Színház kereső
Időpont:
Színház:
Előadás vagy alkotó:
 
előadás alkotó


Partnerünk ajánlata hirdetés
Duma Impró

Duma Impró

(Budapest, Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház - március 8., vasárnap, 19:00)

Jegyvásárlás

A Duma Impró visszatér! "Minden kétséget kizáróan az évezred legjelentősebb improvizációs produkciójáról beszélünk, melynek hatása már most univerzális szinten mérhető. Valószínűleg. Szívesen elárulnánk, mi fog majd történni, de erről fogalmunk sincs, hasonlóan a Duma Impró fellépőihez, hisz úgyis Ti döntitek majd el az est során."

Tovább >>>

Színház ajánló
A testőr - Stohl András

A testőr

(Budapest, Pesti Színház - március 5-6., csütörtök-péntek, 7., szombat, (bemutató), 19:00)

Jegyvásárlás

A testőr című vígjátékot parádés szereposztásban, Eszenyi Enikő és Stohl András főszereplésével láthatja a közönség a Pesti Színházban, Valló Péter rendezésében. A nagysikerű darab írója, a Vígszínház legendás házi szerzője, a legsikeresebb magyar drámaíró, Molnár Ferenc. A testőr témája örökérvényű, hiszen hihetetlen nyiltsággal, bátorsággal beszél a férfi-nő kapcsolatokról, a házasság buktatóiról, szerelemről és színházról.

Tovább >>>

Rómeo és Júlia - Endrédy Gábor és Bánovits Vivianne

Rómeo és Júlia

(Eger, Gárdonyi Géza Színház - március 6-7., péntek-szombat, 19:00, 10., kedd, 15:00, 11., szerda, 19:00, 12., csütörtök, 18:00)

Nincs évad, hogy fel ne tűnne a magyar színpadokon is a tragikus szerelemi történet valamilyen műfaji formája. Az "avoni hattyú" (Shakespeare) történetének örök üzenete: nem virágozhat ki élet a gyűlöletből. Generációk (országok, nemzetek) felhalmozott és elevenen tartott ádáz gyűlölködése elpusztíthatja a jövőt. Csak a belátás, értelmes megbékélés adhat reményt a fiatalság életlehetőségeinek (szerelem, szeretet, tehetség) kibontakoztatására.

Tovább >>>

Macbeth

Macbeth

(Budapest, MOM Kulturális Központ - március 6., péntek, 19:00)

Jegyvásárlás

A Kulcsár Noémi Tellabor elnevezésű balett-és vizuáltechnikai műhely Shakespeare klasszikusát adaptálta a MoM Kulturális Központ színpadára. A Macbeth című tragédia halhatatlan tanulsága, hogy a félreértelmezett hivatástudat, a beteges nagyravágyás és a hamis uralkodói szellem pusztító, torz lelkivilágú figurákat szül. A történelem krónikájában és napjainkban ugyanúgy feltűnnek azok, akik érdemeik és kiemelkedő képességeik hiányában ragadták magukhoz a hatalmat. Amikor a fölöttünk álló, dilettáns és rossz vezetők miatt szenvedünk, Shakespeare megnyugtató igazságot szolgáltat számunkra Macbeth tragédiájával.

Tovább >>>

Közellenség

Közellenség

(Zalaegerszeg, Hevesi Sándor Színház - március 6-7., péntek-szombat, 19:00, 9-13., hétfő-péntek, 19:00)

A tizenhatodik század dereka táján élt Brandenburgban egy Kohlhaas Mihály nevű lókereskedő. Egy derék, becsületes, jogkövető állampolgár, aki hitt az államban, a jogbiztonságban, abban, hogy helye van ebben a világban, hiszen elfogadja annak szabályait. Aztán súlyos sérelem éri, amikor a lipcsei vásárra menet Brandenburg és Szászország határán a jogra hivatkozva elkobozzák tőle két gyönyörű fekete lovát. S mivel Kohlhaas Mihály sehol nem talál jogorvoslatot, kénytelen átlépni minden határt (amennyiben meghatározható: hol a határ?), és a maga öntörvényű módján keresni igazságát.

Tovább >>>

Pillangó

(Nyíregyháza, Móricz Zsigmond Színház - március 7., szombat, 19:00)

Móricz Zsigmond egyik legszebb regényének adaptációja egy tiszta szerelem beteljesülésének története: Darabos Jóska és Hitves Zsuzsika a nyári betakarítás alatt szeretnek egymásba, azonban szerelmüket minden és mindenki ellenzi, hiszen a szokás úgy kívánja, hogy szegény legény módos lányt vegyen el, a szegény lány meg módos legényhez menjen. Jóskához a család Maróti Marit akarja adni, s a fiú már bele is törődne a vagyonos házasság gondolatába, azonban Zsuzsika álruhában megy a lakodalmas ház ablaka alá, hogy megölje hűtlen kedvesét.

