Megye:
Város:
Kategóriák:

Csak ingyenes fesztiválok
BALATON

1
2
>
>>
Bányavirág

Kultkikötő

2014. június 14. - 2014. szeptember 28.

Balatonföldvár

A déli part legnépszerűbb színházi csomópontja, a 2006 óta folyamatosan működő balatonföldvári KULTKIKÖTŐ ez év nyarán kezdi 9. évadát. Az Összpróba Alapítvány által működtetett, júniustól szeptember végéig működő szabadtéri színház Magyarország leghosszabb nyári színházi programsorozatát kínálja a kisgyermekes családoktól a felnőtt, nyugdíjas korosztályig, a nyaralóvendégek, a helyi és környékbeli lakosok és a távolabbról is szép számmal érkező kultúra és színházszerető közönség számára.

LEGO Chima élményhétvége

2014. augusztus 30. - 2014. október 12.

Több városban

A LEGO ChimaTM világa újra megelevenedik minden kalandor számára. A tűz és jég összecsapása valósággá válik. A múlt évben rendkívüli népszerűségnek örvendő LEGO Chima élményhétvége idén is megrendezésre kerül, ám ezúttal 6 magyarországi helyszínen, így minden LEGO rajongó apróság átélheti az életre kelt, misztikus világ nyújtotta kalandokat. A rendezvénysorozat augusztus 30. és október 12. között kerül megrendezésre hétvégénként, budapesti és vidéki bevásárlóközpontokban.

Nagy Sportágválasztó

2014. szeptember 5. - 2014. szeptember 27.

Több városban

Szeptemberben a tanévkezdéssel szinte minden családban felmerül a kérdés: milyen sportágat válasszunk a gyereknek? A válaszadáshoz, a sportágválasztáshoz adhat hathatós segítséget a Nagy Sportágválasztó. A rendezvény lényege, hogy a látogatók ne csak nézzék az egyes sportbemutatókat, hanem aktív részesei legyenek maguk is az eseménynek, vegyék kezükbe a sporteszközöket, próbálják ki a megjelenő sportágakat, tapasztalják meg az egyes mozgásformák lényegét, hangulatát.

Jeles napok a Katica Tanyán

2014. szeptember 6. - 2014. szeptember 28.

Patca

A Katica Tanya Élményközpontban 2009-ben egy tematikus hétvégi programsorozatot indítottak el "Jeles napok a Katica Tanyán" címmel.

Kippkopp a hóban

Puskin Kuckó

2014. szeptember 13. - 2014. december 28.

Budapest

Az őszi és téli hónapokban is szeretettel várnak mindenkit a megújult és minden hétvégén változatos gyermekprogramokat kínáló Puskin Kuckóban. Ahogy a korábbi években, a szervezők most is arra törekedtek, hogy minél több művészeti ágat megismertessenek a kicsikkel. Ismét lesznek bábszínházi előadások, megjelennek a zenéstáncos műfajok, és a mozi varázsa is megérintheti őket. Helyszín: Puskin Mozi

Nemzetközi Mesefesztivál

2014. szeptember 18. - 2014. szeptember 21.

Veszprém

Tovább is van, mondjam még? - és ez nem mese: a Kabóca Bábszínház 2014. szeptember 20-21. között "csinálja a fesztivált" - a Mesefesztivált! A program új helyszíne a Hangvilla Multifunkcionális Közösségi Tér. A Kabóca Bábszínház szervezésében már több mint egy évtizede minden évben megrendezendő fesztivál hívja a gyermekeket és szüleiket Veszprémbe, amelynek célja, hogy minél több módon elevenítse fel és népszerűsítse a mesemondás és a mesehallgatás hagyományait és közösségi élményét.

Nemzeti Vágta

2014. szeptember 19. - 2014. szeptember 21.

Budapest

Lovasgála Budapesten. A Nemzeti Vágta magyar tradíciókra épülő, történelmi hangulatú lovasverseny, hagyományőrző országos kulturális esemény.

Kalocsai Paprikafesztivál

2014. szeptember 19. - 2014. szeptember 21.

