Mildred Pierce

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai filmdráma, 107 perc, 1945

Értékelés:

35 szavazatból
Szerinted?

Mildred Pierce alsó-középosztálybeli feleségként, kétgyerekes családanyaként már beletörődött a boldogtalanságba egy átlagos amerikai sorház falai között, lányainak azonban többet szeretne nyújtani ennél. Miután férje is elhagyja, pincérnőként áll munkába, a kemény munka eredményeképp pedig kisebb vagyont spórol össze. A pénzből sikerül vendéglőt nyitnia, néhány év alatt pedig étteremlánc-tulajdonos gazdag nővé válik. A legnagyobb jólétben is keményen dolgozik, nem vágyik úrinői életre, pénzét pedig nagyigényű, sznob lányára és naplopó, pitiáner élettársára költi. Mildred anyai érzéseitől vezérelve, kihasználva, önmagát feláldozva a bűn vonzásába kerül.

Stáblista:

Szereplők

Mildred Pierce
Wally Fay
Monte Beragon
Ida Corwin
Veda Pierce

Alkotók

Díjak és jelölések

Hozzászólások

Szerinted?
napraforgó márc. 04. 05:51:11
Nekem fura volt, hogy a kisebbik lánya halálát olyan kurtán-furcsán elintézték. Mint ahogy azzal sem vagyok kibékülve, hogy a nő mindig a nagyobbik lányát preferálta, csak őt kényeztette.
Nekem két gyerekem van, de soha nem tudtam volna különbséget tenni köztük, pláne ilyen látványosan, hogy itt a nő az egyiket jobban szereti.

Meglehet, hogy akkoriban még elég fura volt, hogy egy férjes asszony dolgozzon, pénzt keressen, manapság ez már nem furcsa, hanem sajnos szükségszerű, ahhoz, hogy egy család normálisan élhessen. Akkoriban az volt az elvárás, hogy a férfi tartsa el a feleségét , meg a gyerekeit.
A nőnek csak a háztartás volt a gondja.

Mert itt arra helyezték a hangsúlyt, hogy egy nő betört a férfiak világába és pénzt, nagyon sok pénzt keresett. És valahogy szükségszerű volt a bukása azok után, hogy a semmirekellő második férjét pénzelte, meg a nagylányát kényeztette, elnézve neki mindent. Még a gyilkosságot is magára vállalta volna, de szerencsére a rendőrtiszt rábizonyította a lányra.

Amit viszont nem értek és nem magyarázták meg, hogy a szülinapi ünnepség után miért ment Wally el a tengerparti házba? Monte és Veda odamentek , hogy együtt töltsék az éjszakát, Mildred is kitalálta, hol lehetnek, na de Wally mit keresett ott?
9/10
P@nni márc. 03. 22:05:06 9/10
A gyerekei nevelését tényleg nagyon elcseszte. :( Egyszer-kétszer pofon kellett volna vágni a nagyobbik lányt. :(
napraforgó 2023 ápr. 22. - 16:52:01
Én egyáltalán nem gondolom agresszívnek, sem karrieristának a főhősnőt. Egyszerűen kénytelen volt munkát vállalni, dolgozni a megélhetésért. Ő csak megtalálta a lehetőséget a pénzkeresésre.
Ha egy férfi ilyen ambiciózus, akkor tapsolnak neki.
Itt viszont csak kihasználták a nőt, a pénzét elszedték és nem csináltak érte semmit.

Sokkal rosszabb, hogy elkényeztette a gyerekeit, főleg a nagyobbat. Azzal, hogy mindent megkaptak, amit csak megkívántak, elrontotta a jellemüket. És akármennyit dolgozott is, akármennyit tett is a lányáért, az mégis lenézte, nem becsülte. Így cseppet sem meglepő a végkifejlet.
10/10
breeder 2014 máj. 09. - 20:41:05 10/10
Nahát ebben a filmben semmi sem az, aminek látszik!
És bár a film alatt végig azt érezzük, hogy mindent tudunk és értünk, a slussz poén mégis nagy meglepetést tartogat.
Jó kis film! Kertész Mihály rendezõ elõtt le a kalappal!
Molina 2010 dec. 03. - 18:21:44
Közbe sikerült megnéznem a filmet! Szerintem zseniális alakítások vannak benne!
10/10
bourne 2009 jan. 11. - 20:34:24 10/10
én ngyon szerettem ezt a filmet és igazán nem értettem, h miért voltak annyira felháborodva miatta ... persze régen ez az agressziv feminista karrierista dolog még teljesen idegen volt a nõktõl, de manapság már teljesen elfogadott és mindennapi ...
és szerintem egyáltalán nem olyan vérmes Mildred Pierce karaktere ... én kifejezetten szerettem ...
Molina 2008 szept. 09. - 20:19:56
ez a film megvan valakinek? ha igen akkor írjon nekem! köszönöm