Programkereső

Hétszínvilág

Variációk színes világokra

LUMAS Budapest, augusztus 31-ig
A kiállítóhely nyári tárlatán a nemzetközi kortárs festő- és fotóművészet legfrissebb alkotásai mellett egy ipari dizájn műremek is helyet kapott.
Türkizkék hullámok madártávlatból, divatfotók egy másik világból, a pezsdülő élet és a múlt század enyészetének találkozása kubai pillanatképeken - csak néhány magával ragadó alkotás a magyar és nemzetközi művészeket bemutató budapesti LUMAS Galéria nyári tárlatából, amely augusztus végéig várja a látogatókat.

Jöjjön ki Óbudára...

Gaál Miklós, iski Kocsis Tibor: A gondolat tekintete

Budapest Galéria, szeptember 10-ig
Miklós Gaál és iski Kocsis Tibor művészetének központi kérdése a valóság helyzete és az ábrázoláshoz való viszonya; közelebbről a tapasztalat és az érzékelés szerepe a valóság művészi megteremtésében. A kiállítás a két művész közös rendezésében mutatja be a kérdésre adott válaszaikat. Miklós Gaál a fotó, a videó és az installáció eszközeivel kísérletezve vizsgálja az ábrázolt tárgy és a látszat összefüggését, kívülállóként szemlélve a véletlenszerűen elrendeződő valóságelemeket.

Jegyajánló

Titanic - A kiállítás

2017. július 20. - december 31.
A világhírű Titanic kiállítás Magyarországra érkezik A július 20-án nyíló, 2300 négyzetméteres Titanic kiállításon a rajongók több száz eredeti műtárgyat - bútorokat, ruhákat, ékszereket - tekinthetnek meg a híres hajóroncsból. Önálló magyar részleg is lesz, ahol bemutatják az 1912-ben elsüllyedt hajó magyar vonatkozásait is.

"Óh, Tihannak rijjadó leánya!"

Egy közös ház

Pannonhalmi Apátsági Múzeum, november 10-ig
Vajon van-e közös pont egy vidéki városháza alagsorában működő súlyemelő klub, a háromezer embernek otthont adó óbudai "faluház", egy alföldi motorvonat, egy faluszéli református drogterápiás otthon, egy kisvárosi romkocsma, egy négygenerációs kertvárosi családi ház vagy éppen a dunai horgászokat tömörítő Facebook-csoport között? Pannonhalma ezeréves apátságának tárlata erre próbál meg válaszokat keresni. Hét ház, hét képes történet egy különleges fotókiállításon.

Üres címmel

Hadrianus MCM - Egy ókori karrier története

Aquincumi Múzeum, október 31-ig
Az idei évben a BTM Aquincumi Múzeuma kiállítással tiszteleg az 1900 évvel trónra került Hadrianus császár előtt. A jelentős pannoniai - és ezen belül aquincumi - tevékenységgel is büszkélkedő császár életének állomásait, főbb helyszíneit mutatja be a kiállítás a múzeum régi épületében. A tárlaton - amelyen egyébként számos olyan tárgy is kiállításra kerül, amelyet eddig a nagyközönség nem láthatott (fegyverek, érmek, mindennapi használati tárgyak, sőt, egy Hadrianus mellszobor is) - megtudhatjuk például, hogy valóban volt-e köze Hadrianusnak a hajógyári szigeti helytartói palotához, vagy hogyan zajlott egy katona híres Duna-átúszása a császár jelenlétében.

CAPP - Művészeti Együttműködési Program

Művészet és közösség

A Ludwig Múzeum és a CAPP - Művészeti Együttműködési Program keretében valósul meg Gyenis Tibor Folytatjuk? Földtől a falig című közösségi együttműködésen alapuló projektje a Gyüttment Fesztivál keretében augusztus utolsó hetében, augusztus 25-én pedig Komlón a Közösségek Háza színháztermében 19 órától kerül sor arra a színházi előadásra, amelyet a Gruppo Tökmag és helyi fiatalok hoznak létre Sárkány Lee története alapján.