Nyári válogatás a Bolsoj Balett előadásaiból

Információ

2012. június 17. - 2012. szeptember 9.

Leírás

Az elmúlt években egyre népszerűbbek lettek a mozivásznon látható komolyzenei előadások, elég ha a New York-i Metropolitan Opera Live in HD sorozatára gondolunk, amely kezdetben csak Budapesten volt elérhető, manapság pedig már öt hazai nagyvárosban fut nagy sikerrel. A komolyzenei közvetítések kínálatát tovább színesíti az Uránia Nemzeti Filmszínház legújabb sorozata, mely keretében a világhírű moszkvai Bolsoj balett teljes 2012/13-as évadját műsorra tűzik.

Bár korábban már többször szerepelt balett vetítés különböző filmszínházak műsorán, most először látható hazánkban a világ egyik legnevesebb intézményének, a Moszkvai Nagyszínháznak, vagy ismertebb nevén Bolsoj Tyeatr-nek egy teljes évadja. Az előadásokat a MET vetítésekhez hasonlóan a legmodernebb videótechnológiával és briliáns operatőri munkával, élőben rögzítik. Az Uránia Dísztermében úgy érezheti magát a néző, mintha a Bolsoj legjobb páholyából nézné az előadásokat.

Az ősszel kezdődő 2012/13-as új évad előtt, a nyári hónapok során a korábbi évek legsikeresebb előadásiból álló vetítéssorozat várja a balett szerelmeseit, így a szintén júniusban kezdődő Metropolitan opera válogatás mellé idén nyáron egy újabb komolyzenei műfaj költözik a fővárosi filmszínházba. Júniusban 17-én Sosztakovics A tiszta forrás c. művéből készült előadással kezdődik a sorozat, ezt követi júliusban Csajkovszkij klasszikusa, a Csipkerózsika. Augusztusban Adolphe Adam A kalózhajó (Le Corsair) c. műve tekinthető meg, végül Glazunov Raymonda c. balettje zárja a nyári válogatást, hogy szeptember végén átadja a helyet az új, 2012/13-as évad élőadásainak.
Budapest