DJ Fresh (UK)

Leírás

DJ Fresh a kortárs drum and bass-kultúra egyik legnagyobb hatású DJ-je és producere: nevét és munkáit nemcsak a műfaj rajongói ismerik, hanem azok is, akik amúgy nem kifejezetten rajonganak az ilyen zenékért. Fresh zsenialitása abban rejlik, hogy egyszerre képes megszólítani az underground drum and bass-hívőket és ugyanakkor előrukkolni egy rádióbarát popslágerrel.


Daniel Stein 1999-ben a legendás Bad Company tagjaként robbant be a drum'n'bass-színtérre, megalkotva az azóta minden idők legjobb drum and bass-zenéjének választott The Nine-t. Csapattársaival közösen hozta létre a BC Recordings-ot, majd 2000-ben részt vett a közönség és a szakma egyik legfontosabb internetes fórumának, a Dogs on Acidnek az elindításában. Ennek a közösségnek jelenleg több mint 87 ezer tagja van, és olyan, ma már befutott d'n'b-sztároknak biztosított publicitást mint a Noisia, a Pendulum, Alix Perez, Danny Byrd vagy Data.


Fresh szólókarrierje csaknem tíz éve tart. Kezdetben népszerű átiratokat készített DJ Shadow, a Pet Shop Boys és az Apollo 440 anyagaiból, valamint Andy C-vel és Grooveriderrel dolgozott együtt, majd megalapította kiadóját, a Brekbeat Kaost, amely később Adam F Kaos Recordings-ával fuzionált. 2006-ban jelent meg első stúdióalbuma, az X Projecttől, a Nervous-től és az All The Jazztől hangos Escape from Planet Monday. Utoljára két évvel ezelőtt jelent meg nagylemeze, a Kryptonite, melyről a Heavyweight és a Gold Dust a drum'n'bass világán túl is hódított. Legújabb slágere a Louder a brit slágerlisták csúcsát is birtokolta.
2012. augusztus 13. (hétfő) 01:00