1
2
3
>
>>

Dumtsa Korzó

2016. április 29. - 2016. október 16.

Szentendre

Dumtsa Korzó - Kulturális és Kulináris Fesztivál Szentendre Belvárosában A Dumtsa Korzó idén negyedszer is beköltözik Szentendre belvárosába, egyedülálló hangulatot varázsolva a Dumtsa utcába.

Minimax Gyerekhajó

2016. május 8. - 2016. december 4.

Több városban

Már a legkisebbeknek is... A népszerű Minimax Gyerekhajó program ősszel is folytatódik. A dunai hajózással egybekötött gyerekprogram élménydús aktív kikapcsolódás az egész családnak. Ez a hajózás a kicsik és a nagyok számára is felejthetetlen élmény. A szervezők már egészen pici babákra is fel vannak készülve, őket bébisarok és játszószőnyeg várja, ahol érdekes játékok, szép fejlesztő könyvek társaságában élhetik át talán első hajóútjukat.

Havasi Balázs

Tokaj Fesztiválkatlan

2016. július 1. - 2016. október 22.

Tokaj

A 2016-os esztendőt katlantrengető produkciókkal indítják. A világ egyik legrangosabb cirkuszművészeti seregszemléje a színpadon. A legjobb, legsikeresebb cirkuszi produkciók a világ minden pontjáról. A szakma legkiválóbb képviselői, cirkuszigazgatók, művészeti vezetők egy helyen.

Mozaik Múzeumtúra

2016. szeptember 16. - 2016. október 14.

Több városban

A Mozaik Múzeumtúra alapvető célja a közgyűjtemények népszerűsítése és a múzeumok sokszínű kulturális kínálatának megismertetése, amelynek nemzeti identitásunk erősítésében is lényeges szerepe van. Hazánk kiállítóhelyei egyedülállóan széleskörű tematikával rendelkeznek, a Mozaik Múzeumtúra pedig ezt a sokszínűséget szeretné megmutatni az érdeklődőknek újragondolt mobilalkalmazásával és programjaival. A Mozaik Múzeumtúra hat állomásos országjárásra indul ősszel.

Puskin kuckó

2016. szeptember 24. - 2016. december 31.

Budapest

Csakúgy, mint eddig, az aktuális szezon első félévének kínálatát is úgy állították össze, hogy a lehető legizgalmasabb választék várja a kuckósokat: természetesen folytatódik a Legkisebbek mozija, ahol gyermekbarát körülmények között vetítenek klasszikus mesefilmeket és ismét vendégül láthatják az olyan nagy kedvenceket, vissza-visszatérő barátokat, mint például Gryllus Vilmos, Makám együttes vagy a Kaláka.

Múzeumok Őszi Fesztiválja

2016. szeptember 26. - 2016. november 13.

Budapest

A 2016-os Múzeumok Őszi Fesztiválja jelmondata: Építs hidat - Híd, ami összeköt! Az idei fesztivál mottójával "a legnagyobb magyar" munkásságáról kíván megemlékezni, tekintettel a Széchenyi-emlékévre (2016. szeptember 21-én lesz 225 éve annak, hogy gróf Széchenyi István megszületett).

Koreai Kulturális Fesztivál

2016. szeptember 26. - 2016. október 1.

Budapest

A tavalyi év sikerét követően 2016-ban új szintre emelve nyitja meg kapuit a Koreai Kulturális Fesztivál. A programsorozat a Dankook Egyetem táncegyüttesének előadásával veszi kezdetét 2016. szeptember 26-án, a MOM Kulturális Központban. A fesztivál fő napján 2016. október elsején, 10 órától 22 óráig várják az érdeklődőket a különféle színpadi produkciók, kézműves workshopok, gasztronómiai bemutatók és gyermekprogramok az 5 csillagos MOM Sport és Rendezvényközpont belső és kültéri helyszínein.

A Magyar Népmese Napja

2016. szeptember 29. - 2016. szeptember 30.

Több városban

A magyar népmesekincs mindenki számára ismert kulturális érték. Az eredendően szóbeli műfajként élő hagyományos népmese mind a szóbeliség, mind a népi kultúra (parasztság) körében való elterjedtsége miatt azonban egyfelől alacsonyabb státuszúként vonult be a közgondolkodásba, másfelől mára jórészt gyerekirodalommá "szűkült".

Kutatók Éjszakája

2016. szeptember 30. - 2016. szeptember 30.

Budapest

Az Európai Unió Bizottsága több mint tíz évvel ezelőtt indította útjára ezt a kezdeményezést, hogy Európa-szerte megismertesse a fiatalokkal a kutatói pályát, annak szépségeivel és nehézségeivel együtt, népszerűsítse a természettudományokat, megmutassa, hogy kutatónak lenni izgalmas hivatás. Szeptember 30-án délutántól késő estig rengeteg érdekes program és máskor nem látogatható helyszín várja a nagyközönséget. Tudományos előképzettség nem szükséges a programok látogatásához.

Európai Diáksport Napja

2016. szeptember 30. - 2016. szeptember 30.

Budapest

Európa legnagyobb sporteseménye lehet a 10 éves magyar kezdeményezés Tizenhét ország egymillió diákja sportol egyszerre Európa-szerte - ez a Magyar Diáksport Szövetség víziója az idei Európai Diáksport Napjára. A szeptember 30-i jeles napon várják minden általános és középiskola csatlakozását a legalább 120 perces programhoz, amelynek célja megismertetni a mozgás örömét az iskolás gyerekekkel. A jelentkezés már elindult az MDSZ honlapján.

