Színház kereső
Időpont:
Színház:
Előadás vagy alkotó:
 
előadás alkotó


Partnerünk ajánlata hirdetés

Popfesztivál 40

(Budapest, Vígszínház - november 4., kedd, 19:00)

Jegyvásárlás

40 éve annak, hogy 1973 márciusában a Vígszínház bemutatta a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című előadást. A darab új feldolgozásában összemosódik múlt és jelen: mai fiatalok szemén keresztül elevenednek meg Déry Tibor írásának fontos jelenetei és szereplői, és az 1969-es altamonti fesztivál eseményei. A különleges esten felcsendülnek Presser Gábor és Adamis Anna dalai, és archív felvételekkel idézik fel az egykori legendás előadás hangulatát.

Tovább >>>

Színház ajánló
Ovibrader

Ovibrader

(Budapest, Mu Színház - október 31., péntek, november 1., szombat, 20:00)

Az idén hét éves Trainingspot Társulat előadásaiban a kortárs irodalmi szövegek, a gesztus, a zene és a tér új kapcsolati lehetőségeit keresi. Ezúttal Garaczi László Ovibrader című darabjának apropóján nyilvánítanak véleményt valós és virtuális kapcsolatokról, lélekgyógyászatról, gender-irodalomról, életpálya-modellekről. Az előadás gerince egy kisfiú pszichiátria vizsgálata, akit azért visznek orvoshoz, mert valami lelki csomó eredményeképp nem képes kimondani azt, hogy szereti édesanyját.

Tovább >>>

Szakácskönyv a túlélésért

Szakácskönyv a túlélésért

(Budapest, Kőleves Vendéglő - november 1., szombat, 13:30, 2., vasárnap, 19:00)

A Szakácskönyv a túlélésért egy olyan asszony története, aki át- és túlélte a 20. századot. Utóbbi volt az igazán nehéz feladat. Hédi néni a lichtenwörthi koncentrációs táborban tanult meg főzni - elméletben, 28 kilósan. Enni azonban már korábban is szeretett. Mert az evés maga az élet. Czingel Szilvia azonos című könyve szolgál a színdarab alapjául, amit - további túlélők és rokonaik visszaemlékezéseiből - az előadás rendezője és dramaturgja írtak színpadra.

Tovább >>>

Play

Play

(Dunaújváros, Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza - november 4., kedd, 14:30, 5., szerda, 10:00, 14:30, 6., csütörtök, 10:00)

Mi történik, ha a gyerekek már nem egymással, hanem egy virtuális világban érzik jól magukat? Mi lesz, ha a számítógépjáték valósággá válik? És van-e visszaút a realitásba? Táncmese szöveg nélkül gyerekeknek gyerekekről és a játékörömről.

Tovább >>>

Donka

Donka

(Budapest, Művészetek Palotája - november 4-7., kedd-péntek, 19:00, 8., szombat, 11:00, 19:00, 9., vasárnap, 19:00)

Jegyvásárlás

Lélegzetelállító előadással tér vissza a Művészetek Palotájába az újcirkusz nagymestere, Daniele Finzi Pasca. A Compagnia Finzi Pasca produkciója, a Donka november 4. és 9. között hét alkalommal lesz látható a Fesztivál Színházban. Finzi Pasca nemcsak a La Veritával bizonyított már, de többek közt a Cirque du Soleil legsikeresebb darabjának, a Corteónak a rendezésével is. Az előadás Anton Csehov születésének százötvenedik évfordulójára készült, az ősbemutatót az író tiszteletére rendezett Nemzetközi Színházi Fesztiválon celebrálták.

Tovább >>>

Lukrécia meggyalázása

Lukrécia meggyalázása

(Budapest, Zeneakadémia - november 5., szerda, 7., péntek, 9., vasárnap, 19:00)

Lukrécia félig legendai, félig történelmi alak, akinek halála a Római Birodalom végét és a Római Köztársaság korának kezdetét jelentette. Története megihlette többek közt Henry Chaucert, Botticellit, Shakespeare-t, Rembrandt-t, Niccolo Machiavellit - és Benjamin Brittent. Kamaraoperájával a szerző a klasszikus tragédia útját követi; a hihetetlenül intim mű központjában a balsorsú nő áll, kinek hűségével férfiak hazárdíroznak. A kamaraopera - Csányi János rendezésében - új helyszínen, a Zeneakadémia Solti György termében kerül bemutatásra.

Tovább >>>

Csikóink

Csikóink

(Debrecen, Csokonai Nemzeti Színház - november 6-7., csütörtök-péntek, 19:00)

Jegyvásárlás

Mit jelent számunkra a természethez való ragaszkodás, az állandó elvágyódás vagy a férfi-nő közötti szenvedélyes viszony? Hogyan közelíthetünk nem romaként egy roma népköltészeti kötethez? Hogyan értelmezhetjük újra ezt a gazdag, sokszínű, szokatlan ritmusú költészeti anyagot? Hogyan látjuk kívülről a roma folklórt? Ezekre a kérdésekre keresi a választ Katona Gábor rendező-koreográfus a Csikóink című mozgásszínházi előadásban, amely romák és nem romák számára egyaránt új megközelítést ígér.

