Színház kereső
Időpont:
Színház:
Előadás vagy alkotó:
 
előadás alkotó


Színház ajánló

Kurázsi mama és gyermekei

(Szeged, Szegedi Nemzeti Színház - január 23-24., péntek-szombat, 19:00, 30-31., péntek-szombat, 19:00)

Jegyvásárlás

A bátorság és a megalkuvás, a túlélés és a lázadás lehetőségeit mutatja fel a rettenetes feudálkapitalista világégés közepén, miközben a humanizmus és az ellenállás nagyszerű és katartikus lehetőségét hirdeti azóta is. Bertolt Brecht (1898?1956) német drámaíró, költő, rendező, a 20. századi Színház egyik legfontosabb megújítója. Krónika a harmincéves háborúból dalokkal, két részben, Nemes Nagy Ágnes fordításának felhasználásával.

Tovább >>>

Alhangya

Alhangya

(Nyíregyháza, Móricz Zsigmond Színház - január 23-24., péntek-szombat, 19:00, 31., szombat, 19:00)

Inishmore szigete, Észak-Írország, napjainkban. A történet központi alakja nem egy ember, hanem a Kistomi névre hallgató macska, aki szörnyű körülmények között leli halálát. Vagy nem. A macska gazdája, Padraic terrorista, aki épp egy drogdílert kínoz, amikor az apja felhívja, hogy Kistomi gyengélkedik. Padraic teljesen kiborul, s hazautazik. Csak erre vár az a három északír terrorista, akik a fiút akarják likvidálni, hiszen szakadár merényleteivel aláássa az IRA "jó hírnevét".

Tovább >>>

A hülyéje - Danis Lídia és Schruff Milán

A hülyéje

(Tatabánya, Jászai Mari Színház, Népház - január 24., szombat, 19:00, 25., vasárnap, 17:00, 30-31., péntek-szombat, 19:00)

Feydeau világhírű bohózata a fehér hollóról szól, azaz a hitvesi hűségről. Természetesen nem azt állítja Feydeau, hogy ne szeretnék egymást a hitvestársak, mert nagyon is szeretik, de mit tehetnének, ha egyszer ott van a vér, ami bugyog, és folyton jön egy helyzet, amikor beüt a ménkű. Meg aztán mi köze a megcsalásnak a hitvesi szeretethez? Hát nem jól megfér egymás mellett ez a kettő? Hamvai Kornél bravúros fordítása, a Tatabányán dolgozó színészek színe-java és Göttinger Pál rendező. Velük felszerelkezve zuhanunk bele orral előre ebbe az elképesztő felfordulásba - és próbálunk meg kikecmeregni belőle.

Tovább >>>

A tüzes angyal

(Debrecen, Csokonai Nemzeti Színház - január 24., szombat, 19:00, 26., hétfő, 18:00)

A megszállottságról szőtt történetek világéletében foglalkoztatták Prokofjevet, A tüzes angyal azonban az ő életművében is egyedülálló. Operái közül ez a mű kerül a legközelebb ahhoz, hogy felvillantsa a szerző emberi arcát. A mű főszereplője, Renata belső konfliktusba kerül a szellemi és a fizikai világgal, gyermekkora óta él benne a "tüzes angyal" képe. Renata beleszeret Otterheimi Heinrich grófba, aki szakasztott olyan, mint Mádiel, vagy ő maga a "tüzes angyal". A gróf elűzi, Renata szeretet és remény nélkül kóborol a világban, látomásai a kolostorba is elkísérik. Az asszonyt boszorkányság miatt máglyahalálra ítélik.

