Színház kereső
Időpont:
Színház:
Előadás vagy alkotó:
 
előadás alkotó


Színház ajánló
A Ludas

A Ludas

(Zsámbék, Zsámbéki Színházi és Művészeti Bázis - augusztus 18-20., hétfő-szerda, 20:00)

A Ludas címmel új bemutató készül a MaNNa tehetséggondozó programja keretében a Zsámbéki Színházi Bázison. Az előadás készítése során az alkotók a klasszikus Lúdas Matyi történetből indultak ki, majd a színészek rögtönzései és Boronkay Soma írásai alapján megszületett egy mai magyar "nem-mese". Mindenki ismeri Fazekas Mihály klasszikus történetét. Egy mihaszna szegénylegénytől elveszik a jövőjét, és nem marad más számára, csak a bosszú.

Tovább >>>

Piszkos Fred, a kapitány - Miller Zoltán és Vándor Éva

Piszkos Fred, a kapitány

(Tokaj, Tokaji Fesztiválkatlan - augusztus 21., csütörtök, 20:30)

A tokaji Patkóbányában felépült Fesztiválkatlan Európa egyik legmodernebb szabadtéri játszóhelye, mely augusztus 9-én nyitotta meg kapuit. Augusztus 21-én a Rejtő Jenő regényéből készült Piszkos Fred, a kapitány című musical kerül bemutatásra Sas Tamás rendezésében. A szereposztás parádés, a főszerepekben Miller Zoltán, Bezerédi Zoltán, Vándor Éva és György-Rózsa Sándor látható.

Tovább >>>

Leselkedők

Leselkedők

(Budapest, Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház - augusztus 21-23., csütörtök-szombat, 20:30)

Jegyvásárlás

Házunk udvarára, lakógyűlésre érkezünk. Úgy tűnik, nem mindennapi problémával állunk szemben, ugyanis a csótányok megállíthatatlanul szaporodnak otthonainkban. A jelenség okát mindenki tudni véli, a megoldást annál kevesebben. A STEREO Akt és a Szputnyik Hajózási Társaság egy zenés, vizuális alapú színházi előadást hozott létre, amelyben közösen keressük a választ arra, hogy hol az igazság a kollektív bűnösség és a felelősség teljes elhárítása között?

Tovább >>>

Elisabeth

Elisabeth

(Baja, Szentháromság tér - augusztus 21-23., csütörtök-szombat, 20:30)

Jegyvásárlás

Az Elisabeth című musical magyarországi sikerszériája 2014 augusztusában a Csodálatos Baja rendezvénysorozat keretében folytatódik. Igazi kultusz-előadás, amit mindenkinek látnia kell! Elisabeth mindmáig az egyik legismertebb asszonya az újkori Európa történetének. Az ország-világ által ünnepelt, történelembe beleavatkozó, lovakon száguldó, mindenfelé utazó, gyakran rejtőzködő-menekülő, titokban verseket író, de szomorú sorsú királyné már életében jelképpé vált.

Tovább >>>

Dózsa - Novák Péter

Dózsa

(Budapest, Margitszigeti Szabadtéri Színpad - augusztus 22., péntek, 20:00)

Jegyvásárlás

Az államalapítás ünnepének hétvégéjén a magyar történelem sorsfordító eseménye, a Dózsa György által vezetett parasztfelkelés legendája elevenedik meg augusztus 22-én, pénteken a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. A Magyar Nemzeti Táncegyüttes tánckrónikája szuggesztív látomás a múltról, mely a Budapesti Nyári Fesztivál záró eseményeként kerül bemutatásra. A címszerepet a népszerű énekes-színész, a magyar népi hagyományokat kiválóan ismerő és közvetítő Novák Péter játssza.

Tovább >>>

A férfiagy - avagy nincs itt valami ellentmondás? - Csányi Sándor

A férfiagy - avagy nincs itt valami ellentmondás?

(Balatonföldvár, KULTKIKÖTŐ - augusztus 23., szombat, 20:30)

Jegyvásárlás

Az egyszemélyes vígjáték főszereplője Sanyi, a hímsoviniszta férfi. Nem mintha létezne a világon másmilyen, de Sanyi legalább beismeri, hogy ő az! Két héttel ezelőtt elhagyta a menyasszonya, pontosabban épp két hét gondolkodási időt adott neki, hogy megválaszolja a nagy kérdést: "Mit akar a nő?" A két hét leteltével, menyasszonya telefonhívására várva, a hiúságában sértett Sanyi elkeseredetten összegzi tépelődéseinek eredményét, és a "stand-up comedy" elemeit is ötvöző fergeteges előadásban idézi fel a nőkkel kapcsolatos emlékeit és tapasztalatait.

Tovább >>>

Műsorváltozás
Jelenleg nincs műsorváltozás
Színházi fesztiválok
Flesch 30 (Mosonmagyaróvár)
febr. 08. - dec. 13.
Szabadtéri Nyár (Nyíregyháza)
máj. 26. - aug. 20.
máj. 29. - szept. 13.
máj. 30. - szept. 24.
Gödi Családi Fesztivál (Göd (Alsógöd))
máj. 31. - aug. 23.
jún. 06. - aug. 31.
Óbudai Nyár 2014 (Budapest)
jún. 07. - szept. 14.
jún. 07. - aug. 31.
Kultkikötő (Balatonföldvár)
jún. 14. - szept. 28.
jún. 17. - szept. 30.
Legfrissebb színházi kritikák
Viaskodás rémképekkel (Erkel Ferenc Általános Művelődési Központ: Macbeth)
Köszönet a házmesternek (Orlai Produkciós Iroda: Bagoly és Cica)
A pech (Orlai Produkciós Iroda: Amadeus)
Gyere közelebb (Nemzeti Táncszínház: Horda2)
Őszinte sajnálatunkra (Városmajori Szabadtéri Színpad: Piszkos Fred, a kapitány)
A díva, a piktor és a rendőrfőnök (Magyar Állami Operaház: Tosca)