Színház kereső
Időpont:
Színház:
Előadás vagy alkotó:
 
előadás alkotó


Színház ajánló
Parasztopera

Parasztopera

(Szombathely, Weöres Sándor Színház - november 28., péntek, 19:00, december 3-5., szerda-péntek, 19:00)

Balladisztikus történet erdélyi magyar népdalokkal, barokk és rock zenével opera formában, amelyben lesz néhány boldogtalan sorsú ember, szenvedély, humor, vérfertőzés és gyilkosság. "A történet talán sokak számára ismerős lesz. Nekem a nagymamám úgy mesélte, hogy Szabadszállás környéki emberekkel történt ez meg nagyon régen. Bocsássák meg nekem, ha egyelőre csak annyit árulok el belőle, hogy lesz benne néhány boldogtalan sorsú ember, szenvedély, humor, vérfertőzés és gyilkosság." (Pintér Béla)

Tovább >>>

Svejk, a derék elsőháborús katona

(Szeged, Szegedi Nemzeti Színház - november 28-29., péntek-szombat, 19:00)

Nyakunkon a százéves évforduló, amint a Monarchia nyakán ott volt száz esztendeje az európai háborús izgalom kollektív lelkesedése. Sírjunk-e mindezen vagy röhögjünk? ©vejk, a prágai Kehely söröző híres nevezetes kutyapecére, a főhős, maga sem veszi észre, hogy irdatlan lelkesedése évtizedeken át ad majd erőt minden olvasónak, mikor a tomboló háborús ostobaság közepén mulatni vágyik.

Tovább >>>

Jó emberek - Szervét Tibor és Parti Nóra

Jó emberek

(Budapest, Centrál Színház - november 28-29., péntek-szombat, 19:00)

Jegyvásárlás

A Pulitzer-díjas Lindsay-Abaire darabja Bostonban játszódik, mégis könnyű benne felismerni a mi valóságunkat. Margie Walsh hétköznapi nő: az utcán észre se venni, ugyanakkor nem mindennapi nő is: egész életében titáni küzdelmet folytatott a túlélésért. Most, túl az ötvenen, a sors felé sodorja tinédzser kori szerelmét, Mike-ot. A köztük lévő hajdani kapcsolatból vajon maradt-e valami, vagy csupán két idegen szembesül a közös múlt árnyaival? A Centrál Színház előadását Puskás Tamás rendezi, a főszerepekben Básti Juli, Szervét Tibor és Parti Nóra látható.

Tovább >>>

Magyar Elektra

(Kaposvár, Csiky Gergely Színház - november 29., szombat, 19:00)

Az eredeti Szophoklész-drámát Bornemisza Péter nyomán Háy János írta újra. A szöveg új, a történet régi: húsz éve már, hogy Klütaimnésztra királyné megölte férjét, és hatalmát élvezve boldogan él az új királlyal, Aigiszthosszal. Az udvarban él lánya, Elektra is, aki bosszúra éhesen várja - úgy tűnik: hiába -, hogy messzi földre menekített testvéröccse, Oresztész visszatérjen, s bosszút álljon.

Tovább >>>

Kean, a színész

(Zalaegerszeg - Hevesi Sándor Színház - november 28-29., péntek-szombat, 19:00)

Edmund Kean - a 19. századi angol színészóriás - szinte mindent megkap az élettől, sikert és hírnevet, csupán a magánélet boldogságát nem, hiszen csak másodrendű állampolgár, akit leginkább arra használ a mindenkori arisztokrácia és hatalom, hogy szórakoztassa őket. Csakhogy Kean, a színész úgy tűnik, halálosan beleszeret az arisztokrata dán nagykövet feleségébe, Elénába, akit viszont már Kean ivócimborája, a walesi herceg is kiszemelt magának. Aztán kitör a botrány Kean saját terepén, a színházban!