Kalocsa

Szeptember harmadik hétvégéjén évtizedek óta a város legnagyobb eseményére készülnek a kalocsaiak, az utóbbi években új helyszínen, a Búzapiac téren zajlik a két napos fesztivál. A főzőverseny mellett ilyenkor folklórprogramok, kézműves vásár, paprika-, és helyi termelők vására, borutca, gyermek-és könnyűzenei programok, valamint sztárfellépők, és mindkét estén hajnalig tartó koncertek, és mulatság fogadják az érdeklődőket. Kalocsa Város Önkormányzata az idei évben már XXV.

Virányosi Méz és Lekvár Fesztivál

2014. szeptember 20. - 2014. szeptember 21.

Budapest

Előrehozott időpontban, szeptember 20-21-én rendezik meg a Méz és Lekvár Fesztivált. Az immáron ötödik alkalommal lebonyolításra kerülő rendezvény célja, hogy lehetőséget biztosítsanak a hazai termelők számára a bemutatkozásra, propagálva ezzel a természetes alapanyagból készülő élelmiszereket, a gyümölcs, valamint méz- és mézalapú termékeket, szörpöket. A fesztivál legfontosabb üzenete, hogy táplálkozzunk egészségesen, és fogyasszunk házi készítésű élelmiszereket.

Színházak éjszakája

2014. szeptember 20. - 2014. szeptember 21.

Budapest

A 28 helyszín a 27 színházat és az idén bemutatkozó SzínházPONT információs központot és rendezvényhelyszínt tartalmazza. A színházak azonban nem csupán a hagyományos teret, azaz a színpadot kínálják e programsorozat során. A teátrum konzervatív hagyományait túllépve eseménnyel telhet az előcsarnok, a próbaterem, a backstage, a büfé-kávézó, az igazgatói iroda, a padlás, a parkoló, az udvar - sőt, színpaddá változnak Budapest bizonyos terei, utcái, de még maga a Duna is.

Helka - a Balaton tündére

Mesefesztivál

2014. szeptember 20. - 2014. szeptember 21.

Veszprém

Tovább is van, mondjam még? - és ez nem mese: a Kabóca Bábszínház 2014. szeptember 20-21. között "csinálja a fesztivált" - a Mesefesztivált! A Kabóca Bábszínház szervezésében már több mint egy évtizede minden évben megrendezendő fesztivál hívja a gyermekeket és szüleiket Veszprémbe, amelynek célja, hogy minél több módon elevenítse fel és népszerűsítse a mesemondás és a mesehallgatás hagyományait és közösségi élményét.

Egyszeregy Magyar Mesefesztivál

2014. szeptember 21. - 2014. szeptember 21.

Budapest

Vegyél könyvet, rajzolj mesét, Nyerd el a Király­lány kezét! Győzd le a Hétfejű Sárkányt! Szabadítsd ki a Királylányt! Ugrálhatsz a várban, Nézhetitek hárman. Lesz igazi sárkány! Simogasd a hátán! Három színpad, öt mese, Hári János! Igaz-e? Apacuka, Alma, Vitéz a Katinka. Fölnőtteknek Laár András, Gyerekeknek a juhász. Időjárás jelentés: lesz vagy 100 Folk Celsius! Lúdas Matyi, gömböc, Királylánynak tömlöc. Vetítjük és nézzük, szeretjük, ha értjük. Ott lesz, aki írja, felolvassa, játssza.

Nyitott Ajtók évadnyitó utcabál

2014. szeptember 21. - 2014. szeptember 21.

Budapest

A már hagyományos Nyitott Ajtók évadnyitó utcabált idén szeptember 21-én, vasárnap tartják a Révay utcában Bálint Házban és előtte. Az utcabálon koncertekkel, beszélgetésekkel, sport- és gyerekprogramokkal, árusokkal, valamint a zsidó konyha remekeivel várnak minden érdeklődőt.

Erdők könyve

Gödöllői Vadásznap

2014. szeptember 21. - 2014. szeptember 21.

