Színház kereső
Időpont:
Színház:
Előadás vagy alkotó:
 
előadás alkotó


Színház ajánló
Kiterjesztések

Kiterjesztések

(Budapest, Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház - szeptember 30., kedd, 20:00)

Jegyvásárlás

Experimentális zene, tánc, szöveg, videó. Valóságérzékelések. Az Andaxínház Kiterjesztések című legújabb előadásában a valóság új értelmezést nyer: "(...) megjelenik egy virtuális tér, és mintegy ráépül a valóságos térre. Ezzel a jelenséggel magának a valóságnak a kettéhasadásához érkeztünk el. Az egyre jobban gyorsuló sebességek folytán megváltozik az ember valóságérzékelése. Ebben a pillanatban mindannyian a technika bálványimádóivá kezdünk válni. Csak azt tudom, hogy ma a legnagyobb szükség arra van, hogy ellenállókká váljunk." - Paul Virilio

Tovább >>>

Caesar és Kleopátra

Caesar és Kleopátra

(Budapest, Uránia Nemzeti Filmszínház - szeptember 30., kedd, 19:00)

A Caesar és Kleopátra egy szellemes és csábító vígjáték a veterán római politikai stratéga és az elbűvölő, tinédzser egyiptomi királynő közötti kapcsolatról. A stratfordi előadást a The New York Times "a társulat lenyűgöző jelenlegi évadjának tetőpontja"-ként üdvözölte. Most a moziközönség is tanúja lehet a legendás kanadai színész, Christopher Plummer (Caesar) elismert játékának, és megtapasztalhatják George Bernard Shaw kritikusok által elismert színjátékában a drámát, intrikát és a komédiát.

Tovább >>>

Az öreg hölgy látogatása

(Eger, Gárdonyi Géza Színház - szeptember 30., kedd, 19:00, október 1., szerda, 15:00, 2., csütörtök, 18:00, október 4., szombat, 15:00, 19:00)

Az öreg hölgy látogatása olyan történet, amely valahol Közép-Európában, egy kisvárosban játszódik, s olyan ember írta, aki egyáltalán nem akarja elkülöníteni magát drámája szereplőitől, és egy cseppet sem biztos abban, hogy másképp cselekedne mint ők. Dürrenmatt e reprezentatív műve kísérteties erejű példázat arról a társadalomról, amelyben a pénz ereje mindenható. A cselekmény melyek során Güllen "becsületes polgárai" eljutnak egy náluk semmivel nem rosszabb társuk kollektív meggyilkolásáig, egy sorstragédia könyörtelenségével gördül előre.

Tovább >>>

DV8: John

DV8: John

(Budapest, Trafó - október 1-3., szerda-péntek, 20:00)

Augusztusi premierje után október 1-jén Budapestre, a Trafóba is megérkezik a DV8 fizikai színházi társulat legújabb, John című produkciójával. Szexualitás és homoszexualitás, tabuk és bűntények, végletekig őszinte (fizikai színházi) előadásban. A történet, ami megelevenedik a forgószínpadon autentikus és személyes, minden mozdulatnak jelentése és jelentősége van, ahogy a táncosok minden egyes szavának is: előttünk formálódik a történet a(z angol) társadalom egy számunkra talán ismeretlen oldaláról, és arról, aki ezt átélte: Johnról.

Tovább >>>

e föld befogad avagy SZÁMODRA HELY

e föld befogad avagy SZÁMODRA HELY

(Budapest, Örkény István Színház - október 3-5., péntek-vasárnap, 19:00)

Jegyvásárlás

A XIX. század vége óta egy ország, konkrétan ez itt, a miénk, időnként levedli magáról állampolgárai egy részét. Ha nem kapnak észbe, és nem menekülnek el idejében, akkor hazájuk akár meg is öli őket. 1941-ben is éppen ez történt. Népirtás. Négy-öt hét alatt több, mint húszezer zsidót hajszoltak a halálba. Magyarok. Nem németek, magyarok. A Mohácsi testvérek legújabb előadása a holokauszt áldozatainak állít emléket: "Azért csináltuk ezt az előadást, hogy emlékezzünk erre a huszonvalahányezerre, és velük együtt kicsit a többire is".

