Időpont szerinti keresés:
Színház:
Előadás vagy alkotó:

Színház ajánló

Boomerang Baby - Marlene Dietrich ABC

Boomerang Baby

(Budapest, Orfeum - december 1., kedd, 21:00)

A Boomerang Baby című darabban Marlene Dietrich világnézetét, dinamizmusát, a férfiakról és nőkről alkotott véleményét, és természetesen világhírű dalait tolmácsolja Fullajtár Andrea sok humorral, és egy háromfős jazz-zenekar kíséretével. Az esten részletek hangzanak el a Dietrich ABC című műből, és természetesen megszólalnak a legnagyobb slágerek is: a Fallin' in Love Again, a Boomerang Baby, a Sag mir wo die Blumen sind, és a kihagyhatatlan Lili Marlen.

A harag napja

A harag napja

(Budapest, Trafó - november 30., hétfő, december 1-2., kedd-szerda, 20:00)

JegySchilling Árpád és a Krétakör Produkció ismét egy aktuális téma által ihletett előadást állít a Trafó színpadára. 2015 elején egy ismeretlen magyar ápolónő elsőként beszélt a nyilvánosság előtt kíméletlen őszinteséggel a kórházakban uralkodó szakmaiatlan és embertelen állapotokról, majd fekete ruhába öltözve az utcára hívta a kórházi dolgozókat. Az előadás a végtelenségig kiszolgáltatott ember tragikomédiája.

Rómeó és Júlia

(Dunaújváros, Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza - december 2., szerda, 19:00)

Shakespeare szerelmeseinek sorsa elevenedik meg a táncjátékban. A táncszínházi formanyelvek váltakozása, keveredése jelöli ki a két családot, csatározásuk a tánc nyelvén fogalmazódik meg, miközben mindenki lehet Rómeó és Júlia is.

Vízcsepp a hal szemében

(Budapest, MOM Kulturális Központ - december 2., szerda, 19:00)

JegyA "Vízcsepp a hal szemében" című darab ötletét Batarita Kelet és Nyugat közti ingázásának élménye és a testemlékezet létezésére irányuló kutatásai szülték, melyet a vallások és kulturális hátterek találkozása tesz teljessé. Batarita mellett közreműködik PYO Sangman.

Anyádék rajtam keresnek

Anyádék rajtam keresnek

(Budapest, MU Színház - december 4-5., péntek-szombat, 19:00)

Cuhorka Emese és Fülöp László a Budapest Kortárstánc Főiskolán együtt töltött évek óta dolgoznak együtt. Most Timothy and the Things név alatt ismét közös kutatásba fogtak az emberi jelenségek azon ismerős-ismeretlen halmazáról, amely mozgásban tartja viszonyainkat a hétköznapok során. A SÍN Kulturális Központtal koprodukcióban készülő Anyádék rajtam keresnek c. bemutatójuk december 4-én és december 5-én 19 órai kezdettel látható a MU Színházban.

Rózsabors

Rózsabors

(Budapest, Trafó - december 4-5., péntek-szombat, 20:00)

Iva Bittová élőben hegedül és énekel, miközben az öt további előadó cirkuszi mutatványokkal meséli egy bálra készülő család történetét. Akrobatika vödrökkel vagy falábbal, légtornász attrakciók, tánc, zene és rengeteg humor a Poivre Rose abszurd falusi idilljében. A társulat körüljárja a férfiasság és a nőiesség kérdését, a végeredmény pedig annyira paradox, mint a rózsabors maga: a nők szépek ugyan, de nyersek, a férfiak pedig táncolnak, de harapnak.

Ványa bá

Ványa bá

(Szombathely, Weöres Sándor Színház - december 4-5., péntek-szombat, 19:00)

Egy negyvenhét éves férfi - Ványa bá - beleszeret egy nála húsz évvel fiatalabb nőbe, aki nem szereti őt viszont. Férje is van. Ráadásul szíve szerint egy harmadik férfiba, Ványa barátjába, Asztrov doktorba lenne szerelmes. De nem mer. Abba a bizonyos harmadik férfiba pedig, Szonya, Ványa bá csúnyácska unokahúga is szerelmes. Reménytelenül.

Műsorváltozás

Az aranyember (József Attila Színház) 2015.11.30. 18:00 Elmarad!
A magyar gavallér (Csokonai Nemzeti Színház) 2015.12.03. 19:00 Elmarad!
A magyar gavallér (Csokonai Nemzeti Színház) 2015.12.04. 19:00 Elmarad!
A magyar gavallér (Csokonai Nemzeti Színház) 2015.12.05. 19:00 Elmarad!
Cyber Cyrano (Kolibri Pince) 2015.12.09. 16:00 Elmarad!
Apropó 2.0 (MU Színház) 2015.12.16. 19:00 Elmarad!
DeGeneráció (Karinthy Színház) 2015.12.17. 20:00 Elmarad!

Színházi fesztiválok

júl. 01. - aug. 27.

Legfrissebb színházi kritikák

Képes beszéd (Magyar Nemzeti Galéria: Textúra 2015)
Volt, van, lesz (Pintér Béla és Társulata: Fácántánc)
Nagyon fáj (Orlai Produkciós Iroda: Egyasszony)
Szegény gazdagok (Örkény István Színház: Köd utánam)
Vékony jégen (Magyar Állami Operaház: West Side Story)