Eastern Promises - Gyilkos ígéretek

Bakancslistához adom
Eastern Promises
18 éven aluliak számára nem ajánlott angol-kanadai-amerikai krimi, 97 perc, 2007

Értékelés:

287 szavazatból
Szerinted?

Egy brutálisan bántalmazott orosz kamaszlány belehal a szülésbe. Az ügyeletben lévő nővér, Anna (Naomi Watts) elhatározza, hogy megkeresi a rokonait. Amikor felkeresi az elegáns orosz éttermet, nem is sejti, hogy milyen veszélybe sodorta magát. Az étterem tulajdonosa a helyi orosz maffia vezetője, aki éppen azon ügyködik, hogy fia, Kirill (Vincent Cassell) után eltakarítson. Ebben nagy segítségére van Nyikolaj (Viggo Mortensen), aki mindig profin gondoskodik arról, hogy az útban lévő hullák eltűnjenek.
Bemutató dátuma: 2008. március 13. Forgalmazó: Budapest Film

Évadok:

Stáblista:

Díjak és jelölések

  • Torontói Nemzetközi Filmfesztivál

    2007
    Legjobb férfi alakítás: Viggo Mortensen
  • BAFTA-díj

    2008
    Legjobb brit film jelölés
  • Golden Globe-díj

    2008
    Legjobb film - drámai kategória jelölés
  • BAFTA-díj

    2008
    Legjobb férfi alakítás jelölés: Viggo Mortensen
  • Cézár-díj

    2008
    Legjobb idegennyelvű film jelölés: David Cronenberg
  • Golden Globe-díj

    2008
    Legjobb színész - drámai kategória jelölés: Viggo Mortensen
  • Golden Globe-díj

    2008
    Legjobb filmzene jelölés: Howard Shore
  • Oscar-díj

    2008
    Legjobb férfi alakítás jelölés: Viggo Mortensen

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
5/10
cinemad febr. 26. 02:14:10 5/10
Nekem nem jött ez át. Érdekfeszítő volt, kíváncsivá tett, voltak benne jó részek, de ahogy haladtunk előre, egyre jobban elment a kedvem. Én nem voltam lenyűgözve a szereplőktől sem. Mortensent nem bírom. A Gyűrűk Ura elbírta, de azon kívül gyengébb filmekben és nem túl jól játszik. Itt az elején még egész korrektnek tartottam, de a végére megint előjött bennem irányába az antipátia. Lehet ez szubjektív problémám, előítéletem vele szemben. Watts-ot viszont kedvelem, de a karaktere valami teljesen elmebeteg volt, egyetlen logikus momentuma nem volt a filmben. Vagy tutira volt valami durva szuicid hajlama szegénynek mert semmi mást nem csinált, mint meg akarta öletni magát. Cassel egész jó volt, kivételesen a debil maffiózót játszotta, nem a brutálisat. Viszont felmerült bennem, hogy miért nem halnak ki a maffia családok (főleg az oroszok), amikor minden filmben agyhalott a maffiafőnök fia. De tényleg mindegyikben. Csak a Keresztapa kivétel, de az is csak azért, mert ott három gyerek volt és utolsónak sikerült egy normális (Pacino), az első két gyerek Sonny és Fredo ott is idióta volt. (John Wick, Éjszakai Hajsza, Kárhozat útja, stb-stb).

Miért épp a maffiafőnökhöz sétál be a róla szóló bizonyítékkal főhősnőnk? Mit gondol főhősnőnk és kedves családja, amikor folyamatosan és nyíltan, provokálják, fenyegetik az orosz maffia vezetőit? Mi a bánatot művelt az egyik csecsen, miközben a másik percekig hempergett a wellnessben az áldozattal? Ennyire udvarias volt, hogy kivárta a sorát? Mi a bánatért hagyta a rendőrség őrizetlenül a csecsemőt (koronatanú), miután a vérmintát vettek a maffiafőnöktől??? De hogy pozitívat is mondjak, az tetszett, hogy Mortensent azért vette be a főnök, hogy eltetesse láb alól a fia helyett. Ez frappáns és számomra is meglepő trükk volt.

