Időpont szerinti keresés:
Színház:
Előadás vagy alkotó:

Partnerünk ajánlata
hirdetés

Négybetűs szavak - Aranyosi Péter önálló estje

Négybetűs szavak - Aranyosi Péter önálló estje

(Balatonfüred, Balaton Szabadidő és Konferencia Központ - július 19., vasárnap, 18:30)

Aranyosi Péter életének fontos és kevésbé fontos eseményei diaképes vetítés formájában sztárvendégekkel, Müller Péter Sziámi költővel és Nagy Gabi életművésszel. "Egy kedves újságíró hölgy interjút készített velem, ami után csak annyit mondott: Péter, észrevetted, hogy mindent, amit szeretsz, négybetűs szavakkal ki lehet fejezni, például foci, cici, töri, tank stb. Annyit mondtam, hogy még a hősök is, csak az öt betű. Mire a hölgy mondta, hogy nem, hiszen az angolul hero."

Színház ajánló

Balfék

Balfék

(Budapest, Városmajori Szabadtéri Színpad - július 9., csütörtök, 20:00)

JegyHogyan rejtsük el szeretőnket a házastársunk elől? Az ember könnyedén veszi az ilyesfajta akadályokat, éppen csak néhány cinkostársra van szüksége. Igen ám, de mi van akkor, ha ezek a szárnysegédek szintén rejtegetnek valamit? Georges Feydeau bohózatát a Mohácsi-fivérek kecskeméten állították színpadra, július 9-én azonban a Városmajori Szabadtéri Színpadon vendégeskedik az előadás. A főszerepekben Kocsis Pál, Téby Zita, Nagy Viktor, Csapó Virág és Trokán Nóra látható.

A falu rossza

A falu rossza

(Kőszeg, Kőszegi Várszínház - július 9-11., csütörtök-szombat, 20:30)

"Nincs ilyen szív több a kerek világon!" - ezt a falu rossza, Göndör Sándor mondja, de hogy kire, az a nagy titka a Kőszegi Várszínház zenés-táncos-vidám-szerelmes történetének. Van itt minden, lövöldözés, vízbeugrás, félreértés, ármány és szerelem - mindehhez egy kiváló szereposztás: Epres Attila, Novkov Máté, Hámori Gabriella, Gazsó György, Pogány Judit és még sokan mások. Az előadást Znamenák István rendezi.

Godspell

Godspell

(Esztergom, Esztergomi Várszínház - július 10-11., péntek-szombat, 21:00)

Július 10-11-én látható a Tatabányai Jászai Mari Színház és az Esztergomi Várszínház közös bemutatója, a Godspell című musical. A mű igazi csemegének számít egyenesen a Broadway-ról. A történet Jézus és Júdás konfliktusát állítja a középpontba, az ő harcuk kényszeríti erkölcsi állásfoglalásra a tanítványokat. Az előadás Szűcs Gábor rendezésében valósul meg, a főszerepekben Sándor Péter, Horváth Andor, Bakonyi Csilla és Lass Bea látható.

Abigél

Abigél

(Szeged, Szegedi Szabadtéri Játékok - Dóm tér - július 10-11., péntek-szombat, 21:00)

JegySzabadtéri-világpremier lesz a szegedi Dóm téren július 10-én és 11-én színre kerülő Abigél, a Budapesti Operettszínház vendégjátéka. A nagysikerű produkciót még sohasem láthatták a nézők szabadtéri adaptációban. Az egyik legnépszerűbb magyar író, Szabó Magda Somogyi Szilárdnak adta azt az egyedülálló lehetőséget, hogy igazi musical-csemegévé varázsolja generációkat elvarázsoló regényét. Szerzőtársai ebben Kocsák Tibor (zene) és Miklós Tibor (szövegkönyv) voltak.

Catulli Carmina & Carmina Burana

Catulli Carmina & Carmina Burana

(Budapest, Margitszigeti Szabadtéri Színpad - július 10., péntek, 12., vasárnap, 20:00)

JegyA Szegedi Kortárs Balett egyik legsikeresebb előadása a Carmina Burana, mely Juronics Tamás grandiózus koreográfiájával néhány évvel ezelőtt már elkápráztatta a Margitszigeti Szabadtéri Színpad közönségét. A frissen bemutatásra kerülő Catulli Carmina táncjátékkal együtt, egy este kerül színre a két darab a Margitszigeten. A látványos kortárs balettet a Budafoki Dohnányi Zenekar kíséri, Hollerung Gábor karmester irányításával.

Piotr Kondrat

Shylock

(Gyula, Gyulai Várszínház - július 11., szombat, 20:30)

JegyPiotr Kondrat neves lengyel színész ismét egy monodrámát hoz el Gyulára. Több fesztiválon aratott már sikert a Shylock című angol nyelvű előadásával. A darab Shakespeare különleges színpadi karakteréről szól, A velencei kalmár című darab főszereplőjéről, Shylockról. Az ő személyén keresztül mutatja be Piot Kondrat a népszerű drámát július 11-én.

Műsorváltozás

Mátyás, az igazságos (Kincsem Park) 2015.07.17. 20:30 Elmarad!

Színházi fesztiválok

Óbudai Nyár (Budapest)
jún. 03. - aug. 30.
jún. 06. - aug. 04.
jún. 12. - aug. 30.
jún. 12. - aug. 28.
jún. 18. - júl. 10.
Szabadtéri Nyár (Nyíregyháza)
jún. 20. - aug. 22.
jún. 20. - aug. 22.
jún. 20. - aug. 29.
jún. 20. - aug. 09.
jún. 26. - aug. 09.

Legfrissebb színházi kritikák

Szóljatok az Orlainak (Orlai Produkciós Iroda: Hair)
Túlsózva (Stúdió "K": bakfitty)
Gegektől az erdőt (Kecskeméti Katona József Színház: Hol szoknya, hol nadrág)
Donki (Szkéné Színház: Don Quijote)
Grecsó a Rózsavölgyiben (Rózsavölgyi Szalon Arts & Café: Mellettem elférsz)
Szegényszínész (Vörösmarty Színház: Hamlet)