Megye:
Város:
Kategóriák:

Csak ingyenes fesztiválok
BALATON

1
2
3
>
>>
Oroszlánok Aquincumban

Óbudai Nyár 2014

2014. június 7. - 2014. szeptember 14.

Budapest

Óbuda-Békásmegyer természetközeli Duna-partjával, régmúlt korok hangulatát idéző Fő terével és barátságos vendéglőivel megfelelő környezetet képes nyújtani ahhoz, hogy a nyár folyamán akár Ön is néhány felhőtlen órát eltölthessen a kerületben. Kulturális események, előadások, irodalmi és zenei estek, szabadtéri filmvetítések és még rengeteg program várja a látogatókat Óbudán.

Kultkikötő

2014. június 14. - 2014. szeptember 28.

Balatonföldvár

A déli part legnépszerűbb színházi csomópontja, a 2006 óta folyamatosan működő balatonföldvári KULTKIKÖTŐ ez év nyarán kezdi 9. évadát. Az Összpróba Alapítvány által működtetett, júniustól szeptember végéig működő szabadtéri színház Magyarország leghosszabb nyári színházi programsorozatát kínálja a kisgyermekes családoktól a felnőtt, nyugdíjas korosztályig, a nyaralóvendégek, a helyi és környékbeli lakosok és a távolabbról is szép számmal érkező kultúra és színházszerető közönség számára.

Palotanegyed Fesztivál

2014. június 21. - 2014. szeptember 14.

Budapest

Három hónapon keresztül 15 helyszínen 150 ingyenes programmal várnak mindenkit Józsefvárosba. A tematikus rendezvényeken koncertek, egész napos gyerekprogramok, színházi-, bábszínházi- és táncelőadások, kézműves vásár, sör és gasztrozene sétány fogadja a járókelőket. A főváros egyik legszínesebb nyári, összművészeti rendezvénysorozata június 21-én, Szent Iván Ünnepével kezdődik.

Hegedűs a háztetőn

Zsidó Nyári Fesztivál

2014. augusztus 24. - 2014. szeptember 7.

Budapest

A Zsidó Nyári Fesztivál legfontosabb célja, hogy minél szélesebb körben megismertesse a zsidó kultúrát és a programok sokszínűségével hangsúlyozza a kultúrák békés egymás mellett élésének fontosságát.

Titkaink - Pintér Béla és Szamosi Zsófia

VIDOR Fesztivál

2014. augusztus 29. - 2014. szeptember 6.

Nyíregyháza

2014. augusztus 29. és szeptember 6. között immár tizenharmadik alkalommal kerül megrendezésre Nyíregyházán a VIDOR Fesztivál, azaz a VIdámság és Derű ORszágos seregszemléje, amely mára az egyik legnagyobb hazai összművészeti rendezvény lett: 9 nap alatt 44 helyszínen mintegy 400 program zajlik majd, az idén várhatóan közel 120 ezer néző előtt.

LEGO Chima élményhétvége

2014. augusztus 30. - 2014. október 12.

Több városban

A LEGO ChimaTM világa újra megelevenedik minden kalandor számára. A tűz és jég összecsapása valósággá válik. A múlt évben rendkívüli népszerűségnek örvendő LEGO Chima élményhétvége idén is megrendezésre kerül, ám ezúttal 6 magyarországi helyszínen, így minden LEGO rajongó apróság átélheti az életre kelt, misztikus világ nyújtotta kalandokat. A rendezvénysorozat augusztus 30. és október 12. között kerül megrendezésre hétvégénként, budapesti és vidéki bevásárlóközpontokban.

SzeptEmber Feszt

2014. szeptember 5. - 2014. szeptember 7.

Budapest

2014-ben folytatódik a már több mint egy évtizedes hagyomány és mindenki jól fogja érezni magát a 15. SzeptEmber Feszten. A 2000-ben létrejött rendezvény, melynek akkor két fő eleme a Pörköltfőző verseny és az óriásbográcsban mesterszakácsok által készített rekord mennyiségű pörkölt volt, mára a gasztronómiai programok mellett (Pörköltek Tere, Magyar Grillbajnokság, Rétesvonat) a kulturális kínálatát is erősítette.

