Elátkozott város III. - A halál angyala

Bakancslistához adom
I'm the Angel of Death: Pusher III
104 perc, 2005

Értékelés:

22 szavazatból
Szerinted?

A kortárs európai filmgyártás egyik legambiciózusabb vállalkozását jelentette Nicolas Winding Refn Pusher-trilógája, amely 1996-ban indult, majd a 2004-es folytatás után tavaly lett kerek. A koppenhágai alvilág legmélyebb bugyraiban játszódó széria megfordítja a szokásos sorozatlogikát: minden egyes része érzelmileg egyre összetettebbé válik. A trilógia nyilvánvalói előképei Scorsese Aljas utcák címu drámája és Coppola Keresztapa-sagája, de felépítésmódjában felfedezhetok Shakespeare királydrámáinak halvány nyomai is. Ezek a filmek egy olyan világban játszódnak, ahol mindent a fogyasztás irányít, és a pénz jelenti az egyetlen értékrendet, amely csupán a legalapvetobb emberi vágyak megnyilvánulására ad lehetőséget. Családi érzések, részvét, hűség és empátia jobbára ismeretlen fogalmak itt csupán az árulás és a bosszú vezérli az emberi cselekedeteket.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
sexykex ápr. 03. 09:12:51 6/10
Ezekből a dán filmekből kiderült, hogy nem csak a proletariátus internacionalista, hanem a bűnözői társadalom is az volt már 30 évvel ezelőtt is. Konkrétan ebből a 3. részből azt is megtudhatjuk, hogy a lengyel speed nagyon veszélyes por különösen, ha az embernek van a pult alatt egy kalapácsa. Tetszett továbbá a konyhamalac előnyeinek részletes bemutatása és az is, hogy a behajtói munka sem zsákutca. Létezik innen is kiút, akárcsak a drog fogságából – bár kifejezetten rögös az út és sok benne a kanyar.
6/10
The Cortez 2022 szept. 30. - 19:59:09 6/10
A trilógia legdurvább és talán legfeszültebb darabja, továbbra is dokumentarista stílusban tálalva. A sztori az előzményekből ismert Milót helyezi előtérbe, akivel az 1-2. rész főszereplőihez hasonlóan, szintén könnyen lehet azonosulni. Érdekes látni, hogy az első epizód félelmetes főellenségének szánt figurájából hogyan lesz 1 elesett, sajnálni való tag. A 3 felvonás közül, az utolsó szól a legjobban a kiégésről, az ürességről, na meg a függőségről. Keményebb jelenetekben ugyancsak a Pusher 3 a legerősebb, mivel itt már gore horrorba illő, gyomorforgatóbb képsorok is befigyelnek.
10/10
kékRS 2020 máj. 02. - 12:23:49 10/10
a zároképre már üveges szemmel meredtem és akkor a zene a stáblista alatt még rendesen agyba rúg, utána meg percekig nézel magad elé..van hatása rendesen.. ...sikerült a másik két részt felülmúlni
9/10
zsuzsipozsi 2018 jún. 30. - 21:27:02 9/10
Lehengerlő. Mind a 3 rész, Tökéletesek.
Maga a nihil. Észbontó, elkeserítő, döbbenetes ábrázolása a fertőnek.
****Spoiler: nagyon örülök, hogy pont a ronggyáalázott, ostobácska, hiperlúzerTony bizonyult mégis a legtökösebbnek. Spoiler vége*****
Voltak/vannak DVD-n forgalmazva?
10/10
CARE 2014 márc. 07. - 01:33:51 10/10
Nagyon jó film hiteles jók a színészek a történet is jó az 1-2 rész is nagyon megfogott de ez a hab a tortán!
aki tud hasonló filmeket az írjon ide ::) !!!!!!