Színház kereső
Időpont:
Színház:
Előadás vagy alkotó:
 
előadás alkotó


Színház ajánló
A testőr - Eszenyi Enikő

A testőr

(Budapest, Pesti Színház - március 5-6., csütörtök-péntek, 7., szombat, (bemutató), 19:00)

Jegyvásárlás

A testőr című vígjátékot parádés szereposztásban, Eszenyi Enikő és Stohl András főszereplésével láthatja a közönség a Pesti Színházban, Valló Péter rendezésében. A nagysikerű darab írója, a Vígszínház legendás házi szerzője, a legsikeresebb magyar drámaíró, Molnár Ferenc. A testőr témája örökérvényű, hiszen hihetetlen nyiltsággal, bátorsággal beszél a férfi-nő kapcsolatokról, a házasság buktatóiról, szerelemről és színházról.

Tovább >>>

Rómeo és Júlia

Rómeo és Júlia

(Eger, Gárdonyi Géza Színház - március 6-7., péntek-szombat, 19:00, 10., kedd, 15:00, 11., szerda, 19:00, 12., csütörtök, 18:00)

Nincs évad, hogy fel ne tűnne a magyar színpadokon is a tragikus szerelemi történet valamilyen műfaji formája. Az "avoni hattyú" (Shakespeare) történetének örök üzenete: nem virágozhat ki élet a gyűlöletből. Generációk (országok, nemzetek) felhalmozott és elevenen tartott ádáz gyűlölködése elpusztíthatja a jövőt. Csak a belátás, értelmes megbékélés adhat reményt a fiatalság életlehetőségeinek (szerelem, szeretet, tehetség) kibontakoztatására.

Tovább >>>

Macbeth

Macbeth

(Budapest, MOM Kulturális Központ - március 6., péntek, 19:00)

Jegyvásárlás

A Kulcsár Noémi Tellabor elnevezésű balett-és vizuáltechnikai műhely Shakespeare klasszikusát adaptálta a MoM Kulturális Központ színpadára. A Macbeth című tragédia halhatatlan tanulsága, hogy a félreértelmezett hivatástudat, a beteges nagyravágyás és a hamis uralkodói szellem pusztító, torz lelkivilágú figurákat szül. A történelem krónikájában és napjainkban ugyanúgy feltűnnek azok, akik érdemeik és kiemelkedő képességeik hiányában ragadták magukhoz a hatalmat. Amikor a fölöttünk álló, dilettáns és rossz vezetők miatt szenvedünk, Shakespeare megnyugtató igazságot szolgáltat számunkra Macbeth tragédiájával.

Tovább >>>

Közellenség

Közellenség

(Zalaegerszeg, Hevesi Sándor Színház - március 6-7., péntek-szombat, 19:00, 9-13., hétfő-péntek, 19:00)

A tizenhatodik század dereka táján élt Brandenburgban egy Kohlhaas Mihály nevű lókereskedő. Egy derék, becsületes, jogkövető állampolgár, aki hitt az államban, a jogbiztonságban, abban, hogy helye van ebben a világban, hiszen elfogadja annak szabályait. Aztán súlyos sérelem éri, amikor a lipcsei vásárra menet Brandenburg és Szászország határán a jogra hivatkozva elkobozzák tőle két gyönyörű fekete lovát. S mivel Kohlhaas Mihály sehol nem talál jogorvoslatot, kénytelen átlépni minden határt (amennyiben meghatározható: hol a határ?), és a maga öntörvényű módján keresni igazságát.

Tovább >>>

Pillangó

(Nyíregyháza, Móricz Zsigmond Színház - március 7., szombat, 19:00)

Móricz Zsigmond egyik legszebb regényének adaptációja egy tiszta szerelem beteljesülésének története: Darabos Jóska és Hitves Zsuzsika a nyári betakarítás alatt szeretnek egymásba, azonban szerelmüket minden és mindenki ellenzi, hiszen a szokás úgy kívánja, hogy szegény legény módos lányt vegyen el, a szegény lány meg módos legényhez menjen. Jóskához a család Maróti Marit akarja adni, s a fiú már bele is törődne a vagyonos házasság gondolatába, azonban Zsuzsika álruhában megy a lakodalmas ház ablaka alá, hogy megölje hűtlen kedvesét.