Nem volt ez rossz, de nagyon túlértékeltnek érzem a filmet, mert tele van logikátlan és bugyuta dolgokkal, miközben semmi extrát nem hoz a megszokott maffiafilmekhez képest.
8/10
meehrlin 2023 júl. 08. - 01:35:59 8/10
Tetszett a film felépítése, mindent a kellő időben kaptunk. Jók voltak a karakterek, és mindenhol ült a színészi játék is.
5/10
Böhöm 2022 okt. 01. - 07:12:22 5/10 Előzmény DUNAWÖLD
Semmilyen hozzászólásra nem szoktam válaszolni, primitívekre meg aztán végképp nem, de most sajnos gyenge pillanatomban kaptál el.
Egyéni véleményeket minősíteni sorozatban, ezekre okoskodóan válaszolgatni szánalmas kisebbségi komplexusról, görcsös bizonyítási vágyról árulkodik.
Ne fáradj további magasröptű hozzászólásokkal, 1 percen belül tiltalak.
10/10
DUNAWÖLD 2022 okt. 01. - 02:24:57 10/10 Előzmény Böhöm
Sokadszorra látom. Ugyanolyan nagyot "üt", lassan, kimérten, kegyetlenül.
Inkább ne elemezgess filmeket. Obviously not your forte. "PonyEmajes?", mondja a magyar szinkron 🤬😡🙏😱😭 For the love of God...
10/10
DUNAWÖLD 2022 ápr. 11. - 03:02:24 10/10 Előzmény Dörflinger
A csecsenek késsel "dolgoznak".
10/10
DUNAWÖLD 2022 ápr. 11. - 03:01:10 10/10 Előzmény Gajho Dhar
De az. Nagyon az.
10/10
DUNAWÖLD 2022 ápr. 11. - 02:42:40 10/10
Szépen beszippant a miliő, szubkulturális utazás, pocsék szinkronnal. Néhol semmit sem érteni.
5/10
Dörflinger 2022 jan. 22. - 17:23:18 5/10
Eléggé elnyújtott, vontatott film. El lehet veszíteni a fonalat, ha valaki nem figyel a nevekre, és a történésekre.

A szaunás, verekedős jelenet a végén, eléggé brutálisra sikeredett. Persze ilyenkor senkinél nincs egy hangtompítós pisztoly... Az túl egyszerű lett volna.

5/10
5/10
Gajho Dhar 2021 dec. 28. - 00:20:39 5/10
Nem kiemelkedő. Nagyon nem kiemelkedő. 5/10
5/10
Böhöm 2021 nov. 19. - 05:50:29 5/10
Nem kiemelkedő, de nem is rossz ez a film. Végig leköti a figyelmet, vannak benne fordulatok is, de semmi olyasmi, ami az átlagból kiemelné. Az extra benne az a brutalitás naturalista megjelenítése. Ez viszont nekem kicsit öncélú, nem igazán add hozzá semmit a történethez, akkor meg csak úgy minek nézzünk torokátvágást premier plánban már rögtön az elején. A brutalitást és kegyetlenséget sokkal hatásosabban és borzongatóbban is mutatták már meg filmek akár egy csepp vér nélkül is. Ez így csak simán undorító.
De azért egyszer nézhető történet, ha nem vagyunk gyenge gyomrúak, akkor más ok nem lesz a félbehagyásra.
sexykex 2021 okt. 15. - 13:31:59
Nem tudom miért nem találkoztam eddig ezzel az egészen jó filmmel. Mondhatnánk, hogy az amcsik mindig külföldieknek tulajdonítják a maffia tevékenységet, de részben igazuk van. Az olaszok, az írek, az oroszok, az albánok, a csecsenek, az afgánok, a kínaiak, stb. egyaránt exportálják bűnözőiket. A szemét lepi el elsőként az un. szabad világot, azután gyorsan felzárkóznak a helybéliek.
10/10
DUNAWÖLD 2021 aug. 16. - 23:26:36 10/10
A ruszkik a rosszak, brutalisak, a Nyugat meg hülye.
Ez derül kia filmből.
5/10
vargama 2021 febr. 01. - 07:13:56 5/10
Aludtam rá egyet, módosítok, ez a film inkább a "felejthető" kategóriába tartozik. Már a cím sem ígér többet. :) Gyilkosság, illetve erre kísérlet van bőven... (ami a javára írható, az a jó színészi játék)
5/10
vargama 2021 jan. 31. - 22:03:11 5/10
Végig feszültségben tartott a film, jópár nagyon kemény jelenettel. Egy ilyen filmtől ezt várjuk, elégedetten álltam fel utána. De átgondolva a történéseket, kiderül, hogy egyes láncszemek nem illeszkednek, van néhány illogikus fordulat. Mindegy, ezen nem érdemes töprengeni, a lényeg, hogy jó kikapcsolódás volt.
9/10
nagynebk 2020 jan. 18. - 22:22:30 9/10
Nagyon kemény film. Nagyon tetszett. Viggo M. ebben is szuper volt!
A forgatókönyv írója nyilatkozott (2019.jan.) , hogy lesz 2. rész!
Remélem, úgy is lesz!
Rocco1899 2019 jan. 16. - 07:49:28 Előzmény Andyking
ez bizony így van.
Moczart 2018 márc. 11. - 14:43:25
Nekialltam de nem jutottam messzire vele. Bizonyos mennyisegu hulyeseget el tudok viselni. Bar egyre nehezebben. Mint amikor 10-20 meterrol gepfegyverrel lovik egymast de megsem serul meg senki. Vagy asztalt borogatnak, mert az ugye felfogja a golyokat. A filmekben biztos.