Tovább >>>

Grace és Gloria - Dimanopulu Afrodité és Tímár Éva

Grace és Gloria

(Eger, Gárdonyi Géza Színház - november 7., péntek, 19:00)

Hogy zajlik majd életünk utolsó órája? Hogyan adunk számot életünkről? Ki fogja a kezünket a magány végső pillanatában? Mi lesz velünk halálunk után? Nincs ember, akit ne foglalkoztatna ez a kérdés, hiszen életünk minden percében ott ólálkodik körülöttünk az elmúlás. Tom Ziegler amerikai író ezekre a kérdésekre próbál válaszolni darabjában, amelynek első nagy sikerű európai bemutatóját Bécsben, a Volkstheater-ben tartották.

Tovább >>>

Az átváltozás - android verzió

Az átváltozás - android verzió

(Budapest, Trafó - november 7., péntek, 20:00)

Jegyvásárlás

Irene Jacob és egy android robot egy előadásban! A Három Szín: Piros és a Veronika kettős élete című Kieslowski filmek sztárja Kafka klasszikus novellája, Az átváltozás színpadi adaptációjában lép fel november 7-én, korántsem klasszikus keretek között. Ebben az előadásban ugyanis Gregor Samsa svábbogár helyett android robottá változik! Beszédre és érzelmi reakciókra is képes robot lesz a huszadik század emblematikus irodalmi művének főhőse Oriza Hirata robotszínházában. Emberi arc, emberi kezek, csontváz test, saját élettel.

Tovább >>>

Broadway felett az ég

Broadway felett az ég

(Budapest, Centrál Színház - november 7-8., péntek-szombat, 19:00)

Jegyvásárlás

Egy budapesti színház körül sorra halnak a színikritikusok, fura mód csak olyanok, akik a közelmúltban rosszat mertek írni a társulat tagjairól. A primadonna, a bonviván, a szubrett és a táncos-komikus: bármelyikükről könnyen kiderülhet, hogy sorozatgyilkos. Szerelem, szenvedély, projektor, lézer, szárazjég. Egy musical, amire nem számítottál!

Tovább >>>

Éjjeli menedékhely - Tóth László

Éjjeli menedékhely

(Budapest, Nemzeti Színház - november 8-9., szombat-vasárnap, 19:00)

Jegyvásárlás

A lét perifériájára sodródott, lepusztult emberek egy földalatti pincehelyiségben, egy "éjjeli menedékhelyen" tengetik életüket - a világirodalom ismert figurái ők: Klescs, Szatyin, a Színész, Vaszka Pepel, a Báró, Luka és a többiek... Az éjjeli menedékhely - ma úgy mondanánk: hajléktalanszálló - egyúttal a zsákutcába került emberiség sajátos szimbóluma. A Nemzeti Színház előadását a kortárs orosz színházi élet egyik emblematikus alkotója, Viktor Rizsakov rendezi.

Tovább >>>

Műsorváltozás
Grim(m)aszok (Figurina Animációs Kisszínpad) - 2014.11.08. 17:00 Elmarad!
Amerikaiak (Bakelit) - 2014.11.10. 20:00 Elmarad!
Revans (RaM Colosseum) - 2014.11.12. 19:00 Elmarad!
Szenvedélyem, Velence (RaM Colosseum) - 2014.11.13. 19:00 Elmarad!
Bányavirág (Játékszín) - 2014.11.15. 19:00 Elmarad!
Frank Sinatra - A Hang (RaM Colosseum) - 2014.11.16. 15:00 Elmarad!
Tovább >>
Színházi fesztiválok
Flesch 30 (Mosonmagyaróvár)
febr. 08. - dec. 13.
Puskin Kuckó (Budapest)
szept. 13. - dec. 28.
szept. 27. - nov. 29.
okt. 05. - dec. 07.
nov. 07. - nov. 08.
nov. 07. - nov. 09.
Musical Fesztivál (Budapest)
nov. 08. - nov. 08.
nov. 15. - nov. 21.
Balkan Party (Budapest)
nov. 15. - nov. 15.
Kortárs Drámafesztivál ... (Több városban)
nov. 28. - dec. 08.
Legfrissebb színházi kritikák
Végjáték a Szinva mentén (Miskolci Nemzeti Színház: Tóték)
Maraszád (Kamra: M/S)
Pastát pastával (Orlai Produkciós Iroda: A folyón túl Itália)
Istentől elhagyatva (Radnóti Színház: Oresztész)
Intim, de nem baráti (Szépművészeti Múzeum: Textúra 2014)