Tovább >>>

A hal nem hal bele

A hal nem hal bele

(Budapest, Centrál Színház - október 4., szombat, 19:00)

Jegyvásárlás

Adott egy uszoda és benne két férfi. Az egyik piros a másik kék úszósapkában. Elkerülhetetlen a harc a két szín között. A piros kísérleti alanynak tekinti a kéket. Azt akarja bizonyítani, hogy a halak is éreznek. A kék viszont azt demonstrálja, hogy a halaknak nincs emlékezetük. Különböző színű sapkák a medencében. A sehova sem tartozók kopaszok. De vajon melyikük ússza gyorsabban a 100 hosszt? A hal nem hal bele című előadás - Scherer Péter és Katona László főszereplésével - október 4-től látható a Centrál Színház színpadán.

Tovább >>>

Oresztész

Oresztész

(Budapest, Radnóti Miklós Színház - október 4-6., szombat-hétfő, 19:00)

Jegyvásárlás

Euripidész színműve csaknem két és félezer éves, de mai szemmel nézve is modern. Szereplői éppolyan frusztráltak, akaratosak, zavarodottak, kétségbeesettek, hiúk és kisszerűek, mint akárki más. Euripidész kíméletlenül lerombolja az antik hősöket övező mítoszokat, nem éppen hízelgő véleményt mond az istenekről és az emberekről is. A Radnóti Színház 2014/15-ös évadának első bemutatóját Horváth Csaba rendező-koreográfus, a Forte Társulat alapítója és vezetője rendezi.

Tovább >>>

IV. Henrik

(Miskolc, Miskolci Nemzeti Színház - október 2., csütörtök, 18:00
október 3., péntek, 19:00, 4., szombat, 17:00, 5., vasárnap, 15:00)

Shakespeare legkülönlegesebb szerkezetű darabja, melyet eredetileg két egymást követő napon adtak elő. Egy apa tragédiája, akinek a fia a züllés útjára lépett: kurvák és stricik között él, akiktől a köztörvényes ügyek sem állnak messze. E banda vezére a világirodalom egyik legnagyobb bohóca, a parázna, garázda Falstaff. Az ország tragédiája, hogy ez az apa maga a király, a romlott fiú pedig az angol trónörökös. Ezt a pillanatot ragadja meg a király hatalmának gyengülését megérző főúri ellenzék, élén a gátlástalan, becsvágyó ifjú hadvezérrel, Henry Percyvel. Két antihős küzdelme ez. A darab kérdése és végső tétje: ki fogja kivezetni a meghasonlott angol társadalmat ebből a helyzetből?

Tovább >>>

Boldog Óra

(Debrecen, Csokonai Színház - október 7., kedd, 19 óra)

A Boldog óra című új előadásával vendégszerepel október 7-én Debrecenben a Baltazár Színház. A már tizenhat éve működő Baltazár Színház különlegessége, hogy értelmi fogyatékos színészekkel hoz létre hivatásos színházi előadásokat, mellyel egyedüli nemcsak Magyarországon, hanem Közép-Kelet- Európában is. A Boldog Óra szereplői között a Csokonai Színház művésznője, Varga Klári mellett Müller Péter Sziámit, Kecskés Karinát láthatjuk. Az előadást Elek Dóra rendezte.

Tovább >>>

Műsorváltozás
Szenvedélyem, Velence (RaM Colosseum) - 2014.10.10. 19:00 Elmarad!
Revans (RaM Colosseum) - 2014.11.12. 19:00 Elmarad!
Szenvedélyem, Velence (RaM Colosseum) - 2014.11.13. 19:00 Elmarad!
Frank Sinatra - A Hang (RaM Colosseum) - 2014.11.16. 15:00 Elmarad!
Frank Sinatra - A Hang (RaM Colosseum) - 2014.11.16. 19:00 Elmarad!
Színházi fesztiválok
Flesch 30 (Mosonmagyaróvár)
febr. 08. - dec. 13.
jún. 17. - szept. 30.
Puskin Kuckó (Budapest)
szept. 13. - dec. 28.
szept. 20. - szept. 30.
szept. 27. - okt. 25.
okt. 01. - okt. 05.
okt. 01. - okt. 05.
okt. 03. - okt. 19.
okt. 05. - dec. 07.
okt. 09. - okt. 17.
Legfrissebb színházi kritikák
Intim, de nem baráti (Szépművészeti Múzeum: Textúra 2014)
Útközben (Kecskeméti Katona József Színház: Hosszú út az éjszakába)
Falszínház (Szputnyik Hajózási Társaság - Modern Színház- és Viselkedéskutató Intézet-Labor: Leselkedők)
Női frusztrációk (Örkény István Színház: Stuart Mária)
Viaskodás rémképekkel (Erkel Ferenc Általános Művelődési Központ: Macbeth)