Tovább >>>

Isten pénze

Isten pénze

(Budapest, Budapesti Operettszínház - november 28., péntek, 19:00, 29-30., szombat-vasárnap, 15:00, 19:00)

Jegyvásárlás

Az Isten pénze musical főhőse a lelkileg sivárrá vált, idősödő milliomos, Ebeneezer Scrooge (Földes Tamás, Szomor György), egy uzsorás, aki annyira a pénzéért él, hogy még karácsonykor is csak az anyagi ügyek foglalkoztatják. Nem adományoz pénzt a szegényeknek, mert úgy gondolja, hogy megérdemlik sorsukat. Úgy véli, hogy a társadalomban is a természeti törvényeknek kell uralkodni: a gyengének pusztulni kell. Ez a velejéig kapzsi ember kap még egy utolsó esélyt: halott üzlettársának szelleme látogatja meg, aki időutazásra invitálja életének korábbi szentestéire.

Tovább >>>

Godot-ra várva - Gáspár Tibor és Görög László

Godot-ra várva

(Miskolc, Miskolci Nemzeti Színház - november 28-30., péntek-vasárnap, 19:00, december 3., szerda, 15:00, 10., szerda, 19:00)

Jegyvásárlás

Két csavargó vár egy kiszáradt fa tövében. Nem tudni mióta, nem tudni, meddig. Várják Godot-t, aki megígérte, hogy jön, de mégsem jön. Sem ma, sem holnap. Pedig ha itt lenne, minden más lenne. Ha megjönne, minden jobb lenne. Keszég László rendezőnek nem ez lesz az első találkozása az abszurd drámával Miskolcon: 2013 tavaszán vitte színre ugyancsak a Játékszínben Ionesco Kopasz énekesnőjét, amely két évadon át volt műsoron, nagy sikerrel. A Nobel-díjas Samuel Beckett klasszikus abszurdja műfajilag ennek a munkának a folytatása, gondolatilag pedig a szintén nemrég játszott Gézagyerekkel rokon: tömör és sokrétű alapmű az élet értelméről, a magára hagyott embert út- és istenkereséséről.

Tovább >>>

Korijolánusz

Korijolánusz

(Budapest, Mu Színház - december 3., szerda, 19:00)

Polgár Csaba és a HOPPart Társulat zenés-kortárs Shakespeare-adaptációja december 3-án 19 órától utolsó alkalommal látható a MU Színházban. Az előadás számos nemzetközi fesztiválon sikerrel szerepelt, 2011-ben pedig a legjobb független színházi előadás kategóriában elnyerte a Színikritikusok Díját. A főbb szerepekben Baksa Imre, Bánki Gergely, Friedenthal Zoltán, Herczeg Tamás, Kiss Diána Magdolna és Terhes Sándor látható.

Tovább >>>

Két úr szolgája

Két úr szolgája

(Budapest, Pesti Színház - december 4-7., csütörtök-vasárnap, 19:00)

A Két úr szolgája című klasszikus remekműben a történet fonalát egy leleményes életművész kuszálja össze. A vígjáték éhenkórász főhőse egy szép napon azon kapja magát, hogy egyszerre két munkaadója is akad, ráadásul egyik főnök sem tud a másikról. Goldoni ezzel az 1746-os darabjával teremtette meg a polgári vígjáték műfaját. Gothár Péter rendező egyedi humora és a Vígszínház fiatal tehetségeinek játékkedve garantálja, hogy fergetegesen szórakoztató este vár majd a nézőkre.

Tovább >>>

Orosz népi posta

Orosz népi posta

(Budapest, Pinceszínház - december 5., péntek, 19:00)

Jegyvásárlás

Iván Szidorovics szomorúan ül a hokedlin és hintáztatja a magányát. A felesége meghalt, a tévé és a rádió elromlott. Iván Szidorovics pedig csak úgy elvan magában, mint egy repedés a plafonon. Talán az aggkori leépülés logikájából következik mindez, de az is lehet, hogy főhősünk a lelke mélyén filozófus, aki szereti ezt a platóni mondatot: "Az élet a születéstől a halálig tartó folytonos mozgás." Az előadás a Pinceszínház és a Nemzeti Színház koprodukciójában valósul meg.

