Visszajáró pénz

Bakancslistához adom
Cashback
angol rövidfilm, 18 perc, 2004

Értékelés:

38 szavazatból
Szerinted?

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
Rahar 2012 ápr. 24. - 13:22:23 6/10 Előzmény Segítõ Béka
Szépen megfogalmaztad a gondolataidat. Egyetértek az általad leírtakkal. Vannak benne nagyon igényes és szép képi részek, az idõ lassítás és megállítás, a narrátoros megoldás is tetszik. De alapvetõen a film története és cselekményvezetése rendkívül egyszerû. Én úgy gondolom, hogy egy rendkívül egyszerû alkotást igyekeztek mûvészi módon bemutatni, ami számomra részben sikerült is. Régebben egyszer már láttam, most újra megnéztem, ez egy kicsit már sok volt a filmbõl.
Segítõ Béka 2012 jan. 18. - 18:55:34
olyan ez a film, mintha a sarat kevernénk a tányéron egy nagyon finom étellel, lehet a szakács debil vagy meg nem értett zseninek titulált valami (persze csak a sznob bolondok tartják zseninek, végülis állítólag a finom ételt is õ fõzte, de a sarat is belerakta aztán a kuktába), de a végeredmény matematikailag átlagos, humán értelemben pedig ízléstelen primitívség.

több kommentet már nem írok :)
Segítõ Béka 2012 jan. 18. - 18:49:08 Előzmény zimp
a végén a galériás jelenet tényleg nagyon jó lett volna (szerintem ez is egy õsrégi lopott klisé valahonnan), ha nem állnak szóba olyan gyorsan egymással, hanem pl, elõtte csak nézik egymást
Segítõ Béka 2012 jan. 18. - 18:39:10
a házibuli nagyon nagy klisé, nagyon lusta és buta a rendezõ, a 20 perces filmmel csak szerencséje volt.
Segítõ Béka 2012 jan. 18. - 18:25:25 Előzmény Királysirály
hivatalosan portugál, de a beszélt nyelvek között ott a spanyol
Segítõ Béka 2012 jan. 18. - 17:22:18
én is a 100 percest néztem, a rövidfilm hol van?

http://www.youtube.com/watch?v=xTG7u1R6cUQ

a 20 perces sokkal mûvészibb szerzõi film mondjuk, ld az õzikés jelenet, és a klasszikus zene a roller közben, sokkal ihényesebb, ez van, hogyha az ipar kedvéért beáldozzuk a "tehetséget": felhígítjuk konzuidiotizmussal (pl karatés gyerek - felmosásnál még vicces az 3 másodperc, de a focinál már nagyon fárasztó) ami nem is tehetség ezáltal) és megvilágítja a rendezõ egész lusta iparos énjét.
nem, nem a 100 perces változat se szerzõi film. az is az ipar terméke

az az igazság hogy jobban járunk ha csak a 20 perces változatot nézzük, ott vannak a jó poénok.
Segítõ Béka 2012 jan. 18. - 17:08:23 Előzmény vansir
ez amúgy angol
Segítõ Béka 2012 jan. 18. - 16:54:42
most jó lenne eldönteni, hogy a cím Cashback, Szerelem a szupermarketben, vagy Visszajáró pénz
mert ez három. a legjobb a Visszajáró lett volna. csak így a "pénz" felesleges.

az meg nem tudom milyen már, hogy a 600. filmben, mikor csengetnek az iskolában szünetre, fogják magukat a diákok és kimennek a tanár meg be se fejezheti a mondatát. EZ MILYEN MÁR?!?!?! MERT ENGEM EZ ROHADTUL IRRITÁL, HOGY A 600. FILMBE VAN EZ, és mondom ezt úgy, hogy ezt az amerikai nézõk is utálják és ez ott sincs így a való életben, akkor MEG MILYEN BETEG RENDEZÕ EMBER KÉPES EZT MEGJELENÍTENI A FILMEKBEN!?!?!
BETEG!