Gödöllő

Kíváncsi Ön arra, hogy vadászott a király és udvartartása? Milyen ínyencségeket készített az udvari szakács az elejtett vadból? A Gödöllői Királyi Kastélyban idén ősszel hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Gödöllői Vadásznap 2014. szeptember 21-én, mely ez alkalommal a hagyományos vadászati módokba enged bepillantást az érdeklődőknek. 10.00-tól 18.

Baba-mama hét

2014. szeptember 24. - 2014. szeptember 27.

Kecskemét

Babaruha börze és baba-mama bemutató foglalkozások (zene, népi játék, mozgás, kutyaterápia, bábjáték) és védőnői tanácsadás a hét folyamán 5 alkalommal, valamint információ a Szülők Iskolája őszi sorozatáról és annak keretében induló új programról, a Tanuljunk tanulni! őszi tanévindító, intenzív, ismeretterjesztő sorozatról szülőknek.

Kutatók Éjszakája

2014. szeptember 26. - 2014. szeptember 26.

Budapest

Szeptember utolsó péntekén 2014-ben is megrendezésre kerül a Kutatók éjszakája, idén kilencedik alkalommal. Ebben az évben ez a nem mindennapi éjszaka szeptember 26-ra esik. Az esemény deklarált célja, hogy megváltoztassa a kutatókról kialakult általános képet, és vonzóvá tegye a kutatói életpályát. A Kutatók éjszakája továbbra is az ország egyik legjelentősebb tudományos ismeretterjesztő eseménye.

Édesség Fesztivál

2014. szeptember 26. - 2014. szeptember 28.

Budapest

Egy hosszúhétvégére mesés mézeskalácsházzá alakul a Hegyvidék Bevásárlóközpont, ahol három nap a különleges csokoládékról, ízletes bonbonokról, ezer színű macaronokról szól majd. Az érdeklődőket szombaton és vasárnap bemutatókkal és ingyenes tanfolyamokkal várjuk. A belépés és a tanfolyamokon a részvétel ingyenes! Várunk szeretettel minden édességimádót! Tanfolyamok: Szeptember 26. péntek 17.00-18.00 macaron készítés Szeptember 27. szombat 10.00-12.

Demecseri Káposztás Napok

2014. szeptember 26. - 2014. szeptember 28.

Demecser

2014-ben, tizedik alkalommal kerül megrendezésre a Káposzta Fesztivál Demecseren. A káposztás ételeket főző és kóstoltató csapatok mellett színes kulturális műsor, sztárvendégek, kirakodóvásár, vidámpark, kézművesek, versenyek és nem utolsó sorban rengeteg káposztás étel várja az ide látogatókat. Káposztás kóstoló, több mint százféle káposztás étel! Egész napos népzenei és könnyűzenei programok, gyerekműsorok két színpadon.

Hadházi Káposztás Napok

2014. szeptember 26. - 2014. szeptember 28.

Hajdúhadház

A háromnapos fesztivál középpontjában gasztronómiai és kulturális események állnak. Igazi kulináris élmény jelentenek a különleges káposztás ételek. Egész napos kézműves kirakodóvásár, káposztás kofák utcája, kóstolással egybekötött főzőverseny, valamint gyermek és családi programok, néptáncosok, amatőr színjátszók gazdagítják a rendezvény programkínálatát.

Kaposvári Állattenyésztési Napok

2014. szeptember 26. - 2014. szeptember 28.

Kaposvár

Ebben az évben nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a Kaposvári Állattenyésztési Napok. Az agrárium egyik meghatározó rendezvénye az elmúlt években folyamatos fejlődést mutatott, és ezzel kivívta a szakmai, valamint a nagyközönség megelégedését. Idén a szervezők az állattenyésztő társadalmat tenyészállat kiállítással, szakmai fórumokkal, a nagyközönséget lovas programokkal, vadasparkkal, kisállat simogatóval várják. Kaposvár visszavár! Jegyárak: Felnőtt: 1200 ft Diák: 600 Ft

1
2
>
>>