Színház kereső
Időpont:
Színház:
Előadás vagy alkotó:
 
előadás alkotó


Színház ajánló
Ostrom opera - Kőszeg 1532

Ostrom opera - Kőszeg 1532

(Kőszeg, Kőszegi Várszínház - augusztus 29-30., péntek-szombat, 20:30)

A Kőszegi Várszínház 2014. augusztus 29-én mutatja be Szilágyi Miklós - Horváth György Tibor: Ostrom Opera - Kőszeg 1532 című művét. Az opera története az 1532-es kőszegi ostrom történetének máig homályban maradt részletét meséli el. Jurisich Miklós kapitány vezetésével védték Kőszeg városát és várát a török ellen. Az utolsó - augusztus 29-i - roham alkalmával már bejutottak a janicsárok a várba, sőt a zászlóikat is kitűzték, a védők mégis visszaverték őket. A legenda szerint Szent Márton lovas alakja segítette őket.

Tovább >>>

Macskafogó

Macskafogó

(Velence, Esztrád Vízi Színház - augusztus 30., szombat, 21:00)

Jegyvásárlás

A Macskafogó az 1986-os év legsikeresebb közönségrajzfilmje volt, ma már igazi klasszikus, amit mindannyian imádunk és kívülről tudunk idézni belőle. Szikora Róbert és Valla Attila feleleveníti és színpadra viszi a művet, hogy a rajzfilm kultusza musicalben is tovább élhessen. Végre nemcsak tévéképernyőn élvezhetjük a macskaszindikátus bukását, hanem színpadon is. Az előadásban énekel a feltörekvő fiatal énekescsillag, Patai Anna és a Velencei Víziszínház társulata.

Tovább >>>

Kézről kézre

Kézről kézre

(Nyíregyháza, Móricz Zsigmond Színház - VIDOR Fesztivál - augusztus 31., vasárnap, 19:00)

A századforduló Párizsában játszódó történet szerint Alcide Chanal egy véletlenül hangfelvételre állított gramofon jóvoltából visszahallgatja, hogy felesége és hajdani iskolatársa légyottot beszélnek meg. Az apró technikai malőr botrányok sorozatát indítja el, a teljes őrülethez azonban kell még egy alkoholmámorban úszó ipari kém, egy a szerelemtől makogó politikus, egy férjét halottnak vélő feleség, egy rajongó házibarát és egy fontoskodó rendőrnyomozó is. Brilliáns bohózat a francia vígjáték nagymesterétől a házasság természetéről.

Tovább >>>

Gergye Krisztián

Marat / Sade

(Zsámbék, Zsámbéki Színházi és Művészeti Bázis - augusztus 31., vasárnap, 20:00)

Peter Weiss színháztörténeti jelentőségű drámája egy kortárs alkotó számára megkerülhetetlen feladat. Ez a mű olyan létkérdéseket fogalmaz meg, amelyek feltétele nélkül az ember képtelen belehelyezni magát a világba. Bár a kérdésekre adható válaszok nem felszabadítóak, a lét értelmetlensége, a világból való kiábrándultság megmagyarázhatatlansága mégis elnyeri létjogosultságát, ami jó esetben tettre és felelősségvállalásra sarkallja az egyént. A Gergye Krisztián Társulata és az Átrium Film-Színház koprodukciója.

Tovább >>>

Kislányom, Anne Frank

Kislányom, Anne Frank

(Budapest, MOM Kulturális Központ - szeptember 2., kedd, 19:00)

A Zsidó Nyári Fesztivál programjának keretében kerül bemutatásra szeptember 2-án a Budapest Táncszínház Kislányom, Anne Frank című táncelőadása, amelynek különlegessége, hogy az irodalom és a tánc formanyelvén egyensúlyozva viszi színpadra ennek az életszerető kislánynak az élettörténetét. Ottó Frank szerepében Gállfi László Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművészt láthatják, míg Anne Frankot Sághy Alexandra, "Az évad legjobb táncművésze 2013" táncolja.

Tovább >>>

Zűrzavaros éjszaka

Zűrzavaros éjszaka

(Nyíregyháza, Móricz Zsigmond Színház - VIDOR Fesztivál - szeptember 2., kedd, 19:00)

Egy zűrzavaros, ám de szórakoztató estén vehetünk részt szeptember 2-án a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban, ugyanis a Weöres Sándor Színház társulata Ion Luca Caragiale Zűrzavaros éjszaka című komédiájával vendégszerepel a VIDOR Fesztiválon. A szélsőséges karikatúra, a fergeteges humor minden eszköze felvonul, hogy a bonyodalmak egymásba érjenek, és hőseink számára szinte érthetetlenné tegyék a szaporán pergő eseményeket.

Tovább >>>

ATLAS Budapest

ATLAS Budapest

(Budapest, Mu Színház - szeptember 4., csütörtök, 17:00, 20:00)

A MU Színház első bemutatója, amely egyben a színház évadnyitó előadása is, a SÍN Kulturális Központ szervezésében létrejövő ATLAS Budapest, mely 100 embert hoz össze egyetlen színpadon: 100 különböző életpályát, 100 különböző identitást. Az ATLAS az emberi társadalom szerveződésének egyfajta atlasza, amely az embereket a társadalomban betöltött szerepük alapján mutatja be. Az ATLAS nem csak előadás: egy eszme, egy projekt, egy közösség, egy kapcsolat a térrel.

