A számat figyeld

Bakancslistához adom
Sur mes levres
16 éven aluliak számára nem ajánlott francia krimi, 115 perc, 2001

Értékelés:

47 szavazatból
Szerinted?

A 35 éves Carla átlagos kinézetű, magányos, nagyothalló nő, egy párizsi ingatlanfejlesztő társaságnál dolgozik. Bár szorgalmas és jó munkaerő, kevés a pénze, és meg sem becsülik, a kollégái kihasználják és megalázzák. Amikor rosszul lesz a túlterheltség miatt, egy kisegítőt kap maga mellé. Paul 25 éves, és semmihez sem ért, csak a lopáshoz, most éppen feltételes szabadlábon van. A két kívülálló között különös szövetség szövődik, ki-ki a maga módján segíti a másik problémás ügyeinek lerendezését.
Bemutató dátuma: 2003. május 8. Forgalmazó: Budapest Film

Stáblista:

Díjak és jelölések

Hozzászólások

Szerinted?
tortura 2020 aug. 03. - 16:47:13
Nekem is kicsit csalódás volt a film. Többet vártam tőle. Nem azt gondoltam, hogy lényegében a pasi ügyleteire hegyezik ki, én inkább azt vártam volna, hogy a lánnyal történnek változások, illetve a hozzá való közeledésben. Őt nagyon sajnáltam mindvégig, de nem a fogyatékossága miatt. Hanem azért, mert kivétel nélkül mindenki kihasználta. A kollégái, a "barátnője", a palija (ha annak lehet egyáltalán nevezni), mindenki. Csak egy hasznos kelléknek gondolták, amit elő lehet rántani, ha szükséges. Hogy mit érez, mit gondol, mit szeretne, az a kutyát se érdekelte.
Igaz, én nem olvastam el a műfaji besorolást, ezért én drámát vártam, nem krimit.
3/10
stupek2 2016 aug. 14. - 14:55:49 3/10
Csúnya szereplõk, rossz és befejezetlen párbeszédek, felesleges kameramozgások. A fõszereplõk direkt csúnyán öltözködnek. Már-már idegesítõ a film.
Én semmi összefüggést nem látok még az 50. Percben sem, pedig a leírások alapján jól fel van pontozva a film. Sajnos ilyen idegesítõ filmnél nincs energiám kivárni a végét.
9/10
szabzero 2015 júl. 24. - 23:25:32 9/10
Sok filmnél az a kritika, hogy sablonokból épül fel.
Na itt errõl nem beszélhetünk, ráadásul végig érdekes
izgalmas volt, bejött.
9/10
9/10
pelu 2014 júl. 23. - 21:50:31 9/10
Remek film, okos rendezéssel, zseniális alakításokkal. Újranézõs! :)
Gina424 2013 nov. 22. - 14:40:29
SPOILER

Nekem is pont ez a problémám. Miért ölte meg a nevelõtiszt a feleségét, és hogy jön ez ide?
Csonger 2013 márc. 17. - 10:36:35
Remek film! Cassel nagyon jól játssza az egyszerût. Az a bárgyú nézés, meg hogy mindent a szájába kell adni. A rettentõ öltözködése az ápolatlan hajjal meg a béna bajusszal zseniális!
A nõi fõszereplõ változása is tetszik, amint szép lassan kibontja a nõiességét.

Jó a sztori is. Nem gyors, de a végén igen elmés.

Az meg külön tetszik, hogy végre lehet hallani az amerikai filmekben soha el nem hangzó kérdést: "Tegezõdjünk?"

3 dolog van, amit nem értek:

SPOILER
1: Ha megbeszélik, hogy tegezõdnek, utána miért magázódnak mégis?
2: Mi volt ez az egész a nevelõtiszt feleségével? Miért fontos a történet szempontjából, hogy eltûnt?
3: A végén miért viszik bilincsben a nevelõtisztet? Õ ölte meg a feleségét? De ez hogy jön ide egyáltalán?
7/10
r0t0 2012 nov. 30. - 10:52:27 7/10
A két fõszereplõ valami elképesztõen zseniális alakítást nyújt. Viszont be kell vallani, a forgatókönyv már valóban picit gáz, a rendezés meg egyenesen kukába való, nem a nemzetközi filmpiacra.
A "társadalommal szembeni visszavágás" nekem is piszkálja a csõrömet. Teljesen egyértelmû, hogy mirõl van itt szó. Adott egy nõ, aki egész életében visszafogott, fogyatékosságából adódóan gátlásos "jókislány" volt, miközben a kaland, a veszély, a szex, a harc, a "rosszlányság" kimaradt az életébõl. Amikor meg találkozik egy olyan emberrel, aki mindezeket behúzza az életébe, elsodorja a vágy.
9/10
csineva-xx 2012 nov. 04. - 02:49:16 9/10
Biztos nem kerülöm el a *** SPOILER *** -t!
Elõször is nem is értem, miért krimi... Attól, hogy rossz fiúk rendetlenkednek benne, még nem krimi ez; ha vóna ilyen, én inkább romantikus thrillernek mondanám. Ez a film egy érzékeny, de kalandos elõjáték, helyes francia, nagyon picit gúnyos happy end-del. Eszméletlen jó a szereplõválasztás, a megvalósítás (!!!)meg pláne.
Megjegyzem, ez a bugyuta fenti ajánló totál mást sejtet. „Társadalommal szembeni visszavágás eszköze” ??? - ebben a filmben szó nincs lázadásról, legalábbis direktben nincs. A nem szokványosság, a nem steril személyiség, a másság nem lázadás! Ugyan!!! Ez a film egy kapcsolatról szól, és még az sem von le az értékébõl semmit, hogy elég kiszámítható módon; majd' minden részlet a fõszereplõ-páros nem éppen szokványos összegabalyodását szolgálja. Pirinyó empátiával könnyedén bárki beleleshet a fõszereplõk érzelmeibe, nem kell nagyon akarni se. És hát ebben a történetben senkinek sem célja szembe menni a társadalommal, sõt, ez az egész film szarik a társadalomra. Ne dõljünk be a port-nak ezúttal se... A mondandómmal a *** SPOILER-nek is VÉGE ***
9/10
slacio 2011 ápr. 23. - 23:25:30
szerintem végig izgalmas és bírtam a színészi játékot, emánuel különösen tetszett
frenchbullie 2011 márc. 16. - 10:18:46
Üdv! Láttam, hogy kapott jónéhány filmes díjat és jelölést a sztori, gondoltam, talán kellemesen ötvözték a krimit meg a mûvészfilmet, de ilyen szempontból csalódást jelentett, mert csak egy szimpla krimit kaptam. Bár annak elég eredeti volt!
7/10
desira 2011 márc. 14. - 20:14:32 7/10
A két fõszereplõtõl sokkal jobb film is lehetett volna. Egyre lassuló, tele üresjáratokkal, alig bírtam ki a 115 percet. Egyértelmûen a rendezõ szúrta el, pedig az ötlet is jó, és a színészek is.
perry 2007 ápr. 13. - 07:37:37
A film üzenete kettõs.Az egyik vonulata a másság - jelen esetben- a süket lány és a világ konfliktusa, valamint az amikor megjelenik a "védelmezõ".
A film erénye a jól adagolt érzékenység, nem megy el a melodráma irányába. Valamint igen átgondolt rendezés és szinészi játék.
A történetrõl felesleges beszélni.
Bov 2007 ápr. 10. - 14:55:40
vki tud vmit errõl a filmrõl???