Színház kereső
Időpont:
Színház:
Előadás vagy alkotó:
 
előadás alkotó


Színház ajánló
Halotti Thor

Halotti Thor

(Budapest, Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház - február 1-2., vasárnap-hétfő, 19:00)

Jegyvásárlás

A Nylon Group legújabb, Halotti Thor című előadása különböző halotti, túlvilági kultuszokra és személyes élményekre épül. A beavatási rítusokon, performance-okon és internetes challenge-eken alapuló kihívások mind állomásai a múlt feldolgozásának és lezárásának. A társulatot vezető Eke Angéla és Márkus Sándor két éve végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, bábszínész szakon. Diploma után alapították meg a Nylon Groupot, mellyel egy új, progresszív, felnőtteknek szóló bábszínház megteremtése a céljuk.

Tovább >>>

Sztárcsinálók

Sztárcsinálók

(Szolnok, Szigligeti Színház - február 1., vasárnap, 15:00, február 4-7., szerda-szombat, 19:00)

Az első magyar rockopera története, mely tele van szellemes, játékos anakronizmusokkal, mai áthallásokkal, az ókori Rómában játszódik. Az uralkodásra már alkalmatlan Claudius császárt megmérgezi felesége, az ambiciózus Agrippina, hogy helyette a fiát, Nérót ültesse a trónra. Agrippina és a fiú nevelője, Seneca azt gondolják, hogy ezt az új császárt bábként használva, a háttérből majd gond nélkül kormányozhatják a Római Birodalmat.

Tovább >>>

A fizikusok - Oberfrank Pál

A fizikusok

(Veszprém, Veszprémi Petőfi Színház - január 30., péntek, 19:00, február 4., szerda, 11:30, 5., csütörtök, 19:00)

Jegyvásárlás

Friedrich Dürrenmatt hangsúlyozza, hogy "egy történetet akkor gondolunk végig következetesen, ha a lehetőségek közül a legrosszabb következik be. Ez a lehetőség szerinti legrosszabb fordulat sohasem látható előre. Véletlenül következik be. A drámaíró művészete nem más, mint, hogy ezt a véletlent a lehető leghatásosabban juttassa érvényre a cselekményben." Ez a valóságában "fekete" komédia, égető, lényegi kérdéseket jár körül. Tanulságos szórakozásként mindenféleképp szükséges mai mindennapjainkban is. A rendező Dömölky János, Balázs Béla-díjas, kiváló és érdemes művész.

Tovább >>>

Hosszú út az éjszakába - Kiss Mari és Trokán Péter

Hosszú út az éjszakába

(Szombathely, Weöres Sándor Színház - január 30-31., péntek-szombat, 19:00, február 3-6., kedd-péntek, 19:00)

A Nobel-díjas szerző darabja egy hosszú nap és egy boldogtalan család története. James Tyrone, az apa, jó nevű színész, aki az évek alatt feláldozta művészi karrierjét a stabil és könnyű keresetért cserébe. Jamie, a nagyobbik fiú, jobb híján szintén színész lett, céltalan életét a New York-i éjszakában pazarolja el. Edmund, a kisebbik fiú, író szeretne lenni, de valószínűleg súlyos beteg, és most a diagnózisra vár. Mary, az anya, nemrég jött vissza az elvonókúráról, ahol morfiumfüggőségét kezelték. Tyrone-ék reggel még kedélyesen ülnek a reggelizőasztalnál, és éjfélre életük ezer darabra hullik szét.

Tovább >>>

Más nem történt

Más nem történt

(Budapest, Hátsó Kapu - február 6., péntek, 20:00, 7., szombat, 16:00, 20:00)

Az előadás főhősei kamaszok. Ébredező vágyakkal, első szerelmekkel. El-eltévednek az érzelmek labirintusában, de nem restek újra elindulni, s lassan mintha közelednének is egymáshoz. Flórián tanár úr készségesen segít. Lányoknak és fiúknak egyaránt. Hogy aztán egy-egy kedvenccel később négyszemközt mi történik, azt mi sem látjuk. Mondhatjuk tehát mi is: más nem történt. Pass Andrea író-rendező Sipos Pál és diákjai története nyomán írt darabot a PanoDráma társulatának. A főszerepekben Bartsch Kata, Hárs Anna, Ördög Tamás és Urbanovits Krisztina látható.

