Időpont szerinti keresés:
Színház:
Előadás vagy alkotó:

Színház ajánló

Száll a kakukk fészkére - Péterfy Bori

Száll a kakukk fészkére

(Budapest, Belvárosi Színház - október 7-8., szerda-csütörtök, 19:00)

Jegy2015. október 7-én mutatja be az Orlai Produkció a Száll a kakukk fészkére című előadást. A Ken Kesey világhírű regényéből készült darabot Znamenák István rendezi, a főbb szerepekben Szabó Kimmel Tamást, Péterfy Borit és Kocsis Pált láthatja a közönség. A műből a hetvenes években színpadi és filmes adaptáció is készült. A film Jack Nicholson felejthetetlen alakításával lett alapmű. A színdarabot hosszú évek után láthatja újra a közönség Budapesten.

Harper Regan - Fullajtár Andrea és Pável Réka

Harper Regan

(Budapest, Katona József Színház - Kamra - október 7., szerda, 8., csütörtök (bemutató), 9., péntek, 19:00)

Harper elindul egy londoni külvárosból, hogy még egyszer lássa haldokló apját. A búcsút lekési, helyette egy road movie veszi kezdetét, amelynek állomásain egy negyvenes nő szembesül az életével, a családjával, a vágyaival és ezek széthullásával. Simon Stephens, az egyik legismertebb kortárs brit drámaíró 2007-es darabjában tragikomikus élességgel mutatja meg az elhallgatás és a szembenézés természetrajzát. Az előadást Székely Kriszta rendezi, a főszerepben Fullajtár Andrea látható.

Doctor Herz

Doctor Herz

(Zalaegerszeg, Hevesi Sándor Színház - október 8-10., csütörtök-szombat, 19:00)

Doctor Herz régóta kísérletezik az álmokkal, a valósággal, és a gondolatok határainak kiszélesítésével. Lenyűgöző találmánya - a WIM - megeleveníti az emlékezetünkben, sőt a képzeletünkben létező személyeket. Ennek ellenére egy padlásszoba az otthona, és nem adja a tudását a hatalomnak.

Köd utánam - Für Anikó

Köd utánam

(Budapest, Örkény István Színház - október 9-10., péntek-szombat, 19:00)

JegyA szegények javára rendezett bálon egymásba szeret Sándor, a dúsgazdag, de ábrándos brókerház-tulajdonos és Berta, a konkurens bankár minden lében kanál lánya. Szüleik határozottan ellenzik szerelmüket. Ám hogy céljukat elérjék, mindketten álruhát öltve találkoznak a magyar tenger homokos partján, de zord szüleik csaknem szakításra késztetik őket. Új, mai témájú, szatirikus és érzelmes kortárs operett az Örkény István Színház Köd utánam című produkciója.

Elhanyagolt férfiszépségek

Elhanyagolt férfiszépségek

(Budapest, Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház - október 9-10., péntek-szombat, 19:00)

JegyA Dumaszínház és a Füge Produkció ráébredt a tényre, hogy testünk vizuális gyönyörkeltésre rendeltetett. "Elég csupán behajlítani a könyökünket, vagy combunk ínjait megfeszítve leguggolnunk, és Ön, kedves néző, máris a mennyekben érzi majd magát. Ám ennél sokkal többre vagyunk képesek. Táncolni fogunk Önöknek!". Akik kíváncsiak Andrássy Máté és Újvári Milán gyakorlataira, azoknak október 9-én és 10-én a Jurányiban a helye.

Helló, Zombi!

Helló, Zombi!

(Budapest, Szkéné Színház - október 9-10., péntek-szombat, 19:00)

Jegy"Halhatatlanság, végtelen üresség, végtelen magány. Nincsenek érzelmek, nincsenek vágyak, nincsenek betegségek, nincsenek angyalok. Csak egy dolog létezik, a sűrű sötétség. Élő halottak vagyunk. Napjaink ismétlődő, végtelennek tűnő aszály. Itt minden nap ugyanolyan. Az éhség folyamatos. Ölni a legegyszerűbb. Csak egy harapás. Csak egy kis harapás. Icipici harapás." A Helló, Zombi! a Szkéné Színház legújabb, Fehér Ferenc által koreografált tánc-és mozgásszínházi előadása.

