Színház kereső
Időpont:
Színház:
Előadás vagy alkotó:
 
előadás alkotó


Színház ajánló
Spam operett - Adorján Bálint

Spam operett

(Budapest, Radnóti Miklós Színház - április 24-25., péntek-szombat, 26., vasárnap (bemutató), 19:00)

Jegyvásárlás

2015. április 26-án Rudolf Péter rendezőként debütál a Radnóti Színházban. Bálint András igazgató felkérésére egy, a társulat számára újonnan írt Tasnádi István-darabot, a Spam operettet állítja színpadra, amely Rejtő Jenő, azaz P. Howard írásainak hatása alatt született. A történet középpontjában Anikó, a bolti eladónő áll, aki egy dollármilliókkal kecsegtető spam ígéretében mindenét pénzzé teszi és Tiborral, az alkoholproblémákkal küzdő egykori angoltanárral útnak indul a Közel-Keletre, ahol aztán megannyi kaland várja.

Tovább >>>

A hattyúk tava

A hattyúk tava

(Budapest, Magyar Állami Operaház - április 24., péntek, 25., szombat (bemutató), 26., vasárnap, 19:00)

A hattyúk tava című világhírű klasszikust mutatja be a Magyar Nemzeti Balett április 25-én az Operaházban. A Rudi van Dantzig és Toer van Schayk alkotta monumentális átdolgozást még sosem játszotta az együttes. Az előadás az eredeti koreográfiából építkezik, de sokkal nagyobb színpadi létszámot használ, monumentálisabb annál, s míg az eredetiben nem szerepel a teljes Csajkovszkij-zene, ebben a koreográfiában olyan zenei részletek is felcsendülnek, amelyeket a régi változat ismerői nem hallhattak a darabban.

Tovább >>>

Faust I. - Kulka János és Máté Gábor

Faust I-II.

(Budapest, Katona József Színház - április 25-26., szombat-vasárnap (bemutató), 27-28., hétfő-kedd, 19:00)

Április 25-én és 26-án kerül sor Goethe Faustjának két részes bemutatójára a Katona József Színházban. A nagy várakozás övezte előadásokat a magyar színházi szakma megkerülhetetlen alakja, Schilling Árpád rendezte. Míg a Faust első része egy középkorú tanárember szellemi megfáradásáról, kiábrándulásáról szól, a második rész egy öregedő értelmiségi zavaros álomvilágába kalauzol minket. A főszerepekben többek közt Máté Gábor, Kulka János és Keresztes Tamás látható, a díszlet-és jelmezterveket Ágh Márton készítette. Az előadások külön-külön is teljes értékű produkciók, a teljesebb élmény érdekében azonban javasolt a két rész sorrendben történő megtekintése.

Tovább >>>

Parasztopera

(Budapest, Átrium Film-Színház - április 28., kedd, 19:00)

Jegyvásárlás

Öt Parasztopera előadást lát vendégül április 27-május 4. között az Átrium Film-Színház a Parasztopera Fesztiválon. Pintér Béla műve a klasszikus-folklorisztikus szenvedélytörténetet western-romantikával keveri, és az egészet a mai magyar vidék rögös talajára helyezi. Ebből írt Darvas Benedek zeneszerző barokkos-rockos-népzenei motívumokból építkező nagyoperát. A fesztivált a Miskolci Nemzeti Színház nyitja meg a 2014. december 6-án bemutatott Rusznyák Gábor által rendezett előadásával.

Tovább >>>

Szibériai csárdás

(Nyíregyháza, Móricz Zsigmond Színház - április 29-30., szerda-csütörtök, 19:00, május 2., szombat, 19:00)

Kálmán Imre és Müller Áron, a Csárdáskirálynő szerzője és első karmestere a premier kirobbanó sikerét ünnepli egy éjszakai lokálban, miközben Mizzit, az est ünnepelt primadonnáját és nem mellesleg Áron szerelmét a monarchia hadseregének tábornoka ostromolja kitartóan. Miután a lány egyértelművé teszi, hogy részéről ez nem lehet több ártatlan flörtnél, a magas rangú katona rendkívüli behívóval juttatja riválisát az orosz frontra. Mizzi vöröskeresztes nővérként járja be az európai hadszíntereket, hogy végül egy szibériai hadifogolytáborban találja meg kedvesét, akiben mindvégig Kálmán Imre halhatatlan zenéje tartotta a lelket...

