Lázadó boszorkák (Bagós banyák)

Bakancslistához adom
The Smokers
amerikai filmdráma, 96 perc, 2000

Értékelés:

21 szavazatból
Szerinted?

Jefferson (Dominique Swain), Karen (Busy Phillips) és Lisa (Keri Lynn Pratt) egy amerikai középiskolai banda, a Bagós Banyák lánytagjai. Élik a szokásos tini lányok mindennapi életét, kitéve magukat a fiúk rosszindulatú zaklatásainak is. Egy nap aztán megelégelik a már unalmassá, megalázóvá váló állandó attrocitásokat. Elhatározzák, hogy bosszút állnak, és megmutatják a fiúknak, mit is jelent igazából a szexóra. Tervük azonban kiderül, és egyre több diák részt akar venni a "megvalósításában". Amikor az egyikük, a legnagyobb tréfamester túl sokat enged meg magának, olyan indulatokat szabadít fel a lányokban, amely örökre megváltoztatja az életüket.
Forgalmazó: Mokép

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
jeffero 2009 jún. 30. - 14:29:00
Hát tényleg nem nagy szám film, én a Lolita c. filmbõl ismert Dominique Swain, és néhány gyerekfilmbõl ismerõs Thora Birch miatt néztem meg, bár utóbbi nem sokat szerepelt benne.

Valóban inkább csajos filmnek sorolható be, de a fiúk számára is intõ lehet a tanulsága, hogy emberszámba kell venni a gyengébbik nemet, nem pedig csak arra hajtani, hogy lefektessük õket, meg kell érteni és élni a lányok és a párkapcsolat érzelmi oldalát is.
Mondjuk e filmben párkapcsolatról nem beszélhetünk kifejezetten, inkább csak csapongnak a tinik a felbolydult hormonaikkal, észszerûtlen tettek és hirtelen ítéletek kísérik õket, hisz talán õk sem értik magukat. A lányok csak azt akarják, hogy szeressék õket, és naivságuk, meggondolatlanságuk miatt olykor nagy árat kell fizetniük, lásd pl. a limuzinos üzletemberrel való találkozást.

Nekem a kollégium és a tinédzser kori bulizás kimaradt az életembõl, de tény, hogy ebben a környezetben elszabadulhatnak olyan dolgok, amelyek a további életünkre befolyással lehetnek. Nagyon észnél kell lenni és tudni kell kontrollálni a dolgokat, nemet mondani és elmenni, mielõtt még rosszabbra fordulna. Persze ez nehezen megy, ha az ember befüvezik vagy lecsúsztatott egy pár pohárral, de hát megvan az élvezetnek is a maga ára. A tapasztalatért kockáztatni kell.

Valaki említette, hogy a történetben elmaradt a felelõsségre vonás. Hát tényleg nem sokat beszéltek errõl a záró monológban. Az egyik lány nevét említették, de utána többet már nem, így nem tudtuk meg, hogy milyen büntetést kapott. Vagy talán azért nem kapott büntetést, mert a másik lány, aki valójában meghúzta a ravaszt, végül jelentkezett, de az is lehet, hogy elkönyvelték önvédelemnek. Persze milyen önvédelem lelõni valakit, miért nem hordott helyette magánál vmi sokkolót vagy gázsprayt.

A tartalomleírás itt a port.hu-n szerintem túloz, mert a bosszújukhoz nem akart minél több diák csatlakozni. A Bagós banyák lánycsoporthoz csak 1 új tag lépett be, aztán õk hárman folytatták a bosszúhadjáratot, bár nem mindig együtt.
1/10
Joan87 2009 jún. 09. - 19:56:08 1/10
Ritka rossz film. Hogy semminek nem volt semmi következménye... Az erõszaknak, mintha meg sem történt volna. A tûznél a fiú, hogy kerül az épületbe, amikor csak a tûzoltók mehetnek be és mindenkit kimenekítenek, de a gyerek olyan szépen besétál a lányhoz...
Egyszerûen szörnyû!!!!
3/10
macika0324 2009 jún. 09. - 12:17:56 3/10
Hihetetlenül "izgalmas" film. Még sosem aludtam ilyen jót egy film alatt :). Már a közepén úgy döntöttem, hogy inkább az álombéli produkciókat nézem. Ilyen vacak filmet már rég láttam. 3 ostoba libáról szól, és a színészek mintha itt játszanának elõször életükben. Az alaptörténetbõl ezerszer jobb produkciót lehetett volna készíteni. Ha valaki azt mérlegelné, hogy megnézze e, akkor azt tanácsolom, hogy keressen jobb programot :).
AvatáR Gil Maerth 2009 jún. 09. - 10:06:55
Buli, drog, pia, feminizmus.
Na meg persze a dohány-lobby annyira dörzsölheti a tenyerét, hogy erdõtûz keletkezik belõle.
Közben a csajok szerepet játszanak.
Nagymenõsködés megy ezerrel.

A film alaproblematikája, hogy megpróbálnak irányítani, holott ez inkább férfi-szerep.
Meg keresik az identitásukat. Szóval a szokásos.

Aztán kézrõl kézre kezd járni egy ezüst stukker. Aminek egyetlen célja: a feszültség fennmaardjon.

És mintha az elejei konfliktus is lankadni kezdene. Nem látom hogy járnának pszichiáterhez, pedig elõirták nekik.

Azt hiszem ez a film tipikusan nõknek készülõs. Csak õk érthetik meg, hogy voltaképp mit akar mondnai. Vagy õk sem.
Mert nem minden nõ - még a bulibetyárok se- kerülnek olyan égõ szituációkba , bárokba MINT ÕK.
Mahurian 2009 jún. 09. - 02:25:36
Ritka rossz film. Semmilyen a sztorija, elég lehangoló, és szerintem nem szól semmirõl. Bugyutaság. Meg nem nézném még egyszer.
kesznikike 2009 jún. 08. - 16:02:28
Hát nem tudom...én megvettem DVD-n és kb az elsõ 10 perc ami nézhetõ... utána átmegy egy nyomasztó depressziós története ami rápecsételõdik mindenkire ha egy kis idõre is ugyan.... semmi pénzért nem nézném meg mégegyszer
moruloidea 2009 jún. 08. - 12:50:50
Jól hangzik! bár kíváncsi lennék ki szavazta le így ezt a filmet lehet hogy mégsem annyira jó?! csak az kár hogy ilyen késõn van.