A repülő csészealjak támadása

Bakancslistához adom
Earth vs. the Flying Saucers
amerikai sci-fi, 80 perc, 1956

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

Földönkívüliek szállnak le az amerikai hadsereg egyik bázisán. A zombikra emlékeztető lények két tudós - Dr. Russ Marvin és menyasszonya, Carol - segítségét kérik bolygójuk megmentéséhez. Ám a katonaság ágyútűzzel fogadja a csészealjakat, s az idegenek kénytelenek bosszút állni a támadásért. Képes lesz Marvin rátalálni a tökéletes fegyverre, és megoltalmazni az emberiséget?

Stáblista:

Szereplők

Dr. Russell A. Marvin
Carol Marvin
Huglin tábornok
Hanley tábornok
Kanter professzor

Hozzászólások

Szerinted?
Sadenal 2015 ápr. 08. - 12:10:24
Valóban afféle Függetlenség napja volt csak az 50-es évekbõl. A dolog pikantériája, hogy mikor ment az ûrverseny, akkor ebben a filmben pont nem jött össze az amerikaiaknak mert az ûrlények lelõttek mindent....jól van. :D


6/10
3/10
ALDO 2013 okt. 18. - 17:11:13 3/10
Ez a film olyan, mintha a Függetlenség napja kõkorszaki változata lenne. Ez nem is lenne baj. A legnagyobb problémám a filmmel, hogy teljesen inkompetens szerencsétleneknek állítják be az idegeneket.

SPOILER

Idejönnek jó messzirõl, de nem képesek átvenni a kommunikációs eszközök feletti irányítást - csak a végén adnak egy rádióüzenetet - így elrabolnak egy tudóst, akit megkérnek, hogy trombitálja össze a világ vezetõit, hogy tanácskozzanak a hatalom átadásáról. Hogy bizonyítsák, hogy kemények, elsüllyesztenek egy rombolót a CSendes-óceán kellõs közepén, amirõl szintén a tudósnak kell beszámolni, mert senki sem hiszi el. Végül 56 nap ultimátumot adnak, mert nem akarják kiirtani az embereket. Persze csak az említett tudós az egyetlen, aki képes megépíteni a csodafegyvert, amire nyolc hét több, mint elég. A végén leszednek 5-6 csészealjat és mindenki boldog.

SPOILER vége

Legalább a vizuális effektek egész tûrhetõek az 50-es évekhez képest.
Néha olyan érzésem volt, mintha valami paródia lenne, de nem az volt. Csak is kizárólag nagy sci-fi fanatikusoknak ajánlom.
bourne 2009 máj. 16. - 01:10:34
azt azért remélem érzi mindenki h 1956ban, amikor ez a film is készült, akkor kik voltak a földönkívüliek és kinek kellett mindent megoldania??!! ...

amúgy a maga gagyi bájos módján érdekes a film, de csak és kizárólag fanatikusoknak ...