Halálos sodrás

Bakancslistához adom
River Made to Drown In
amerikai filmdráma, 96 perc, 1997

Értékelés:

6 szavazatból
Szerinted?

Egy szenvedélyes festőművész (Michael Imperioli) és egy gazdag Los Angeles-i galériatulajdonosnő (Ute Lemper) kapcsolatát váratlanul megzavarja Allen régi barátjának, az excentrikus, karizmatikus Thaddeusnak (Richard Chamberlain) a megjelenése. Thaddeus az AIDS utolsó fázisában szenved, és meghalni jött. Beköltözik Allenhez, előhozza valódi képességeit, szenvedélyeit a végletekig feszíti és fenekestül felforgatja mindenki életét - ugyanakkor fel is rázza a bűnbe, cinizmusba, apátiába süllyedt régi kedves ismerősöket és Allen megfeneklett művészetét is új életre kelti. A halál biztos, az viszont kétséges, hogy melyikkel nehezebb megbirkózni: a múlt démonaival-e, vagy a jelen sötétségével.
A fantasztikus színészi alakítások és az érzékeny, ellentmondásos téma lebilincselő és megrázó filmet eredményezett.

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
guattila 2011 nov. 18. - 10:49:41
Tisztelt Hozzászólók!
Ha a lehangoló vélemények ellenére valaki felvette ezt a filmet vagy megvan lemezen, kérem, segítsen hozzájutni. Egy kedves ismerõsömnek, Chamberlain-rajongónak lenne. Címem: guattila@gmail.com, de ide is válaszolhatnak.
Köszönet!
feketevipera 2010 dec. 03. - 11:56:36
Vagy háromnegyed óráig bírtam, utána feladtam. Igazából semmi újat nem tudott mondani a film, csak szenvelgésbõl állt, unalmas is volt. Meg kb. az jött le belõle, hogy a városban szinte mindegyik hapsi homár. A mûvész=homár azonosítást láthattuk a történetben, amit már jó pár produkcióban megtekinthettünk. Inkább fárasztó volt a film, mint nézhetõ, Chamberlaintõl is többet vártam.
1/10
kodelka 2010 dec. 02. - 01:44:41 1/10
Hát ez tényleg ellentmondásos volt,mondhatnám fos.