Színház kereső
Időpont:
Színház:
Előadás vagy alkotó:
 
előadás alkotó


Partnerünk ajánlata hirdetés
Én, Leonardo - A fény születése

Én, Leonardo - A fény születése

(Budapest, RaM Colosseum - április 17., péntek, 19:00 (bemutató), 19., vasárnap, 15:00, 19:00)

Drónokat röptet a modern Leonardo da Vinci az ExperiDance legújabb táncjátékában. A darab a reneszánsz zseni, polihisztor, a kor hírességének igazi arcát kívánja bemutatni, párhuzamot vonva a reneszánsz és a ma értékei között. A produkciót először április 17-én, 19.00 órától láthatja a közönség.

Tovább >>>

Színház ajánló
Anconai szerelmesek

Anconai szerelmesek

(Dunaújváros, Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza - április 19., vasárnap, 19:00)

Jegyvásárlás

Ciao Bambina, Egy könnycsepp az arcon, Volare, Huszonnégyezer csók, Felicita, L'Italiano - mind a tegnap nagy olasz slágerei. Dallamaik nosztalgiát, egyszersmind jókedvet, derűt ébresztenek. A komédia elröpít egy letűnt világba, oda, ahol a nő szelíd és karcsú, a férfi pedig erős és bátor, ahol télen hideg van és nyáron meleg, ahol a tavasz zöld, az ősz meg sárga, a boszorkány gonosz, a tündér jó. Mesénk a "boldog békeidők"-ben játszódik, mondjuk 1970-ben, "Olasz"-ban, az Adria partján, a szép Ancona főterén.

Tovább >>>

Birdie

Birdie

(Budapest, Művészetek Palotája - április 17-18., péntek-szombat, 19:00)

Az elképesztő energiákat megmozgató Triks&Traks2 után a hazai-és nemzetközi táncélet megkerülhetetlen alakja, Frenák Pál újra Magyarországon alkot. A Birdie témája a bezártság és izoláció, a szabadság és végtelenség - a bennünk és körülöttünk emelt falakról és határokról, illetve azok túllépéséről szól az előadás. A produkció különlegessége, hogy a táncosok mellett egy Dj, Fabrice Planquette is színpadra áll, aki elektroakusztikus zenei világát ezúttal klasszikus zenei betétekkel egészíti ki.

Tovább >>>

Lear - Duda Éva

Lear

(Budapest, Átrium Film-Színház - április 17-18., péntek-szombat, 19:00)

Jegyvásárlás

A Duda Éva Társulat a 2014-2015-ös színházi évadban ünnepli fennállásának 5. évfordulóját. A jubileumi évforduló kiemelt darabja a Lear című különleges színházi előadás. A darab egy egészen egyedi formanyelvű műfaji kísérlet, melynek alapja a mozgás, a fizikai színház, és felvételről hallhatunk részleteket legendás Lear király előadásokból. Több ez, mint egy táncelőadás, több mint egy rádiójáték, több mint egy film, egy múltat és jelent összekötő kapocs, mintegy időtlenné téve a művet.

Tovább >>>

A revizor

A revizor

(Sopron, Soproni Petőfi Színház - április 17-18., péntek-szombat, 19:00, 23-24., csütörtök-péntek, 19:00)

Jegyvásárlás

"Ne a tükröd okold, ha a képed ferde." (Gogol) Melyik arcunk néz ránk a tükörből, ha nyeregben érezzük magunkat, s melyik, ha egy nagyobb erővel szembekerülve ráérzünk emberi kicsinységünkre? Gogol A revizor című szatírájában - amelyet Puskin ötletéből 1836-ban írt - csupa olyan figurát mutat fel, akik az elszámoltatástól való félelmükben saját addigi bűneiket újabb bűnök elkövetésével igyekeznek palástolni. A korrupció újabb korrupciót szül, roggyant gerincek törnek ketté a menekülés reményében vállalt szolgalét és gazsulálás terhétől. És a valódi "revizor" még csak ezután érkezik...

Tovább >>>

A chioggiai csetepaté

A chioggiai csetepaté

(Debrecen, Csokonai Nemzeti Színház - április 17-18., péntek-szombat, 19:00, 20-21., hétfő-kedd, 19:00, 28-29., kedd-szerda, 19:00)

A komédia nagymestere, Carlo Goldoni Chioggiai csetepaté című vígjátékát mutatja be a Csokonai Színház. Goldoni végig nevetett és végig nevettetett egy izgalmakkal teljes évszázadot, méghozzá két nyelven: olaszul és franciául. A chioggiai csetepaté rendezésére Méhes László Jászai Mari-díjas színészt, rendezőt kérte fel a Csokonai Színház. Méhes vígjátékai, musical-jei sosem az öncélú szórakoztatás jegyében születnek, hanem magas színvonalon szólaltatják meg a "könnyedebb" műfajt.

Tovább >>>

Kutyaház. Felülnézetben. Alulnézetben.

Kutyaház. Felülnézetben. Alulnézetben.

