Időpont szerinti keresés:
Színház:
Előadás vagy alkotó:

Színház ajánló

RögvEst

RögvEst

(Kapolcs, Momentán Udvar - július 23. szombat, 21:00; 25. hétfő, 16:30)

A Momentán Társulat 2003 óta sikerrel játszott előadása 100% improvizáció. Nincs megírt szöveg, nincsenek előre kidolgozott poénok, nincsenek beépített nézők. Minden jelenet a közönség előtt, a nézők ötletei alapján születik. Elég, ha mondasz egy műfajt, egy helyszínt vagy egy foglalkozást, és máris a színpadon látod viszont. Most a Művészetek Völgyében röhöghetsz egy jót.

Kismama-kaland - 280 nap alatt a pocak körül - Krajcsi Nikolette

Kismama-kaland - 280 nap alatt a pocak körül

(Zsámbék, Zsámbéki Színház és Művészeti Bázis - július 29., péntek, 20:30)

Július 29-én Krajcsi Nikolett főszereplésével láthatja a közönség a Kismama-kaland - 280 nap alatt a pocak körül című előadást a Zsámbéki Színházi Bázison. A Mészáros Tibor rendezésében készült előadás a színészpár életének egyik legizgalmasabb időszakát mutatja be, amikor közösen várták kislányukat. Minden kismama és kispapa önmagára ismerhet az olykor mulatságos, olykor megható történetekben.

A csemegepultos naplója

A csemegepultos naplója

(Balatonboglár, KULTKIKÖTŐ - július 29., péntek, 20:30)

A fiatal pesti író egy szép napon két dolgot határoz el: hogy egyedülálló és hogy csemegepultos lesz. Hogy színt vigyen az életébe. Ezért beleveti magát Budapest - és a Vásárcsarnok - sűrűjébe. Egy darabig minden jól alakul, de aztán... Gerlóczy Márton regényét Ötvös András eleveníti meg, a kolbászok, a májasok, a kolozsvárik segítségével.

Nagy Sándor

Meseautó

(Debrecen, Nagyerdei Szabadtéri Színpad - július 29-30., péntek-szombat, 20:00)

JegyA Meseautó című legendás film alapján vadonatúj musical comedy készült a Madách Színház műhelyében, melynek magyarországi ősbemutatójára a Nagyerdei Szabadtéri Színpadon kerül sor Debrecenben. Azokat a jól ismert, híres mondatokat, mint "egy a párna, egy a részvény", vagy "a, mint Aladár, l, mint Ladár" sodró lendületű dalok kísérik, és természetesen fenn az égben az angyalok vigyáznak ránk!

A nyomorultak

A nyomorultak

(Szeged, Szegedi Szabadtéri Játékok - Dóm tér - július 29-30., péntek-szombat, 21:00)

Visszatér a Dóm térre a Madách Színház csapatával a musicalirodalom egyik legnépszerűbb műve A nyomorultak, amelyet 2015-ben Szegeden a Madách a Szegedi Szabadtéri Játékokkal együttműködésben mutatott be. A Victor Hugo monumentális regénye nyomán született színpadi mű 1987-ben, éppen a szegedi Dóm téren került először színre Magyarországon. A 2015-ös verziót Szirtes Tamás rendezte.

Billy Elliot - a Musical

Billy Elliot - a Musical

(Budapest, Magyar Állami Operaház - július 29., péntek, 18:00, 30-31., szombat-vasárnap, 11:00, 18:00)

JegyValódi sztárparádéval viszi színre Lee Hall és Elton John Billy Elliot - a Musical című világhírű darabját az Operaház. A musicalt a 2005-ös premier óta több mint 5 millió néző látta Londonban, világszerte pedig 11 millióan. A július 29-i magyarországi bemutatón többek közt Stohl András és Csákányi Eszter is színpadra lép, a produkció rendezője Szirtes Tamás.

Otello

Otello

(Budapest, Margitszigeti Szabadtéri Színpad - július 29., péntek, 31., vasárnap, 20:00)

Verdi legfenségesebb alkotását, a Shakespeare tragédiája alapján komponált Otellót mutatja be július végén a Szabad Tér Színház sztárszereposztással: Rost Andrea világhírű szoprán, Kálmándy Mihály nemzetközi hírű bariton és Marc Heller amerikai tenor főszereplésével. A velencei mór tragédiája a pusztító féltékenységről és az odaadó szerelemről szól.

A dzsungel könyve

A dzsungel könyve

(Gödöllő, Arborétum - július 30-31., szombat-vasárnap, 20:00)

Július 30-án és 31-én egy igazán autentikus környezetben, a Gödöllői Erdészeti Arborétum szabadtéri színpadán kerül bemutatásra Dés László és Geszti Péter nagysikerű musicalje, A dzsungel könyve. A nézőtér egy erdei völgyben kerül kialakításra, melyet erdős hegyek vesznek körbe. Ká, az óriáskígyó szerepében Bodrogi Gyula, a nemzet színésze látható.

Műsorváltozás

Amadeus (Nyíregyházi Szabadtéri Színpad) 2016.07.29. 20:30 Elmarad!

Színházi fesztiválok

jún. 10. - aug. 28.
jún. 11. - aug. 19.
Szabadtéri Nyár (Nyíregyháza)
jún. 14. - aug. 12.
jún. 18. - aug. 07.
Kultkikötő (Több városban)
jún. 19. - aug. 27.
jún. 20. - aug. 20.
júl. 01. - aug. 27.
júl. 01. - okt. 22.
júl. 02. - aug. 27.
júl. 07. - júl. 31.