Színház kereső
Időpont:
Színház:
Előadás vagy alkotó:
 
előadás alkotó


Színház ajánló
Nádgarnitúra - Andrusko Marcella

Nádgarnitúra

(Budapest, Radnóti Miklós Színház - március 27., péntek, 19:00)

Jegyvásárlás

Március 27-én, a Színházi Világnapon a Radnóti Színház az Irodallam sorozat keretében tavaly bemutatott Parti Nagy Lajos-estet tűzi műsorra. A Nádgarnitúrát a színház fiatal színésznője, Andrusko Marcella állította össze és adja elő Parti Nagy szövegeiből. A bábszínészként végzett művész a zenés irodalmi előadásba bábokat is bevon, és a produkcióban zeneszerzőként közreműködő Dinyés Dániel szintén szerepet kap az est folyamán.

Tovább >>>

A windsori víg nők

A windsori víg nők

(Budapest, Uránia Nemzeti Filmszínház - március 27., péntek, 19:00)

A windsori víg nők a kritikusok szerint Shakespeare egyik legmegközelíthetőbb színdarabja, gyakran emlegetik a modern helyzetkomikumokra építő vígjátékok előfutárának. A Globe-ban 2008-ban rendezték meg először, a kövér, öltönyös és dús körszakállú, nagyképű pojáca, Sir John Falstaff szerepében Christopher Benjaminnal. A windsori víg nők olyan örökzöld, mely színes stílusban ötvözi a bohózatot, komédiát és nem ritkán a trágár humort, amely azonnal felismerhető a modern közönség számára is. Színházi közvetítés angol nyelven, magyar felirattal.

Tovább >>>

Kulcskeresők

Kulcskeresők

(Veszprém, Veszprémi Petőfi Színház - március 27., péntek, 19:00)

Jegyvásárlás

Örkény azt írja, álmodó nép vagyunk. Kulcskeresői sem a saját sem a helyzetük kulcsát nem találják. Végtelen humorral , szeretettel, megértően kezeli hősei álmodozását és önbecsapását, ami egyben nemzeti sajátosságunk. A kudarcainkat feledve vígan kapaszkodunk abba, aki jobb jövőt ígér nekünk és bukásunkat győzelemmé változtatja át. "Na már most, hogy ezekkel a tehetségekkel mit kezdjünk, hogy ezekkel jól gazdálkodunk-e , vagy elpocsékoljuk-e, erről szól ez a darab. Pontosabban és konkrétan, hogy az lesz-e minálunk pilóta, aki pilótának való, és fölveszik-e a rádióhoz azt, akit az isten is rádióriporternek teremtett. Erről szól a Kulcskeresők." /Örkény István/

Tovább >>>

Kaputt

Kaputt

(Budapest, Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház - március 27., péntek, 19:00)

Jegyvásárlás

Halt már meg Ön? Volt már az Ön szemében csillagfejű csavarhúzó? Jósolták már meg a halálát? Hisz Ön az örök halálban? Hol volt és hol lesz Ön, amikor nem él? Érezte már, hogy emésztőenzimjei Ön ellen fordulnak? Foglalkoztatja Önt a gondolat, hogy hol laknak vagy hova költözhetnek Önben férgek? Fél? A Jurányi Inkubátorház a Dumaszínház és a Füge Produkció újabb közös előadásának, a Kaputtnak ad otthont március 27-től.

Tovább >>>

A Bernhardi-ügy - Znamenák István

A Bernhardi-ügy

(Budapest, Örkény István Színház - március 27-28., péntek-szombat, 19:00)

Jegyvásárlás

A bécsi Erzsébet Klinikán haldoklik egy lány, de nem tudja, hogy csak percei vannak hátra. Bernhardi professzor, a klinika igazgatója megtiltja a papnak, hogy betegének feladja az utolsó kenetet, és ezzel ráébressze a valóságra. A lány meghal, az eset nyilvánosságot kap, és azonnal botránnyá dagad. Arthur Schnitzler 1912-es darabjának egyetlen magyar színrevitelére negyed századdal ezelőtt került sor a Vígszínházban. Most Ascher Tamás rendezésében, Mácsai Pál, Gálffi László, Für Anikó, Csuja Imre és Znamenák István főszereplésével, az Örkény István Színház mutatja be az előadást.

Tovább >>>

Az egérfogó

Az egérfogó

(Veresegyház, Veres 1 Színház - március 28., szombat, 19:00, 30., hétfő, 19:00)

Az Egérfogó birtokolja a "Színháztörténelem leghosszabb ideje futó darabja" címet. A londoni West End-en 63 éve játsszák megszakítás nélkül. Egy téli délután brutális gyilkosság történik Londonban a Culver Street-en. Késő délután a Monkswell Vendégház halljában a fiatal házigazdák izgatottan készülődnek első vendégeik fogadására, akik meg is érkeznek szépen sorjában: egy titokzatos múltú vénkisasszony, egy fiatal építész, egy nyugalmazott őrnagy, egy férfias vonásai miatt rejtélyes nő és egy piperkőc olasz, aki azt állítja, hogy a kocsija felborult egy hóakadály miatt. Kisvártatva megjelenik egy rendőrfelügyelő is, aki közli a döbbent társasággal, hogy a londoni gyilkosság elkövetője a fogadóba tart - hacsak nincs máris ott - és valószínűleg újabb gyilkosságokra készül...

