Időpont szerinti keresés:
Színház:
Előadás vagy alkotó:

Színház ajánló

Emilia Galotti - Takátsy Péter és Keresztes Tamás

Emilia Galotti

(Budapest, Katona József Színház - Kamra - május 31., június 1-4., szerda-szombat, 19:00)

A fiatal és tehetséges színész-rendező, Fehér Balázs Benő ezúttal a Katona József Színházban rendez - a Kamrában állítja színpadra Gotthold Ephraim Lessing Emilia Galotti című művét. A herceg első látásra beleszeret egy rang nélküli lányba, aki éppen aznapi esküvőjére készülődik. Mivel képtelen kezelni a helyzetet, tanácsosához fordul, akinek szabad kezet ad a menyegző megakadályozásában. Hiába próbálnak ellenállni, a Galotti család tehetetlennek bizonyul az önkénnyel szemben.

Carmen - Bányai Mirjam

Carmen

(Budapest, Müpa - június 3., péntek, 19:00)

JegyBizet világhírű operájának Scsedrin készítette el balett-szvit változatát, melyet túlfűtött erotikája miatt a '60-as években betiltottak. A Kecskemét City Balett Barta Dóra Harangozó Gyula-díjas, érdemes művész koreográfiájában készítette el saját változatát, a démoni nő, a famme fatale alaptípusáról, megtartva az opera eredeti főszereplőit és konfliktusait.

Az ügynök halála

Az ügynök halála

(Budapest, Örkény István Színház - június 3-4., péntek-szombat, 19:00)

JegyWilly Loman egyre több időt tölt a múltban, képzelet és valóság határán. Pénzt már nem keres, tartaléka nincs. Fiai sodródó léhűtők, nagy tervekkel, amiket ő maga ültetett a fejükbe. Neki is nagy tervei voltak, pénz, dicsőség, boldogság, de csak háromszáz havi letörlesztett banki részlet lett belőlük... Arthur Miller klasszikusa Mácsai Pál rendezésében kerül az Örkény István Színház színpadára.

Minden jó, ha vége jó

Minden jó, ha vége jó

(Budapest, Katona József Színház - június 3-5., péntek-vasárnap, 19:00)

JegyHeléna elhatározza, hogy megszerzi magának az ifjú Bertram grófot, aki viszont a legcsekélyebb érdeklődést sem mutatja iránta, és inkább megszökik a kényszerű esküvő elől. Az idősek helytelenítik mindazokat a vétségeket, amelyeket a fiatalok a párkeresés zűrzavarában elkövetnek, ők pedig feleslegesnek tartják azokat az intelmeket, amelyeket az idősek állandóan a fejükhöz vágnak. Zsámbéki Gábor rendezésében a Színház- és Filmművészeti Egyetem harmadéves hallgatói is aktív szerepet vállalnak.

Jászok

Jászok

(Jászberény, Szabadtéri Színpad - június 3-5. péntek-vasárnap, 20:30h)

JegyA darab története a jász életfilozófia hét generációs hagyományára épül. Középpontjában egy fiatal mai pár áll, akik előélete elevenedik meg az előadás során. Ez a mikrokozmosz tágul ki az egész jász nép történetére, hogy az egyes jelenetekben megelevenedjenek a múlt eseményei őshazájuktól-napjainkig.

Sündör és Niru

Sündör és Niru

(Budapest, Pagony Könyvesbolt - június 4., szombat, 11:00)

A Manna Produkció Ugródeszka sorozatában negyedéves bábrendező hallgatók mutatkoznak be májusban a nagyközönség előtt 1-1 bábos előadással. A harmadik premier Borbáth Péter azonos című meséjének színpadi változata lesz, Varsányi Péter rendezésében. A dedikálással egybekötött ünnepi ősbemutató június 4-én délelőtt lesz a Pagony könyvesboltban.

Kötélen a Niagara felett

Kötélen a Niagara felett

(Veszprém, Veszprémi Petőfi Színház - június 5. vasárnap, 19:00)

JegyBlondin a kiöregedett artista életét kockáztatva rendszeres időközönként, biztosítás nélkül, egy kötélen sétál át a Niagara fölött. Olykor zsákban teszi meg az utat vagy talicskát tol, esetleg megáll omlettet sütni. A Thália Színház vendégjátéka Veszprémben.

A dzsungel könyve - Bandor Éva

A dzsungel könyve

(Pécs, Pécsi Nemzeti Színház - június 5. vasárnap, 15:00, 19:00)

JegyA dzsungel könyvének első történeteit Kipling (1865-1936) huszonkilenc évesen, még pályája elején publikálta, mégsem veszett el az évszázad vérzivataros útvesztőjében. Hogy miért nem? Mitől lett ennyire sikeres? A titok talán összefügg azzal a sikerrel, ami a Dés László - Geszti Péter - Békés Pál nevével fémjelzett magyar musicalt övezi. A Komáromi Jókai Színház előadása Pécsre kirándul; a Pécsi Családi Színházi Fesztivál keretében láthatja a közönség.

Színházi fesztiválok

máj. 29. - jún. 05.
jún. 09. - jún. 18.
jún. 10. - aug. 28.
jún. 11. - jún. 12.
jún. 11. - aug. 19.
jún. 12. - jún. 12.
jún. 16. - júl. 02.
jún. 16. - jún. 19.
myStory (Budapest)
jún. 16. - jún. 19.
jún. 17. - jún. 25.

Legfrissebb színházi kritikák

Gáz lett a magyar Shrek (Zikkurat Színpadi Ügynökség: Shrek - A musical)
Nem súgott a súgó (Budaörsi Latinovits Színház: A nagy Romulus)
Országomat egy tyúkért (Budaörsi Latinovits Színház: A nagy Romulus)
Les Mis 3D (Szegedi Szabadtéri Játékok - Dóm tér: A nyomorultak)