Programkereső

Várkert bazár

Radnóti Miklósné Gyarmati Fanni naplója - Hámori Gabriella estje

április 10., 19:00
Az elmúlt évek egyik legnagyobb irodalmi szenzációja Radnóti Miklósné Gyarmati Fanni 1935 és 1946 között írt naplójának megjelenése volt.
A FILC / Fischer Iván Lakásszínháza /saját produkcióját először 2015. december 15-én láthatta a közönség, Seres Tamás szerkesztésében és rendezésében.

ICON-Szabó Magda Centenárium

április 13., 19:00
100 éve született Szabó Magda az egyik legtöbbet fordított magyar írónő, akinek regényei számos országban és nyelven megjelentek. A Költészet Napjához kapcsolódóan Szabó Magda verseskötet-bemutatójának a Várkert Bazár ad otthont.

VÁRKERT IRODALOM - Hollóasszony

május 30., 19:00
Ősbemutató a Várkert Bazárban: Ugron Zsolna író, a Várkert Bazár arca, a Várkert Irodalom című sorozat elindítója ezúttal saját, nagy sikerű kisregényéből írt drámát.

MÜPA irodalom

Krasznahorkai László-est

Müpa - Üvegterem, május 15., 19:00
Ha van összetéveszthetetlen hangú író, ő bizonyosan az. Jellegzetes, költői természetű mondatai beszippantják, rabul ejtik az olvasót: indáznak, mint a liánok, ellenállhatatlanul. Ünnepi, kivételesen ritka alkalom, hogy ez az öntörvényű, nagy alkotó a Müpa színpadán lesz látható és hallható.

Jegyajánló

hogyan élnek a szappanbuborékok?

Felhőmesék

Deák 17 - Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria, április 01. 10:00
Hogy mi lett a kis denevérrel, aki madár akart lenni, hogyan gyógyult meg a kis hal, akinek megsérült az uszonya, hogyan élnek a szappanbuborékok, mit tudhatunk meg egy majdnem százéves bácsitól és a vízisiklók királyától? A Felhőmesékből választ kaphatunk kérdéseinkre és megismerkedhetünk egy csodálatos kislánnyal, Lilivel, aki kíváncsi, tele van ötletekkel, és mindig helyén van a szíve, ha arra van szükség. Tóth Krisztina legújabb mesekönyvéhez Timkó Bíbor rajzolt varázslatos képeket.

Az irodalom visszavág

Irodalom éjszakája

Budapest, több helyszínen, március 30., 19:00-23:00
22 kortárs szerző, 22 színész, 22 izgalmas belvárosi helyszín
A tavalyi nagy siker után március utolsó napján ismét különleges kulturális happening költözik Budapest belvárosába: az Irodalom Éjszakáján kortárs világirodalmi szerzők művei V. és IX. kerületi helyszíneken, többek között az Új Városházán, a Vásárcsarnokban és a Veres Pálné Gimnáziumban kelnek életre a Katona József Színház színművészeinek előadásában.

Programkereső