Dillinger

Bakancslistához adom
18 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai krimi, 103 perc, 1973

Értékelés:

11 szavazatból
Szerinted?

Az 1933-as évek Amerikája, a nagy gazdasági világválság évei. Az ország és a vad nyugat gengszterektől hemzseg. Az alkoholtilalom ellenére a szeszcsempészek sokasága, s a prostitúció virágkorát éli, bankrablók mindenütt. John Dillinger és bandája ismert a nagyközönség előtt, a 33-as évek vadnyugatán raboltak, fosztogattak, s Dillinger írta a törvényt hatlövetűjével. Melvin Purvis, az FBI Közép-nyugati Irodájának főnöke és Samuel Cowley, az FBI különleges ügynöke a '33-as júniusi Kansas City-beli vérengzés után felveszik a harcot Dillingerrel és bandájával. A Dillinger-ügy után Melvin Purvis kilépett az FBI-tól és magánvállalkozásba kezdett. 1961-ben ugyanazzal a fegyverrel lőtte magát fejbe, amivel annak idején Dillingert megölte. Ma is John Dillinger arca látható az FBI által használt céltáblákon.

Stáblista:

Szereplők

John Dillinger
Billie Frechette
Vörös hölgy
Homer Van Meter
Charles Mackley

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
horas 2010 nov. 22. - 16:03:53 8/10
Nem rossz.
Kicsit kapkodós és felületes példáúl a második börtönbõl megszökés benne sincs.
ÉS én azért jobban kiváncsi lettem volna Dillinger személyiségére,szal a karakter nincs túl részletesen kidolgozva.

De Warren Oates lényegesn jobban emlékeztet Dillinger-re mint Johhny Depp pedig azt a filmet nem is láttam,de nem érzem túl hitelesnek,Bale emg aztán pláne nem hasonlít Melvin Purvis-ra bár Õ kevésbé fontos.

Sajnos ott kicsit elmentek a celebritás és felkapottság irányába,de engem Dilliner személye meg a többi legendás gengszter egyénisége sokkal jobban érdekel sokkal inkább kiváncsi vagyok egy alapos kutató munka árán felépített karakterre,mint Depp és a most felkapott Bale fotógén fejére.Semmi bajom velük amúgy.
8/10
Magiaro 2010 márc. 16. - 20:16:46
Nyilvánvaló az elírás és nyilvánvaló a pökhendi okoska reakciója.
füzesi piroska 2010 márc. 11. - 14:11:06
Ez a film SZÍNES