Időpont szerinti keresés:
Színház:
Előadás vagy alkotó:

Partnerünk ajánlata
hirdetés

Grand Finale 2015. - Évzáró gálaest Havasi Balázzsal és az ExperiDance-szel

Ínyenc művészeti akcióval búcsúztatja 2015-öt Havasi Balázs, Román Sándor és az ExperiDance, december 31-én a RaM Colosseumban. A Grand Finale az egész éves, közös alkotómunka legjavát mutatja be, egyesítve a nagyszabású szuperprodukciók varázslatos atmoszféráját a színház intimitásával. A gálaestet ötfogásos borvacsora teszi teljessé.

Színház ajánló

Nyolc nő

(Debrecen, Csokonai Nemzeti Színház - november 23., hétfő, 19:00, 24., kedd, 18:00, 25-26., szerda - csütörtök, 19:00)

Egy csinos francia villában karácsonyra készülődnek. Odakint havazik, idebent kávéillat terjeng a levegőben, a család tagjai most ébredeznek. Hazavárják a nagyobbik lányt, Catherine-t, aki téli vakációra érkezik. A házban az egyetlen férfi az apa, aki együtt él három generációnyi nővel és két női alkalmazottal - nem csoda, ha sokáig alszik. Ezen a reggelen valahogy túl sokáig. Amikor a szobalány bemegy, hogy felébressze, holtan találja, hátában késsel. Ki ölhette meg?

a TÁGRA ZÁRT SZEMEK próbája - Ördög Tamás

a TÁGRA ZÁRT SZEMEK próbája

(Budapest, Trafó - november 25-26., szerda-csütörtök, 20:00)

A Dollár Papa Gyermekei formáció - a Család trilógia lezárása után - Arthur Schnitzler Álomnovellája alapján készíti új előadását. A történetet négy szereplő alakítja, de nem biztos, hogy úgy, ahogy nekik tetszik. Vagy nem is szereplők, hanem csak emberek, akiket figyelhetünk? De akkor mi ez és kik ők? Egy színházi előadás. Színház a színházban? A társulat vezetője, Ördög Tamás ezúttal Láng Annamáriával, Rába Rolanddal és Urbanovits Krisztinával dolgozik együtt.

Macska a forró bádogtetőn

Macska a forró bádogtetőn

(Kecskemét, Kecskeméti Katona József Színház - november 26., csütörtök, 19:00)

Tennesse Williams Pulitzer-díjas történetének szereplői az elhallgatás, a hazugság szövevényében élnek, ahonnan az egyik kiút az ital, a másik a halál. Az amerikai családi dráma Zsótér Sándor rendezésében kerül a kecskeméti nézők elé, 60 évvel a New York-i ősbemutató után. Bárcsak ne lenne ennyire aktuális!

Tartuffe - Crespo Rodrigo és Dévai Balázs

Tartuffe

(Tatabánya, Jászai Mari Színház, Népház - november 26., csütörtök, 19:00)

JegyMoliere Tartuffe-jét támadták érte. Betiltották, átíratták, kiátkozással fenyegetőztek. És persze imádták és bemutatták azóta is megszámlálhatatlan alkalommal. Mert az ember lényege szerint nem változik. És a legtöbbet az ember hazudik. Nincs virága, tollazata, amivel becsaphatná a környezetét. Ezért a nyelve a hazugság eszköze. Parti Nagy Lajos fordításában rendezte Szikszai Rémusz.

Rejtélyes viszonyok

Rejtélyes viszonyok

(Budapest, Rózsavölgyi Szalon Arts & Café - november 26-28., csütörtök-szombat, 19:30)

Abel Znorko, a Nobel-díjas író visszavonultan él Norvégiához közel, egy szigeten. Tizenöt éve nem fogad a takarítónőjén, és az alkalmanként a házhoz rendelt prostituáltakon kívül semmiféle látogatót. Hosszú évek hallgatása után azonban úgy dönt, hogy hajlandó riportot adni - egy jellegtelen kisváros jellegtelen lapjának. A szokványos kérdésekkel és közhelyes okoskodásokkal induló riport során azonban egyre különösebb titkok derülnek ki egy cseppet sem hétköznapi szerelmi kapcsolatról.

OIDIPUSZ KARANTÉN... az örök jelenre csábítás!

OIDIPUSZ KARANTÉN... az örök jelenre csábítás!