Tovább >>>

Szociopoly

Szociopoly

(Budapest, Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház - március 7., szombat, 15:00)

A Szociopoly a Szputnyik Hajózási Társaság színházi társasjátéka, ahol a közönség érdemben befolyásolhatja a játék alakulását. "Szociopolyzás" közben bárki kipróbálhatja, mire is elég a segélyből, támogatásokból, fekete munkából szerezhető jövedelem. Egy átlagos hónap napjain halad végig a történet, amit a játékosoknak a tartósan munka nélkül lévők jövedelmi viszonyai között kell túlélniük. Az előadás a március 2-án induló dunaPart - Kortárs Előadóművészeti Szemle programja.

Tovább >>>

Macskajáték - Pogány Judit

Macskajáték

(Budapest, Örkény István Színház - március 8., vasárnap, 19:00)

Jegyvásárlás

2015. március 6-8. között ismét megrendezésre kerül a női alkotókat és női sorsokat bemutató rendezvénysorozat, a Mindenütt Nő. Az Örkény István Színház a legendás Macskajáték című előadásával vesz részt az eseményen, mely a két Szkalla lány, a Münchenben élő Giza és a Budapesten maradt Orbánné történetét meséli el. A nővérek nap mint nap felhívják egymást, minden nap felelevenítik ifjúságukat, ezáltal mi is a múltjuk részeseivé válunk. A főszerepekben Molnár Piroska és Pogány Judit látható, az előadást Mácsai Pál rendezte.

Tovább >>>

Augusztus Oklahomában

Augusztus Oklahomában

(Kaposvár, Csiky Gergely Színház - március 10-11., kedd-szerda, 19:00)

Az Augusztus Oklahomában olyan történet, ami nem csak a néző intellektusára apellál, hanem érzelmileg is hatni akar rá. Ez soha nem megy ki a divatból: az emberek szeretnek szívhez szóló történeteket nézni. Ez egy megtisztulás - átélni a szereplők sorsát, és egy jót sírni előadás közben vagy után. A színészeknek pedig azért izgalmas ez a fajta színházi munka, mert a próbafolyamat alatt folyamatosan különböző emberek különböző fajta viselkedését kutatják.

Tovább >>>

Lóvá tett lovagok

Lóvá tett lovagok

(Budapest, Uránia Nemzeti Filmszínház - március 12., csütörtök, 19:00)

Az Uránia Nemzeti Filmszínház ismét bővíti palettáját: a londoni Shakespeare's Globe és a National Theatre produkciói mellett márciustól a Royal Shakespeare Company előadásai is vetítésre kerülnek Budapest egyik legimpozánsabb mozitermében. Az 1914 nyarán játszódó Lóvá tett lovagok nyitja meg ezt a sorozatot. Annak érdekében, hogy tanulmányaiknak szentelhessék az életüket, a Király és barátai fogadalmat tesznek, hogy három éven keresztül ellenállnak a női bájaknak. Azonban alighogy megesküdtek, találkoznak a francia hercegnővel és három édes szobalányával. Ez persze komoly próbatétel elé állítja a fiatal férfiak elhatározását.

Tovább >>>

Műsorváltozás
Numera! (Maladype Színház) - 2015.03.08. 15:00 Elmarad!
Oszlopos Simeon - Nyílt próba (Kamra) - 2015.03.14. 11:00 Elmarad!
Oszlopos Simeon (Kamra) - 2015.03.25. 19:00 Elmarad!
Oszlopos Simeon (Kamra) - 2015.03.26. 19:00 Elmarad!
Oszlopos Simeon (Kamra) - 2015.03.30. 19:00 Elmarad!
Oszlopos Simeon (Kamra) - 2015.04.08. 19:00 Elmarad!
Oszlopos Simeon (Kamra) - 2015.04.16. 19:00 Elmarad!
Tovább >>
Színházi fesztiválok
márc. 02. - márc. 08.
Nőnap 2015 (Több városban)
márc. 06. - márc. 08.
Mindenütt Nő (Több városban)
márc. 06. - márc. 08.
márc. 07. - márc. 08.
márc. 07. - ápr. 11.
márc. 08. - ápr. 11.
márc. 12. - márc. 27.
márc. 13. - ápr. 09.
márc. 15. - ápr. 03.
márc. 16. - márc. 22.
Legfrissebb színházi kritikák
A szülők bűnei (Miskolci Nemzeti Színház: Parasztopera)
A túlvezérelt ember (Nemzeti Színház: Brand)
Nincs helyes megoldás (KB35 Társulat: TIKK)
Kalandférgek (Kecskeméti Katona József Színház: Balfék)
Marimarimari (Orlai Produkciós Iroda: Kripli Mari)
Mondják a magukét (Radnóti Színház: Pacalos pizza)
Nagyestélyis ballada (Vörösmarty Színház: Vérnász)