helyes kis szerzõ filmecske (nem mûvészfilm!), vannak ebbe egész jó kis apró poénok. nem nagy szám, mert vannak benne fárasztó poénok is sajna, de amúgy se lenne nagy szám a film.
de az pl nagyon jó volt, hogy a csak leragasztotta az óráját, hogy ne lássa az idõt, ez jó jelenet :)
5/10
Teszka 2012 jan. 04. - 00:15:01 5/10
Amúgy a normál filmet szenvedtem végig...
5/10
Teszka 2012 jan. 04. - 00:10:19 5/10
Nekem nem tetszett.Untam a történetet,1 x nézhetõ,sokkal jobbat vártam ettõl a filmtõl.A szereplõk sem játszottak valami jól.10/5
vansir 2011 jún. 21. - 14:22:59
Ez a film nagyon jó! Meglepett mert nem erre számítottam és véletlenül néztem csak meg de így utólag nagyon örülök neki. Hát igen nem egy tucat amcsi lávsztori.
Nem is írok mást nézd meg!
9/10
8/10
alien1976 2011 jún. 09. - 18:09:18 8/10
Az idõvel való játék kimondottan jó volt, és pozitívan hatott a film történetére, mely a közepén egy kicsit belassult, és néhol még unalmas is lett. De a végére nagyon elkapták a fonalat, és a film befejezése kimondottan jó, csodálatos és kedves lett. Néhol a poénok kicsit erõltetetten hatottak rám, de ezt leszámítva, egy jó kis film, mely elgondolkodtató, nem egy gyors folyású, és mégis élvezhetõ.
Jaj majdnem befejeztem, pedig még most ötlött az eszembe valami :
SPOILER****SPOILER*****
Nem tudom hogy ezt ide kell írni, de inkább jeleztem.
Nagyon tetszett, hogy a két fõhõs nem ripsz - ropsz jöttek össze, hanem szép lassan, szinte már vontatottan, annyira, hogy már a siker érdekében szinte drukkoltam nekik. :)

SPOILER********SPOILER VÉGE
Koczy85 2011 ápr. 20. - 14:44:42
Nekem is nagyon tetszett ez a film. Én elsõsorban azért néztem meg, mert egyik kedvenc színésznõm, Michelle Ryan is játszott benne. Õ ugyan nem szerepelt sokat, de a film ettõl függetlenül nagyon bejött. Valahogy megfogott a hangulata, amikor néztem.
Koczy85 2011 ápr. 20. - 14:43:43 Előzmény 11messi87
Gondolom azért, mert mutatnak benne egy-két meztelen nõi testet.
10/10
stefflpapa 2011 ápr. 12. - 00:27:22 10/10
megfogott ez a pillanatos dolog, aki áttudja érezni a történetet, aki szokott agyalni, filozofálni egy filmen, vagy csak úgy az életbe is, annak bátran merem ajánlani a filmet.

viszont aki csak úgy mint egy sima filmet nézz meg, vagy csak azért a pár mell és liliomokért, az csalódni fog...

