Időpont szerinti keresés:
Színház:
Előadás vagy alkotó:

Színház ajánló

Rózsavölgyi Szalon - Csupa élet!

Most tavasszal ünnepelte fennállásának negyedik évfordulóját a Belváros kávéháza és művészeti központja, a Rózsavölgyi Szalon. Magány, egyedüllét, kapuzárási pánik, szerelem, hűség, odaadás, házasság, társas magány, hazugság, halálfélelem, humor, lelkisegély, moralitás, döntések - ilyen és hasonló témákkal foglalkoznak a színház legfrissebb bemutatói.

Mennyország hátulról

Mennyország hátulról

(Budapest, Auróra - május 1-2., vasárnap-hétfő, 19:00)

A kortárs izlandi író, Arni Ibsen: Mennyország c. műve nyomán készít előadást a 42. Színház, mely május 1-jén kerül bemutatásra az Aurórában. Víkkkendezni jó. Egy medencés házban grillezni a haverokkal, jó. A banda legjobb csajával együtt lenni, yoo. De ha az öregedtől kérted el a kocsit meg a házat, és helyetted a csajod kezeli a sebváltót, már más a helyzet. Megtaláltad a Mennyországot, hátulról.

Orfeusz és Eurüdiké

Orfeusz és Eurüdiké

(Budapest, Eötvös 10 Közösségi és Kulturális Színtér - május 4. szerda, 19:00)

Grecsó Zoltán és Simkó Beatrix duója Orfeusz és Eurüdiké mítoszát a mai női és férfi viszonyrendszerbe emelve eleveníti meg - egészen sajátos fénytörésbe helyezve az oly sokszor feldolgozott szerelmi történetet. A táncduó a régi és a jelen értékei között húzódó ellentétet mutatja be, a szerelmeseket pedig nem a generációs különbségek, hanem maga az idő választja el egymástól.

Mandragóra

Mandragóra

(Szombathely, Weöres Sándor Színház - április 29-30. péntek-szombat, 19:00; május 3-5. kedd-csütörtök, 19:00)

Niccolo Machiavelli a reneszánsz legnagyobb hatású politológusa száműzetése során írta vitriolos jellemkomédiáját, amelyben nem antik mintákat követett, hanem saját kora visszás erkölcseit állította pellengérre. A szerző eredeti szándékának - az "itt és most" elve érvényesítésének - tiszteletben tartásával a darab mai magyar környezetbe ágyazva kerül a szombathelyi közönség elé, Jordán Tamással a főszerepben, Valló Péter rendezésében.

Idősutazás

Idősutazás

(Nyíregyháza, Móricz Zsigmond Színház - április 30. szombat, 19:00; május 6-7. péntek-szombat, 19:00)

JegyMa egy orosz űrszonda segítségével és állhatatos dohányzó szenvedélyemnek köszönhetően sikerült megvalósítanom gyermekkori álmomat, az időutazást - összegez a nyolcvanéves Pali bácsi Egressy Zoltán legújabb vígjátékának a végén. A Mórizs Zsigmond Színház legújabb premierje, nem csak időseknek!

Röpülj, lelkem!

Röpülj, lelkem!

(Budapest, Szkéné Színház - május 5., csütörtök, 18:00)

JegyA Röpülj, lelkem! egy három felvonásos kortárs operett. Pontosabban mondva "zenés talány". Avagy egy zavarba ejtő disztópia a magyarságról. De leginkább talán mindhárom egyszerre. A k2 Színház 2010 nyarán alakult független színházi műhely, amely a Kaposvári Egyetem akkor másodéves színész-hallgatóiból szerveződött. A társulat rövid idő alatt a független színházi élet meghatározó részévé vált.

While We Strive

While We Strive

(Budapest, Trafó - május 5., csütörtök, 6., péntek, 20:30)

JegyIgéző táncdarab olvaszt egybe filozófiát és idegtudományt, az eredmény pedig egy olyan előadás, amely minden érzékszervünket megbabonázza: a While We Strive nézői a szemükkel hallanak és a fülükkel látnak. A holland Arno Schuitemaker műszaki pályáját elhagyva lett koreográfus, és közben több más tudományágba is belevetette magát. A fénnyel, hanggal, mozgással manipuláló produkció május 5-6-án debütál Budapesten, a Trafóban.

A vércirmos

A vércirmos

(Budapest, Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház - május 6-7., péntek-szombat, 20:00)

JegyAz Ágens Társulat négy éve eltűnt Budapestről, és egy kis faluban, Bikalon folytatta a munkáját. Májusban azonban vissztérnek a fővárosba, hogy az évek során összegyűjtött tapasztalataikat összegezzék és elénk tárják. Önreflexív, ironikus formájú előadásra számíthatunk, melyben korábbi alkotótársát, Gergye Krisztiánt, illetve Gál Évát is segítségül hívta a társulat alapítója.

A párnaember - Szikszai Rémusz

A párnaember

(Budapest, Radnóti Miklós Színház - május 6-7., péntek-szombat, 19:00)

JegyMartin McDonagh művét sokan színpadra állították már, most azonban Szikszai Rémusz olvasatában és a Radnóti Miklós Színházban elevenedik meg újra a sokak által ismert izgalmas, horrorisztikus történet. Egy képzelt rendőrállamban járunk, ahol Tupolski és Ariel - a jó és a rossz zsaru - Katuriant, az írót hallgatja ki épp, ugyanis történetei kísértetiesen hasonlítanak a városban elkövetett gyilkosságok menetére.

Engedetlenek

Engedetlenek

(Budapest, MU Színház - május 6-7., péntek-szombat, 19:00)

JegyLope de Vega egyik legjelentősebb drámájának adaptációjára készül a civilekből - pedagógusokból, közgazdászokból, adóellenőrökből - álló KB35 Inárcs. A népet középpontba állító Fuente Ovejuna Perényi Balázs rendezésében, Engedetlenek címmel látható a MU Színházban május 6-án és 7-én 19 órai kezdettel.

Műsorváltozás

A nép ellensége (Katona József Színház) 2016.04.30. 19:00 Elmarad!
Szerelem (Csiky Gergely Színház) 2016.04.30. 19:00 Elmarad!
Mennyország hátulról (Auróra) 2016.05.01. 19:00 Elmarad!
Mennyország hátulról (Auróra) 2016.05.02. 19:00 Elmarad!
Godot-ra várva (Katona József Színház) 2016.05.03. 19:00 Elmarad!
Faust I. (Katona József Színház) 2016.05.05. 19:00 Elmarad!
Faust II. (Katona József Színház) 2016.05.06. 19:00 Elmarad!
Tovább >>

Színházi fesztiválok

máj. 02. - máj. 07.
máj. 14. - máj. 15.
máj. 17. - máj. 20.
máj. 18. - máj. 22.
máj. 20. - máj. 26.
máj. 29. - jún. 05.
jún. 09. - jún. 18.
jún. 10. - aug. 28.
jún. 12. - jún. 12.
jún. 16. - júl. 02.