Időpont szerinti keresés:
Színház:
Előadás vagy alkotó:

Színház ajánló

Ketten egyedül - Schell Judit és Csányi Sándor

Ketten egyedül

(Nyíregyháza, Móricz Zsigmond Színház - augusztus 31., hétfő, 19:00)

A helyszín New York. Frankie felszolgáló, Johnny szakács. Először kinézték egymást az étteremben, azután szeretkeztek. Eddig csodálatos, de rá kéne jönni, hogyan tovább. Lehet-e újrakezdeni mindent, ha romantika nincs már, csak a klasszikus zenét adó rádióban? Terrence McNally Ketten egyedül című műve, Schell Judit és Csányi Sándor szereplésével, augusztus 31-én a VIDOR Fesztiválon vendégeskedik.

A Dohány utcai seriff

A Dohány utcai seriff

(Budapest, Budapesti Zsidó Hitközség Goldmark terme - augusztus 31., hétfő, 19:30)

Nyolcvan percnyi vaksötét - a hangok és benyomások által minden a képzelőerőnkre van bízva. Hallgatjuk a zenét és az éneket, a túlélők visszaemlékezéseit, a naplórészleteket, érezzük, ahogy mozognak köztünk a színészek... a sötét pedig egyre jobban ránktelepszik. Megrendítő holokauszt-előadás a FÜGE produkciója, melynek szövegét Mohácsi János és a szereplők közösen válogatták össze.

Dumaszínház

VIDOR Dumaszínház

(Nyíregyháza, Váci Mihály Városi Művelődési Központ és Gyermekcentrum - augusztus 31., hétfő, szeptember 1-2., kedd-szerda, 20:00)

Ha VIDOR Fesztivál, akkor Dumaszínház! Évek óta tiszteletbeli nyíregyháziakként térnek vissza a városba a stand up comedy hazai fenegyerekei, hogy újra és újra megnevettessék a fesztivál közönségét. És ez idén sem lesz másként! A fellépők közt köszönthetjük például a Szomszédnéni Produkciós Irodát, Kőhalmi Zoltánt, Hadházi Lászlót és Litkai Gergelyt.

Caligula helytartója - Kovács Krisztián

Caligula helytartója

(Budapest, Rumbach utcai Zsinagóga - szeptember 2., szerda, 20:00)

A nagysikerű Caligula helytartója Szikszai Rémusz első színházi rendezése. Még fiatal kolozsvári színészként játszott Székely János remekművében, a darab azóta foglalkoztatta, így 2011-ben színpadra is állította a saját olvasatában. A mű a magyar drámairodalom egyik csúcspontja. Hazugság és igazság viszonyát boncolgatja, arra keresve a választ, hogyan maradhat meg embernek az ember, akár gyakorolja a hatalmat - akár, ha ki van téve a hatalmat gyakorlóknak.

Alexandrov

Alexandrov

(Budapest, Syma Rendezvénycsarnok - szeptember 5., szombat, 20:00)

JegyAz Alexandrov a világ legismertebb és legelismertebb katonai ének- és táncegyüttese. Százhúsz főből áll, amelyet egy férfikórus, egy zenekar és egy táncegyüttes alkot. A zenék a mindannyiunk által kedvelt orosz népi dallamok egyvelege, amelyek mindenhol a világon óriási népszerűségnek örvendenek. Az Alexandrov megmutatta, hogy a zene képes összekötni olyan világokat is, amik egyébként semmiképp sem találkozhatnának.

Jó estét nyár, jó estét szerelem - Wunderlich József

Jó estét nyár, jó estét szerelem

(Budapest, Pesti Színház - szeptember 5-6., szombat-vasárnap, 19:00)

Jegy1977-ben a Vígszínház már műsorára tűzte a Fejes Endre regénye alapján készült musicalt, 2015 szeptemberében pedig újra bemutatják a Pesti Színházban Szász János és Presser Gábor újragondolásában. Új hangszerelés, új dalok és eredeti dokumentumrészletek gazdagítják majd az ismert történet. A főszerepet a Pécsi Nemzeti Színházból tavasszal átigazolt, és a rögtön Budapesten is bizonyító Wunderlich József játssza, aki kitörve a jófiú és a klasszikus hős szerepekből ezúttal egy brutális gyilkost alakít.

Műsorváltozás

Top Dogs (Kamra) 2015.09.12. 19:00 Elmarad!

Színházi fesztiválok

Eszterházi Vigasságok (Több városban)
jún. 27. - okt. 24.
VIDOR Fesztivál (Nyíregyháza)
aug. 28. - szept. 05.
aug. 30. - szept. 06.
szept. 02. - szept. 21.
szept. 05. - szept. 05.
szept. 07. - szept. 13.
szept. 10. - szept. 12.
L1danceFest (Budapest)
szept. 15. - szept. 19.
szept. 17. - szept. 19.
szept. 19. - szept. 19.