Tovább >>>

Julius Caesar

Julius Caesar

(Budapest, Vígszínház - december 5-7., péntek-vasárnap, 19:00)

Jegyvásárlás

A Danton halála után újra a Vígszínház társulatával dolgozik Alföldi Róbert. Shakespeare remekművét, a Julius Caesart viszi színre Hegedűs D. Géza, Varju Kálmán, Stohl András, László Zsolt és Hevér Gábor főszereplésével. A történet szerint a nép körében igen népszerű Julius Caesar ellen politikai ellenfelei, a szenátorok összeesküvést szőnek. A vészjósló jelek ellenére Caesar megjelenik a Szenátusban, ám az összeesküvők ledöfik - és ezzel polgárháborús helyzetbe sodorják a birodalmat.

Tovább >>>

Untitled

Untitled

(Budapest, Mu Színház - december 6., szombat, 20:00)

December 6-án, a Kortárs Drámafesztivál programjának keretében kerül bemutatásra hazánkban Sláva Daubnerová előadása, az Untitled című produkció. Vizuális szóló előadás, melyet Francesca Woodman, a tragikus sorsú amerikai fotóművész fényképei által keltett mulandóság érzete inspirált. Woodman művei erősen performatívak, cím nélküliek, és csak a háttérből és az időpontból azonosíthatóak be. Önmagáról mint tárgyról készített fotográfiái eljövendő halálát, öngyilkosságát vetítik előre.

Tovább >>>

Hétköznapi őrületek

Hétköznapi őrületek

(Budapest, Thália Színház - december 6-7., szombat-vasárnap, 19:00)

Jegyvásárlás

Petr egy éjjel útra kel, hogy visszaszerezze a szerelmét, Janát, aki akkor is visszatalált volna hozzá, ha ő el sem indul. De Petr, a prágai Don Quijote mulatságos és megrendítő útján, hóbortos alakok és mágikus tárgyaik forgatagán át addigra már messze jár. Csak a kérdés marad utána: hol az őrület, bennünk vagy körülöttünk? Lírai komédia rengeteg humorral rólunk, akik közelről talán kicsit bolondnak látszunk, és távolról lehet, hogy nem is látszunk egyáltalán.

Tovább >>>

Műsorváltozás
Magánélet (Hátsó Kapu) - 2014.11.30. 19:30 Elmarad!
Piszkos Fred, a kapitány (RaM Colosseum) - 2014.12.21. 15:00 Elmarad!
Piszkos Fred, a kapitány (RaM Colosseum) - 2014.12.21. 19:00 Elmarad!
Hagymácska (Budapest Bábszínház) - 2015.01.11. 15:00 Elmarad!
Tovább >>
Színházi fesztiválok
Flesch 30 (Mosonmagyaróvár)
febr. 08. - dec. 13.
Puskin Kuckó (Budapest)
szept. 13. - dec. 28.
szept. 27. - dec. 20.
okt. 05. - dec. 07.
Kortárs Drámafesztivál ... (Több városban)
nov. 28. - dec. 08.
nov. 30. - dec. 23.
dec. 06. - dec. 07.
jan. 15. - jan. 18.
ápr. 10. - ápr. 26.
júl. 03. - aug. 30.
Legfrissebb színházi kritikák
Testrablók éjszakája (Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza: Amphitryon)
Q.E.D. (Stúdió "K": W.S. Othello)
Világok harca (Kerekasztal Színházi Nevelési Központ: A széttört tál)
Gershwin Show 2014 (Kazán István Kamaraszínház: Gershwin Show 2014)
Tájkép Wilivel (Szkéné Színház: Wilhelm-dalok)
Helyretolni azt (Kecskeméti Katona József Színház: Színházi vándorok)
Tabló elöl-hátul (Kecskeméti Katona József Színház: Liliom)