Fesztivál kereső
Megye:
Város:
Kategóriák:
Fesztivál kereső:
Most zajló fesztiválok:
Adventtől Húsvétig - Artfesztivál - (02.01.-04.21.)
Budapest Folk Fest 2014 - (04.21.-27.)
Budavári Húsvéti Sokadalom - (04.19.-21.)
Dreher sörutazás - (03.04.-04.30.)
Hétmérföldes családi programsorozat - (04.05.-26.)
Húsvéti Bárányfesztivál - (04.18.-21.)
Húsvéti Gyereknap a Gozsduban - (04.21.)
Múzeum+ - (2013.11.15.-2014.12.20.)
Okuláré Projekt - (04.07.-06.02.)
Puskin Kuckó - (01.04.-06.01.)
Tavaszi Vásár a Vörösmarty téren - (04.04.-21.)

2014. április


2014. május


2014. június


2014. július


2014. augusztus

Fesztivál ajánló

Húsvéti Bárányfesztivál

(Budapest, április 18-21.)

2014. április 18-21-ig megrendezésre kerül Budapest első bárányfesztiválja. A szervezők ezúttal a városligeti Vajdahunyad várhoz, a Húsvéti Bárányfesztiválra csábítanak minden kedves látogatót. A rendezvényen felsorakoztatják a Kárpát-medence legnevesebb juh tenyésztőit, élőállat bemutatóval, a legjobb bárányhúsból készült hazai és nemzetközi ételeket, mindezt megfűszerezve minőségi kézműves termékekkel.

Tovább >>>

3. Budavári Húsvéti Sokadalom

(Budapest, április 19-21.)

Április 19-21-ig idén harmadik alkalommal várják a hazai családokat és a külföldi turistákat hazánk legrangosabb húsvéti hagyományőrző rendezvényére a Budavári Palotába. A Budavári Húsvéti Sokadalom turisztikai látványosságot, és színvonalas szórakoztató családi programot kínál kiemelt figyelmet fordítva a gyerekekre. A három napos ünnepségen lesz kézműves, népművészeti és gasztronómiai vásár mesterség bemutatókkal és valódi hungarikumokkal fűszerezve.

Tovább >>>

Hollókői Húsvéti Fesztivál

(Hollókő, április 14-21.)

A Hollókői Húsvéti Fesztiválon megelevenednek a palóc hagyományok, népszokások. Gazdag folklór program, kézműves kirakodóvásár, gasztronómiai ínyencségek, népi gyermekjátékok nyújtanak felejthetetlen élményeket a vendégeknek. Húsvét ünnepén a falu apraja-nagyja díszes népviseletet ölt magára, s újra felidéződnek falu régi húsvéti ünnepei. A falu közepén felállított színpadon néptáncegyüttesek, népdalénekesek és mesemondók szórakoztatják a közönséget.

Tovább >>>

15. Nemzetközi Csipkefesztivál

(2014. április 25. - 2014. május 11.)

Immár 15. éve, hogy a Halasi Csipke Közalapítvány életre hívta a Nemzetközi Csipkefesztivált, amely minden év tavaszán várja a világ minden tájáról a csipkekészítőket és a különböző technikával készült alkotásaikat, hogy azokat a két hétig nyitva tartó kiállításon megcsodálhassák a látogatók. A rendezvény társszervezője a Magyar-Korea Társaság.

Tovább >>>

Kis Könyves Éj

(Országszerte, április 25.)

2014. április 25-én újra esti sétára hívnak mindenkit, aki szereti a kicsi, független könyvesboltokat. Idén még több bolt és támogató összefogásából szerveződik a Kis Könyves Éj, így még sokszínűbb lesz a program. Önálló, egyedi hangulatú könyvesboltok programjaiból és könyveiből válogathatnak egészen éjfélig, ráadásul nem csak Budapesten, hanem az ország több vidéki városában is.

Tovább >>>

A Föld Napja - IV. Tudományfesztivál

(Budapest, április 24-25.)

Közösen szervezik meg idén a Föld és a tudományok ünnepét Budapesten. Az "A Föld Napja - IV. Tudományfesztivál" elnevezésű rendezvénynek 2014. április 24-25-én a Magyar Nemzeti Múzeum kertje ad otthont. A Herman Ottó Emlékév égisze alatt megszervezett esemény látványos, interaktív, gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt szóló programjainak megrendezéséből többek között egyetemek, főiskolák, kutatóközpontok, országos szakmai szervezetek, nemzeti parkok, cégek és egyesületek veszik ki a részüket.

Tovább >>>

Húsvét a Skanzenben

(Szentendre, április 20-21.)

Szent György napjának közeledtével a híres pásztor szenthez kapcsolódó hagyományok, szokások elevenednek meg. Sokak ezek közül már a feledés homályába vesztek, melyek közül számosat most ismét felszínre hozunk, így a néphitben nagy jelentőséggel bíró Szent György naphoz kapcsolódó rontáselhárító szokások és szerencsevarázslások jelennek meg portáinkon.

Tovább >>>

Országos Nemzetiségi Fesztivál

(Ráckeve, április 27.)

A többnemzetiségű város áprilisban az ország nemzetiségi együtteseit látja vendégül. Az ország egyetlen olyan fesztiválja, melyen egyszerre találkozhatunk a hazánkban élő összes nemzetiségi hagyományőrző táncegyüttessel, zenekarral. A színpadi produkciókat nemzetiségi táncházak, népművészeti kirakodóvásár, kézműves játszóház, zenés-táncos felvonulás, gasztronómiai programok, nemzetiségi témájú előadások, kiállítások egészítik ki.

Tovább >>>

Szeri Húsvét

(Ópusztaszer, április 20-21.)

Rügyfakasztó vasárnap és vízbevető hétfőn, hazánk legnagyobb húsvéti rendezvényén életre kel az ópusztaszeri skanzen. Korhű ruhákba öltözött menyecskék, legények elevenítik meg az ünnepi szokásokat. Ételszentelés, tojásfestés, régimódi locsolkodás, muzsikaszó, néptánc és kézműves foglalkozások várják mindazokat, akik a természethez közel szeretnék ünnepelni a feltámadást.

Tovább >>>

Fesztivál előzetes

Budapest Táncfesztivál

(Budapest, április 22-29.)

A Nemzeti Táncszínház által évente megrendezett fesztivál, az év egyik legizgalmasabb táncszínházi eseménye, a Tánc Világnapjához (április 29.) kapcsolja a tavaszi évad bemutatóit és a táncművészek szakmai kitüntetéseit. A fesztiválon világhírű külföldi együttesek is fellépnek.

Tovább >>>