Tovább >>>

Hamlet - László Zsolt és Hirtling István

Hamlet

(Székesfehérvár, Vörösmarty Színház - április 29., szerda, 18:30, 30., csütörtök, 17:00, május 2., szombat, 18:30)

Jegyvásárlás

"Az-e nemesebb, ha tűri lelkünk a pimasz sors minden gonosz nyilát, vagy az, ha fegyvert fogunk a bajokra, s véget vetünk nekik?" - a kérdés hatalmas, olyannyira, hogy évszázadok óta ezreket foglalkoztat. Most a Vörösmarty Színház színpadán a világirodalom egyik remekével keresnek és adnak válaszokat a kérdésre. Főbb szerepekben: László Zsolt, Cserhalmi György, Varga Mária, Hirtling István, Makranczi Zalán és Törőcsik Franciska.

Tovább >>>

Don Quijote - Mucsi Zoltán és Scherer Péter

Don Quijote

(Budapest, Szkéné Színház - április 29., szerda (bemutató), 19:00, 30., csütörtök, 20:00, május 1., péntek, 19:00)

Jegyvásárlás

A Szkéné Színház és a Nézőművészeti Kft. koprodukciójában, a magyar irodalmi és színházi élet egyik legismertebb alakjának, a nyelvi virtuóz Parti Nagy Lajosnak a szabad átiratában valósul meg Cervantes Don Quijotéjának színpadi adaptációja. Az előadást Rába Roland rendezi, aki nem csak színészként, hanem rendezőként is sokat bizonyított az utóbbi években. A főszerepekben Mucsi Zoltán és Scherer Péter látható, akik Katona Lászlóval, Kovács Krisztiánnal és Parti Nórával kiegészülve mesélik el nekünk április végétől az örök szélmalomharcot vívó lovag és az egyszerű észjárású segédjének, Sancho Panzának a történetét.

Tovább >>>

Garzonpánik

Garzonpánik

(Budapest, Thália Színház - május 1-2., péntek-szombat, 19:30)

Jegyvásárlás

Nóra és Alvin összeköltöznek egy garzonba. Még aznap éjjel szakítanak. A gondok akkor kezdődnek, amikor kiderül, hogy eltűnt az ajtó, amin keresztül el lehetne hagyni a lakást. A 011- Alkotócsoport és a Thália Színház közös előadása az együttélés groteszk kifigurázásával a férfi-nő viszony mélyreható lelki vívódásait mutatja meg Klem Viktorral, Pálos Hannával és Szabó Győzővel a főszerepben. Vinnai András kifordított Ádám és Éva történetét a fiatal és tehetséges színművész és rendező, Radnai Márk állította színpadra.

Tovább >>>

Titanium

Titanium

(Budapest, Művészetek Palotája - május 2-3., szombat-vasárnap, 19:00)

Jegyvásárlás

Két nemzetközi produkció, két gálaműsor és egy budapesti bemutató szerepel a Nemzeti Táncszínház által szervezett, április 27-május 3. között megrendezésre kerülő Budapest Táncfesztiválon. A spanyol flamenco virtuóz Rojas&Rodriguez / Nuevo Ballet Espanol Titánium című produkcióját hozza el a fővárosi közönségnek május 2-án és 3-án. Az előadás, melyben tizenkét férfi szerepel - táncosok és zenészek -, a flamenco a hip-hop és a break-tánc kultúrájával fuzionál.

Tovább >>>

Műsorváltozás
Ne most, drágám! (RaM Colosseum) - 2015.04.26. 15:00 Elmarad!
A Kellékes (Pesti Színház) - 2015.04.26. 19:00 Elmarad!
Ne most, drágám! (RaM Colosseum) - 2015.04.26. 19:00 Elmarad!
Oszlopos Simeon (Kamra) - 2015.04.27. 19:00 Elmarad!
Az élet mint olyan (Vígszínház) - 2015.04.27. 19:30 Elmarad!
Három nővér (MU Színház) - 2015.04.28. 19:00 Elmarad!
Csendet akarok (Katona József Színház) - 2015.04.29. 19:15 Elmarad!
Egerek (Nemzeti Színház) - 2015.05.02. 17:00 Elmarad!
Színházi fesztiválok
ápr. 10. - ápr. 26.
ápr. 11. - ápr. 28.
Primavera 2015 (Budapest)
ápr. 21. - ápr. 26.
ápr. 27. - máj. 03.
ápr. 27. - máj. 04.
Budaörs Fesztivál (Budaörs)
máj. 06. - máj. 10.
máj. 06. - máj. 09.
máj. 11. - máj. 15.
máj. 15. - máj. 23.
máj. 15. - máj. 17.
Legfrissebb színházi kritikák
Meanwhile in Tapolca (Budapest Bábszínház: Kabaré)
A Rheingold-Pláza (Magyar Állami Operaház: A Rajna kincse)
Teng és leng (Orlai Produkciós Iroda: Apátlanok)
Csongor, a trendi (Kecskeméti Katona József Színház: Csongor és Tünde)
Oldalági Übü (Kecskeméti Katona József Színház: Óriáscsecsemő)
Long Live The Queen (Örkény István Színház: Stuart Mária)