Koncert kereső
Időpont:
Koncerthely:
Koncert:
Előadó keresés:

együttes személy


Ajánló
Pál Pista bácsi

Összefogás Pál Pista bácsi gyógyulásáért

(Budapest, Fonó Budai Zeneház - október 23., csütörtök, 18:00)

"Nem lesz vége az életnek, Szabadságot a magyar népnek!" Az est címe az utolsó dudásként emlegetett Pál Pista bácsi egyik nótájának második sora. Pál Pista bácsi tereskei pásztorember egy letűnőben lévő világ egyik utolsó tanúja, aki kimeríthetetlenül gazdag furulya-dudajátékával, énekeivel, meséivel méltán lett mestere és példaképe sok mai zenésznek.

Tovább >>>

Anathema (UK)

(Budapest, A38 Hajó - október 23., csütörtök, 20:00)

Egy óriási élő legenda jön a Hajóra egyenesen Liverpoolból. Az Anathemát nem kell bemutatni, azonban azt ki kell emelni, hogy manapság még annál is jobbak, mint valaha. Egyedülálló, egyszerre mély és felemelő melankolikus zene a javából!

Tovább >>>

Csemer Boglárka "Boggie" lemezbemutató

(Budapest, A38 Hajó - október 24., péntek, 19:00)

Boggie jóval több, mint a Parfüm című szám, és az ahhoz készült klip. A koncerten kiderül, hogy rendkívüli muzikalitással megáldott énekes-dalszerzőről van szó, akinek páratlanul gazdag, franciás-jazzes-sanzonvilága igazán érdemes a felfedezésre.

Tovább >>>

Elvis Costello Solo in Concert

(Budapest, MÜPA - Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem - október 24., péntek, 19:30)

Negyvenéves pályafutása alapján Elvis Costello az elmúlt évtizedek egyik legnagyobb hatású dalszerző-előadója. Provokatív szellemisége és debütáló albuma az angol punkrock-mozgalomhoz kötötte. Napjainkig több mint harminc albuma látott napvilágot, és közben olyan csillagokkal társult, mint Paul McCartney, Bill Frisell, Burt Bacharach és a The Roots.

Tovább >>>

Stoned Jesus (UA)

(Budapest, Rocktogon Pub & Roll - október 24., péntek, 21:00)

A most öt éves, ukrán stoner banda, a Stoned Jesus Budapestet sem hagyja az 5 Yeras of Preaching elnevezésű turnéjából. Akik a stoner/doom műfaj kedvelői ne hagyják ki ezt a koncertet!

Tovább >>>

Helmet - Betty 20th Anniversary Tour

(Budapest, Dürer-kert - október 25., szombat, 19:00)

A heavy metal fémkeménységét a 90-es évek alternatív rockjába fecskendező Helmet már több mint húsz esztendeje jelenteti meg földrengető erejű albumait - és bár az elmúlt négy évben nem érkezett sorlemez a zenekartól, 2014-ben a csapat egy exkluzív turné kertében teljes egészében előadja, idén éppen 20 éves Betty című lemezét.

Tovább >>>

The Robert Cray Band (USA)

(Budapest, Akvárium Klub - október 25., szombat, 19:30)

A georgia-i születésű Robert Cray évtizedek óta a modern blues egyik legnagyobb egyénisége. Jelenleg is rendkívül aktív, Richard Cousins, Les Falconer és Dover Weinberg segítségével pedig egy újabb szintre léphet Cray egyébként is magával ragadó világa, amely talán mindennél jobban érvényesül akkor, ha élőben találkozik vele az ember.

Tovább >>>

Accept, Damnations Day

(Budapest, Petőfi Rendezvényközpont - október 26., vasárnap, 19:00)

Az Acept Blind Rage 2014 turnéjának őszi állomásai közül Magyarország sem marad ki: legutóbbi budapesti koncertjeihez hasonlóan ezúttal is a Petőfi Csarnokba várják a rajongókat. Ellőttük a Damnations Day nevű ausztrál dallamos heavy metal csapat melegíti a közönséget.

Tovább >>>

David Lang

(Budapest, Zeneakadémia - október 26., vasárnap, 19:30)

"Az egész modern világkép mögött az az illúzió rejlik, hogy az úgynevezett természeti törvények leírják a természeti jelenségeket." Ludwig Wittgensteinnek ez a mondata ihlette napjaink egyik legfoglalkoztatottabb amerikai zeneszerzője, az egykor természettudósnak készülő David Lang 2002-es ütőhangszeres darabját.

Tovább >>>

Isabelle Faust

Isabelle Faust és a Stuttgarti Rádió Szimfonikusai

(Budapest, Zeneakadémia - október 27., hétfő, 19:30)

Isabelle Faust és "Csipkerózsika" névre hallgató Stradivari-hegedűje visszatérő vendég Budapesten. Aki hallotta, annak felesleges bármit is mondani hajlékony, mégis erőteljes, lenyűgözően természetes hegedüléséről, aki még nem hallotta, annak feltétlenül meg kell hallgatnia.

Tovább >>>

The Wounded Kings (UK), Nadir

(Budapest, Trafik Klub - október 29., szerda, 19:30)

A dartmoori lápvidék környékéről származó The Wounded Kings tradicionális doom metalt játszik a Black Sabbath, a korai Cathedral, a Candlemass, a Saint Vitus és egy jópár másik zenekar hatását magában hordozva. A budapesti Nadir Hungary egy különleges doom szettel lép fel a est alkalmából.

Tovább >>>

Louis Andriessen

must-MEET Composers .... Michel van der Aa in Budapest

(Budapest, BMC - Koncertterem - október 29., szerda, 19:30)

A koncert a holland kortárs zeneszerzők három generációját mutatja be: az idén a 75. születésnapját ünneplő, világszerte elismert Louis Andriessent, a 1965-ös születésű, de a 90-es évektől fogva Hollandiában élő brit Richard Ayrest valamint Michel van der Aa-t, a kortárs zene igazi multidiszciplináris figuráját.

Tovább >>>

Party ajánló

Concorde: C-N-N aka Capone-N-Noreaga (USA)

Cid Rim (LuckyMe, A)

Be Massive: Gabor Kraft, Saboar (RO), Peppelino (UK)