Határaink

(Budapest, Stúdió "K" - október 9-10., péntek-szombat, 19:30)

A Stúdió "K" színház dokumentarista jellegű előadása azt vizsgálja, hogy mi a magyar emberek reakciója a menekültkérdésre. Mit jelent számunkra az az európai kultúrkör, amelyet féltünk? Miért van szükségünk összeesküvés-elméletekre? Miért félünk a változásoktól? Az előadás nem kíván konszenzusos megoldást találni a felmerülő problémákra, inkább különböző általános emberi történeteken keresztül együtt gondolkodásra invitál.

Tizenkét dühös ember

(Székesfehérvár, Vörösmarty Színház - október 9-11., péntek-vasárnap, 19:00)

Egy gyilkosság, tizenkét esküdt, tények és gyanúk: a kérdés, amiről dönteni kell, hogy egy fiatal fiú megölte-e az apját. Egyik esküdt úgy véli, a bizonyítékok nem egyértelműek.

Ne bánts!

Ne bánts!

(Győr, Vaskakas Bábszínház - október 10., szombat, 19:00, Budapest, MOM Kulturális Központ - október 14., szerda, 19:00)

A Ne bánts! című tánc produkció a családon belüli erőszak témáját dolgozza fel. A darab fókuszában egy fiatal lány áll. A társadalmi nyilvánosság felé a normális család képét betegesen közvetítő szülők a lakás ajtaját becsukva már nem alkotnak olyan szoros köteléket. Az anya rideg passzivitása utat enged a mindent irányítani akaró apa ámokfutásának. De mit tehet egy lány, akkor, ha a felemésztő családi közeg börtönként zárul rá?

A kripli

(Tatabánya, Jászai Mari Színház, Népház - október 10., szombat, 19:00)

Írország egyik isten háta mögötti szigetén él Billy, a kacskakezű, kacskalábú, apátlan-anyátlan árva, aki a falusiak gúnyáradata és kegyetlensége elől könyveibe és a tehenek fixírozásába menekül. Ám egy nap monoton, sivár életébe eljön a kitörési lehetőség: amerikai filmesek érkeznek a szomszédos szigetre.

Kövek a zsebben

(Dunaújváros, Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza - október 9-10., péntek - szombat, 19:00, október 12., hétfő, 19:00)

Marie Jones 1996-ben íródott díjnyertes sikerdarabja, egy hollywoodi filmforgatás kulisszái mögé kalauzol minket egy írországi kisvárosba, Kerrybe. Charlie és Jake a két statiszta együtt próbálja meg túlélni a forgatás nehézségeit, a filmsztárok olykor elviselhetetlen allűrjeit, a kisváros emblematikus "őslakosait", és közösen keresik a kiutat Kerryből egy jobb életbe, és ehhez saját filmjük elkészítését választják eszközül. A darab különlegessége, hogy minden szereplőt a két statiszta kelti életre.

Sóvirág

Sóvirág

(Budapest, Vígszínház - október 13-14., kedd-szerda, 19:30)

A Tünet Együttes egy egészen különleges bemutatóra készül a Vígszínház Házi Színpadán. A Sóvirág című előadás Fahidi Éva 90 éves Auschwitz túlélő és Cuhorka Emese táncos-előadó mozgásos-verbális, vallomásos duettje. Olyan témákat jár körül a produkció, mint a tragédia emlékével élő idős hölgy és egy mai fiatal közt tátongó szakadék, egymás sorsába való belehelyezkedés, az öregedés, fiatal és öreg testben való létezés - mindezt humorral, őszinteséggel, empátiával.

Műsorváltozás

Tóték (Örkény István Színház) 2015.10.11. 19:00 Elmarad!
Alku (József Attila Színház) 2015.10.15. 19:30 Elmarad!
Alku (József Attila Színház) 2015.10.23. 19:30 Elmarad!
A Tenkes kapitánya (Magyar Színház) 2015.11.02. 15:00 Elmarad!

Színházi fesztiválok

Eszterházi Vigasságok (Több városban)
jún. 27. - okt. 24.
okt. 01. - nov. 29.
okt. 02. - okt. 18.
okt. 08. - okt. 10.
okt. 16. - okt. 18.
nov. 09. - nov. 15.
júl. 01. - aug. 27.