Megye:
Város:
Kategóriák:

Csak ingyenes fesztiválok
BALATON

1
2
>
>>

LEGO Chima élményhétvége

2014. augusztus 30. - 2014. október 12.

Több városban

A LEGO ChimaTM világa újra megelevenedik minden kalandor számára. A tűz és jég összecsapása valósággá válik. A múlt évben rendkívüli népszerűségnek örvendő LEGO Chima élményhétvége idén is megrendezésre kerül, ám ezúttal 6 magyarországi helyszínen, így minden LEGO rajongó apróság átélheti az életre kelt, misztikus világ nyújtotta kalandokat. A rendezvénysorozat augusztus 30. és október 12. között kerül megrendezésre hétvégénként, budapesti és vidéki bevásárlóközpontokban.

Jeles napok a Katica Tanyán

2014. szeptember 6. - 2014. október 5.

Patca

A Katica Tanya Élményközpontban 2009-ben egy tematikus hétvégi programsorozatot indítottak el "Jeles napok a Katica Tanyán" címmel.

Télapó és az ezüstmackó

Puskin Kuckó

2014. szeptember 13. - 2014. december 28.

Budapest

Az őszi és téli hónapokban is szeretettel várnak mindenkit a megújult és minden hétvégén változatos gyermekprogramokat kínáló Puskin Kuckóban. Ahogy a korábbi években, a szervezők most is arra törekedtek, hogy minél több művészeti ágat megismertessenek a kicsikkel. Ismét lesznek bábszínházi előadások, megjelennek a zenéstáncos műfajok, és a mozi varázsa is megérintheti őket. Helyszín: Puskin Mozi

Családi napok a prevenció jegyében

2014. szeptember 27. - 2014. november 29.

Budapest

A program elsősorban szülők-nagyszülők-gyerekek, azaz családok számára nyújt olyan közösségformáló, személyiségfejlesztő, önértékelést erősítő programokat, melyek arra tanítanak, hogyan vigyázzon magára a kamasz gyermek, hogyan tudják megóvni a család, a közösség felnőtt tagjai a gyerekek testi-lelki egészségét.

Gryllus Vilmos

Hétmérföldes Családi Játékbirodalom

2014. szeptember 27. - 2014. október 25.

Budapest

Új évad, új családi programokkal vár mindenkit a Józsefvárosi Galériába minden szombaton 10-14 óráig. Október 4-e 'A népmese napja' lesz, ahol az Évkerék Társulat kalandokkal teli produkcióját nem csak megtekinthetjük, de részesei is lehetünk a történetnek. 'Zöld Péter meséje' sok-sok muzsikával körítve.

Gyümölcsös Kalandok Derecskén

2014. szeptember 27. - 2014. október 5.

Derecske

A Derecskei Gyümölcsös idén másodszorra is megrendezi Gyümölcsös Kalandok élménykert programját Derecskén, Debrecen mellett. A szeptember 27-28-i és október 4-5-i hétvégék alatt a kilátogató családok betekinthetnek egy gyümölcsös kert mindennapjaiba számtalan izgalmas játékon keresztül és Magyarországon először részt vehetnek a világkörüli Karton Kihívás programban.

Állatszeretet Fesztivál

2014. október 1. - 2014. október 5.

Budapest

Október 1-től 5-ig, azaz szerdától vasárnapig tart az Állatszeretet Fesztivál a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Az eseménysorozat apropója, hogy az állatbarátok világszerte október 4-én, az állatok védőszentjeként számon tartott Assisi Szent Ferenc napján tartják az állatok világnapját.

Tapolcai Pisztráng és Bor Fesztivál

2014. október 3. - 2014. október 5.

Tapolca

A régi és elfelejtett hal hagyományok a Balaton felvidéken újra nemzetközi hírűek. Köszönhető a sok tiszta vízforrásnak, ami a legérzékenyebb hal, a pisztráng tenyésztésére alkalmas. Pár éve új gazdára talált az ország legnagyobb pisztrángkeltető és haltenyésztő telepe, ahol korábban is pisztrángot tenyésztettek. A felelevenedő Balaton-parti halas és boros hagyományokat kínálja a varázslatos szépségű Malom tó környéke október első hétvégéjén, amely a 3.

Állatok Világnapja

2014. október 4. - 2014. október 4.

Budapest

Ez a nap felhívja a figyelmet a vadon élő és házi kedvenc állatainkra, az emberek és állatok együttélésének szabályaira. Az Állatok világnapja egész évre azt üzeni, hogy éljünk harmóniában a minket körülvevő élőlényekkel és a természettel. Ez a nap Assisi Szent Ferenchez köthető, aki híressé vált állatszeretetéről, természetközeli, egyszerű életmódjáról. Ezért is ábrázolják előszeretettel állatok, különösen madarak társaságában.

Harley-Davidson Budapest Szezonzáró

2014. október 4. - 2014. október 4.

Budapest

Koncertekkel, Kaszkadőr Show-val, finom ebéddel és a már hagyománynak számító felvonulással készülnek a szervezők. Kisgyerekes családok figyelmébe ajánljuk a Harley-Davidson Open Road Fest-en idén debütáló és nagy sikerű Kids Race-t, amelyet 10 órától tartanak Az esemény a Harley-Davidson Budapest Bázisán, a Neszmélyi köz 3. alatt kerül megrendezésre.

Piros Lábos Fesztivál

2014. október 4. - 2014. október 4.

