Koncert kereső
Időpont:
Koncerthely:
Koncert:
Előadó keresés:

együttes személy


Ajánló
Michael Nyman

Michael Nyman Band

(Budapest, MÜPA - Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem - november 28., péntek, 19:30)

A War Work különböző helyszíneken, Nagy-Britanniában, Franciaországban és Németországban készült korabeli archív felvételekre támaszkodik. Michael Nyman mindent felelevenít, ami feledésbe merült: az ismeretlen katonákat, vagy azokat, akik a háborúban eltűntek. Visszanyúl a dadaista mozgalom eszméihez, amikor a csataterek adták az inspirációt, és merít az 1915-ben a fronton meghalt August Stramm szívbemarkoló szövegeiből.

Tovább >>>

Borago Zenekar - Még egy koncert

(Budapest, Fonó Budai Zeneház - november 28., péntek, 20:00)

- A Borago idén 10 éve, hogy megszületett, ennek kapcsán jött az ötlet, hogy jó volna erre emlékezni, és ez alkalomból egy igazán jó hangulatú koncerttel lezárni egy korszakot és hálás szívvel elbúcsúzni a közönségünktől - mondta Hornai Anita énekesnő

Tovább >>>

Tommy Vig

Tommy Vig (USA)

(Budapest, Budapest Jazz Club - november 29., szombat, 20:00)

Tommy Vig az egyetlen amerikai jazzmuzsikus aki Magyarországn él és alkot. Zenéje kortárs klasszikus és komoly kamara-jazz kombinációja, főleg eredeti Vig kompoziciókkal és szokatlan előadás-stílusban, de a műsor amerikai sztenderdeket is tartalmaz.

Tovább >>>

Modern Art Orchestra és Szirtes Edina Mókus

(Budapest, BMC - Koncertterem - november 30., vasárnap, 19:30)

A Music a'la Pangea népi ihletettségű kompozíció, amelyben a jazz és a world music egymást kiegészítve alkot egységet. Magyar, szerb, román, örmény, indiai és különböző afrikai zenei és ritmusmotívumok bocsátkoznak művészi párbeszédbe egymással a mű során. Mindennek a big band keretbe helyezése varázsolja Mókus muzsikáját különleges és egyedi hangulatúvá.

Tovább >>>

Knarsetand (NL), My Baby (NL)

(Budapest, A38 Hajó - november 30., vasárnap, 20:00)

A több mint két hónapon át zajló DACS! - Hollandia, királyság! fesztivál záróbuliján két nagyon fiatal, ám annál jobb holland zenekar lép fel, a dancehallt-gypsypunkot-popot-rockot-dubstepet lazán ötvöző Knarsetand, illetve a New Orleans-i voodoo bluest zseniálisan játszó My Baby. Most kiderül, milyen a holland Brains és Irie Maffia, illetve a holland Janis Joplinba oltott Dr. John.

Budapest >>>

Alti & Bassi (2014)

"Io ho in mente te" - Alti & Bassi

(Budapest, Olasz Kultúrintézet - december 1., hétfő, 19:00)

Az Alti & Bassi nevű milánói formáció "Te jársz az eszemben című" koncertjén az együttes olyan közismert és népszerű dalokat szólaltat meg, mint a "Parole, parole", "Nel blu dipinto di blu", "Tu vuo' fa l'americano". Az Alti & Bassib különlegessége, hogy a slágereket a cappella, vagyis hangszeres kíséret nélkül, csupán énekhangon adja elő

Tovább >>>

Baráti Kristóf

Nemzeti Filharmonikus Zenekar, vez.: Kovács János

(Budapest, Zeneakadémia - december 1., hétfő, 19:30)

A Nemzeti Filharmonikusok koncertjén Haydn miséje előtt a klasszikus szimfonikus irodalom egyik csúcsa, a Mozart legnagyobb sikereit nyújtó Prága városában bemutatott D-dúr szimfónia, illetve Haydn ritkán hallható C-dúr hegedűversenye lesz hallható: utóbbi a friss Kossuth-díjas Baráti Kristóf szólójával.

Tovább >>>

Suicide Silence (US), Thy Art Is Murder (AU), Fit For An Autopsy (US)

(Budapest, A38 Hajó - december 1., hétfő, 20:30)

December 1. a deathcore nagy ünnepe lesz: a Suicide Silence nagyszabású európai turnén mutatja be júliusban megjelenő új nagylemezét. Új énekes, régi erő: a You Can't Stop Me a legsúlyosabb SS-hagyományokat követi, és a két előzenekarral kiegészülő koncert egyszerre lesz méltó tisztelgés Mitch Lucker emléke előtt, és egy ismét magára találó együttes kimeríthetetlen energiáinak bizonyítéka.

Tovább >>>

Party ajánló

Ellen Allien (D)

Betoko (UK/MEX)