(Budapest, Trafó - november 27-28., péntek-szombat, 20:00)

JegyKülönös színházi nyelven beszéli el Oidipusz élettörténetét a Természetes Vészek Kollektíva Veres András rendezővel és a Budapest Bábszínház színészeivel. Szürreális univerzum épül fel a színpadon, amelyben minden pátosztól megfosztódik a klasszikus történet, a címszereplő pedig háttérbe szorul. Olyannyira, hogy meg sem jelenik az előadásban: tragédiáját gyermekei, egyben testvérei emlékezéseiből ismerjük meg.

Pokoli bál - Bozsik Yvette

A hattyúk tava

(Pécs, Pécsi Nemzeti Színház - november 27-29., péntek-vasárnap, 19:00)

JegyBozsik Yvette és a Pécsi Balett között több találkozási pont is van. A táncszcénában való szinte forradalmi megjelenés, a folyamatos megújulás igénye, az egészen egyéni, sajátos mozgásnyelv, az emberközpontú gondolkodásmód és a hagyománytisztelet azok a sarkalatos pontok, melyek mentén egymásra találhat koreográfus és társulat.

Liliomfi

Liliomfi

(Budaörs, Budaörsi Latinovits Színház - november 28., szombat, 19:00)

Ifj. Vidnyánszky Attila ismét a rendezői székbe ül, és ezúttal Szigligeti Ede híres vígjátékát, a Liliomfit állítja a Budaörsi Latinovits Színház színpadára. A darabnak már a címe is ámítás: Liliomfit nem is Liliomfinak hívják. De ezzel nincs egyedül: itt senki sem az, aki, és semmi nem az, ami. Mondanunk sem kell, hogy az efféle helyzetekből mindig cifra, szórakoztató bonyodalmak adódnak - épp ezért szeretjük a Liliomfit annyira.

Nézőművészeti Főiskola

(Nyíregyháza, Móricz Zsigmond Színház - november 27-28., péntek-szombat, 19:00)

Az előadás valamikor a közeli jövőben játszódik, amikor már senki nem jár színházba. A nézők elszoktak a színháztól, mert kényelmetlennek találták; egy ideig megpróbáltak úgy viselkedni a színházban, mint a moziban, vagy otthon a tévé előtt, de ebből rengeteg konfliktus fakadt.

39 lépcsőfok

39 lépcsőfok

(Pécs, Pécsi Nemzeti Színház - november 27-28., péntek-szombat, 19:00)

JegyKrimi-vígjáték John Buchan regénye és Alfred Hitchcock filmje alapján, melyben Richard Hannay középkorú, jól szituált, jó megjelenésű agglegény meglehetős unalomban éli szürke hétköznapjait Londonban, amíg egy napon véletlenül össze nem találkozik egy feltűnően csinos fiatal nővel, és hirtelen egy irtózatos bűnügy kellős közepén nem találja magát.

Rómeó és Júlia

(Dunaújváros, Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza - december 2., szerda, 19:00)

Shakespeare szerelmeseinek sorsa elevenedik meg a táncjátékban. A táncszínházi formanyelvek váltakozása, keveredése jelöli ki a két családot, csatározásuk a tánc nyelvén fogalmazódik meg, miközben mindenki lehet Rómeó és Júlia is.

Műsorváltozás

Az aranyember (József Attila Színház) 2015.11.30. 18:00 Elmarad!
A magyar gavallér (Csokonai Nemzeti Színház) 2015.12.03. 19:00 Elmarad!
A magyar gavallér (Csokonai Nemzeti Színház) 2015.12.04. 19:00 Elmarad!
A magyar gavallér (Csokonai Nemzeti Színház) 2015.12.05. 19:00 Elmarad!
Cyber Cyrano (Kolibri Pince) 2015.12.09. 16:00 Elmarad!
Apropó 2.0 (MU Színház) 2015.12.16. 19:00 Elmarad!
DeGeneráció (Karinthy Színház) 2015.12.17. 20:00 Elmarad!

Színházi fesztiválok

okt. 01. - nov. 29.
júl. 01. - aug. 27.

Legfrissebb színházi kritikák

Képes beszéd (Magyar Nemzeti Galéria: Textúra 2015)
Volt, van, lesz (Pintér Béla és Társulata: Fácántánc)
Nagyon fáj (Orlai Produkciós Iroda: Egyasszony)
Szegény gazdagok (Örkény István Színház: Köd utánam)
Vékony jégen (Magyar Állami Operaház: West Side Story)