Libamáj Fesztivál

2014. szeptember 5. - 2014. szeptember 7.

Budapest

Hatodik alkalommal rendezik meg a Libamáj Fesztivált szeptember 5-7. között az Erzsébet téren. A népszerű családi játékok, a Libaolimpia mellett a főszerep ismét a gasztronómiáé lesz. A szervezők két különleges ajánlattal is készülnek: már 1000 Ft alatt lehet libamájas meleg ételeket kóstolni és kapható lesz egy különleges Libamáj Fesztivál Menü is. Szeptember 5-én, pénteken 10-kor nyit a Fesztivál.

A Közmédia Napja

2014. szeptember 5. - 2014. szeptember 6.

Budapest

Egész napos programmal és exkluzív koncerttel várja a látogatókat a második alkalommal megrendezésre kerülő Közmédia napja szeptember 6-án, a Millenárison, ahol az érdeklődők betekintést nyerhetnek a televízió és rádióműsorok készítésébe, találkozhatnak a közmédia műsorvezetőivel és kipróbálhatják magukat a kamerák és mikrofonok előtt.

Robotkrumpli Fesztivál

2014. szeptember 5. - 2014. szeptember 6.

Eger

Az Egri Borvidék egyik kedvenc és kiemelt hónapja a szeptember. Az évszakváltást a Bolyki Pincészet már nem első alkalommal egy kulturális, zenés gasztronómiai fesztivállal indítja. Három helyszínen számos koncerttel, Dj-vel, különleges krumpli-ételekkel és borokkal is várják a látogatókat. Mindkét napon lesz Tájexpo, melynek célja, hogy a helyi-, kistérségi termelők bemutathassák minőségi termékeiket a nagyközönségnek. A nagyszínpadon a Belga és a Halott Pénz zenekarok koncertje lesz látható.

Ízek Korok Hangulatok Kulturális és Gasztronómiai Fesztivál

2014. szeptember 5. - 2014. szeptember 7.

Esztergom

A szeptember 5-6-7-én, immár harmadik alkalommal megrendezésre kerülő, Ízek Korok Hangulatok Kulturális és Gasztronómiai Fesztivál idén a török hódoltság idejére repíti vissza a látogatókat. A programokban, díszletben, ízekben és hangulatban is balkán kultúrát idéző hétvégén mindenki megtalálja a számára kedves szórakozást.

Rúzsa Magdi

Miénk a város fesztivál

2014. szeptember 5. - 2014. szeptember 7.

Kaposvár

Bor- és gasztrofesztivál Kaposvár belvárosában igényes programokkal, sok zenével, családi mozi délutánokkal. A Kossuth téri színpadon fellépnek a város legjobb amatőr és félprofizenekarai, kicsiket és nagyokat is mulatni hív a táncház, a Szivárvány Kultúrpalota film délutánjai az egész család számára kínálnak tartalmas időtöltést. A város esti fényeihez, a Fő utca egyedi hangulatához jó somogyi borászok is hozzájárulnak italaikkal ezeken a napokon.

Mádi Furmint Ünnep

2014. szeptember 5. - 2014. szeptember 6.

Mád

Szeptember 5-dikén és 6-dikán ismét Tokaj-hegyalja büszkesége, a vidék őshonos szőlőjéből készített bora, a furmint lesz a főszereplő a mádi borünnepen. Ez lesz a negyedik alkalom, hogy Mád a házigazdája a Furmint Ünnepnek, ahol a felkínált kitűnő borok, az ízletes ételek és az ingyen látogatható magas színvonalú kulturális programok felejthetetlenné teszik ezeket a napokat mind az itt élőknek, mind az idelátogató hazai és külföldi vendégeknek.

Szentesi Lecsófesztivál

2014. szeptember 5. - 2014. szeptember 6.

Szentes

A paprika és paradicsom hazájában idén 13. alkalommal rendezik meg a szentesi gasztroünnepet, a tradicionális lecsófesztivált. A kulináris élvezeteken túl kulturális és zenei programokkal, utcabállal várják az eseményre kilátogatókat. Kammerer Zoltán olimpiai bajnok tavalyhoz hasonlóan újra fakanalat ragad, de idén Szabó Gabriella - szintén olimpiai bajnok kajakozó - is "belecsap a lecsóba".

