Programkereső

Könyvbemutatók

Lipovecz Iván: Elnökök, kormányfők, vezérek

(Rózsavölgyi Szalon, december 7., 16:00)
Az elmúlt négy évtized híreiben gyakran főszereplő politikusokról és bankárokról hol mulatságosan gonoszkodó, hol hideglelősen igazságos beszámolókat írt Lipovecz Iván.

Jean Paul Mongin: Descartes és a gonosz szellem

(FÚGA, december 11., 11:00)
A könyvsorozat a filozófia történetének legizgalmasabb gondolatait meséli el gyermekek számára. A kötetek szerzői hisznek abban, hogy a gyermekek már egészen kis koruktól kezdődően készek és képesek arra, hogy a lét nagy kérdéseiről gondolkodjanak.

Zene-irodalom

Mi lárma ez megént?

(Petőfi Irodalmi Múzeum, december 16., 17., 20:00)
Hamisítatlan koncert-élmény, amitől kedvünk támad levenni a kötetet a polcról, vagy beütni a keresőbe, hogy Petőfi! Arról nem is beszélve, hogy a hallgatóság még napokig dúdolni fogja a "megy a juhász szamáron", "befordultam a konyhára" vagy a "ki gondolná, ki mondaná" sorokat.

Jegyajánló

Újdonságok

Újdonságok

November közepén már sokat gondolunk a közelgő ünnepekre. Találgatunk, mit vehetnénk szeretteinknek, mit tehetnénk a fa alá. Ebben próbálunk segítséget nyújtani. "Könyvvel könnyebb!"

Gyereksarok

Milyen könyvet vegyek a gyereknek?

Karácsonyra jobbnál-jobb gyerekkönyvekkel árasztottak el minket a kiadók, most kiválasztottunk egy tucatnyi újdonságot - igazi ínyencségeket!

Programkereső