Muzsikál az erdő

2016. szeptember 30. - 2016. október 2.

Gyula

A Muzsikál az Erdő Mátrai Művészeti Napok rendezvénysorozat fő céljai a környezettudatos életmód népszerűsítése, a fenntartható fejlődésre nevelés, a művészetek, a komolyzene, a kultúra támogatása, az egészséges életmód népszerűsítése, a helyi, természeti, kulturális értékek, az erdő védelme, helyi közösségépítés a helyi közösségek, szervezetek (önkormányzatok, erdészetek, civil szervezetek, művészek) összefogásával, az erdő és a zene összefonódásával.

Vásárhelyi Ízök Fesztivál

2016. szeptember 30. - 2016. október 1.

Hódmezővásárhely

A Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ 2016. szeptember 30. és október 1. között rendezi meg a Vásárhelyi (Őszi) Ízök Fesztivált. Vásárhely tradicionális ízei, helyi termékek és portékák, éjszakai főzőverseny, kézműves kirakodó vásár, aszfaltrajzverseny, gyermekprogramok és fantasztikus koncertek a dr. Rapcsák András sétálóutcán. Fellépnek a Black5, a KomfortZóna, az Escargoz és Szabó Balázs Bandája.

Csinnadratta

2016. október 1. - 2016. október 2.

Budapest

Utcaszínházak a Csobánka téren, kicsi és felnőtt hűhók. Október 1., szombat 15.00 Gulyás Terka - avagy aki a müzlit nem szereti, rossz ember nem lehet... - Mikoropódium Családi Bábszínház, előadja: Aracs Eszter Mindent tud, amit híres elődei, de női szemmel nézi a világot. Szeretne egy jó gulyáslevest főzni a gyerekeknek, ám az ördögök - Müzli János, Zabpehely Béla, Popkorn Péter vagy Megdonáldsz Aladár - el akarják rabolni a levest, és le akarják vinni a pokolba.

Tök Jó Feszt

2016. október 1. - 2016. október 2.

Budapest

Fellépők, sztárok: Jolly és Suzy, Bódi Csabi, Dáridó Lagzi Lajcsival, Irigy Hónaljmirigy, Gáspár Laci, Denzi, Horváth Tamás és Raul, Korda György és Balázy Klári, Bódi Guszti és Margó Mindkét nap vidámpark, kirakodó vásár, gyermekprogramok, hazai ízek és kézművesek várják a kedves vendégeket! Gyermek hinták, dodgem, hullámvasút, ugrálóvár, szimulátor, show műsor.

Szülinapi PagonyFeszt - 15 éves a Pagony!

2016. október 1. - 2016. október 1.

Budapest

A 15. születésnapját ünnepli a Pagony október 1-én, szombaton! Rengeteg meglepetéssel, sok-sok szerzővel és izgalmas programokkal várnak minden érdeklődőt a budapesti Petőfi Irodalmi Múzeumba! Minden a szülinap körül forog majd. Programok: 10.00 Gryllus Vilmos szülinapi koncertje 11.15 Hogyan szeressem jól a kiskutyám? - a Vigyél Haza! Alapítvány kutyás bemutatója a felelős állattartásról - bemutatkozik Pásztohy Panka: Szeretem a kiskutyám! című könyve 12.

Budapest Urban Games

2016. október 1. - 2016. október 1.

Budapest

BUDAPEST URBAN GAMES - A kezdetek A Budapest Urban Games a Főváros és a BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. által szervezett rendhagyó sportesemény, melynek célja a városi sportolás népszerűsítése és a helyi sportközösségek támogatása.

III. Csepeli Kutyás Nap

2016. október 1. - 2016. október 1.

Budapest

Programok: 10:00 Mentőkutya bemutató - Mancs a kézben Egyesület 10:30 Kutyatartás 1x1 - Dr. Szabó Katalin és Dr. Horváth Gábor, Csepel Központi Állatorvosi Rendelő és Kutyakozmetika 11:00 Kutyakiképző bemutató - KUTYASZERVÍZ SE 11:30 Városi kutyázás, felelős kutyatartás - Sziládi-Kovács Tibor, Kutyabarát.

Tök jó nap!

2016. október 1. - 2016. október 1.

Fonyód

Idén is megrendezésre kerül a Tök jó nap nevű tökfesztivál a Piac téren, ahol a gyermekfoglalkozások, játékok és különleges fellépők élvezete mellett tökből készült ételeket is fogyaszthatnak a résztvevők.

Állatok Világnapja

2016. október 1. - 2016. október 8.

Több városban

Az Állatok világnapja egész évre azt üzeni, hogy éljünk harmóniában a minket körülvevő élőlényekkel és a természettel. Érdemes ellátogatni a közeli állatkertekbe, vadasparkokba, hogy feltöltődjünk azokkal az élményekkel, amelyeket csak az állatok adhatnak nekünk.

Cellux Mese Piknik

2016. október 2. - 2016. október 2.

Budapest

Idén is megszervezik a Cellux Pikniket a Design Héten, ami a Cellux Csoport különböző tevékenységeit és az elmúlt év legsikeresebb projektjeit mutatja be. Ezúttal a programok a mese tematikája köré épülnek. A mesék fontos részét képezik életünknek és nem csak gyerekkorunkban lehetnek ránk hatással - előadásokon és meseterápiás foglalkozásokon a felnőttek is megismerkedhetnek a módszertannal és a mesék erejével.

1
2
3
>
>>