(Budapest, Nemzeti Színház - Gobbi Hilda Színpad - április 21., kedd, 19:00)

Jegyvásárlás

A Kutyaház egy kiáltás, amely Ukrajna múltját és jelenét, mindennapi élő történelmét visszhangozza. Fohászok, imák, könyörgések szólalnak meg Oidipusz király tragédiájának hangján, Ivan Franko fordításában. Az elnyomás és a végső elhagyatottság hangja ez, amely letörtségében is igazságot és Fényt keres a világban. A DAH Kortárs Művészeti Köpont ukrán nyelvű előadása a Nemzeti Színházban megrendezésre kerülő MITEM fesztiválon.

Tovább >>>

1914

1914

(Budapest, Vígszínház - április 23-25., csütörtök-szombat, 19:00)

Jegyvásárlás

Prága, Pozsony, Reims, Linz és Belgrád után újra a Vígsznházban látható Robert Wilson varázslatos rendezése, az 1914 című előadás. A Vígszínház, a Cseh Nemzeti Színház, és a Szlovák Nemzeti Színház koprodukciójában készült előadást 2015. április 23-24-25-én tekintheti meg a közönség. A nemzetközi társulatban a szlovák és cseh színészek mellett Eszenyi Enikő, a Vígszínház művésze az egyetlen magyar szereplő.

Tovább >>>

Wayne McGregor-Random Dance: Atomos

Atomos

(Budapest, Trafó - április 24-25., péntek-szombat, 20:00)

Mozgás-, film-, hang- és fényszilánkok sűrűsödnek össze feszült érzésekké Wayne McGregor, a szupermodern koreográfus legújabb darabjában. Stílusa a klasszikus balett-technika deformálásából kiindulva lép tovább a mozgás-extrémitás irányába, alig találni benne hagyományos, standard táncmozdulatokat. Radikális beavatkozás ez, ami a teljesítőképesség határát feszegeti. A középpontban most is McGregor emberi test iránti szenvedélye és a zsigeri, erős fizikalitású mozgás létrehozása iránti vágya áll.

Tovább >>>

Spam operett

Spam operett

(Budapest, Radnóti Miklós Színház - április 24-25., péntek-szombat, 26., vasárnap (bemutató), 19:00)

Jegyvásárlás

2015. április 26-án Rudolf Péter rendezőként debütál a Radnóti Színházban. Bálint András igazgató felkérésére egy, a társulat számára újonnan írt Tasnádi István-darabot, a Spam operettet állítja színpadra, amely Rejtő Jenő, azaz P. Howard írásainak hatása alatt született. A történet középpontjában Anikó, a bolti eladónő áll, aki egy dollármilliókkal kecsegtető spam ígéretében mindenét pénzzé teszi és Tiborral, az alkoholproblémákkal küzdő egykori angoltanárral útnak indul a Közel-Keletre, ahol aztán megannyi kaland várja.

Tovább >>>

The Chronic life (Det kroniske liv)

The Chronic life

(Budapest, Nemzeti Színház - Gobbi Hilda Színpad - április 24., péntek, 19:00, 25., szombat, 17:00)

A The Chronic Life a harmadik világháború után játszódik, 2031-ben, Európa több országában. Csoportok és magánemberek találkoznak és mérettetnek meg egymással álmaik, csalódásaik és vágyaik által. Egy latin-amerikai fiú érkezik: apját keresi, aki megmagyarázhatatlanul eltűnt. A dán Odin Teatret előadása dán, spanyol, angol, román, cseh és baszk nyelven, felirat nélkül. A MITEM fesztivál programja.

Tovább >>>

Műsorváltozás
A gondnok (Szkéné Színház) - 2015.04.19. 19:00 Elmarad!
Oszlopos Simeon (Kamra) - 2015.04.23. 19:00 Elmarad!
Oszlopos Simeon (Kamra) - 2015.04.25. 19:00 Elmarad!
Oszlopos Simeon (Kamra) - 2015.04.27. 19:00 Elmarad!
Csendet akarok (Katona József Színház) - 2015.04.29. 19:15 Elmarad!
A nagy négyes (Belvárosi Színház) - 2015.04.25. 15:00 Műsorváltozás!
Színházi fesztiválok
márc. 25. - ápr. 18.
ápr. 10. - ápr. 26.
ápr. 11. - ápr. 28.
Primavera 2015 (Budapest)
ápr. 21. - ápr. 26.
Szent György-nap (Budapest)
ápr. 25. - ápr. 25.
ápr. 27. - máj. 03.
ápr. 27. - máj. 04.
máj. 11. - máj. 15.
máj. 15. - máj. 23.
máj. 15. - máj. 17.
Legfrissebb színházi kritikák
A Rheingold-Pláza (Magyar Állami Operaház: A Rajna kincse)
Teng és leng (Orlai Produkciós Iroda: Apátlanok)
Csongor, a trendi (Kecskeméti Katona József Színház: Csongor és Tünde)
Oldalági Übü (Kecskeméti Katona József Színház: Óriáscsecsemő)
Long Live The Queen (Örkény István Színház: Stuart Mária)