Szigetmonostor

Piros Lábos Fesztivált tartanak október 4-én a Szentendrei-sziget településén. Az egynapos kulturális és kulináris rendezvény célja, hogy örömünneppé emelkedjen a szigetmonostori élet. Szigetmonostor macskaköves Fő utcája ad otthont a fesztiválnak, ahol elfeledett recepteket keltenek életre, porták ősrégi kapuit tárják szélesre, hogy bemehessen rajta a kedves vendég és átélhesse, hogy milyen is lehetett az illatos, fűszeres falusi élet.

Velemi Gesztenyeünnep

2014. október 4. - 2014. október 5.

Velem

A Kőszegi- hegység legjellegzetesebb növénye a szelídgesztenye, a vonzó és értékes helyi termék. A Gesztenyeünnep 22. alkalommal a Velemi Továbbképzőház területén a Népi Kézműves Műhelyrendszer hangulatos épületei között és Velem községben megrendezésre kerülő 2 napos kulturális, gasztronómiai, hagyományőrző ünnep, amatőr művészeti csoportok bemutatóival, hagyományőrző programokkal, világzenei koncertekkel, vásári komédiákkal és mesejátékokkal.

Családi programok a MU Színházban

2014. október 5. - 2014. december 7.

Budapest

A MU Színház a 2014/2015-ös évadban is hétvégi programokkal várja a közös élményre vágyó családokat. Bábszínház, papírszínház és interaktív családi színház is szerepel a színház kínálatában. Az Európai Szabadúszó Művészek Egyesületével (ESZME) együttműködésben idén is vidéki bábszínházak, alkotók népszerű előadásait kínálják a budapesti közönségnek. Október első vasárnapján Babszem Jankó c.

Mire a falevelek lehullanak

2014. október 8. - 2014. október 16.

Budapest

A Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központ fontosnak tartja, hogy az első világháborúval kapcsolatosan ne csak megemlékezzen, hanem megidézze a kort, a történelmi eseményeket és azokat a kulturális produktumokat, amelyek ebben az időszakban születtek vagy erről az időszakról szólnak ezért október 8. és 16. között olyan programsorozatot szervez, amelynek célja elsősorban a megemlékezés és ezzel párhuzamosan az ismeretterjesztés.

Kürtőskalács Fesztivál

2014. október 10. - 2014. október 12.

Budapest

A Vitéz Kürtős idén is nagy fába vágta a fejszéjét, ugyanis azontúl, hogy október 10-12. között megrendezik a II. Kürtőskalács Fesztivált, kajakba pattannak és a Fekete-erdőtől egészen a Fekete-tengerig eveznek, hogy életeket menthessenek. Az őszi "kürtős-ünnep" még a tavalyinál is izgalmasabbnak ígérkezik. A családi hangulat változatlan, azonban a terület kibővül, és rekorddöntésre is készül a Vitéz Kürtős Team.

Nemzetközi Vasútmodell Fesztivál

2014. október 10. - 2014. október 12.

Budapest

A vasútmodellezés szerelmesei számára gazdag programot kínál a közkedvelt Vasúttörténeti Park október második hétvégéjén a már hagyományosnak mondható Nemzetközi Modellvasút Fesztivállal, amely Magyarország - és Közép-Kelet Európa - legnagyobb vasútmodell kiállítása. A kiállítás nemzetközi résztvevői között köszönthetünk német, osztrák, cseh, szlovák, lengyel, román és bolgár vendégeket és a már ismert hazai munkák mellett lesznek új, még eddig be nem mutatott terepasztalok, modellek is.

BabyMarkt Babaholmibörze és Gyerek Expo

2014. október 11. - 2014. október 11.

Budapest

"A BabyMarkt babaholmibörze és Gyerek Expo, az ország legnagyobb baba-mama tematikát bemutató új és használt termékek vására, mely idén is várja visszatérő és új látogatóit Október 11-én, szombaton a HUNGEXPO B csarnokában 8-16 óra között. Itt minden megvásárolható, ami a babaváráshoz és a gyerekneveléshez szükséges.

Móka Miki és barátai

Terézvárosi Búcsú

2014. október 11. - 2014. október 12.

Budapest

A nagy hagyománnyal rendelkező Terézvárosi Búcsú idén is látványos, az egész család számára izgalmas, tartalmas kikapcsolódást ígér. A Terézvárosi Búcsú minden programja ingyenes. Helyszín: VI., Eötvös utca-Szófia utca és az Eötvös10 Közösségi és Kulturális Színtér (VI., Eötvös u. 10.)

Őszi PagonyFeszt

2014. október 11. - 2014. október 11.

Budapest

Programok a könyveken túl Érkezik az Őszi PagonyFeszt - a Pagony Kiadó népszerű fesztiválsorozatának őszi állomása ismét színes, változatos programmal várja a könyvszerető családokat október 11-én, szombaton egész nap a Petőfi Irodalmi Múzeumban. A Kiadó frissen megjelenő könyveihez kapcsolódó programok között ott lesz Bogyó és Babóca, akik sportolni fognak, Boribon pedig koncerttel várja a kicsiket.

Hollókői Szüreti Fesztivál

2014. október 11. - 2014. október 11.

Hollókő

Október 11-én szombaton kerül megrendezésre a Szüreti Mulatság, amely a betakarítás, a szüret végét jelzi. E jeles ünnepen a falusiak a munka során bekoszolódott ruháikat, színes viseletre cserélik, és abban járják végig az utcákat. A település több pontján a kisbíró versbe szedve kihirdeti az elmúlt év eseményeit. Bár az idei nem tartozik a legbőségesebb évek közé, a kóstoló idén sem maradhat el.

1
2
>
>>