Iraki misszió

Bakancslistához adom
American Soldiers
kanadai akciófilm, 110 perc, 2005

Értékelés:

21 szavazatból
Szerinted?

Irak, 2004: egy átlagos bevetés során váratlanul megtámadnak egy újoncokból álló amerikai őrjáratot. A katonáknak nincs más választása, mint azonnal alkalmazni a kiképzés során tanultakat. A kiváló helyi ismeretekkel rendelkező, végletekig elszánt Fedayeen lázadócsoport azonban hamar bekeríti a kétségbeesett egységet a város egy összecsapásoktól zajos negyedében, ahol a reménytelennek tűnő helyzet ellenére az amerikaiak folytatják a csatározást. A szétzúzott, veszteségeitől megrendült és már-már végletekig kimerült katonák egyetlen célból merítenek erőt a harcok folytatására: életben maradni - bármi áron!
Az American Soldiers - Az Iraki misszió meglepő, egyben rendkívül drámai szemszögből mutatja be az amerikai katonák egy szokásosnak induló, ám heves küzdelmekkel teli napját Bagdad belvárosának ellenséges közegében.

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
4/10
beo71 2009 márc. 26. - 11:57:59 4/10
Egy iraki nap,amibe bele akarták zsúfolni az egész iraki háborút.
Abszolút B-film,ez nem is lenne baj,nem kell csúcskategóriás színész vagy 100 millió dollár a jó filmhez,de azért történet kellene,minimális színészi játék vagy legalább szép képek,emlékezetes pillanatok.Kapunk non-stop akciót(ami egy idõ után már nevetségessé válik:5 perc hara-kiri,egy kis beszélgetés,majd feltûnik egy furgon,burnuszos arabokkal,mp 4-el a vállukon,5 perc hara-kiri...és tovább a végtelenségig)szájbarágós történetet(mindent hangsúlyozni kell,ezért mindent többször látunk,hallunk:a jó arabok kétszer köszönnek el,a rádióban kétszer hallunk lövöldözést,a felcser 100szor mondja,hogy nem ért hozzá,a katonák 100szor dicsérik,hogy milyen tehetséges,közhelyeket pufogtatnak ráadásul azokat is többszörösen,szörnyû).Egy háborús film a háború miatt a nézõbõl mindig kivált valamit,itt a legnagyobb hiba,hogy érdektelenséget és közönyt.
Ja és az ostoba arabok,miért nem használják a fegyvereiket?Talán,ezért szívnak állandóan az amik,mert mindenkit,olyan hülyének néznek,mint õk maguk.4/10.
vargham 2009 febr. 09. - 15:43:12
A legrosszabb film, amit valaha láttam. Meneküljön ha valaki a címét látja a mûsorfüzetben. Nem tudom, hogy sikerült IMDB-n 2,5 pontig tornáznia magát. ZS kategóriás akciófilm, semmi köze Irakhoz, azon kívül, hogy Bagdadot tették egy a gyilkolászás mögé háttérnek. A film csúcspontja, mikor az amerikaiak kifogynak a lõszerbõl, és késekkel irtják ki a rájuk támadó, többszörös túlerõben lévõ, AK-kal felfegyverzett iraki lázadókat. Annyira rossz, hogy röhögni sem lehet rajta.