Színház kereső
Időpont:
Színház:
Előadás vagy alkotó:
 
előadás alkotó


Partnerünk ajánlata hirdetés
Merlin

Merlin

(Budapest, Vidám Színpad - december 21., vasárnap, 19:00)

Jegyvásárlás

A Coincidance Kortárs Ír Tánctársulat 2008-ban jött létre, az autentikus ír sztepp és a modern kortárs tánc összekapcsolódásának jegyében. Legújabb előadásuk az Arthur mondakör nyomán készült Merlin, mely december 21-én látható a Vidám Színpadon. A történet alapja a két őserő, a jó - Niniane, a tavak tündére - és a rossz - Máb, a pogány istennő - szüntelen harca. A jó és a rossz nyughatatlan csatározásában békét csak Merlin, a varázsló hozhat, a két erő egységét egyedül ő képes megteremteni.

Tovább >>>

Színház ajánló
3050 gramm

3050 gramm

(Budapest, Mu Színház - december 19-20., péntek-szombat, 19:00)

A Káva Kulturális Műhely első, kifejezetten felnőtteknek szóló résztvevői színházi előadással jelentkezik. A 3050 gramm című darab központi témája a gyermekvállalás, a családdá és szülővé válás. Arra keresi a választ, milyen változásokat hoz egy gyerek egy pár életében, hogyan változik a női és a férfi szerep ebben a folyamatban, mit is jelent szülővé válni, és ezt emberként és partnerként miként éljük meg. A közönség interaktív résztvevője lesz a színdarabnak, hiszen elmondhatja véleményét a darab történéseiről, a szereplők magatartásáról, nézőtársaival együtt gondolkodhat és vitázhat.

Tovább >>>

Segítsd a királyt!

Segítsd a királyt!

(Debrecen, Csokonai Nemzeti Színház - december 20., szombat, 19:00, 22., hétfő, 18:00)

Meghalt Imre herceg, a trón várományosa, egy vadkan felöklelte. Az öregedő István királyt az egyéni tragédián túl a nemzete jövője iránti felelősség és az aggodalom is sújtja. Két korszak határán vagyunk; le kellett számolni a kalandozások korával, de még itt lüktet a múlt: "embernek ének őrzi az időt", de fennmaradásunk érdekében, nagy áldozatok árán be kell tagozódnunk a Keresztény Európába. A kisebbik király halála azonban kérdésessé teszi a jövőt! Az istváni, történelmi dilemma - merre menjünk, hová álljunk: a visszahúzókhoz vagy a haladókhoz.

Tovább >>>

Karamazov testvérek

Karamazov testvérek

(Budapest, Radnóti Miklós Színház - december 20-22., szombat-hétfő, 19:00)

Jegyvásárlás

A Radnóti Színházban december 21-én kerül sor a 2014/2015-ös évad második premierjére, a Karamazov testvérekre, Valló Péter rendezésében. Az előadás érdekessége, hogy Morcsányi Géza dramaturg, az eredetileg sokszereplős regényből, egy nyolcszereplős, csak férfiakra átdolgozott verziót készített. Dosztojevszkij regénye a világirodalom egyik legnagyobb hatású, örök érvényű darabja. Mozzanataiban minden benne van: szeretet és undor, aljasság, kéjvágy és testvéri érzelmek, gyilkos indulatok és tiszta szerelem.

Tovább >>>

Jézus Krisztus szupersztár

(Győr, Győri Nemzeti Színház - december 20., szombat, 19:00, 21., vasárnap, 15:00, 25., csütörtök, 17:00, 26., péntek, 15:00, 19:00)

Bármilyen hihetetlen, Andrew Lloyd Webber még csak huszonkét éves volt, amikor 1970-ben a Palace Theatre bemutatta második rockoperáját, amelyet a nála négy évvel idősebb, és valamivel komolyabb szakmai múlttal rendelkező Tim Rice-szal közösen írt. A Jézus Krisztus szupersztár azonnal hatalmas sikert aratott, és a londoni premiert követően a világ szinte valamennyi országában színpadra került. Amikor az alkotókat a musical témaválasztásáról kérdezték, ők rendekívül egyszerű magyarázattal szolgáltak. Ahogy fogalmaztak, szerintük "nagyszerű sztori" a bibliai történet. Ami a zene mellett a mű jellegzetessége: a világ legismertebb történetét nem a megszokott módon, hanem Júdás szemszögéből ábrázolja.

Tovább >>>

Közelebb!

Közelebb!
(16 éven felülieknek!)