Tovább >>>

Farkasszem - Dés András

Farkasszem

(Budapest, Szkéné Színház - január 26., hétfő, 19:00)

Jegyvásárlás

Dés Andrástól sohasem állt távol a műfaji korlátok átlépése és saját határainak feszegetése. Jazz-zenészként olyan hangszereken játszik, amelyeknek nincs valódi hagyománya a műfajban. A Farkasszem című előadás műfaji meghatározása sem könnyű feladat, hiszen nem nagyon találni előzményt, korábban nem volt példa hasonló jellegű előadásra. Egy ütőhangszeres jazz-zenész, aki fogja magát és az évek során felhalmozott zenei tudását színházzá alakítja. Dés hangszereinek segítségével lazán összefüggő jelenetek sorát állítja össze, amelyekben az emberek közötti viszonyrendszereket vizsgálja.

Tovább >>>

Makrancos

Makrancos

(Budapest, Bethlen Téri Színház - január 30., péntek, 19:30)

Jegyvásárlás

A mindenki által ismert Shakespeare-dráma - mely a balett színpadokon is régóta nagy sikerrel játszott mű - alaphelyzetét a mai korba helyezve egészen érdekes látleletet ad. Vajon boldogabb lehet-e a naiv, simulékony húg az érte feltétel nélkül rajongó férfi mellett, mint a megközelíthetetlenné keményedett nővér azzal az emberrel, aki minden áron a nő teljes személyiségét akarja látni? A dráma karaktereinek kiemelésével a cselekményt végigvivő esetleges lélektani okok és események kerülnek vizsgálat alá az előadás során.

Tovább >>>

Accumulated Layout & Holistic Strata

Accumulated Layout & Holistic Strata

(Budapest, Trafó - január 30-31., péntek-szombat, 20:00)

Fotós volt, dvd-ről tanult meg hip-hop-ot járni, aztán koreografált - és felrázta az egész világot. Hiroaki Umeda két, a vizualitás és a tánc határait elsöprő szólójával érkezik január 30-án és 31-én a Trafóba. Egyszemélyes táncoló tájképpé változik, galaktikus hóviharban szörfözik, miközben a közönség érzékeit maximálisan felborzolja. Digitális képek, különleges effektek, a fény és a mozgás párbeszéde koncentrálódik a két produkcióban. Extrém vízió a jövőből.

Tovább >>>

A kutya különös esete az éjszakában

A kutya különös esete az éjszakában

(Budapest, Centrál Színház - január 31., szombat, 19:00)

Jegyvásárlás

A darab egy különös detektívtörténet. A 15 éves Christopher egy brutális gyilkosság nyomára bukkan, és úgy dönt, nyomozásba kezd. A szálak egyre messzebbre vezetnek, és a kamasz srác egész világa lassan átalakul. A nyomozást egyszerre könnyíti és nehezíti, hogy a matekzseni Christopher különleges, zárt világban él, és az ő számára mást jelentenek a világból érkező jelek, másképpen értékeli őket, mint a kortársai, vagy akár a családja. Az előadás - a 2000-es évek elején világsikert arató - A kutya különös esete az éjszakában című Mark Haddon regény alapján készült.

Tovább >>>

Műsorváltozás
Szorgalmas és rest lány (R.S.9+ "Vallai kert") - 2015.01.25. 11:00 Elmarad!
Tökváros (Hátsó Kapu) - 2015.01.25. 15:00 Elmarad!
Móra mesebirodalma (Kövér Béla Bábszínház) - 2015.01.28. 14:30 Elmarad!
Zoltán újratemetve (Nemzeti Színház) - 2015.02.01. 19:00 Elmarad!
Nyáron, este fél tizenegykor (Nemzeti Színház) - 2015.02.01. 19:30 Elmarad!
Színészköztársaság (Szegedi Nemzeti Színház) - 2015.02.13. 19:00 Elmarad!
Színházi fesztiválok
szept. 27. - jan. 31.
Móricz-hetek (Nyíregyháza)
dec. 01. - febr. 28.
Small Size Napok (Budapest)
jan. 30. - febr. 01.
febr. 03. - febr. 08.
febr. 07. - febr. 28.
Impró Fesztivál (Békéscsaba)
febr. 08. - febr. 08.
febr. 11. - febr. 15.
febr. 19. - febr. 25.
márc. 07. - márc. 08.
márc. 13. - ápr. 09.