De ennel a filmnel mar az elejen annyira ordit a hulyeseg, hogy egyszeruen nem tudtam vegignezni.


SPOILER

Ebben az esetben okafogyott a sztori kezdete is. Egy egeszsegugyi dolgozo lenyulja egy eroszakos halalt hal ismeretlen naplojat majd elkezd nyomozgatni. A naplo tobb tanu jelenleteben kerult hozza amit kesobb kb boldog-boldogtalannal kozol is. Persze.

Ezzel kockaztatna az allasat, sot valoszinuleg a hivatasat is. Tovabbi bunteteseket se felejtsuk mert ketlem, hogy az Angoloknal ez elfogadott dolog lenne. Node ra se rants ez a teny lenyegtelen most ugye.

Azaz hosunk nem csak szuicid hajlamu hanem a beszamithatosagaval is gondok akadnak.

Ertem, hogy film. De azert megeroltethetnek magukat. Ennyire eletszeru sztorival a 80-as es 90-es evek csihipuhi filmjeiben talalkozni.

Node ugy tunik ma mar ezek legjobb film jelolesekkel jutalmazzak. Na kb ennyit is ernek ezek a jelolesek.

Az a durva, hogy egy "komoly" filmnel ez az aprosag nem sokakat zavar. Elkepeszto.

Nem ertekelem a filmet.
beatrix555 2015 dec. 08. - 08:32:37
Viggo brutál jól játszik ebben a filmen, igazi karakter alkat, ránézve elhiszem, hogy hidegvérû gyilkos ( pedig szerepe szerint nem is az, csak egy sofõr aki plusz feladatokat is ellát) Viggo alakítása az, ami elviszi ennyire jól a filmet.

SPOILER:
nem olvastam végig a hozzászólásokat, de láttam, hogy mások is panaszkodtak a film végére, hogy igazából nem fejezték be, nem mutatják, hogy elkapják a maffiafõnököt és börtönbe kerül vagy milyen büntetése lesz, vagy egyáltalán sikerrel-jár-e Nyikolaj vagy esetleg hiba csúszik az igazságszolgáltatás gépezetébe, stb stb. Egy maffia sztori esetében sokminden lehetséges. Azaz nyitva hagyják a film végét. Ugynakkor vizsont rájöttem, hogy miért is hagyják itt abba a filmet, és miért nem folytatják, azaz miért nem zárják le. Nincs lezárás, mert Nyikolaj csak egy csatát nyert meg, a harc, ami igazából végtelen, harc az orosz maffiával, nemcsak egy életre szól, de azután is. Egy sakkfigurát sikerült lelepleznie, börtönbe juttatnia, s most egy magasabb szintrõl tudja tovább folytatni a harcot, jobb esélyekkel, hogy még nagyobb fõnököt / fõnököket tudjon elkapni. Ha lezárják a filmet azzal, hogy a család fejét, akinél szolgált börtönbe zárják, és "gyõz az igazság" akkor a nézõnek olyan érzése van, hogy a fõszereplõ elérte a célját, itt vége is az ügynek, nincs több teendõ. De az író, a rendezõ ezzel a végkifejlettel inkább azt akarta hangsúlyozni, hogy a munka oroszlánrésze még csak most kezdõdik... hisz mondta is a filmben Nyikoláj a film vége felé az igazi fõnökének, aki az igazságszolgátatás oldalán áll, hogy végre elérte a kezdeti célt, bejutott a maffia köreibe s megmutatta a tetovált csillagokat a mellén. Nos véleményem szerint ezért lett olyan a vége a filmnek, amilyen.
8/10
fantyoyo 2015 júl. 22. - 10:07:45 8/10
a rendezõ többi filmjeit nem nagyon szoktam szeretni, ez elég jó volt
vajasll 2015 júl. 14. - 23:33:02 Előzmény kiring
Köszönjük,hogy idõ elõtt megtudtuk a film végét!
Összes hozzászólás