Vezetői lakosztály

Bakancslistához adom
Executive Suite
amerikai dráma, 104 perc, 1954

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

A nagy üzletek intrikáinak kegyetlen leleplezése, melyben miután meghal egy nagy vállalat elnöke, óriási hatalmi harc kezdődik.

Stáblista:

Szereplők

McDonald Walling
Mary Blemond Walling
Julia O. Tredway
Loren Phineas Shaw

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
JCWH 2019 okt. 21. - 10:52:14 10/10
Érdemes még megemlíteni, hogy akkoriban ritkaságnak számított a sok A-listás sztárral forgatott film. A nyolc főbb szereplő közül mindenki vagy Oscar-díjas vagy Oscar-jelölt. A szereplőgárda középpontjában pedig a friss Oscar-díjas William Holden áll, aki ezért a szerepéért is simán kaphatott volna jelölést.
10/10
JCWH 2018 márc. 02. - 16:26:16 10/10
Több szempontból is zseniális a film. Egyrészt a ma is aktuális kapitalista vállalatirányítás többféle szemléletmódját boncolgatja, másrészt egy vállalathoz kötõdõ emberi sorsokat is bemutatja. A Fredric March és a William Holden által alakított karakterek véleménykülönbsége áll a film középpontjában. A többi szereplõ életébe is beleláthatunk, illetve a film elején meghalt vállalatvezér korábbi életének részletei is folyamatosan kiderülnek. Mai szemmel mindenképpen ez egy lassan kibontakozó alkotás, a hangsúly inkább a vállalat alelnökeinek személyiségére koncentrálódik. A film csúcspontja egyértelmûen William Holden filmvégi beszéde, ami még ma, több mint 60 év után is aktuális üzenettel rendelkezik. Minden egyes színész alakítása nagyszerû, nekem William Holden mellett Barbara Stanwyck és Fredric March játéka tetszett nagyon. Magyar feliratot találhattok a filmhez a neten, érdemes megtekinteni.