Időpont szerinti keresés:
Kategóriák:
Fesztivál kereső:

Most zajló fesztiválok:

Állatszeretet Fesztivál - (10.01.-06.)
Budavári Pálinka- és Kolbászfesztivál - (10.02.-04.)
CAFe Budapest - (10.02.-18.)
Csinnadratta - Zenés hűhó - (10.03.-04.)
Design Hét - (09.25.-10.04.)
Dreher Sörutazás - (08.21.-12.31.)
j(A)zz - osztrák jazznapok az Opusban - (10.01.-17.)
Karma Jógafesztivál - (10.04.)
Koreai Kulturális Fesztivál - (10.03.-12.)
Korunk Zenéje Fesztivál - (10.01.-18.)
Minimax CsaládiHajó - (06.21.-12.15.)
Múzeum+ - (2013.11.15.-2015.12.20.)
Múzeumok Őszi Fesztiválja - (09.28.-11.15.)
Nemzetközi Tangó Fesztivál - (10.01.-04.)
Oktoberfest Budapest - (10.01.-04.)
Orbit Lunch Beat 2015 - (09.10.-10.15.)
Országos Függetlenfilm Fesztivál - (10.01.-04.)
OTP Bank Fogászati Roadshow - (04.07.-10.09.)
Puskin Kuckó - (09.12.-12.27.)
UH Fest - (09.27.-10.04.)
XIV. Magyar Festészet Napja - (10.02.-11.15.)

2015. október


2015. november


2015. december


2016. március


2016. június


Fesztivál ajánló

Múzeumok Őszi Fesztiválja

(Budapest, szeptember 28.-november 15.)

A rendezvény célja, hogy mind a szakma, mind a nagyközönség közelebb kerüljön a múzeumokhoz, melyek az egész életen át tartó tanulás színhelyei, kutatási és tudásközpontok és a helyi közösségek aktív életterei. A Múzeumok Őszi Fesztiválja 2015 jelmondata: Kapcsolódjunk ki, be, össze! jól tükrözi a rendezvény szándékát: a múzeumok egymással, helyi közösségekkel, oktatási intézményekkel összefogva a látogatók minél szélesebb körét megszólítva ajánljanak színvonalas kikapcsolódást biztosító kulturális programokat.

Antigoné

Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó

(Pécs, szeptember 30.- október 4.)

A pécsi Tánctalálkozó neves külföldi társulatok mellett a hazai táncélet meghatározó szereplőit is felvonultatja, de lehetőséget biztosít a helyi tánciskolák és táncegyüttesek bemutatkozására. A fő irányvonal a modern balett, a kortárs tánc, de a programban helyet kap a néptánc és számos más műfaj. Minden generáció számára tud színvonalas programot kínálni és kizárólag olyan táncelőadásokat hívnak meg, melyek Pécsett és a régióban még nem voltak láthatók.

Oktoberfest Budapest

(Budapest, október 1-4.)

A világ legnagyobb sörfesztiválja idén is ellátogat Budapestre! Így Magyarországon harmadik alkalommal élheted át az igazi bajor élményt az Eredeti Paulaner Oktoberfest Nagysátorral egyenesen Münchenből! Több mint 110 kiállító, 55 sörfőzde, 300 féle sör. Emellett rengeteg koncert várja az érdeklődőket.

Tompos Kátya

Móri Bornapok Népzenei és Néptánc Fesztivál

(Mór, október 1-4.)

A Móri Bornapok 1934 óta megrendezésre kerülő sokszínű kulturális és gasztronómiai fesztivál, a Móri Borvidék országos méretű rendezvénye. A programsorozat ideje alatt a város egész területén, számos helyszínen több ezer látogató számára kínálunk rendkívül sokrétű hagyományőrző, kulturális, sport és szórakoztató lehetőséget, emellett az idelátogató hazai és külföldi vendégek megismerkedhetnek a város egyre gazdagodó kulturális értékeivel. Az idei fesztivál a néptánc és a népzene jegyében zajlik.

CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál

(Budapest, október 2-18.)

Október 2. és 18. között a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál fókuszában Bartók Béla és az idén 80 éves észt zeneszerző, Arvo Pärt lesz. 17 napon keresztül a kortárs kultúra újfent beköltözik Budapestre, a számos és változatos programkínálatból bőségesen válogathatunk.

Fábián Juli & Zoohacker

Jazzy Fesztivál

(Budapest, október 2-3.)

Péntek este hazánk egyik élő legendája Charlie ad nagykoncertet, akinek munkásságáról megannyi megasláger tanúskodik, életművével kevesen vetekedhetnek. A koncert különlegessége, hogy erre az alkalomra meghívta régi barátját és zenésztársát, Babos Gyulát, a legelismertebb hazai jazz gitárost. Szombat este a modern hangzások kerülnek terítékre. Elsőként Fábián Juli és Zoohacker közös előadását élvezhetjük, majd az európai jazz-élet kiemelkedő produkciója a Jojo Effect lép színpadra, egészen sajátos hangzásvilágával.

Budavári Pálinka- és Kolbászfesztivál

(Budapest, október 2-4.)

A legnemesebb pálinkák, ételkülönlegességek, pazar kolbászkínálat, valamint gin különlegességek várják a látogatókat a Budai Várban 2015. október 2-4. között, A kilencedik Budavári Pálinka- és Kolbászfesztiválnak idén is a főváros egyik legszebb helyszíne, a Budai Várnegyed ad otthont. Több mint négyszázféle párlattal, a pálinkákon túl kolbászokkal és más kézműves húskészítményekkel, sajtokkal és egyéb finomságokkal vár a Budavári Pálinka- és Kolbászfesztivál. A fesztivál vendégpárlata idén ősszel a markáns gin.

Borhíd Fesztivál és Borünnep

(Esztergom, október 2-4.)

Kiváló borok és a magyar alternatív zenei paletta legszínesebb képviselői, ez jellemzi az esztergomi Borhíd Fesztivál és Borünnep minden pillanatát. A hagyományőrző szüreti mulatságokkal szemben a Borhíd minden ízében fiatal. A korosztály körében népszerű előadókat igyekszik összekapcsolni a második generációs borászokkal is, törekedve arra, hogy a minőségi borfogyasztás a fiatal és közép korosztály körében is egyre népszerűbbé váljon.

Tapolcai Pisztráng és Borfesztivál

(Tapolca, október 2-4.)

A régi és elfelejtett hal hagyományok a Balaton felvidéken újra nemzetközi hírűek. Köszönhető a sok tiszta vízforrásnak, ami a legérzékenyebb hal, a pisztráng tenyésztésére alkalmas. A felelevenedő Balaton-parti halas és boros hagyományokat kínálja a varázslatos szépségű Malom tó környéke október első hétvégéjén, amely a Pisztráng- és Borfesztivál rendezvény helyszíne.

Villányi Vörösborfesztivál

(Villány, október 2-4.)

3 napos fesztivállal ünneplik október 2-4. között Villányban a vörösbort, a régió legnagyobb gasztronómiai eseményén. A borvidék legjelentősebb, évtizedes hagyományokra visszatekintő szüreti fesztiválján a legszebb villányi vörösborok mellett egész napos, színes gyerekprogramok, nagyszabású szüreti felvonulás, folklórműsorok, borászati és gasztronómiai programok, valamint különleges koncertek is várják a látogatókat.