Időpont szerinti keresés:
Színház:
Előadás vagy alkotó:

Színház ajánló

Az év legvidámabb hete - VIDOR Fesztivál

(Nyíregyháza - augusztus 28. - szeptember 5.)

A VIdámság és Derű ORszágos seregszemléje, azaz a VIDOR Fesztivál Nyíregyháza egyik legsikeresebb rendezvénye, amely az elmúlt évek során országos ismertségre tett szert. 9 nap alatt, 60 helyszínen, közel 400 program kerül megrendezésre a város különböző pontjain. Cikkünkben azokat a koncerteket és színházi programokat gyűjtöttük össze, melyeket semmi esetre sem érdemes kihagyni.

Dumaszínház

VIDOR Dumaszínház

(Nyíregyháza, Váci Mihály Városi Művelődési Központ és Gyermekcentrum - augusztus 31., hétfő, szeptember 1-2., kedd-szerda, 20:00)

Ha VIDOR Fesztivál, akkor Dumaszínház! Évek óta tiszteletbeli nyíregyháziakként térnek vissza a városba a stand up comedy hazai fenegyerekei, hogy újra és újra megnevettessék a fesztivál közönségét. És ez idén sem lesz másként! A fellépők közt köszönthetjük például a Szomszédnéni Produkciós Irodát, Kőhalmi Zoltánt, Hadházi Lászlót és Litkai Gergelyt.

Caligula helytartója - Nagypál Gábor és Király Attila

Caligula helytartója

(Budapest, Rumbach utcai Zsinagóga - szeptember 2., szerda, 20:00)

A nagysikerű Caligula helytartója Szikszai Rémusz első színházi rendezése. Még fiatal kolozsvári színészként játszott Székely János remekművében, a darab azóta foglalkoztatta, így 2011-ben színpadra is állította a saját olvasatában. A mű a magyar drámairodalom egyik csúcspontja. Hazugság és igazság viszonyát boncolgatja, arra keresve a választ, hogyan maradhat meg embernek az ember, akár gyakorolja a hatalmat - akár, ha ki van téve a hatalmat gyakorlóknak.

INTER-VIEW

INTER-VIEW

(Budapest, Corvin köz - szeptember 3-4., csütörtök-péntek, 15:00, 5., szombat, 14:00, Trafó parkoló - szeptember 4., péntek, 19:00)

Hogy mit keres három tükrös fülke egy metrómegálló szomszédságában? Kik és miért ülnek benne? Van egy perced, hogy kiderítsd? Ha igen, akkor légy részese te is az Inter-View privát négyszemközti akciójának és foglalj helyet néhány pillanatra Benjamin Vandewalle interaktív színházi bódéjában. Egyszeri és megismételhetetlen élmény!! Az tuti! És hogy hol találhatók ezek a bizonyos fülkék? A Corvin közben, illetve a Trafó parkolójában.

Alexandrov

Alexandrov

(Budapest, Syma Rendezvénycsarnok - szeptember 5., szombat, 20:00)

JegyAz Alexandrov a világ legismertebb és legelismertebb katonai ének- és táncegyüttese. Százhúsz főből áll, amelyet egy férfikórus, egy zenekar és egy táncegyüttes alkot. A zenék a mindannyiunk által kedvelt orosz népi dallamok egyvelege, amelyek mindenhol a világon óriási népszerűségnek örvendenek. Az Alexandrov megmutatta, hogy a zene képes összekötni olyan világokat is, amik egyébként semmiképp sem találkozhatnának.

Jó estét nyár, jó estét szerelem - Wunderlich József

Jó estét nyár, jó estét szerelem

(Budapest, Pesti Színház - szeptember 5-6., szombat-vasárnap, 19:00)

Jegy1977-ben a Vígszínház már műsorára tűzte a Fejes Endre regénye alapján készült musicalt, 2015 szeptemberében pedig újra bemutatják a Pesti Színházban Szász János és Presser Gábor újragondolásában. Új hangszerelés, új dalok és eredeti dokumentumrészletek gazdagítják majd az ismert történet. A főszerepet a Pécsi Nemzeti Színházból tavasszal átigazolt, és a rögtön Budapesten is bizonyító Wunderlich József játssza, aki kitörve a jófiú és a klasszikus hős szerepekből ezúttal egy brutális gyilkost alakít.

Műsorváltozás

Top Dogs (Kamra) 2015.09.12. 19:00 Elmarad!

Színházi fesztiválok

Eszterházi Vigasságok (Több városban)
jún. 27. - okt. 24.
VIDOR Fesztivál (Nyíregyháza)
aug. 28. - szept. 05.
aug. 30. - szept. 06.
szept. 02. - szept. 21.
szept. 05. - szept. 05.
szept. 07. - szept. 13.
szept. 10. - szept. 12.
L1danceFest (Budapest)
szept. 15. - szept. 19.
szept. 17. - szept. 19.
szept. 19. - szept. 19.