1
2
3
>
>>

Puskin kuckó

2016. január 2. - 2016. május 29.

Budapest

Csakúgy, mint eddig, az aktuális szezon második félévének kínálatát is úgy állították össze, hogy a lehető legizgalmasabb választék várja a kuckósokat: természetesen folytatódik a Legkisebbek mozija, ahol gyermekbarát körülmények között vetítenek klasszikus mesefilmeket. Ismét vendégül láthatják az olyan nagy kedvenceket, vissza-visszatérő barátokat, mint például Gryllus Vilmos, a Kaláka vagy a Nefelejcs és Fabula bábszínház.

Sárkányok Éjszakái

2016. április 8. - 2016. május 22.

Budapest

Gyere el egy páratlan éjszakai kalandra, Közép-Európa legnagyobb fényünnepére! Nyitva: 2016. április 8-tól május 22-ig minden este 19 és 22 óra között, a Budapesti Állatkert területén. Bár a kínai lampionok Magyarországon sem ismeretlenek, kevesen tudják, hogy ezek a világító műalkotások ezernyi színárnyalatban, formában és méretben léteznek.

Dumtsa Korzó

2016. április 29. - 2016. október 16.

Szentendre

Dumtsa Korzó - Kulturális és Kulináris Fesztivál Szentendre Belvárosában A Dumtsa Korzó idén negyedszer is beköltözik Szentendre belvárosába, egyedülálló hangulatot varázsolva a Dumtsa utcába.

Kaposvári Assitej Biennálé

2016. május 2. - 2016. május 7.

Kaposvár

6 nap alatt, 4 helyszínen, több mint 40 előadással, valamint számtalan ingyenes utcaszínházi produkcióval várják az érdeklődőket! Az ASSITEJ Magyar Központ és a kaposvári Csiky Gergely Színház szervezésében immár nyolcadik alkalommal megrendezett egyedülálló seregszemlén az elmúlt két évben Magyarországon bemutatott gyermek- és ifjúsági színházi előadások, illetve színházi-nevelési programok vesznek részt.

Gizella Napok

2016. május 2. - 2016. május 8.

Veszprém

Gizella és István zenés történelmi játék, Kertmozi, Finnugor udvar, néptáncos flashmob, kiállítás megnyitók, irodalmi piknik, kézműves foglalkozások, gyermekfoglalkoztatók, könnyű- és komolyzenei koncertek, kézműves vásár, szabadtéri festészeti akció, jelmezes felvonulás, 3D mozi, és még sok minden más, ami kultúra, hagyomány- és értékőrzés az idei, 25. Gizella Napok repertoárjában, 2016. május 2-8. között, Veszprémben.

Budaörs Fesztivál

2016. május 4. - 2016. május 8.

Budaörs

Idén május 4-8. között ismét Budaörs lesz a kultúra fővárosa: rengeteg programot kínál a Budaörs Fesztivál. 19. alkalommal rendezik meg Magyarország egyik legnagyobb ingyenes kulturális seregszemléjét Budaörsön. 1 város, 5 nap, 8 helyszín, 39 program, 480 fellépő - a tavaszi Budaörs Fesztivál minden korosztályt és stílust kielégítő műsorkínálattal várja vendégeit.

Bodzanapok és Fenyővirágzás Balatonfenyvesen

2016. május 6. - 2016. május 14.

Balatonfenyves

Bodzából készült ételek és italok széles választéka kóstolható a balatonfenyvesi vendéglátó egységekben, bodzatúra tehető a Fehérvízi Ősláphoz bodzavirágzás idején, gasztronómiai programok, népművészeti kirakodóvásár, zenei és gyermekműsorok színesítik a rendezvényt a május 6-8-i Bodza Napokon. Segal Viktor sztárchef és gasztronómiai tanácsadó külön erre a rendezvényre készít bodzás ételkülönlegességeket.

Óbuda Napja

2016. május 6. - 2016. május 7.

Budapest

Óbudán komoly hagyománya van annak, hogy május első hétvégéjén színpompás forgataggal ünnepelnek a kerületben élők. Igazi közösségi esemény ez, mely a múltból táplálkozva köti csokorba a szép hagyományokat. Egyszerre jelenti a nyár nyitányát, a virulásnak indult természet ünnepét és olyan hagyományok előtti tisztelgést, mint a Flórián napi ünnep, mely kiemelt szereppel bír a kerületben. Jól megférnek itt együtt a századfordulós kosztümök, a gyermekzsivaj, és a különböző stílusú zenei műsorok.

Kalászi Kocsi Fesztivál

2016. május 7. - 2016. május 7.

Budakalász

10:00 - 21:30 óráig Minden ami keréken gurul! Túra, rally, sportautók, fiákerek, veteránjárművek kiállítása.

Nagy Táncválasztó

2016. május 7. - 2016. május 7.

Budapest

Mindenkinek van egy tánca! Gyere el, és próbáld ki a Magyarországon tanított táncokat! Ha május 7-én eljössz a Lurdy Házba, megismerkedhetsz szinte az összes táncstílussal, amit Magyarországon tanítanak a hip-hop-tól a salsán át a néptáncig! Táncoktatás, műhelytitkok, egyesületek, tánccsoportok, szakértők és hírességek segítenek kiválasztani a leghozzádillőbb stílust! A váltóruhádat ne felejtsd otthon! Helyszín: Lurdy Ház Könyves Kálmán körút 12-14.

A család napja a Ringatóval - Ezer család énekel

2016. május 7. - 2016. május 7.