Tovább >>>

Képzelt beteg

Képzelt beteg

(Nyíregyháza, Móricz Zsigmond Színház - VIDOR Fesztivál - szeptember 4., csütörtök, 18:00, 22:00)

Ugyan! Még hogy a Képzelt beteg valóban csak képzelt beteg volna?! Hiszen maga az író is belehalt, amikor eljátszotta a szerepet! A legenda így szól: amikor összeesett a színpadon, lelkesen megtapsolták a nézők. Moliére belehalt, de a Képzelt beteg halhatatlan: lassan már háromszázötven éve retteg, figyeli a pulzusát, falja a kék, zöld, piros, epesárga orvosságokat, kapja beöntések ezreit, millióit, érvágás, piócák, satöbbi, még a nézők nevetését is kibírja. Igen, itt egyedül csak a nézők vannak veszélyben: hogy a rekeszizmuk megfájdul.

Tovább >>>

Operett

Operett

(Budapest, Nemzeti Színház - szeptember 5-6., péntek-szombat, 19:00)

Jegyvásárlás

Egy igaz operett - zenével, tánccal, ahogyan az dukál. Pontosabban - hogy félreértés ne essék - az operett paródiája. Egy igazi közép-kelet-európai abszurd. Himaláj hercegék kastélyukba várják Fior mestert, a divatdiktátort, hogy alkossa újjá a női és a férfi sziluetteket. Charme gróf és Firulet báró a hódításaik számával versenyeznek. Hufnagel, az elcsapott szolgáló forradalmat szít a lakájok segítségével az üresfejű arisztokraták estélyén. Az előadás Andrzej Bubień rendezésében kerül a Nemzeti Színház színpadára.

Tovább >>>

Ez van

Ez van

(Budapest, Gózon Gyula Kamaraszínház - szeptember 6., szombat, 19:00)

Jegyvásárlás

Ősbemutatóval indítja 2014/15-ös évadát a Gózon Gyula Kamaraszínház. Szerelem és halál, bűn és árulás, csábítás és megcsalás - a Canterbury mesék lapjai elevenednek meg az '56 csepp vér szerzőpárosának legújabb musicaljében. A főszerepekben Szirtes Gábort, Menszátor Héresz Attilát, Nagyváradi Erzsébetet és Szanitter Dávidot láthatjuk, az előadást Nagy Viktor rendezi.

Tovább >>>

Hosszú út az éjszakába - Porogi Ádám és Trokán Nóra

Hosszú út az éjszakába

(Budapest, Thália Színház - Vidéki Színházak Fesztiválja - szeptember 6., szombat, 19:30)

A Tyrone-család egy napja. Reggel, amikor meglátjuk őket, egy eszményi család képét mutatják. De az idilli kép nagyon hamar repedezni kezd, és a nap végére ripityára törik. Az anya morfinista. A fiatalabb fiú tüdőbajos. Az idősebb az apja nyomdokain jár, gyengébb kiadásban. Alkohollal kúrálja magát. Az apa színész, nagy tehetségnek indult, de aprópénzre váltotta. Tehetetlenségükben gyilkolják egymást. Az okokat keresik. Hol, mikor siklik ki egy élet, melyik az a pillanat? És ha tudnánk, hogy ez az a pillanat, másképp csinálnánk?

Tovább >>>

Műsorváltozás
Tündérléptefű (Vojtina Bábszínház) - 2014.09.07. 10:00 Elmarad!
Szenvedélyem, Velence (RaM Colosseum) - 2014.10.10. 19:00 Elmarad!
Színházi fesztiválok
Flesch 30 (Mosonmagyaróvár)
febr. 08. - dec. 13.
máj. 29. - szept. 13.
máj. 30. - szept. 24.
jún. 06. - aug. 31.
Óbudai Nyár 2014 (Budapest)
jún. 07. - szept. 14.
jún. 07. - aug. 31.
Kultkikötő (Balatonföldvár)
jún. 14. - szept. 28.
jún. 17. - szept. 30.
jún. 21. - szept. 14.
júl. 01. - aug. 31.
Legfrissebb színházi kritikák
Falszínház (Szputnyik Hajózási Társaság - Modern Színház- és Viselkedéskutató Intézet-Labor: Leselkedők)
Női frusztrációk (Örkény István Színház: Stuart Mária)
Viaskodás rémképekkel (Erkel Ferenc Általános Művelődési Központ: Macbeth)
Köszönet a házmesternek (Orlai Produkciós Iroda: Bagoly és Cica)
A pech (Orlai Produkciós Iroda: Amadeus)
Gyere közelebb (Nemzeti Táncszínház: Horda2)
Őszinte sajnálatunkra (Városmajori Szabadtéri Színpad: Piszkos Fred, a kapitány)