Régi idők tere

2014. szeptember 5. - 2014. szeptember 7.

Szolnok

Pénteken délutántól egészen szombat estig a régi idők hangulatát idézi Szolnok főtere - kézművesekkel, árusokkal, vásári mutatványosokkal, verklissel. Az apróbbak szórakoztatásáról népi játszóház, csúzlizda, szekrényjátékok, bódéjátékok, körhinta és számtalan kézműves gondoskodik. Fotószínház szórakoztatja egész nap a nagyérdeműt. Lesz többek között kosárfonás, gyöngyékszer készítés, fafaragás, üvegfúvás, ólomöntés, agyagozás, csuhéfonás.

Nagy Sportágválasztó

2014. szeptember 5. - 2014. szeptember 27.

Több városban

Szeptemberben a tanévkezdéssel szinte minden családban felmerül a kérdés: milyen sportágat válasszunk a gyereknek? A válaszadáshoz, a sportágválasztáshoz adhat hathatós segítséget a Nagy Sportágválasztó. A rendezvény lényege, hogy a látogatók ne csak nézzék az egyes sportbemutatókat, hanem aktív részesei legyenek maguk is az eseménynek, vegyék kezükbe a sporteszközöket, próbálják ki a megjelenő sportágakat, tapasztalják meg az egyes mozgásformák lényegét, hangulatát.

Máriai Dixieland Fesztivál

2014. szeptember 6. - 2014. szeptember 6.

Balatonmáriafürdő

Egy hangulatos kikötői sétányhoz mi sem illik jobban, mint egy kora őszi Dixieland fesztivál. Főszerepben a jazz műfaj virtuóz zenekarjai: Budapest Ragtime Band, Jazzmánia Big Band (Kollmann Gábor szaxofonművész vezetésével, aki a Budapest Jazz Orchestra oszlopos tagja) valamint a Keszthely Jazz Műhely. Engedjük, hogy magával ragadjon a New Orlans-i hangulat. Két jazz koncert közben egy kis Samba és fúvószene is színesíti a programot.

Batu-tá kalandjai

Kolibri Évadnyitó Fesztivál

2014. szeptember 6. - 2014. szeptember 6.

Budapest

Szeptember 6-án, szombaton, hagyományaihoz híven egész napos, ingyenes családi eseménysorozattal nyitja meg az új évadot a Kolibri Színház. Az előadások között a Kolibri Harsona Quartett játszik. Vitéz László automata várja a gyerekeket a színház bejáratánál. Konferál: Kolibri Hölgy: Alexics Rita, Kolibri Úr: Szanitter Dávid A belépés díjtalan - Mindenkit szeretettel várnak!

Nimfa ünnep

2014. szeptember 6. - 2014. szeptember 6.

Budapest

A nimfák a természet szépségeit megtestesítő római istennők, akiket az ókori Aquincumban is tiszteltek. A program során az antik mitológia világát színészek jelenítik meg. A gyermek közönséget kézműves foglalkozások, "vizes" játékok várják, míg az egész családot nympha-k, satyr-ok és sylenos-ok ("Öltözz nimfának!" és "Fotózkodás a satyr-okkal) szórakoztatják. Helyszín: Aquincumi Múzeum

Malek Andrea

Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál

2014. szeptember 6. - 2014. szeptember 7.

Budapest

Budafok-Tétény, Budapest XXIII. kerület Önkormányzata 2014. szeptemberben 25. alkalommal rendezi meg a Budafoki Pezsgő- és Borfesztivált. Európában egyedülálló az a 40 kilométernyi feltárt, összefüggő pincerendszer, amely a városrész alatt húzódik. A hegyek gyomrában lévő közel 100 millió liter tárolókapacitás, a palackozóüzemek, a pezsgőérlelő pincék, hangulatos pincelátogatások és borkóstolók, a művészien faragott ódon hordók és borászati eszközök mind-mind részei Budafok-Tétény mai arculatán.

1
2
3
>
>>