érzésekkel, és szinte "ott" van az ember velük, és átéli szereplõk boldog és boldogtalan pillanatait. Mindez finom humorral átszõve, ami miatt még kedvesebb a számomra!!! A vége jó... ahogy a mesében is...minden visszatér a régi kerékvágásba. Vagy mégsem?? Nézzétek meg!! Egy élmény!!
asmanyz@mav.hu 2008 máj. 22. - 10:10:42
A Ványa bácsi, ez a sokalakos színmmû mutatja be elõször teljes formájában azt a vidéki orosz udvarházat, amelyben reménytelen szentimentalizmus, szenvelgés, nagyképûsködés, elvágyódás és megnyomorított emberek igaz drámája ad találkozót. A címszereplõ Ványa bácsi ugyancsak ellentétes póluson áll sógorával, Szerebjakov professzorral szemben. Arra áldozza életét, hogy gondtalan, fényûzõ környezetet biztosítson Szerebjakovnak, a "nagy tudósnak". Kiderül azonban, hogy a professzor tehetségtelen, önzõ és szívtelen. Ványa bácsi egész élete értelmét veszti ettõl a felismeréstõl. Egy felindult pillanatában rálõ Szerebjakovra. A lövés nem talál, a professzor és felesége rövidesen elutazik, látszólag minden marad a régiben; a végleges dezilluzionáltságban pergetik majd le jobbra érdemes életüket.
Valami utalás kellett volna Csehovra