1
2
>
>>

Minimax CsaládiHajó

2015. június 21. - 2015. december 15.

Budapest

Hajókázásunk során mindig olyan együtteseket hívunk meg, akik a gyerekek kedvencei. Az Ő dalaikra még a szülők is együtt énekelnek a kisgyermekekkel, akár közösen táncolnak is. Többször járt nálunk már a Buborék Együttes és az Apacuka Együttes. Hajókázás, szórakoztató zenés műsor, játszóház, kézműves asztalok az Izgiland jóvoltából, és minden ami egy kellemes vasárnap délelőtti időtöltéshez elengedhetetlen...

Puskin Kuckó

2015. szeptember 12. - 2015. december 27.

Budapest

A vakáció után is, már-már hagyományos hétvégi felüdülést nyújt kicsiknek, a kicsit nagyobbaknak, és az őket kísérő nagyoknak a Puskin Kuckó. A mögöttünk lévő évek tapasztalatai alapján elmondhatjuk: gyerekek, szülők és nagyszülők egyaránt megkedvelték ezeket a délelőttöket, s mi, szervezők is nagyon szeretjük ezeket a programokat, büszkék vagyunk rá, hogy értékes időtöltést kínálhatunk mindazoknak a családoknak, akik ellátogatnak hozzánk.

Csizmakoptató

2015. szeptember 19. - 2015. december 19.

Veszprém

A Kabóca Bábszínház sok szeretettel vár minden "Csizmakoptató" névre hallgató kézműveskedéssel gazdagított táncházába, melyet a Veszprém megyei táncélet ismert és kiemelkedő alakja Kovács Norbert Cimbi hozza el az érdeklődőknek. A táncház célja, hogy mind a tánc szeretete, mind a nemzeti kultúránk bemutatása, valamint a hagyományőrző és ápoló gondolkodásmód és életstílus átörökítődjön apáról fiúra, anyáról leányra.

Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár

2015. november 13. - 2016. január 6.

Budapest

Kézműves gasztronómiai- és iparművészeti termékekkel, ünnepi műsorral, gyermekfoglalkozásokkal várja a Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár a látogatókat 2015. november 13. és 2016. január 6. között a Vörösmarty téren. Magas minőségű termékekkel, színvonalas kulturális- és gyerekprogramokkal készül az Európa 10 legszebb adventi vására között jegyzett forgatag a főváros egyik legszebb terén.

Adventi hétvégék a Skanzenben

2015. november 14. - 2015. december 13.

Szentendre

A november 7-8-i, fergeteges Márton-napi fesztivált követő hétvégén, november 14-15-én a hosszú, téli estéken a fonóban együtt szorgoskodó és mulatozó falusiak életét idézik fel: téli történetek hangzanak el, forró, teát, sült almát, lekváros vagy tejfölös puliszkát lehet majszolgatni, az ősz terményeiből tökös-mákos rétes, csutkababa, gesztenyefigura készül, a sötétséget frissen mártott gyertyával lehet elűzni.

Téli Fesztivál a Városháza Parkban

2015. november 21. - 2016. január 3.

Budapest

A 2015. november 21-től 2016. január 3-áig tartó rendezvényt idén harmadik alkalommal szervezi meg a Szabad Tér Színház a fővárosi önkormányzat megbízásából a Városháza parkban, amely erre az időszakra Budapest fényligetévé változik. A fesztivál kuriózumának számítanak a látványos köztéri installációk: az óriási adventi koszorú, a gyerekek által díszített fenyőfák és Budapest legnagyobb karácsonyfája.

Retrotoys Kocka Fesztivál és HUNLTC LEGO kiállítás

2015. november 21. - 2015. december 6.

Budapest

HUNLTC LEGO kiállítás Több, mint egy millió LEGO- kocka és közel 10000 LEGO minifigura költözik be a KÖKI Terminálba a HUNLTC Klub őszi kiállítására. Egy fergeteges kiállítás, ahol vasúthálózattal ellátott LEGO város, óriási Technic járgányok, Chima, Castle és viking seregek, téli falu, Architecture park, autós versenypálya, Star Wars jelenetek és az ország legnagyobb, LEGO kockákból épült csatahajója is megtekinthető. A kiállítás november 20-án pénteken 15:00 órakor nyílik.

