Atom Betty

Bakancslistához adom
Atomic Betty
kanadai animációs sorozat, 30 perc, 2004

Értékelés:

8 szavazatból
Szerinted?

Egy olyan lánynak, mint Betty egy kicsit bonyolult az élete. Ott a suli, a háztartással kapcsolatos teendők, a barátok, és természetesen ezek mellett a titkos élete, amiben a kozmosz galaktikus testőreként és védelmezőjeként lát el feladatokat. A fiatal hősnőnek össze kell hangolnia földi életét a másik szerepkörével, amiben a feladata az univerzum megmentése Maximus I. Q. Legfőbb Nagyúr gonosz terveitől.
Nehéz megfelelni kozmosz galaktikus testőrének és védelmezőjének szánt szerepkörben, Betty-nek egyenesen lehetetlen, hiszen a mindennapi életben a Moose Jaw Heights Junior High tanulója is. Míg a többi vele egykorú lány a manikűrözéssel foglalkozik, és bevásárló körutakra jár, addig Betty az enciklopédiákban mélyül el. A rejtélyes eltűnései és furcsa viselkedése miatt a környékbeli gyerekek különcnek tartják, azonban hatalmas megtiszteltetésnek számít, hogy a galaktikus testőrök törvényei szerint élhet. Betty sohasem kockáztatná titkos küldetését egy jól működő társasági életformáért a földön. Ráadásul, ha Anya és Apa rájönne, hogy Betty élete nap, mint nap veszélyben van, biztosan a "földhöz kötöznék".
A földi élete össze sem hasonlítható azzal a jelentőségteljes feladattal, amit a galaxis védőjeként lát el. Betty egy kedves földi kislány, aki általában Noah-val lóg együtt, aki titokban szerelmes belé, vagy éppen leszereli a beképzelt gazdag lány, Penelope rosszindulatú megjegyzéseit és Sir Purrsefus, a család elkényeztetett fajtatiszta macskájának piszkálódásait. Csakúgy, mint a pajkos testvérek, Sir Purrsefus is szeretne a figyelem középpontjában lenni, és állandóan bajba akarja keverni Betty-t a szülei előtt. Betty gyakori és megmagyarázhatatlan eltűnései is jó okot adnak a ravasz macskának arra, hogy rossz gyereknek állítsa be Betty-t.
Mivel nem lehet tudni, hogy a fenyegető veszély mikor csap le, Betty mindig készen áll, bármit is csinál éppen. Főponty Admirális, a Galaktikus Testőrség és a 147-es Bolygóvédő Zászlóalj főparancsnoka felveszi a kapcsolatot Betty-vel, valahányszor az univerzumot veszély fenyegeti. Főponty számára a galaxis biztonsága sokkal fontosabb, mint egy gördeszka bajnokság vagy egy tudományos vásár, s emiatt Betty sokszor fura helyzetbe kerül. A két segítője és hűséges kísérője, Szikra, az olykor vakmerő főhadnagy és X-5 robot, a technikai zseni segítségével azonban mindig megmenti az univerzumot a pusztulástól. Bármilyen veszély is közeleg, az biztos, hogy Betty legfőbb ellenségének Maximus I. Q. Legfőbb Nagyúrnak köze van az aljasságokhoz, amiket azért követ el, hogy átvegye a galaxis fölötti uralmat.

Stáblista:

Szereplők

Betty hangja
X-5 hangja
Betty anyukájának hangja
Maximus IQ hangja

Hozzászólások

Szerinted?
kiskutya 2007 dec. 14. - 22:04:52
Nagyon jó, hogy újra lesz ez a mese.