Időpont szerinti keresés:
Színház:
Előadás vagy alkotó:

Színház ajánló

A bolygó hollandi - László Boldizsár

A bolygó hollandi

(Szeged, Szegedi Szabadtéri Játékok - Dóm tér - július 1-2., péntek-szombat, 21:00)

JegyJúlius 1-jén kezdetét veszi az egyik legismertebb és leglátogatottabb nyári színházi fesztivál, a Szegedi Szabadtéri Játékok. Hatalmas, hat méter átmérőjű bolygó, űrállomás, gabonatábla a színpadon. Szkafanderek, galaxis nyomatos ruhaköltemények, tejútként hullámzó estélyiruhák a szereplőkön. Futurisztikus, már-már sci-fire hajazó látványra számíthatnak azok, akik jegyet váltanak a nyitóprodukcióra, A bolygó hollandira.

Amphitryon

Amphitryon

(Budapest, Aquincumi Múzeum - július 1-3., péntek-vasárnap, 19:30)

JegyAmphytrion, a thébai hadvezér és felesége, Alkméné fülig szerelmesek egymásba. De mi történik, ha a háborúból hazatérő férjet azzal fogadja párás tekintetű asszonya, hogy az elmúlt éjszaka volt élete legcsodálatosabb együttléte - Amphytrionnal. Hogy kivel? A kérdés jogosnak tűnik, hiszen főhősünk hónapok óta nem járt otthon.

Cosi fan tutte

ZAKO Fesztivál

(Zalaegerszeg, Kvártélyház Szabadtéri Színház - július 1-10.)

Az idei válogatásban kilenc előadás szerepel, amelyek egy része kortárs magyar szerzők művein alapul: Dancsecs Ildikó, Vinnai Andrásné, Péterfy-Novák Éva darabjait láthatja a közönség. Idén a műfaji sokszínűségre is törekedtek a szervezők, a prózai művek mellett lesz koncert-színház, élő zenés gyerekelőadások, és az opera is megjelenik, a Katona József Színház frissen bemutatott Cosí fan tutte című beavató előadása érkezik Zalaegerszegre.

Árpádház

Árpádház

(Kőszeg, Kőszegi Várszínház - július 2., szombat, 20:30)

Spiró György 1995-ben írt darabját a HOPPart Társulat és a Kőszegi Várszínház közösen mutatja be június 2-án. A mű az Árpád-házi királyaink sorsáról, a történelmi modellek ismétlődéséről, röghözkötöttségünkről, a kitörés reménytelenségéről, és egy olyan világról szól, melyben a félelem és az agresszió egymást élteti. Az előadást Keszég László rendezi, a főszerepekben Bánki Gergelyt, Mészáros Bélát és Stefanovics Angélát láthatjuk.

Sok hűhó semmiért

Sok hűhó semmiért

(Budapest, 3K - Kaszásdűlői Kulturális Központ - július 2., szombat, 21:00)

A háborúból visszatérő győztes férfisereg Messinában, egy olasz kisvárosban vendégeskedik. A hős Claudio egy pillanat alatt szerelemre lobban Hero iránt, Benedetto és Beatrice pedig ott folytatják, ahol abbahagyták be nem vallott, csipkelődő szerelmüket. Látszólag minden adott egy kettős esküvőhöz, ám a hitvány Don John ármánykodása gyorsan gyászt hoz a nászra. A népszerű slágerekkel tarkított előadás izgalmas nyáresti kikapcsolódást ígér, sok-sok humorral, élőzenével és egy fergeteges álarcosbállal.

Sárkánytivornya

Sárkánytivornya

(Zsámbék, Zsámbéki Színházi Bázis, Black Hole - Nagyszínpad - július 3. vasárnap, 20:00)

A darab a zsámbéki Y.East Fesztiválon lesz látható; az új fesztivál célja, hogy bemutassa a legfiatalabb generáció színházi alkotásait. A fesztivál díszvendége idén Csehország, és rendkívül büszkék vagyunk, hogy micsoda felhozatal várható. A színházi és zenei élményekkel teli, az egykori rakétabázis varázslatos területén megvalósuló négynapos fesztivál egyszerűen kihagyhatatlan!

Párterápia

Párterápia

(Szentendre, Városháza udvara - július 7-9., csütörtök-szombat, 20:00)

JegyJúlius 8-án mutatja be az Orlai Produkciós Iroda a legújabb előadását, a Párterápiát a Szentendrei Teátrumban Balla Eszterrel, Debreczeny Csabával és Mészáros Mátéval. Noha a tönkrement házasságát menteni próbáló pár és a pszichiáter egy nagyon is komoly probléma miatt talál egymásra, a Párterápia mégis egy vígjáték, tele frenetikus helyzetekkel, szellemmel és iróniával.

Műsorváltozás

Amadeus (Nyíregyházi Szabadtéri Színpad) 2016.07.29. 20:30 Elmarad!

Színházi fesztiválok

jún. 10. - aug. 28.
jún. 11. - aug. 19.
Szabadtéri Nyár (Nyíregyháza)
jún. 14. - aug. 12.
jún. 16. - júl. 02.
jún. 18. - aug. 07.
Kultkikötő (Több városban)
jún. 19. - aug. 27.
jún. 20. - aug. 20.
jún. 27. - júl. 02.
jún. 27. - júl. 17.
jún. 28. - júl. 03.

Legfrissebb színházi kritikák

Kortársunk Shakespeare (Városmajori Szabadtéri Színpad: Shakespeare királynője)
Szebbreggelt (Miskolci Nemzeti Színház: Zűrzavaros éjszaka)
Utak és választások (Inversedance - Fodor Zoltán Társulata: Traviata)
Hova tűnt Rosinante? (Miskolci Nemzeti Színház: Quixote)