(Pécs, Pécsi Nemzeti Színház - december 21., vasárnap, 15:00, 19:00, december 22., hétfő, 19:00)

Jegyvásárlás

Ez a mű színtiszta ösztön és szenvedély. Marber figuráin keresztül csodálatosan írja le a szerelemben mindannyiunk által megélt sérülékenységet, elesettséget, tanácstalanságot, a bennünk rejlő jót és rosszat. Hazugság és szókimondás, vágy és megszállottság, megcsalás és kibékülés kísért a darabban. Fantáziáink, félelmeink, reményeink hű tükre a mű, fájdalmas őszinteséggel, eszköztelenséggel, nyers dialógusokkal. A Közelebb provokatív színdarab, amely felnőttként kezeli nézőit. Nem andalít el, hanem fejbe kólint: el kell fogadnunk az emberi természet árnyoldalait, de tetteinkért vállalnunk is kell a felelősséget.

Tovább >>>

Diótörő

Diótörő

(Budapest, MOM Kulturális Központ - december 23., kedd, 17:00, 25., csütörtök, 11:00, 17:00)

Jegyvásárlás

A Kiev City Balett számos elismerést tudhat magáénak. A közel kétszáz évvel ezelőtt megalakult Kijevi Állami Színház kiváló táncművészei évről évre kiemelkedő és profi produkcióval örvendeztetik meg a közönséget. Idén Magyarországra is ellátogat a társulat, és természetesen a legnépszerűbb koreográfiájukat, a Diótörőt mutatják meg nekünk. A táncművészek szakmai tudását misem bizonyítja jobban, mint az a tény, hogy Oroszország és Ukrajna legjobb mestereinek tanítványai alkotják a csapatot, akik egy igen komoly felvételi után lehetnek tagjai ennek a neves együttesnek.

Tovább >>>

A diótörő

A diótörő

(Budapest, Magyar Állami Operaház - december 24-26., szerda-péntek, 11:00, 27., szombat, 18:00, 28., vasárnap, 11:00)

Az Operaház téli műsorkínálatának több mint hatvan éve az egyik legkedveltebb előadása A diótörő, mely idén is tizenkilenc alkalommal várja a közönséget. A mesés karácsonyi balett, amelyet Csajkovszkij zenéjére Vaszilij Vajnonen koreografált, 1950 óta hatalmas sikerrel szerepel az Operaház repertoárján Oláh Gusztáv költői szépségű díszleteiben és jelmezeiben. Mária hercegnő és a Diótörő herceg szerepében a Magyar Nemzeti Balett vezető szólistái lépnek színre, a gyermekszerepeket pedig a tradíciókhoz híven a Magyar Táncművészeti Főiskola növendékei táncolják.

Tovább >>>

Táncol az erkély kakaóval - Diótörő

(Kecskemét, Kecskeméti Katona József Színház - december 27., szombat, 15:00)

A színház és Drosselmeyer bácsi padlásán elhasznált, elrongyolódott, elfoszlott babák és bábuk hevernek ki tudja, mióta. Éppen ma van a napja, hogy az egykori és rendszeres családi Diótörő előadások figuráit, Drosselmeyer papa végre kiselejtezze a porcicák közül, és megfelelő helyükre tegye, a szemétdombra! Mert kit érdekelne ma már ez a régen volt mese? Szerintünk senkit. Vagy titeket igen, gyerekek?

Tovább >>>

Műsorváltozás
Piszkos Fred, a kapitány (RaM Colosseum) - 2014.12.21. 15:00 Elmarad!
Figaro házassága (Szegedi Nemzeti Színház) - 2014.12.21. 19:00 Elmarad!
Piszkos Fred, a kapitány (RaM Colosseum) - 2014.12.21. 19:00 Elmarad!
Születésnap a mennyországban (Spinoza Színház) - 2014.12.28. 19:00 Elmarad!
Születésnap a mennyországban (Spinoza Színház) - 2014.12.29. 19:00 Elmarad!
Hagymácska (Budapest Bábszínház) - 2015.01.11. 15:00 Elmarad!
Függésben (Kolibri Pince) - 2015.01.12. 17:00 Elmarad!
Függésben (Kolibri Pince) - 2015.01.23. 17:00 Elmarad!
Színházi fesztiválok
Puskin Kuckó (Budapest)
szept. 13. - dec. 28.
szept. 27. - dec. 20.
nov. 30. - dec. 23.
Móricz-hetek (Nyíregyháza)
dec. 01. - febr. 28.
dec. 27. - dec. 28.
dec. 31. - dec. 31.
jan. 05. - jan. 23.
jan. 15. - jan. 18.
jan. 22. - jan. 24.
Small Size Napok (Budapest)
jan. 30. - febr. 01.
Legfrissebb színházi kritikák
Testrablók éjszakája (Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza: Amphitryon)
Q.E.D. (Stúdió "K": W.S. Othello)
Világok harca (Kerekasztal Színházi Nevelési Központ: A széttört tál)
Gershwin Show 2014 (Kazán István Kamaraszínház: Gershwin Show 2014)
Tájkép Wilivel (Szkéné Színház: Wilhelm-dalok)