Programkereső

Margitsziget

Arany János a Margitszigeten - irodalmi séta, extra programokkal

Margitsziget, augusztus 13., 27., szeptember 10., 15:00
A Margitsziget árnyas fái alatt akaratlanul is eszünkbe jut Arany János Toldi Miklósa, aki itt vívta párviadalát a cseh Holubárral, és legszebb öregkori versei, az Őszikék, amelyeket kedvenc tölgyfái alatt írt. Bár a kis dunai szigeten nem játszódtak le döntő történelmi események, hazánk és Budapest történetének mégis egyik beszédes múltú színfoltja.
Az Arany János-emlékévhez kapcsolódva a Budapesti Nyári Fesztivál és a Petőfi Irodalmi Múzeum különleges irodalmi sétákat szervez a Margitszigeten, Arany életének meghatározó helyszínén.

Jegyajánló

Anna Estek Balatonfüreden

Július - augusztus
A következő Anna estére július 26-án kerül sor - az Anna napon, az Anna örök programra három különleges Anna: Ráckevei Anna színművész, Götz Anna színművész és Trokán Anna színművész ül egy asztalhoz, hogy kiderüljön: mi a közös a három hölgyben, akik eddig még sosem szerepeltek egy színpadon.

Jégtorta

2017. augusztus 1., 20:30
Kovács Viktor - Kovács Dominik: Jégtorta - habkocka és fagyasztott hús egy felvonásban. A fanyar humorú, zenés komédiát a húszéves Kovács-ikrek együtt írták. Írásaikban többnyire jelentéktelen emberek sorsa alakul törvényszerűen tragikussá.

Jajj, úgy élvezem én a strandot...

Strandkönyvtár

A Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtárvárja látogatóit június 26-tól augusztus 31-ig az Egri Termál- és Strandfürdő területén működő Strandkönyvtárában! A részlegbe való beiratkozás ingyenes. A strandkönyvtár naponta friss olvasnivalóval várja a kikapcsolódni vágyó látogatókat, itt minden hagyományos könyvtári szolgáltatásunk elérhető.

nyereményjáték

Őszi előzetes

Stefánia Szalon Ugron Zsolna írónővel

Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központ, szeptember 20., 18:00
A kolozsvári származású írónő történelmi regényeiről, női főhőseiről vált híressé. 2010-ben megjelent első regénye az "Úrilányok Erdélyben", hónapokig vezette a magyar sikerlistákat. Ezt követte néhány évvel később történelmi regénysorozatának első kötete az "Erdélyi menyegző" majd "A nádor asszonyai" című kötet. Könyveiben őszinte lelkesedéssel hivatott bemutatni a 17. század viharos történelmét, erőteljes női karaktereken keresztül.

Federico García Lorca-est

MŰPA - Fesztivál Színház, szeptember 25., 19:00
Az esten Fátyol Hermina, Fátyol Kamilla és Fodor Tamás előadásában Lorca versei mellett elhangzanak az életéről szóló dokumentumok, a spanyol népzenéről írt tanulmányának részletei, és korai szürrealista darabjainak jelenetei is megelevenednek. Fülei Balázs Manuel de Falla és Debussy műveit játssza, Horti Lilla operaénekes és Csáki András Lorca népdalfeldolgozásaiból ad elő.

Radnóti Miklósné Gyarmati Fanni naplója - Hámori Gabriella estje

Várkert Bazár, szeptember 25., 19:00
Az elmúlt évek egyik legnagyobb irodalmi szenzációja Radnóti Miklósné Gyarmati Fanni 1935 és 1946 között írt naplójának megjelenése volt. Szinte a naplók kiadásával egy időben Hámori Gabriella színésznőben megfogalmazódott, hogy szeretne ebből a lenyűgöző anyagból előadást csinálni. A FILC / Fischer Iván Lakásszínháza /saját produkcióját először 2015. december 15-én láthatta a közönség, Seres Tamás szerkesztésében és rendezésében. A darab azóta több, mint 50 teltházas előadás élt meg, s bemutatták több fesztiválon és játszóhelyen.

Závada Péter-est

MÜPA - Üvegterem, október 30., 20:00
Az 1982-ben született Závada Péter esetében nem közhely és nem is túlzás a megállapítás: üstökösként robbant be a kortárs magyar művészeti szcénába és lett szinte egy csapásra egy korosztály népes rajon?gótáborral rendelkező ikonja. Népszerűségéhez hozzájárult az 1996-ban Süveg Márkkal megalapított, Akkezdet Phiai nevű együttes hangos, országos sikere és a slam poetry-esteken való fellépések sora is, jelezvén, hogy az ezredforduló tájékán induló új művészgeneráció számára a műfaji karanténok helyett a határokat lebontó összművészeti attitűd az irányadó.

Minden, amit tudni akart Mr. Darcy-ról

El tudja képzelni Elizabeth Bennett szerepében az indiai szépségkirálynőt, esetleg egy fogatversenyt a vőlegényekért, vagy Colin Firth Mr. Darcy-ja után önnek nincs tovább? Kulisszatitkok a Büszkeség és balítélet-adaptációkról.

2017. június 8.Balatoni Kalauz Ha nyár, akkor Balaton! Összegyűjtöttük a legjobb programokat.
x