20. Nagykarácsonyi Téli Programok

2015. november 23. - 2015. december 20.

Nagykarácsony

Idén november 23-án veszi kezdetét a 20. Nagykarácsonyi Téli Programok rendezvénysorozat a Fejér megyei Nagykarácsonyban, a Magyar Mikulás otthonában. A "mesés" fesztivál számos érdekességgel, állatsimogatóval, kézműves bolttal, kovácsműhellyel várja a kicsiket és nagyokat egyaránt, a legnagyobb öröm azonban mindenki számára a Mikulással való személyes találkozás, a kedves szavak és az ajándék, amelyet MINDEN gyermek kap, jók és jobbak egyaránt.

Karácsonyi Legenda 2015

2015. november 26. - 2015. december 20.

Budapest

Az Eötvös Cirkusz legendája 1920-ban kezdődött, 95 évvel ezelőtt. A ló vontatta kocsik által mozgatott cirkusz eljutott, a mai kor egyik legmodernebb utazó cirkuszává. Az elmúlt évtizedek alatt sok legenda tartozik az Eötvös Cirkusz történelméhez. Ez is adta az ötletet, hogy ez évben az "Eötvös Cirkusz Karácsonyi Legenda'2015 " műsorát a " szeretet ünnepe " alkalmából a Karácsony Ünnepi hangulat jegyében mutassuk be. A 2 órás műsor, Télapóval és a segítőivel a Manókkal kerül bemutatásra.

Diósgyőri Mikulásvonat

2015. november 26. - 2015. december 16.

Miskolc

Diósgyőri Mikulásvonat nem egy hétköznapi utazást jelent a lillafüredi kisvasúton, hanem egy varázslatos kalandot a gyermekek számára a Mikulás meseszép, varázslatos világában. Örömmel tájékoztatjuk, hogy a `Diósgyőrért` Közhasznú Alapítvány 2015-ben immáron 13. alkalommal indítja útjára az Északerdő Zrt-vel együttműködésben a Diósgyőri Mikulásvonat-ot. A 2006. évben Miskolc városa által Nívódíjjal elismert rendezvényen 2015. november 26. (csütörtök) és december 16.

Adventi Ünnep a Bazilikánál

2015. november 27. - 2016. január 2.

Budapest

Az Adventi Ünnep a Bazilikánál rendezvény 2015. november 27-től 2016. január 2-áig tart nyitva a Szent István téren. Esténként 3D-s karácsonyi fényfestés borítja be a Bazilika monumentális homlokzatát. Idén először a Zrínyi utca teljes egészében forró és illatos ínyencségek sorakoznak fel. A gyerekeket pedig idén is 200 négyzetméteres korcsolyapályával és hétvégeken korcsolya oktatással várják a szervezők.

Pécsi Adventi Kézműves- és Mesevásár

2015. november 27. - 2015. december 24.

Pécs

Az adventi időszak heteiben, a város apraja-nagyja újra együtt lehet, felkeresheti a Mikulás Házat, csodálhatja a fényfestést, az épületvetítéseket, esténként pedig közösen várhatja a Varázslatot. A Széchenyi tér a vásár idejére a mesék, az ízek, az illatok, a közös élmények, a meghitt hangulatok és közös ünnep terévé változik.

Advent a Palotanegyedben

2015. november 28. - 2015. december 24.

Budapest

Múltidéző Kalendárium adventi programjaival és Kézműves Karácsonyi vásárral nyílik a Palotanegyedben november 28-án Józsefváros ünnepi rendezvénysorozata. A kerület csodás fényekbe öltöztetett főterén, a Horváth Mihály téren a napról napra növekedő fényességet hirdetve az advent vasárnapi gyertyagyújtások meghitt, áldott pillanatai teszik teljessé a várakozást. Ünnepi koncertekkel vár kicsiket és nagyokat a Párbeszéd Háza a Szent József Katolikus Plébánia és a Józsefvárosi Galéria.

