Színház kereső
Időpont:
Színház:
Előadás vagy alkotó:
 
előadás alkotó


Partnereink ajánlják hirdetés

Popfesztivál 40

(Budapest, Vígszínház - november 4., kedd, 19:00)

Jegyvásárlás

40 éve annak, hogy 1973 márciusában a Vígszínház bemutatta a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című előadást. A darab új feldolgozásában összemosódik múlt és jelen: mai fiatalok szemén keresztül elevenednek meg Déry Tibor írásának fontos jelenetei és szereplői, és az 1969-es altamonti fesztivál eseményei. A különleges esten felcsendülnek Presser Gábor és Adamis Anna dalai, és archív felvételekkel idézik fel az egykori legendás előadás hangulatát.

Tovább >>>

Színház ajánló
Merénylet - De Sade úr betanításában - Gergye Krisztián

Merénylet - De Sade úr betanításában

(Budapest, Átrium Film-Színház - október 29-30., szerda-csütörtök, 19:00)

Jegyvásárlás

Mi a forradalom? Az elfojtott nyugtalanság következménye? Csupán a történelem sajnálatos közjátéka? Megállíthatatlan közbeavatkozás? És mik a következményei? Tizenkét díva, zenés-táncos hangulatkeltés, tombolás és őrület, nyugalom és kimértség, divat, botrány, politika, közélet, cenzúra és szabadság Peter Weiss Jean-Paul Marat üldöztetése és meggyilkolása, ahogy a charentoni elmegyógyintézet színjátszói előadják De Sade úr betanításában című drámájának e sajátos revüváltozatában. Az előadást Gergye Krisztián rendezi és koreografálja.

Tovább >>>

Boundless

Boundless

(Budapest, Marczibányi Téri Művelődési Központ - október 31., péntek, 19:00)

Jegyvásárlás

A Boundless című darab alapját két fő kutatási téma képezi: a határ, mint kétélű jelenség feltérképezése - egyik oldalról biztonság, másik oldalról bizonytalanság a maga végtelen lehetőségeivel -, valamint azok a nonverbális eszközök, melyek segítik az egyéni karakterek kibontakozását. A Budapest Táncszínház legújabb előadásában Juhász Péter koreográfus a korlátainkon túli végtelen szabadság gondolatával játszik el.

Tovább >>>

akezdetvége - Jankovics Péter és Hajduk Károly

akezdetvége

(Budapest, Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház - október 31., péntek, 20:00)

Jegyvásárlás

Október 31-én mutatja be a Szputnyik Hajózási Társaság akezdetvége című előadást Kovács D. Dániel rendezésében, a Jurányi Kamarateremben. Sean O'Casey A kezdet vége című darabot 1937-ben írta, korának legremekebb színpadi gegjeit, helyzeteit mintegy hadrendben felvonultatva a darab elejétől a végéig. A Szputnyik műhelymunkájának célja ezeket a színpadi hagyományokat, alaphelyzeteket megérteni, majd korunk ízléséhez, humorához közelebb hozni, így újragondolva az ismert klisék, illetve az ezt felülíró abszurd hatásmechanizmusát.

Tovább >>>

Ovibrader

Ovibrader

(Budapest, Mu Színház - október 31., péntek, november 1., szombat, 20:00)

Az idén hét éves Trainingspot Társulat előadásaiban a kortárs irodalmi szövegek, a gesztus, a zene és a tér új kapcsolati lehetőségeit keresi. Ezúttal Garaczi László Ovibrader című darabjának apropóján nyilvánítanak véleményt valós és virtuális kapcsolatokról, lélekgyógyászatról, gender-irodalomról, életpálya-modellekről. Az előadás gerince egy kisfiú pszichiátria vizsgálata, akit azért visznek orvoshoz, mert valami lelki csomó eredményeképp nem képes kimondani azt, hogy szereti édesanyját.

Tovább >>>

Szakácskönyv a túlélésért

Szakácskönyv a túlélésért

(Budapest, Kőleves Vendéglő - november 1., szombat, 13:30, 2., vasárnap, 19:00)

A Szakácskönyv a túlélésért egy olyan asszony története, aki át- és túlélte a 20. századot. Utóbbi volt az igazán nehéz feladat. Hédi néni a lichtenwörthi koncentrációs táborban tanult meg főzni - elméletben, 28 kilósan. Enni azonban már korábban is szeretett. Mert az evés maga az élet. Czingel Szilvia azonos című könyve szolgál a színdarab alapjául, amit - további túlélők és rokonaik visszaemlékezéseiből - az előadás rendezője és dramaturgja írtak színpadra.

Tovább >>>

Play

Play

(Dunaújváros, Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza - november 4., kedd, 14:30, 5., szerda, 10:00, 14:30, 6., csütörtök, 10:00)

Mi történik, ha a gyerekek már nem egymással, hanem egy virtuális világban érzik jól magukat? Mi lesz, ha a számítógépjáték valósággá válik? És van-e visszaút a realitásba? Táncmese szöveg nélkül gyerekeknek gyerekekről és a játékörömről.

Tovább >>>

Műsorváltozás
Grim(m)aszok (Figurina Animációs Kisszínpad) - 2014.11.08. 17:00 Elmarad!
Amerikaiak (Bakelit) - 2014.11.10. 20:00 Elmarad!
Revans (RaM Colosseum) - 2014.11.12. 19:00 Elmarad!
Szenvedélyem, Velence (RaM Colosseum) - 2014.11.13. 19:00 Elmarad!
Bányavirág (Játékszín) - 2014.11.15. 19:00 Elmarad!
Frank Sinatra - A Hang (RaM Colosseum) - 2014.11.16. 15:00 Elmarad!
Frank Sinatra - A Hang (RaM Colosseum) - 2014.11.16. 19:00 Elmarad!
Tovább >>
Színházi fesztiválok
Flesch 30 (Mosonmagyaróvár)
febr. 08. - dec. 13.
Puskin Kuckó (Budapest)
szept. 13. - dec. 28.
szept. 27. - nov. 29.
okt. 05. - dec. 07.
nov. 07. - nov. 08.
nov. 07. - nov. 09.
Musical Fesztivál (Budapest)
nov. 08. - nov. 08.
nov. 15. - nov. 21.
Balkan Party (Budapest)
nov. 15. - nov. 15.
nov. 28. - dec. 08.
Legfrissebb színházi kritikák
Végjáték a Szinva mentén (Miskolci Nemzeti Színház: Tóték)
Maraszád (Kamra: M/S)
Pastát pastával (Orlai Produkciós Iroda: A folyón túl Itália)
Istentől elhagyatva (Radnóti Színház: Oresztész)
Intim, de nem baráti (Szépművészeti Múzeum: Textúra 2014)