Budapest

A családok immár várják a hagyománnyá vált Ringató nagyrendezvényt, amelyen évről évre egyre több család ül le a szőnyegekre, hogy valóban együtt énekeljenek akár ezernél is többen. Idén sem lesz ez másként, ismét hívjuk a szülőket, nagyszülőket, gyerekeket közös éneklésre, játékra! A Ringatóból már kinőtt nagyobb testvérekre is gondolunk, mert az egész napos rendezvényünk délutánján az óvódásokat és a kisiskolásokat várjuk.

Ludovika Fesztivál

2016. május 7. - 2016. május 7.

Budapest

Ismét az Orczy-park ad otthont május 7-én a Nemzeti Közszolgálati Egyetem által szervezett Ludovika Fesztiválnak. Az egész napos szabadtéri fesztiválon az érdeklődők különféle játékokon, vetélkedőkön, változatos családi- és gyermekprogramokon vehetnek részt. A látogatók megismerkedhetnek a Nemzeti Közszolgálati Egyetemmel és a Ludovika Campus Projekttel, valamint gasztrosétány, számos katonai, rendészeti és katasztrófavédelmi bemutató, veterán és harcászati gépjármű is várja őket.

Stylewalker Day&Night

2016. május 7. - 2016. május 7.

Budapest

Május 7-én ismét Stylewalker Day&Night! Az V. kerületi magyar tervezői üzletek félévente jelentkező eventje programokkal és kedvezményekkel várja azokat, akik közelebbről is megismerkednének a hazai designerek és iparművészek munkáival. Az Eventuell Galéria különleges textil installációval készül, a Mono Art & Designban minden a beton körül forog majd, és megtekinthető lesz Kasza Gábor poétikus fotósorozatának kiállítása is.

Belvárosi Családi Piknik

2016. május 7. - 2016. május 7.

Budapest

Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerület Önkormányzata, a Segítő Kezek az Aktív Évekért Közhasznú Nonprofit Kft., és a "Vigyél haza! Alapítvány az árva és sérült kutyákért" együttműködve, a kutyusokat "Örökbefogadók ünnepe" és az Olimpia Park születésnapja alkalmából 2016. május 7-én (szombaton) 10-18 óráig "Belvárosi Családi Piknik" elnevezéssel családi napot szervez az Olimpia Parkban.

Retrotoys LEGO Star Wars nap

2016. május 7. - 2016. május 14.

Több városban

A Retrotoys LEGO Birodalom most egy különleges kalandra hív, ahol a Kocka erejével Te is teljesítheted a küldetést. Gyere és játssz egy jót 2016. május 7-én, szombaton 10:00 és 17:00 óra között a KÖKI Terminálban, ahol aznap minden a LEGO Star Wars jegyében zajlik! Az ingyenes rendezvényen kihívások egész sora vár rád, melyekhez szükség lesz a kreativitásodra és megfigyelő képességedre.

Mesefesztivál

2016. május 8. - 2016. május 8.

Budapest

IV. Mesefesztivál a Klauzál Gábor Művelődési Központban.

Európa-nap

2016. május 8. - 2016. május 8.

Budapest

Rúzsa Magdi koncert, 12 év - 12 km futás, EU-s információk, a Rutkai Bori Banda előadása, az Ivan and the Parazol és a Mary Popkids zenekarok fellépése, valamint változatos gyermek- és szabadidős műsorok, játszóházak - többek között ezekkel a programokkal vár mindenkit május 8-án, vasárnap reggel tíztől este kilencig az Európa-nap a Margitszigeti Atlétikai Centrumban. Május 8-án nagyszabású fesztivállal ünnepeljük az Európa-napot és Magyarország uniós csatlakozásának 12. évfordulóját.

Minimax Gyerekhajó

2016. május 8. - 2016. december 4.

Több városban

Már a legkisebbeknek is... A Minimax Gyerekhajó program egy üde színfolt a Balaton parti és budapesti gyerekprogramok között, egy aktív kikapcsolódás az egész családnak. Ez a hajózás a kicsik és a nagyok számára is felejthetetlen élmény. A szervezők már egészen pici babákra is fel vannak készülve, őket bébisarok és játszószőnyeg várja, ahol érdekes játékok, szép fejlesztő könyvek társaságában élhetik át talán első hajóútjukat. Móka és kacagás...

Egerszeg Fesztivál

2016. május 13. - 2016. június 12.

Zalaegerszeg

Az Egerszeg Fesztivál Zala megye legnagyobb multikulturális rendezvénye, és a Savaria fesztivál mellett a nyugat-dunántúli régió meghatározó fesztiválja. Az eseménysorozat Zalaegerszeg születésnapja ? május 13. - előtt tiszteleg, így feladatai közé tartozik a zalaegerszegi identitás erősítése, a város értékeinek, a göcseji hagyományoknak bemutatása és őrzése.

Családi Nyílt Nap a HEROSZ Budapesti Állatotthonban

2016. május 14. - 2016. május 14.

Budapest

A HEROSZ Budapesti Állatotthona szeretettel vár minden két- és négylábú érdeklődőt május 14-én a már hagyományosnak számító tavaszi nyílt napjára, ahol a látogatók közelebbről is megismerkedhetnek az otthon lakóival, valamint azzal a maroknyi lelkes csapattal, akik részt vesznek az állatok gondozásában, és minden nap azon dolgoznak, hogy minél több gazdátlan állat, minél rövidebb idő alatt, kerüljön szerető családhoz.

1
2
3
>
>>