Tovább >>>

Az ember tr.

Az ember tr.

(Pécs, Bóbita Bábszínház - március 30., hétfő, 19:30)

A Bóbita Bábszínház és az Apolló Kulturális Egyesület közösen létrehozott előadásában Madách művének gazdagsága, sokszínűsége nem hagyományos színházi megoldásokban mutatkozik meg, hanem a bábjáték és alternatív színház asszociációkra, fantáziájára építő, egyszerű eszközhasználatával. Az előadás és a klasszikus mű viszonyára alapvetően a tisztelet jellemző, ugyanakkor fontos, hogy a szöveg mennyisége befogadható legyen. 14 éven felülieknek ajánlott!

Tovább >>>

Krisztus születése

Krisztus születése

(Debrecen, Csokonai Nemzeti Színház - március 30-31., hétfő-kedd, 19:00)

A Krisztus születése produkció három Misima-darabra épül. A harmadik, legrövidebb, verses darabot, a Krisztus születése (Kiriszuto kótanki) címűt Vihar Judit magyarította, aki a nagy Misima-fordításköteten is dolgozott, annak nyelvi lektora és egyik fordítója volt, a másik kettőt (Az út, Távolság) maga a rendező, Jámbor József. Tehát a három darab szövege a Csokonai Színház előadásában lesz először magyarul élvezhető, hiszen még az említett fordításkötetben sem szerepelnek.

Tovább >>>

Korrup Schőn

(Budapest, Trafó - március 31., kedd, 20:00)

Csókosok és nem csókosok, polgármesterek és ex-polgármesterek, rokonok és barátok: összegyűlik Dögönd színe java, és mesélnek... Csupa kínos kulisszatitkot a kisváros életéből: a nyilvános WC ügyét, a 280 millió forintos kerékpárút sztoriját, a régi és új polgármester üzérkedéseit, az óvoda helyett felépített kaszinó történetét. Mindeközben Kázmér kálváriáját is végigkövethetjük, aki a végére próbál járni a Dögöndön történteknek. Meg annak, hogy kitől van a gyerek. Évadnyi szappanopera, másfél órában. Vetítés, zene, tánc (tánc nem lesz): Korrup Schőn, premier, március 31., Trafó.

Tovább >>>

Figaro házassága

Figaro házassága

(Győr, Győri Nemzeti Színház - március 31., kedd, 17:00, április 3., péntek, 19:00)

Jegyvásárlás

Az eredetileg óramester, később zenetanító, majd kétes üzleti ügyekbe keveredő, és börtönbe is került szerző egyik leghíresebb műve a léha arisztokráciát pellengérezi ki. Pergő cselekménye, élénk dialógusai, sziporkázó nyelve alapvetően megújította a vígjáték műfaját, Szerb Antal szerint Beaumarchais személye ezzel együtt oly szorosan tartozik az ancien régime-hez, "mint inas a gazdájához"

Tovább >>>

Sirály - Crespo Rodrigo, Tóth Ildikó és Schruff Milán

Sirály

(Tatabánya, Jászai Mari Színház, Népház - április 3., péntek, 19:00)

Jegyvásárlás

Csehov Sirály című színdarabja három tehetséges, érzékeny fiatalról szól, akik egy varázsos tó partján szerették egymást, de még túlságosan tapasztalatlanok voltak. Rosszul ismerték az érzéseiket, az emberi természetet, a világot, s az bosszút állt rajtuk. Az igazi nagy életre vágytak, de az könyörtelenül eltaposta őket. De szól a beérkezettekről is. Azokról, akiknek sikerült. Az előadást Rába Roland rendezte.

Tovább >>>

Műsorváltozás
Oszlopos Simeon (Kamra) - 2015.03.26. 19:00 Elmarad!
Oszlopos Simeon (Kamra) - 2015.03.30. 19:00 Elmarad!
Oszlopos Simeon (Kamra) - 2015.04.08. 19:00 Elmarad!
Freud és Ferenczi (Spinoza Színház) - 2015.04.12. 19:00 Elmarad!
Freud és Ferenczi (Spinoza Színház) - 2015.04.16. 19:00 Elmarad!
Oszlopos Simeon (Kamra) - 2015.04.16. 19:00 Elmarad!
Oszlopos Simeon (Kamra) - 2015.04.23. 19:00 Elmarad!
Tovább >>
Színházi fesztiválok
márc. 07. - ápr. 11.
márc. 08. - ápr. 11.
márc. 12. - márc. 27.
márc. 13. - ápr. 09.
márc. 15. - ápr. 03.
márc. 20. - ápr. 11.
márc. 24. - márc. 29.
márc. 25. - ápr. 18.
márc. 26. - márc. 29.
márc. 28. - márc. 29.