Programkereső

előzetesek

Ajánljuk

Mozi lista

Jegyajánló

Heti mozipremierek

#Sohavégetnemérős

magyar játékfilm, 92 perc, 2016

A #Sohavégetnemérős egy zenés játékfilm, melyet a Fluor Tomi és Diaz alkotta, rendkívül népszerű zenei formáció, a Wellhello slágerei inspiráltak. A hat történetet Wellhello dalokkal egybeszövő film producere a könyves-tévés-filmes Lévai Balázs, rendezője Tiszeker Dániel. A #Sohavégetnemérős generációs film: a mai huszonévesek életérzését, gondolkodását, problémáit, párkapcsolatait ábrázolja, szinte minden alkotója harmincon inneni.

Én, Daniel Blake

feliratos, angol-francia filmdráma, 100 perc, 2016

Az 59 éves Daniel Blake egész életében szorgalmasan dolgozott, asztalosként fizikai munkából élt. Egy szívroham miatt életében először tétlenségre ítélték, így a rehabilitációs idő alatt szociális segélyért kell folyamodnia. A brit egészségügy adminisztratív útvesztőjében bolyongva összebarátkozik egy hasonló szituációban lévő, kétgyerekes, egyedülálló anyukával, aki a szociális rendszer személytelen és kafkai útvesztőjében hasonlóan reménytelenül próbálja megtalálni a kiutat. Állása nincsen és egy szociális lakásban él két gyermekével, akiknek iskolába kell járniuk, ám ehhez ruhára és ételre van szükségük. A rendszer egyikükkel sem kegyes, és a bürokrácia lassan kezdi felőrölni az idegeiket, Daniel azonban nem adja fel, bármi áron segíteni akar.

Halj már meg!

magyar játékfilm, 106 perc, 2016

Egy hatvanas éveiben járó titokzatos mozdonyvezető hirtelen halála után a feleség, a szerető és törvénytelen lánya, és sok más kétes karakter a férfi múltjából szeretné megtudni, mégis ki volt az a férfi, akit szerettek. Majd meghalnak azért, hogy megtudják: melyiküket szerette igazából a férfi, és hogy hol rejtegette eddig kettős életének fantasztikus gyümölcsét. Hőseink halálos küzdelmeik során egy szatirikus komédia kellős közepén találják magukat, amelynek bűnös gyökerei a nyolcvanas évekig, a szocialista kor záró évtizedéig nyúlnak vissza.

A szobalány

dél-koreai romantikus dráma, 141 perc, 2016

A szobalány az 1930­as évek Koreájában játszódik, a japán megszállás éveiben. Egy pénzéhes szélhámos felbérel egy ifjú zsebtolvajnőt, hogy egy japán úrnő szobalányaként férkőzzön annak a bizalmába, így segítve, hogy a férfi megszerezze a nő pénzét. A különösen csavaros történetben a két gyönyörű nő erotikus fantáziái szépen lassan valóra válnak, és a szerelmi háromszög résztvevőinek választaniuk kell, ki mellé állnak az érdekektől hemzsegő harcban.

Szövetségesek

magyarul beszélő, amerikai thriller, 124 perc, 2016

A Szövetségesek Max Vatan hírszerzőtiszt története, akit 1942-ben Észak-Afrikában összehoz a sors a francia ellenálló Marianne Beausejourral egy veszélyes küldetés során, az ellenséges vonalak mögött. Amikor Londonban újra találkoznak, kapcsolatukra baljós árnyékként vetül a háború emberfeletti nyomása...

várható premierek

 • A démon arca
  Dr. Ember nem ördögűző. Más módszerekkel küzd a világunkban felbukkanó démonok ellen. Be tud hatolni a megszállott agyba, hogy ott, belül keresse meg a Gonoszt, és küzdjön meg vele.
  Időpontok
 • Hideg hegyek
  Mehmet állattenyésztésből tartja el családját, és nem múló szenvedéllyel és bizakodással kutat a hegyekben nemesfém után. Anyja és felesége haszontalannak látja Mehmet reményeit.
  Időpontok
 • Hivatali karácsony
  Év végére, mikor tele a hócipő, a legtutibb terápia egy fergeteges karácsonyi buli. És kivel mással osztozhatna az ember örömében és részegségében, mint a vele gályázó kollégákkal.
  Időpontok
 • Nincs kegyelem
  A film arra a történelmi tényre épül, hogy 1956. december 8-án pufajkások és szovjet katonák válogatás nélkül lőtték az előző éjszaka összegyűlt fegyvertelen tömeget és az egyszerű járókelőket.
  Időpontok
 • Az ügyfél
  Emad és Rana kénytelen kimenekülni, amikor csaknem rájuk omlik lakóépületük. Egyik barátjuk egy közeli ház emeletén ajánl nekik albérletet. Az előző lakó azonban nem tűnt el nyomtalanul.
  Időpontok
 • Aranjuezi szép napok
  Időpontok
 • Derült égből apu
  Samuel mindenféle problémától mentes, gondtalan agglegényéletét éli a napsütötte Dél-Franciaországban. Egy nap váratlan esemény zavarja meg futó kalandokkal színesített, békés...
  Időpontok
 • A művészet templomai: Pápai bazilikák 3D
  Ez a film, eddig soha nem látott szemszögből mutatja be a négy patriarkális bazilika, a vatikáni Szent Péter-bazilika, a Szent Pál-bazilika, a lateráni Keresztelő Szent...
  Időpontok
 • Soul Exodus
  Bereczki Csaba Soul Exodus című új, egészestés, zenés dokumentumfilmjének középpontjában a The Brothers Nazaroff hagyományos klezmerzenét játszó alkalmi formáció tagjai állnak. A...
  Időpontok
 • Zsivány Egyes - Egy Star Wars történet
  A lázadók egy csoportját azzal bízzák meg, hogy lopják el a Birodalom készülő szuperfegyverének, a Halálcsillagnak a tervrajzát.
  Időpontok

Programkereső