Advent Óbudán

2015. november 28. - 2015. december 20.

Budapest

Van abban valami földöntúli varázslat, ahogy Advent idején életkortól függetlenül hatalmába kerít minket egy különös izgalom. Lázasan készülődünk mindannyian az év legszebb ünnepére, s ehhez igyekszünk megteremteni a kellő hangulatot. Szépítjük az otthonunkat, s lélekben is megtisztulva készülünk a karácsonyra.

Újpesti Karácsonyi Vásár

2015. november 28. - 2015. december 24.

Budapest

Az ünnepvárás Újpesten évek óta összekapcsolódik a karácsonyi vásárral, amely ezúttal november 28-tól december 24-ig a megszokott Szent István téri helyszínen, izgalmas programmal, sztárfellépőkkel, fényfenyővel várja a kicsiket és nagyokat. Felépül a vásárváros is, amelynek faházaiban megannyi portéka csábít ajándékvásárlásra, a finom falatok és a forró italok pedig a jó hangulatot fokozhatják. Közkívánatra idén újra műjégpálya nyílik! Helyszín: Szent István tér

Különleges családi karácsonyi vásár a Gozsdu Udvarban

2015. november 28. - 2015. december 23.

Budapest

Ünnepi színekbe öltözik a Gozsdu Udvar. Különleges kézműves karácsonyi vásár és gyermekprogramok a belváros szívében. A karácsony közeledtével a belváros legnépszerűbb szórakoztató központja is megtelik az ünnep üdítő illatával és karácsonyi színekbe öltözik. November 28. és December 23. között minden szerdától vasárnapig, 12 órától 22 óráig különféle árusok, finom ételek és italok csalogatják az érdeklődőket a Gozsdu Udvarba, valamint a gyerekeket körhinta repíti majd az ünnepekbe.

Mikulás varázslatos birodalma

2015. november 28. - 2015. december 23.

Budapest

Kedvenc karácsonyi filmjeink hangulata elevenedik meg újra az Arena Plazában: idén is megnyitja kapuit Mikulás varázslatos birodalma november 28-tól egészen karácsonyig. Mikulás mesés otthonában a gyerkőcök először izgalmas 3D animációs filmet nézhetnek meg, majd személyesen is találkozhatnak a nagyszakállúval és manóival.

Kecskeméti Téli Fesztivál

2015. november 28. - 2016. január 1.

Kecskemét

Adventi vásár, adventi gyertyagyújtások, színpadi műsorok. A Téli Fesztivál részét képezi az elmaradhatatlan karácsonyi vásár, ahol a város lakosai és az ide érkező vendégek kézműves kiállítók igényes termékeit vásárolhatják meg. A gasztronómiai különlegességek kedvelői pedig kedvükre csemegézhetnek a kitelepülő vendéglátó egységek standjainál. Évről-évre visszatérő kedvelt programelemei a jégpálya is, melyet ebben az évben is szeretnénk megvalósítani a fesztivál ideje alatt.

Adventi kölyöknapok

2015. november 29. - 2015. december 20.

Budapest

Adventi kölyöknapok a Nemzeti Színházban Ingyenes programok a négy adventi vasárnapon 10-13 óráig. Mind a négy adventi vasárnapon kézműves foglalkozások: gyertyaöntés, mézeskalács díszítés és más érdekességek várják a gyermekeket a Hagyományok Háza, a Néprajzi Múzeum munkatársainak vezetésével. A részvétel ingyenes!

Adventi vasárnapok a Várkert Bazárban

2015. november 29. - 2015. december 24.

Budapest

Idén első alkalommal és hagyományteremtő szándékkal kerül megrendezésre adventi programsorozatunk a Várkert Bazárban. A november 29. és december 24. közötti időszakban számos program várja majd a karácsonyi hangulat és készülődés jegyében a kilátogatókat. Valamennyi korosztály számára tartogat különlegességeket az esemény. A kicsiknek kézműves foglalkozás, gyermekjátszó, táncház, interaktív gyerekműsorok.

1
2
>
>>