Pinokkió

Bakancslistához adom
Pinocchio
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott olasz-francia-német családi vígjáték, 108 perc, 2002

Értékelés:

26 szavazatból
Szerinted?

Örök mese egy nagy nevettető felfogásában... Pinokkió (Roberto Benigni) ugyanannyira a gyermeki fantázia és szabadság, mint a felnövő tékozló fiú jelképe mindannyiunk számára. Geppetto mester (Carlo Giuffré) ügyes kezével egy kis fabábut készít a háza előtt talált tuskóból. Vidám fiúcska kinézetűre sikeredik és Pinokkió névre kereszteli. Benne látja fiát, akit mindig is szeretett volna, de nem kapta meg soha a sorstól. A mester legnagyobb meghökkenésére a kis bábu életre kel. Eladja köpönyegét is, csak hogy a kíváncsi és rosszcsont kisfiú iskolába járhasson. Ám Pinokkió naívságát kihasználja sok alattomos figura, akik miatt rossz útra téved. Hihetetlen kalandokba keveredik, miközben atyja keresi mindenütt, és egy Jótündér vigyázza lépéseit.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Ari Pacuha 2015 febr. 24. - 13:34:43 10/10
Tudna nekem valaki segiteni,hogy hol tudnám megnézni magyar szinkronnal vagy letölteni?
wircsi 2011 szept. 05. - 23:25:13
Hatalmas csalódás volt nekem ez a film. Nagyon szeretem Pinokkió történetét, szeretem Benignit is, de a kettõ együtt kiábrándító volt. Nekem nem a naiv, csintalan kisfiút juttatta eszembe, hanem azokat a fogyatékosokat, akik 50 évesen is megragadtak egy 3 éves szintjén, már ráncosodó arccal hisztiznek és nyafognak... Annyira zavart, és annyira visszatetszõ volt, hogy nem is bírtam végignézni. Lehet, hogy a magyar szinkron is rátett egy lapáttal, de az az idióta grimaszolás és affektálás... nem tudom... lehet, hogy csak azért érintett ilyen rosszul, mert egy szociális intézményben dolgozom (szellemi fogyatékosokkal is), de nekem rögtön ez jutott róla eszembe.
7/10
StJust 2008 okt. 24. - 14:06:23 7/10
Nekem tetszett,bár lehet,hogy azért mert alapból szeretem a Pinokkió történetét.Nekem el tudta adni,hogy õ egy kisfiú,szerintem jól megoldotta,mondjuk Háda J. tényleg nem a legjobb választás. És,hogy miért Benigni játszotta,talán mert önmagát rendezni nem volt olyan nehéz,mint egy rakonszátlan kisteenagerrel bajlódni :-)
Deimos 2008 okt. 24. - 12:35:25
Ez a film nekem nagyon nem teccik...
A kisfiut egy vénember alakítja, meg hol látszik az fából??
Borzalmas...:)
Ferrer 2008 okt. 24. - 11:58:49
A régi Pinokkió film jobb volt.
Emesee 2006 dec. 29. - 11:15:28
Nem akartam megnézni a filmet. Már a reklámban is nagyon zavart, hogy Pinokkiót egy felnõtt férfi játsza!
Mért??????