Időpont szerinti keresés:
Színház:
Előadás vagy alkotó:

Színház ajánló

Az álarcosbál

Az álarcosbál

(Szeged, Szegedi Szabadtéri Játékok - Dóm tér - július 3-4., péntek-szombat, 21:00)

JegyJúlius 3-án mutatják be a Szegedi Szabadtéri Játékok különleges nyitóprodukcióját, Az álarcosbált. Az alkotók jeges csodavilágot álmodtak az előadásba. Az izgalmas látvány a báli jelenetben tetőzik, amelyben komplett jégrevü show-val kápráztatják el a nézőket, s ahol egy igazi világsztár is színpadra lép: az olimpiai és világbajnok műkorcsolyázó, a legendás "Jégkirálynő", Katarina Witt! Mellette olyan kiváló hazai operaénekeseket láthatunk a darabban, mint Rálik Szilvia, Wiedemann Bernadett, László Boldizsár, Kálmándi Mihály vagy épp Szemere Zita.

Vízkereszt, vagy amire vágytok

(Gyula, Gyulai Várszínház - július 3., péntek (bemutató), 4-5., szombat-vasárnap, 20:30)

JegyA XI. Nemzetközi Shakespeare Fesztivál első bemutatója W. Shakespeare: Vízkereszt, vagy amire vágytok című darabja lesz, amelyet Bocsárdi László rendez. A sepsiszentgyörgyi színház társulatával létrejövő produkció folytatása a legjobb rendezésnek megválasztott, UNITER-díjas, két évvel ezelőtti, szintén itt bemutatott Hamletnek. A várszínpadon látható új produkciónak a címszerepeiben újra találkozhatunk a kitűnő sepsiszentgyörgyi színészekkel: Mátray Lászlóval, Pálffy Tiborral, Nemes Leventével, Szakács Lászlóval.

Sába királynője

Sába királynője

(Budapest, Margitszigeti Szabadtéri Színpad - július 3., péntek (bemutató), 5., vasárnap, 20:00)

JegyA ritkán játszott, monumentális erejű művet a Szabad Tér Színház és a Magyar Állami Operaház a zeneszerző születésének 185. és halálának 100. évfordulójáról megemlékező Goldmark Év kiemelt eseményeként, közös produkcióként mutatja be a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon, Káel Csaba rendezésében. A Sába királynője Goldmark Károly legismertebb operája, melyet 140 évvel ezelőtt mutattak be Bécsben.

Istent a falra festeni

Istent a falra festeni

(Budapest, Városmajori Szabadtéri Színpad - július 4., szombat, 20:00)

A debreceni Csokonai Nemzeti Színház az Istent a falra festeni című előadásával vesz részt a Városmajori Színházi Szemlén. A darabot Tar Sándor A mi utcánk című műve nyomán Mészáros Tibor írta és rendezte. A helyszín Magyarország egy nevén nem nevezett falujának utolsó - ha nem egyetlen - utcája, s annak fő színtere, a kocsma. Itt szórja szét szemérmetlenül élete göngyöleg-gyöngyét az utca díszes-fergeteges kis kolóniája, s itt örülnek együtt - a másik baján.

Balfék

Balfék

(Budapest, Városmajori Szabadtéri Színpad - július 9., csütörtök, 20:00)

JegyHogyan rejtsük el szeretőnket a házastársunk elől? Az ember könnyedén veszi az ilyesfajta akadályokat, éppen csak néhány cinkostársra van szüksége. Igen ám, de mi van akkor, ha ezek a szárnysegédek szintén rejtegetnek valamit? Georges Feydeau bohózatát a Mohácsi-fivérek kecskeméten állították színpadra, július 9-én azonban a Városmajori Szabadtéri Színpadon vendégeskedik az előadás. A főszerepekben Kocsis Pál, Téby Zita, Nagy Viktor, Csapó Virág és Trokán Nóra látható.

A falu rossza

A falu rossza

(Kőszeg, Kőszegi Várszínház - július 9-11., csütörtök-szombat, 20:30)

"Nincs ilyen szív több a kerek világon!" - ezt a falu rossza, Göndör Sándor mondja, de hogy kire, az a nagy titka a Kőszegi Várszínház zenés-táncos-vidám-szerelmes történetének. Van itt minden, lövöldözés, vízbeugrás, félreértés, ármány és szerelem - mindehhez egy kiváló szereposztás: Epres Attila, Novkov Máté, Hámori Gabriella, Gazsó György, Pogány Judit és még sokan mások. Az előadást Znamenák István rendezi.

Godspell

(Esztergom, Esztergomi Várszínház - július 10-11., péntek-szombat, 21:00)

Július 10-11-én látható a Tatabányai Jászai Mari Színház és az Esztergomi Várszínház közös bemutatója, a Godspell című musical. A mű igazi csemegének számít egyenesen a Broadway-ról. A történet Jézus és Júdás konfliktusát állítja a középpontba, az ő harcuk kényszeríti erkölcsi állásfoglalásra a tanítványokat. Az előadás Szűcs Gábor rendezésében valósul meg, a főszerepekben Sándor Péter, Horváth Andor, Bakonyi Csilla és Lass Bea látható.

Catulli Carmina & Carmina Burana

Catulli Carmina & Carmina Burana

(Budapest, Margitszigeti Szabadtéri Színpad - július 10., péntek, 12., vasárnap, 20:00)

JegyA Szegedi Kortárs Balett egyik legsikeresebb előadása a Carmina Burana, mely Juronics Tamás grandiózus koreográfiájával néhány évvel ezelőtt már elkápráztatta a Margitszigeti Szabadtéri Színpad közönségét. A frissen bemutatásra kerülő Catulli Carmina táncjátékkal együtt, egy este kerül színre a két darab a Margitszigeten. A látványos kortárs balettet a Budafoki Dohnányi Zenekar kíséri, Hollerung Gábor karmester irányításával.

Piotr Kondrat

Shylock

(Gyula, Gyulai Várszínház - július 11., szombat, 20:30)

JegyPiotr Kondrat neves lengyel színész ismét egy monodrámát hoz el Gyulára. Több fesztiválon aratott már sikert a Shylock című angol nyelvű előadásával. A darab Shakespeare különleges színpadi karakteréről szól, A velencei kalmár című darab főszereplőjéről, Shylockról. Az ő személyén keresztül mutatja be Piot Kondrat a népszerű drámát július 11-én.

Műsorváltozás

Mátyás, az igazságos (Kincsem Park) 2015.07.17. 20:30 Elmarad!

Színházi fesztiválok

Óbudai Nyár (Budapest)
jún. 03. - aug. 30.
jún. 06. - aug. 04.
jún. 12. - aug. 30.
jún. 12. - aug. 28.
jún. 18. - júl. 10.
Szabadtéri Nyár (Nyíregyháza)
jún. 20. - aug. 22.
jún. 20. - aug. 22.
jún. 20. - aug. 29.
jún. 20. - aug. 09.
jún. 26. - aug. 09.

Legfrissebb színházi kritikák

Szóljatok az Orlainak (Orlai Produkciós Iroda: Hair)
Túlsózva (Stúdió "K": bakfitty)
Gegektől az erdőt (Kecskeméti Katona József Színház: Hol szoknya, hol nadrág)
Donki (Szkéné Színház: Don Quijote)
Grecsó a Rózsavölgyiben (Rózsavölgyi Szalon Arts & Café: Mellettem elférsz)
Szegényszínész (Vörösmarty Színház: Hamlet)
Jurtadiszkont (Radnóti Színház: Spam operett)