Tovább >>>

Szociopoly

Szociopoly

(Budapest, Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház - március 7., szombat, 15:00)

A Szociopoly a Szputnyik Hajózási Társaság színházi társasjátéka, ahol a közönség érdemben befolyásolhatja a játék alakulását. "Szociopolyzás" közben bárki kipróbálhatja, mire is elég a segélyből, támogatásokból, fekete munkából szerezhető jövedelem. Egy átlagos hónap napjain halad végig a történet, amit a játékosoknak a tartósan munka nélkül lévők jövedelmi viszonyai között kell túlélniük. Az előadás a március 2-án induló dunaPart - Kortárs Előadóművészeti Szemle programja.

Tovább >>>

Macskajáték - Molnár Piroska és Pogány Judit

Macskajáték

(Budapest, Örkény István Színház - március 8., vasárnap, 19:00)

Jegyvásárlás

2015. március 6-8. között ismét megrendezésre kerül a női alkotókat és női sorsokat bemutató rendezvénysorozat, a Mindenütt Nő. Az Örkény István Színház a legendás Macskajáték című előadásával vesz részt az eseményen, mely a két Szkalla lány, a Münchenben élő Giza és a Budapesten maradt Orbánné történetét meséli el. A nővérek nap mint nap felhívják egymást, minden nap felelevenítik ifjúságukat, ezáltal mi is a múltjuk részeseivé válunk. A főszerepekben Molnár Piroska és Pogány Judit látható, az előadást Mácsai Pál rendezte.

Tovább >>>

Augusztus Oklahomában

Augusztus Oklahomában

(Kaposvár, Csiky Gergely Színház - március 10-11., kedd-szerda, 19:00)

Az Augusztus Oklahomában olyan történet, ami nem csak a néző intellektusára apellál, hanem érzelmileg is hatni akar rá. Ez soha nem megy ki a divatból: az emberek szeretnek szívhez szóló történeteket nézni. Ez egy megtisztulás - átélni a szereplők sorsát, és egy jót sírni előadás közben vagy után. A színészeknek pedig azért izgalmas ez a fajta színházi munka, mert a próbafolyamat alatt folyamatosan különböző emberek különböző fajta viselkedését kutatják.

Tovább >>>

Lóvá tett lovagok

Lóvá tett lovagok

(Budapest, Uránia Nemzeti Filmszínház - március 12., csütörtök, 19:00)

Az Uránia Nemzeti Filmszínház ismét bővíti palettáját: a londoni Shakespeare's Globe és a National Theatre produkciói mellett márciustól a Royal Shakespeare Company előadásai is vetítésre kerülnek Budapest egyik legimpozánsabb mozitermében. Az 1914 nyarán játszódó Lóvá tett lovagok nyitja meg ezt a sorozatot. Annak érdekében, hogy tanulmányaiknak szentelhessék az életüket, a Király és barátai fogadalmat tesznek, hogy három éven keresztül ellenállnak a női bájaknak. Azonban alighogy megesküdtek, találkoznak a francia hercegnővel és három édes szobalányával. Ez persze komoly próbatétel elé állítja a fiatal férfiak elhatározását.

Tovább >>>

Műsorváltozás
Numera! (Maladype Színház) - 2015.03.08. 15:00 Elmarad!
Oszlopos Simeon - Nyílt próba (Kamra) - 2015.03.14. 11:00 Elmarad!
Oszlopos Simeon (Kamra) - 2015.03.25. 19:00 Elmarad!
Oszlopos Simeon (Kamra) - 2015.03.26. 19:00 Elmarad!
Oszlopos Simeon (Kamra) - 2015.03.30. 19:00 Elmarad!
Oszlopos Simeon (Kamra) - 2015.04.08. 19:00 Elmarad!
Oszlopos Simeon (Kamra) - 2015.04.16. 19:00 Elmarad!
Tovább >>
Színházi fesztiválok
márc. 02. - márc. 08.
Nőnap 2015 (Több városban)
márc. 06. - márc. 08.
Mindenütt Nő (Több városban)
márc. 06. - márc. 08.
márc. 07. - márc. 08.
márc. 07. - ápr. 11.
márc. 08. - ápr. 11.
márc. 12. - márc. 27.
márc. 13. - ápr. 09.
márc. 15. - ápr. 03.
márc. 16. - márc. 22.
Legfrissebb színházi kritikák
A szülők bűnei (Miskolci Nemzeti Színház: Parasztopera)
A túlvezérelt ember (Nemzeti Színház: Brand)
Nincs helyes megoldás (KB35 Társulat: TIKK)
Kalandférgek (Kecskeméti Katona József Színház: Balfék)
Marimarimari (Orlai Produkciós Iroda: Kripli Mari)
Mondják a magukét (Radnóti Színház: Pacalos pizza)
Nagyestélyis ballada (Vörösmarty Színház: Vérnász)