Személy

Vincent Price

színész
Született: 1911. május 27. (Amerikai Egyesült Államok, St. Louis, Missouri)
Meghalt: 1993. október 25. (Amerikai Egyesült Államok, Los Angeles, Kalifornia)

Vincent Leonard Price Jr. néven született 1911-ben. Elsősorban színházi színészként tartották számon, de filmes pályafutása is több mint öt és fél évtizedet ölel fel. Számos műfajban alkotott maradandót, többnyire horrorfilmekben foglalkoztatták. Jellegzetes orgánumának köszönhetően rendszeresen szerepelt animációs produkciókban is. Egyik utolsó filmes munkája Tim Burton Ollókezű Edwardja volt, melyben a feltalálót játszotta. Háromszor nősült meg és két gyermeke született. Szenvedélyes műgyűjtő és kiváló szakács volt. 82 éves korában hunyt el, halálát tüdőrák okozta.

Hozzászólások

offtopic
mikka 2009 máj. 21. - 13:38:25 Előzmény mikka
No, látom azóta fel is került, plusz az Ollókezûhöz még sok szép kép is került! Remek! Na ezért szeretem a portot:) Van értelme hozzászólni:)
mikka 2009 márc. 20. - 18:32:23
Az Ollókezû Edward lapjáról valahogy lemaradt és így Price lapján sincs fönt, hogy nevezett filmben játszott utoljára. Az idõs profot játszotta, aki Edwardot teremtette. Ha lehet, pótolja az illetékes!
bourne 2009 márc. 03. - 00:22:25
jajj mekkora színész volt õ is ... jesszus ég ... az a baj a filmvilággal, hogy az ilyen embereket csak azok magasztalják, akik szeretik a zsánert ... pedig Price azért több volt, mint holmi rémfilmes pacák ... én nagyon szeretem