Johanna

Bakancslistához adom
18 éven aluliak számára nem ajánlott magyar operafilm, 90 perc, 2005

Értékelés:

12 szavazatból
Szerinted?

A drogfüggő Johannát egy baleset után visszahozzák a klinikai halálból. Ő nem emlékszik semmire. Mivel nincs hova mennie, orvosa a kórházban tartja nővérnek, mert megtetszett neki a lány. Johanna azonban szerelmét a betegeknek kínálja gyógyírként: visszaadja az életbe vetett hitüket, csodálatos gyógyulásukért imádják Johannát. Szokatlan gyógymódjával, a kórházi rend megszegésével azonban kivívja a hivatásos gyógyítók haragját...
Bemutató dátuma: 2005. november 10. Forgalmazó: Mokép

Stáblista:

Díjak és jelölések

  • 37. Magyar Filmszemle

    2006
    Legjobb eredeti filmzene: Tallér Zsófia
  • 37. Magyar Filmszemle

    2006
    Operatőri díj (játékfilm): Nagy András
  • 37. Magyar Filmszemle

    2006
    Legjobb női alakítás: Tóth Orsi

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
rumci 2020 jan. 06. - 00:57:33 10/10
Nem is értem, miért nem láttam korábban. Szeretem Mundruczót, szeretem a kortárs operát…
Hát ez is csodálatos film lett. Gyönyörű jelenkori Jeanne d’Arc, aki ugyanúgy feláldozza magát, bár meg is menekülhetne, mégis elpusztítják a jóságáért. Kifejező muzsika, hiteles előadás, szép és érző fényképezés.
Aki nem szereti a kortárs operát, ne nézze. Aki szereti, ne hagyja ki!
Torolt Felhasználo 2016 máj. 08. - 19:04:38
De olyat minek gyártottak egyáltalán?!?
petersson8 2016 máj. 08. - 01:24:41 Előzmény Torolt Felhasználo
Mondjuk, mert operailm?
Torolt Felhasználo 2016 márc. 15. - 18:18:05
Na b*sszál meg, ezek ÉNEKELNEK! Mi a rákért énekelnek hogy a devla rohassza ki a beleteket és a hollók lakmározzanak a szemgödreitekbõl???

A fotós jó, de ez valami hihetelen ordenáré b*romság!

Írjon már vki Tóth Orsinak egy normális filmet...
isvaen 2009 máj. 02. - 00:25:18 Előzmény mulao
és? tudjon sok nyelvet beszélni. ettõl függeltenül a film zagyva, élvezhetetlen és hamis. nem is értem, hogy jön ide a shooting star-s??
ja: megnéztem a 78-as szent johannájá-t is. na az volt még egy alibizés. az egész jött egy buszból csak a bodó viktoros után mondtam, hogy az utolsó négy perce miatt volt értékelhetõ az a szkeccs. amúgy a film stílustalan és középszerû. és egy szkecs nem fél óra, lásd a 78-as johanna. borzasztó.
mulao 2009 ápr. 24. - 20:02:53 Előzmény isvaen
Orsi "csak" magyarul és angolul beszél. De még ígyis megválasztották Európa 10 legígéretesebb fiatal színésztehetségei közé (pedig németben tartják).És egy operaénekes énekel, az nem baj, hogy tátog, így volt eredetileg megbeszélve.
isvaen 2009 ápr. 23. - 10:22:34
"sok díjat kapott". és? Hitler az év embere volt a Time szerint, Arafat meg béke nobel-díjat...
isvaen 2009 ápr. 23. - 10:20:18 Előzmény Lillia
megnéztem tegnap. ez a film rossz. a szöveg értelmezhetetlen, bugyuta. végigröhögtem, annyira banális volt minden énekbetét. a díjakkal kapcsolatban: operatõr rendben volt. orsi nem tud tátogni. szép, de azért neki is tudnia kéne nemet mondani. aki azt mondja, bunkó agymosott egydimenziós moszat vagyok, legyen, de azért az nézzen magába: ez a mozi botrány - sok pénzbõl. aki szereti, nézze, de az öncélúság sikít a vászonról és csak azért dicsérni, mert sok pogácsazabáló kritikus díjakat mert enki adni, még nem kell JÓNAK definiálni. ez a szakma is abból él, ami van.
amúgy egy érdekesség: a doki mintha mundruczó alteregója lenne, aki akarja, de sosem kaphatja meg orsit. látva kettejük munkáit, sztem ebben van valami. hmm..
mulao 2009 márc. 22. - 03:17:12
Sziasztok!
Sajnos nem láttam még a filmet,kerestem,de tk-ban például azt mondták,hogy nekik nics meg,bár nem is hiszem,hogy megjelent.Azért írok,mivel "elvetemûlt" Tóth Orsi rajongó vagyok,kiemelkedõ tehetségnek tartom.És felkaptam a fejem a "gyötrõdésük" kifejezésre.Nem akarjátok ugye azt mondani,hogy Orsi rosszul játszik? Azért is furcsa lenne,mert megkapta a Szemlén a legjobb színésznõ díját,meg még kétszer filmfesztiválról.És a hab a tortán,hogy a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon bemutatkozott, ezzel a fõszereppel! A filmrõl meg annyit (láthatlanban megvédeném),hogy elismerték néhány díjjal.
Csak nyílván,ahogy írta valaki,nem közönségfilm,hanem mûvészfilm,ezért nem tetszhet mindenkinek,amit itt mindenki ír is!Mondjatok valamit a játékáról,légyszíves!
Gabriella54 2009 márc. 22. - 00:13:26 Előzmény Lillia
Agyrém, hogy mikre megy el az a kevéske pénz is, amit a filmgyártás kap! Elhiszem, hogy nem lehet minden film közönségsiker, de ez már tényleg sok! Szerencsétlen szereplõk kínlódnak, kínlódnak, aztán minek?! Trill Zsolt az egyik kedvencem, de fájt látni a gyötrõdésüket!
isvaen 2009 márc. 22. - 00:07:46 Előzmény Lillia
nem kövezni akarok. egyet érteni. ez megy. ma. itthon. ez van. :o)
1/10
Lillia 2007 nov. 12. - 16:23:21 1/10
Lehet,hogy sokan megköveznek, de nekem ez az utolsó csepp a pohárban. Nem vagyok hajlandó többet magyar filmet nézni.
Pedig a szerzõi filmeket szeretem, tanultam, szakmámban is ezzel foglalkozom, de itt volt elég.
Azt hallottam, keleten mindenféle díjakat söpörtek be ezzel az alkotással, az itthoni közönség meg hasonlóan reagált, mint én. Erre néhány kritikusnak a kövtekezõ volt a válasza: a magyar ember ostoba, nem érti meg a mûvészetet.
Nos, vállalom: akkor ostoba vagyok. De a Johannát végiknézni önkínzás volt....