Tovább >>>

Három nővér

Három nővér

(Budapest, Mu Színház - február 6-7., péntek-szombat, 20:00)

Jegyvásárlás

Ha elég sokat olvasunk az elmebetegségekről, előbb-utóbb saját magunkon is felfedezzük a tüneteket. Egy kevés depressziót, egy kis téveszmét, egy csipetnyi tudathasadást. Hasonlóképpen vagyunk mi mind három nővérek. Egy kis Olga, egy kis Mása, egy kis Irina. Meg egy kevés a többiekből is. Zavarbaejtően mi vagyunk, mint amikor azt képzeltük, nem vagyunk normálisak. A HOPPart Társulat Csehov klasszikusát, a Három nővért állítja a Mu Színház színpadára. Vajon ezúttal megvalósul a várva várt utazás? Ki fog derülni az előadásból.

Tovább >>>

projekt_LULU

projekt_LULU

(Budapest, Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház - február 7-8., 19:00)

Jegyvásárlás

A nőkérdéssel foglalkozik a Titánium program első női díjazottja, Geréb Zsófi végzős rendezőhallgató alkotása. Wedekind Lulu című műve alapján, mai szövegeket és dokumentumokat is használva feszegeti a nő férfitól való függőségének és szabadságának kérdését. Az előadásban epizódok villannak fel Lulu életéből, aki a klasszikus femme fatale figura megtestesítője. Sorsa azonban kizárólag a mellette levő férfiaktól függ. A kérdés az: mi történik, ha megpróbál függetlenedni? Mi lehetett akkor és mi lehet most az "önálló" nő perspektívája?

Tovább >>>

A Láda Titka

A Láda Titka

(Budapest, Hagyományok Háza - február 8., vasárnap, 10:30)

Jegyvásárlás

Mit tegyen az ember fia, ha egyszer csak váratlanul begurul hozzá egy láda? Nem tudni, hogy honnan, nem tudni, hogy kié... Sehol senki, csak a láda. Vajon mit rejthet? Talán semmit. Talán üres. És ha mégis színültig van valamivel? Nincs mese, az öreg láda titkát csak akkor fejtheti meg az, ki megtalálta, ha kinyitja. A Fitos Dezső Társulat erre tesz most kísérletet. Hogy sikerül-e nekik? Csak az tudja meg a választ, aki megnézi az előadást.

Tovább >>>

Műsorváltozás
Énekes madár (Újszínház) - 2015.02.01. 19:00 Elmarad!
Zoltán újratemetve (Nemzeti Színház) - 2015.02.01. 19:00 Elmarad!
Nyáron, este fél tizenegykor (Nemzeti Színház) - 2015.02.01. 19:30 Elmarad!
Színészköztársaság (Szegedi Nemzeti Színház) - 2015.02.13. 19:00 Elmarad!
Színházi fesztiválok
Móricz-hetek (Nyíregyháza)
dec. 01. - febr. 28.
febr. 03. - febr. 08.
febr. 07. - febr. 28.
Impró Fesztivál (Békéscsaba)
febr. 08. - febr. 08.
febr. 11. - febr. 15.
febr. 19. - febr. 25.
márc. 07. - márc. 08.
márc. 13. - ápr. 09.
márc. 17. - márc. 22.
ápr. 10. - ápr. 26.
Legfrissebb színházi kritikák
Titokszoba (KOMA Bázis: Blokkoló)
Lassú bosszú (Csiky Gergely Színház: Magyar Elektra)
Torkunkra forr (Weöres Sándor Színház: Parasztopera)
Feláldozhatók (Örkény István Színház: Tartuffe)
Pengeélek helyett (Miskolci Nemzeti Színház: IV. Henrik)