Alvarez Kelly

Bakancslistához adom
amerikai western, 105 perc, 1966

Értékelés:

7 szavazatból
Szerinted?

Alvarez Kelly egy renegát kalandor, aki csak a maga boldogulásával törődik - nem érdekli, hogy körülötte dúl az amerikai polgárháború, nem foglalkozik azzal, hogy Észak, vagy Dél kerül majd ki győztesen az öszszecsapásokból. Pénzért azonban szívesen szolgálatukra áll. Kellyt felbérelik, hogy hajtson el ötezer marhát Mexikóból, a Virginiában állomásozó csapatoknak. Útközben azonban a Föderáció egyik parancsnoka, Tom Rossiter állja útját és arra kényszeríti Kelly-t, hogy a marhákat az éhező csapataihoz irányítsa Richmondba. Kelly akaratán kívül belecsöppen a háborúba. A Richmondba vezető úton indiánok támadják meg, ellenséges csapatokkal kerülnek összetűzésbe, és a férfi óhatatlanul aktív részese lesz a harcoknak. Amikor életét kockáztatva megment egy föderációs tisztet, sorsa újabb fordulópontjához ér...

Stáblista:

Szereplők

Alvarez Kelly
Tom Rossiter ezredes
Liz Pickering
Albert Steadman őrnagy
Charity Warwick

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
JCWH 2019 szept. 06. - 10:55:27 10/10
Valóban történetében nem mutat sok újdonságot a film (habár valós eseményekről van szó), de William Holden és Richard Widmark játéka annyira élvezetes, hogy amiatt mindenképp érdemes megnézni. Holden és Widmark a forgatás alatt nagyon jó barátok lettek és a filmben is látszódik ez a jó egymásra hangolódás. A borzalmas szinkron és a két színészlegenda miatt az eredeti nyelven történő megtekintést javaslom.
feketevipera 2011 okt. 24. - 20:46:05
Egyszer megnézhetõ western, láttam már sokkal jobbat is. Kár érte, a sztori többet ígér, ráadásul nem is jelentéktelen színészek játsszák a fõszerepeket. Az MGM készített ugyan hozzá szinkront, de az csak tovább rontott a film élvezeti értékén. Egy közepest tudnék összességében megszavazni a produkciónak, többet szerintem nem érdemel.