Bánkitó Fesztivál - Tekerj a tóra!

Információ

2012. július 19. - 2012. július 22.

Leírás

Szabadegyetem, workshopok, fórum színház a Hallgatói Hálózat szervezésében.

Milyen lehetőségei vannak egy alulról szerveződő, önigazgató mozgalomnak egy politikai kultúra nélküli országban? Hogyan lehet átjutni a minden civil kezdeményezést övező közöny sivatagán? Hogyan lehet meggyőzni az embereket arról, hogy tenni valamit jobb és több mint az antipolitikus, groteszk elcsodálkozó hallgatás? Az egyetemfoglalás kapcsán híressé vált Hallgatói Hálózat a fenti témákat körüljáró szabadegyetemet szervez, napközben előadásokat hallhattok a civil mozgalmak történetéről és lehetőségeiről, valamint workshopok és fórumszínházi előadások aktív résztvevői lehettek

Tóparti chill, bringa, longboard, fröccs és limonádé.

A Tószínpad hangulatáért a Toldi Klub csapata felel, akik igazi chill és rekreációs paradicsomot varázsolnak a stégre és környékére. Nappal dj-k, limonádé, fröccs és napozás a lustáknak, sportprogramok, bringás versenyek, longboard és vízilabda az aktívaknak. Estétől koncertek, filmek és minden, amire egy tóparton vágyhatsz.

A hatodik-hetedik kerület a táborba költözik.

A Táborban a Fogasház nyári szakosztálya látja el a fesztiválozókat étellel-itallal, és a náluk megszokott különleges hangulattal. A kisszínpadon a Csipáncsap csapata eklektikus dekorációba ágyazva vonultatja fel a hatodik-hetedik kerület emblematikus zenekarait. A nagyszínpadon friss formációk és "ősbánkitó fellépők" váltják egymást. Néhány név a sok közül: Sena Live Band, La Band'a Joe (FR), Mary Popkids, The Qualitons, Fixi4, Sickratman, Egy Kiss Erzsi Zene, Plastic Heaven, Puszi.

Mély víz és szellemi-fizikai akadálypálya. Felkészültél?

Idén harmadik alkalommal ismét a szabadba visszük a kiállítást. Arra hívjuk az alkotókat hogy a faluban a nyilvánosságnak szóló tiltó, iránymutató, tájékoztató funkciójú táblákat a kortárs művészet eszköztárával újraértelmezzék és létrehozzák saját privát jelzőtábláikat, egyéni üzeneteiket, saját vizuális világukat.A tranzit.hu szervezésében (kurátor: Szakács Eszter) a PR csoport (Bogyó Virág, Hódi Csilla, Bajusz Orsolya) LIBERALITY /AGILITY címmel szellemi és fizikai akadálypályát állít a vállalkozó kedvűeknek liberális készségeik tesztelésére.

A fesztiválozók legnagyobb örömére a Bánkitó Fesztiválon idén ismét a visszaváltható és mosható poharakba mérik a sört! A RePoharat használó helyszínek és fesztiválok akár 75%-kal is csökkenthetik a keletkező hulladék mennyiségét, miközben a fesztiválozók az egyedi minta és formavilágú poharakkal a nyári emlékeiket is hazavihetik.

Jegyinformációk:
Napijegy elővételben: 2500.-
Napijegy a helyszínen: 3000.-
Bérlet elővételben: 7000.-
Bérlet a helyszínen: 8000.-
Bánk