nekem a kedvenc filmjeim egyike:)
8/10
lax-lee 2011 márc. 01. - 16:00:58 8/10
tökéletesen egyet értek Zimp hozzászólásával. A film bizonyos részeken olyan gagyi,hogy vonakodva nézed tovább, néhol meg zseniális és elgondolkodtató. Az idõmegállítás mûvészi szempontból tényleg hasznos, a lépcsõs "svéd" nemcsak a fõszereplõnek okozott volna maradandó élményt serdülõ korában... :) A legjobban az egészben a film végén a kiállítás, a modell lány meglepett ábrázata és a megállított hóeséses séta jelenet tetszett. A filmtõl nem vártam semmi rendkívülit (ilyen nincs is benne) de vannak egész jó részek, és összességében is (részben gagyi részben tényleg jó) élvezhetõ darab, amiért egy 8-as alát szavazok meg a filmnek.
11messi87 2011 jan. 22. - 21:33:41
Megmondaná nekem valaki, h ez miért kapott +18-as besorolást? Szex, erotika van benne? Sok? Mert akkor nem nézem meg...
10/10
Lery 2010 szept. 19. - 00:49:37 10/10
10/10 (persze a hosszú változat)
10/10
delfinoraptor 2010 szept. 02. - 15:31:35 10/10
Jó ideje tudjuk, hogy romantikus filmekben az angolok kreatívabbak, mint az amerikaiak, ez ismét bebizonyosodott. A focimeccs tájékán féltem, hogy ellaposodik, de az utolsó percek megint hozták a film sajátos hangulatát. Nem egy populáris film, de mégis könnyen emészthetõ, és tetszetõs.
zimp 2009 szept. 11. - 05:28:55
a hosszabb verziót láttam.
értékelés szempontjából számomra ez a film a kettõsség filmje volt.
ha azt nézzük hány percét élveztem, akkor mondjuk 25%-ban zseniális, 50%-ban nézhetõ, 25%ban pedig nevetségesen gagyi volt. a focis jelenet a negatív csúcs, az valami szégyen, én nem értem hogy tehettek bele ilyet, biztos csak poénnak szánták és más a humorunk. komolyan, egyedül néztem, de a saját szobám elõtt szégyelltem hogy ilyet nézek. ezen kívül néhány részt még át kellett volna tekerni, fõleg a gyerekkoriakat. meg tele van klisékkel tényleg, a rendezõ már kb le is szarja hogy minden úgy jön ki hogy az tökéletesen passzoljon a mesébe. de nembaj efölött én szemet hunynék, oké bénák vagy lusták, vagy nem akarják enélkül megoldani, mindegy, ha képesek lennének mondjuk 75%ban nézhetõt adni, és amellett lenne az a 25% igazán élvezetes rész. mert az tényleg az volt, mind képi, mind zenei értelemben, és együtt az egész jó érzést adott. a filozofálgatás is tetszett benne, amikor nem elunt dolgokról beszélt. persze az idõmegállítós részek voltak a legjobbak, ahogy elnézte a dolgokat, beszélt róluk, más megvilágításba helyezett mindent. mûvésziesség sugárzott tényleg néha. kivéve mondjuk az áruházit, ott túl sok volt a meztelenkedés. olyan, mintha a rendezõ mellmániás lenne, és ezt ilyen nyomin akarja mindenkivel megosztani. na mindegy szal magával ragadóak voltak sokszor az elvont események, de a valós érzéseket és helyzeteket is sikerült néha jól levetíteni. a pozitív csúcs, amikor bemegy a szõke nõ a galériába és mindenhol magát látja. az arckifejezése, a mozgása remek színészi teljesítmény azthiszem. talán utána még több meghatódottság kellett volna, a klisék helyett. a havas dolog azért nem volt rossz ötlet.
amúgy az egész filmet nem a beszélgetések húzták (mert azok gyakran semmilyenek, lejárt lemezek voltak), hanem Ben monológjai, már amikor nem a gyerekkoráról beszélt.
de komolyan nem értem hogy egy rendezõ hogy csinálhat ilyen kettõs dolgot mindenben. sõt nem csak a rendezõ, operatõri szemszögbõl is ezt láttam, egyes helyeken banálisan szar, míg máshogy egyedi és mesteri volt a felvétel, meg még igazából a hang is. ugyanígy a szövegek, meg a jelenetek, és ezzel párhuzamban persze a nézõk kapott érzései. szóval nem vágom hogy bennem van a hiba, vagy õ a zseni és a debil egyszerre? vagy többen csinálták a filmet részenként és a jó részeket más irányította mint a rosszakat? kétlem. de még azt se lehet mondani hogy más a humorunk, mert voltak benne jó poénok is, pl a haverja fejére csajok vizet öntenek-et nem tudtam megunni:D

összességében nem bántam meg hogy megnéztem, a felejtõs dolgokat kidobtam a kukába, amik meg jó érzést adtak, azokat "elraktároztam". az idõ szemlélete, lassítása, megállítása, és az emberek és dolgok közbeni vizsgálása kifejezetten megmaradt bennem és gondolkozásra ösztökél, és ez jó. egyes érzések és történések a megmagyarázhatatlanságukkal (pl: amikor nem tudja megállítani az idõt, csak lassítani, vagy hogy a csók után tudott aludni, vagy a csuklyás ember aki mozgott az álló idõben) pedig csodás érzést teremtettek bennem, és ezt meglovagolva igyekszem ma este lefeküdni.
Összes hozzászólás