Időpont szerinti keresés:
Kategóriák:
Fesztivál kereső:

Most zajló fesztiválok:

BuSho Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál - (09.01.-06.)
Dreher Sörutazás - (08.21.-12.31.)
Hevhetia Fesztivál - (08.27.-09.02.)
Minimax CsaládiHajó - (06.21.-12.15.)
Múzeum+ - (2013.11.15.-2015.12.20.)
OTP Bank Fogászati Roadshow - (04.07.-10.09.)
Sursum Corda 2015 - (08.23.-09.25.)
Újbuda Jazz Fesztivál - (09.01.-06.)
Vasárnapi Piknik - (08.30.-09.27.)
Zsidó Kulturális Fesztivál - (08.30.-09.06.)

2015. szeptember


2015. október


2015. november


2016. március


2016. június


Fesztivál ajánló

BuSho Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál

(Budapest, szeptember 1-6.)

11. alkalommal gyűjtötték össze a nemzetközi rövidfilmtermés legjobbjait, hogy megörvendeztethessék vele nemcsak a fővárosi, de a szolnoki, a soproni és a határon túli nézőket is. Keddtől vasárnapig tizenöt blokkban vetítik a kiválasztott csaknem 70 versenyfilmet, de idén is készültek a szervezők információs vetítésekkel, partnerfesztiválok és filmiskolák válogatásaival, na meg persze koncertekkel is.

Miskolci Sörfesztivál

(Miskolc, szeptember 3-6.)

Több mint 20 fellépő, 70 ezer látogató, 4 nap, 100 ezer liter sör - Miskolci Sörfesztivál, a kihagyhatatlan nyárbúcsúztató kulturális és gasztronómiai rendezvény. Szeptember első hetében újra benépesül a miskolci Népkert, immár harmadszor kerül megrendezésre a Miskolci Sörfesztivál, a legnagyobb hazai 'sörünnep'. A Borsodi Sörgyár teljes termékpalettája mellett kézműves sörök és külföldi sörkülönlegességek széles választéka, az ország minden szegletéből érkező árusok standjain számtalan ínycsiklandozó falat várja a fesztiválozókat.

Libamájfesztivál

(Budapest, szeptember 4-6.)

Az Erzsébet téren tárja ki kapuit az immáron 7. alkalommal megrendezésre kerülő Libamájfesztivál, mely idén a hagyományos kulináris élményeken túl, egyedülállóan nosztalgikus hangulattal ajándékozza meg gasztronómia iránt elkötelezetteket. A fesztivál egyik fő célja, hogy egy évben egyszer mindenkinek legyen lehetősége megfizethető áron részesülni ebből a gasztronómiai élményből.

Nemzetközi Lóverseny és Food Truck Show

(Budapest, szeptember 4-6.)

Három nap a hazai guruló gasztronómia és a régió legnagyobb lóverseny sztárjaival a Kincsem Parkban. Idén ez már a második olyan rendezvény, ahol a gasztronómia lovas programokkal társul. A nemzetközi íz kavalkád mellett gyerekprogramok, ügetőversenyek, focimeccs és disco is várja a látogatókat, miközben degeszre ehetjük magunkat hot-doggal.

Főzdefeszt és Street Food Market

(Budapest, szeptember 4-6.)

A 10. Főzdefesztet ismét a fesztivál történetének eddigi legjobb helyszínén rendezik meg, a városligeti Olof Palme sétányon. Pár évvel ezelőtt senki sem gondolta volna, hogy a magyar kolostorok és egyházak is sörkészítésbe fognak, idén mégis három vadonatúj vallásos lelkületű sörbrandet mutatnak be a Főzdefeszten. A már megszokott klasszikus felhozatalon túl ismét számos újdonságot kóstolhatunk, sőt, most először külföldről is érkeznek kézműves sörfőzők. Ahogy az már lenni szokott, a legjobb street foodos helyek is kitelepülnek a Városligetbe, nehogy a gyomrunk bármiben is hiányt szenvedjen.

Mádi Furmint Ünnep

(Mád, szeptember 4-5.)

Szeptember 5-dikén és 6-dikán ismét Tokaj-hegyalja büszkesége, a vidék őshonos szőlőjéből készített bora, a furmint lesz a főszereplő a mádi borünnepen. Ez lesz a negyedik alkalom, hogy Mád a házigazdája a Furmint Ünnepnek, ahol a felkínált kitűnő borok, az ízletes ételek és az ingyen látogatható magas színvonalú kulturális programok felejthetetlenné teszik ezeket a napokat mind az itt élőknek, mind az idelátogató hazai és külföldi vendégeknek.

Zsolnay Fesztivál

(Pécs, szeptember 4-6.)

Az esti nagykoncertek mellett napközben számos színházi, képzőművészeti programon, hazai és külföldi zenekarok könnyű- és komolyzenei koncertjein vehetünk részt. A kúltúrkaland garantált, hiszen a fesztivál 3 napja során a programok a Negyed mintegy 5 hektáros területén elszórva, zegzugos udvarokon, alkalmi színpadokon és a megszokott előadóhelyeken egyszerre több helyszínen zajlanak.

Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál

(Budapest, szeptember 5-6.)

26. alkalommal rendezik meg a Budafoki Pezsgő- és Borfesztivált. Európában egyedülálló az a 40 kilométernyi feltárt, összefüggő pincerendszer, amely a városrész alatt húzódik. A hegyek gyomrában lévő közel 100 millió liter tárolókapacitás, a palackozóüzemek, a pezsgőérlelő pincék, hangulatos pincelátogatások és borkóstolók, a művészien faragott ódon hordók és borászati eszközök mind-mind részei Budafok-Tétény mai arculatán.

Őszi Etyeki Piknik

(Etyek, szeptember 5-6.)

Jól bejáratott rendezvény már a Piknik, a szezonnak megfelelően mindig ízes és izgalmas hétvégét jelent, ha Etyek felé vesszük az irányt. Egész napos borkóstolók, gasztronómiai különlegességek, kézműves kiállítás és vásár, főzőverseny, koncertek várnak. Gasztrosétányon. Akinek van kedve bringával is körbejárhatja a borvidéket, a szakmai részletek iránt érdeklődők a pincetúrák során bepillantást nyerhetnek a borkészítés teljes folyamatába.

Zsidó Kulturális Fesztivál

(Budapest, augusztus 30.-szeptember 6.)

A Zsidó Kulturális Fesztivál ebben az évben a nagy hagyományokkal rendelkező Nyári Fesztivál helyébe lépve ígér tartalmas és igényes műsorokat három helyszínen: a Dohány utcai Zsinagóga gyönyörű nagytermében, a Rumbach utcai Zsinagógában, valamint a különös történelmi hagyományokkal rendelkező Goldmark teremben.