Időpont szerinti keresés:
Színház:
Előadás vagy alkotó:

Színház ajánló

Sóvirág

Sóvirág

(Budapest, Vígszínház - október 13-14., kedd-szerda, 19:30)

A Tünet Együttes egy egészen különleges bemutatóra készül a Vígszínház Házi Színpadán. A Sóvirág című előadás Fahidi Éva 90 éves Auschwitz túlélő és Cuhorka Emese táncos-előadó mozgásos-verbális, vallomásos duettje. Olyan témákat jár körül a produkció, mint a tragédia emlékével élő idős hölgy és egy mai fiatal közt tátongó szakadék, egymás sorsába való belehelyezkedés, az öregedés, fiatal és öreg testben való létezés - mindezt humorral, őszinteséggel, empátiával.

József és a színes szélesvásznú álomkabát - Nagy Lóránt és Nagy Barbara

József és a színes szélesvásznú álomkabát

(Eger, Gárdonyi Géza Színház - október 13-14., kedd-szerda, 19:00, október 16-17., péntek-szombat, 19:00)

Jegy Webber darabja bejárta a világ nagy színpadait. Mindenütt hatalmas sikerrel játsszák. A musical áradó melódiái, szellemes, friss stílusa, szórakoztató, ironikus és ugyanakkor ihletett dallamvilága mindenki számára katartikus élményt nyújtanak.

Ne bánts!

Ne bánts!

(Budapest, MOM Kulturális Központ - október 14., szerda, 19:00)

A Ne bánts! című tánc produkció a családon belüli erőszak témáját dolgozza fel. A darab fókuszában egy fiatal lány áll. A társadalmi nyilvánosság felé a normális család képét betegesen közvetítő szülők a lakás ajtaját becsukva már nem alkotnak olyan szoros köteléket. Az anya rideg passzivitása utat enged a mindent irányítani akaró apa ámokfutásának. De mit tehet egy lány, akkor, ha a felemésztő családi közeg börtönként zárul rá?

Kaleidoszkóp - Szél Dalma Rebeka

Kaleidoszkóp

(Budapest, Magyar Nemzeti Galéria - október 15., csütörtök, 19:00)

A PR-Evolution Dance Company, a Rencontres Audiovisuelles, a Nemzeti Táncszínház és a Nemzeti Galéria koprodukciójában készülő előadás a kortárs költészet, a klasszikus és kortárs tánc, a klasszikus és kortárs zene és a videóművészet liezonja. Lator László költő, műfordító, esszéista versei adták az ihletet az előadás elkészítéséhez. A vele való találkozás és beszélgetés sarkallta arra Nemes Zsófia koreográfust, hogy további kortárs költők verseit építse bele az előadás szövetébe.

Non Solus

Non Solus

(Budapest, Müpa - október 15-16., csütörtök-péntek, 19:00)

JegyHa létezett ősi egység, úgy a lelkek is mind egy pontból fakadtak. Szétválásuk pillanata óta egymást keresik, mint mi, emberek a Földön. Két ember egymásra találásának története, akik útjukon bejárják a képzelet világainak legbenső mélységeit. A tánc és a cirkusz találkozása egy illúziókba font, valótlan térben - a Recirquel legújabb előadása.

A szűz és a szörny

A szűz és a szörny

(Békéscsaba, Békéscsabai Jókai Színház - október 16-17., péntek-szombat, 19:00)

1995-ben a rendőrség letartóztatta a budapesti, nyolcadik kerület alvilágának egyik ismert alakját, aki évekig bujkált egy lakásban, az utcára sem ment ki. Erre jó oka volt: egy balatoni rablásnál forró vasalóval szétégette az arcát a megtámadott idős hölgy. Az eltorzult arcú "alvilági herceg" kénytelen volt visszavonulni. Eddig az igaz történet. Pozsgai Zsolt továbbgondolta ezt a helyzetet és a megtörtént eset alapján továbbszőtte azt.

Másnap (Next Day)

Másnap (Next Day)

(Budapest, Trafó - október 16-17., péntek-szombat, 20:00)

JegyPhilippe Quesne képzőművész/rendező alkotása, a Másnap abszurd előadás székhez szegező jövőképpel: katasztrófára készülő gyerekek tréningelik magukat a baljós jövőre. Tizenhárman vannak, gigantikus, installációnak is elmenő díszletek között játszanak és zenélnek egy órán keresztül. Az előadás a sok játék ellenére nem gyerekeknek szól, a szereplők feje felett végig ott lebeg a baljós "Next Day" felirat. Most még csak habszivacs megy a szemükbe, de mi lesz másnap, amikor felnőnek?

Műsorváltozás

Alku (József Attila Színház) 2015.10.15. 19:30 Elmarad!
Alku (József Attila Színház) 2015.10.23. 19:30 Elmarad!
A Tenkes kapitánya (Magyar Színház) 2015.11.02. 15:00 Elmarad!

Színházi fesztiválok

Eszterházi Vigasságok (Több városban)
jún. 27. - okt. 24.
okt. 01. - nov. 29.
okt. 02. - okt. 18.
okt. 16. - okt. 18.
nov. 09. - nov. 15.
júl. 01. - aug. 27.