Színház kereső
Időpont:
Színház:
Előadás vagy alkotó:
 
előadás alkotó


Színházi évadnyitó

Érdekességek, újdonságok az új színházi évadban

Összegyűjtöttük azokat a színházakat, színdarabokat, művészeket, akikre érdemes lesz figyelni ebben az évadban is. Tudj meg minél többet a premierekről és less be a kulisszák mögé!

Kattints ide és tudj meg többet a színházakról! >>>

Színház ajánló

Textúra 2014

(Budapest, Szépművészeti Múzeum - szeptember 25., csütörtök, 19:00)

Az ősz egyik legizgalmasabb projektjének ígérkezik a Szépművészeti Múzeum Textúra 2014 elnevezésű előadássorozata, mely nem más, mint egy összművészeti kísérlet a műfajok közötti határok átjárhatóságáról. 10 elismert hazai író egy-egy, a Múzeumban látható műalkotást kiválasztva, azt inspirációs forrásnak használva alkotott 10 új irodalmi művet. A szerzők ezen szövegeit rövid, egyszemélyes jelenetekké alakítva színészek adják elő a Múzeum tereiben, az adott műalkotás előtt. A rendkívül izgalmas előadássorozatot Pelsőczy Réka és Török Ferenc rendezi.

Tovább >>>

hirdetés
Guppi

Guppi

(Budapest, Pinceszínház - szeptember 26-27., péntek-szombat, 19:00)

Jegyvásárlás

A Guppi című darab egy sokszor abszurdba forduló, keserédes tragikomédia. Főszereplője Tamara, a vidékről felszármazott fiatalasszony, aki hosszú évek sivár és erkölcsös házassága után egy nap - miközben férje a kapitalizmust építi - egy vadidegen férfit visz fel a közös lakásukba. A titkos találkán két bumfordian bájos, esetlen ember közelít egymás felé, ám a legváratlanabb pillanatban felbukkan a férj... Az előadás Dicső Dániel rendezésében kerül a Pinceszínház színpadára, a főszerepekben Eke Angélát, Karalyos Gábort és Száraz Dénest láthatjuk.

Tovább >>>

Szász János

Liliom

(Kecskemét, Katona József Színház - szeptember 26-27., péntek-szombat, 19:00)

Szász János rendezéssel indul az őszi évad a kecskeméti Katona József Színházban. Molnár Ferenc Liliomát szeptember 26-án mutatja be a teátrum. A legendás csirkefogó életét és halálát bemutató történet a múlt század eleji Budapest kültelki vagányvilágában és az égben játszódik. A rendezett társadalom árnyékában a polgári rendből kirekedő külön kis világ tárul elénk, melynek még a mennyországa is csak egy külvárosi rendőrőrszoba.

Tovább >>>

Tricks&Tracks 2.

Tricks&Tracks 2.

(Budapest, Trafó - szeptember 26-27., péntek-szombat, 20:00)

A 15 éves Frenák Pál Társulat 1999-ben mutatta be Tricks & Tracks című előadását. A legendás és korszakalkotó produkció alapgondolata azonban most aktuálisabb, mint valaha. Az egykor és a most összeér, a fehér, üres felületre új vonalakat, új jeleket rajzolt a társulat, nem felejtve, hanem továbbgondolva a múltat. A Tricks & Tracks 2. egy szándékoltan ironikus, kegyetlen és provokatív előadás: a szereplők karakterekből karakterekbe bújnak, levetkőzik saját magukat, majd visszabújnak saját, kreált szerepeikbe.

Tovább >>>

Kötélen a Niagara felett

Kötélen a Niagara felett

(Budapest, Thália Színház - szeptember 27., szombat, 19:30)

Blondin, a kiöregedett artista életét kockáztatva, rendszeres időközönként biztosítás nélkül, egy kötélen sétál át a Niagara fölött. Olykor zsákban teszi meg az utat vagy talicskát tol, esetleg megáll omlettet sütni. Mivel szakmája a veszély, ez valamennyire érthető. De amikor az egyik rajongója, a tizenhét éves Carolin azzal az ötlettel áll elő, hogy mindkettőjük életét kockáztatva, őt vigye át a Niagara fölött, ez már komoly és megmagyarázhatatlannak tűnő őrültség. Mi mindennel kell megküzdeni, hogy elindulhasson a közös tánc a kötélen? Mire jó mindez?

Tovább >>>

Amphitryon

(Dunaújváros, Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza - szeptember 27., szombat, 19:00, 29., hétfő, 19:00)

Melyik férfi ne szeretne isten lenni, a férj alakjában meghódítani a nőt, aki épp a vágyai tárgya lett; az elérhetetlent csellel elérni, majd számon kérni az asszonyon, hogy ne a férjet, hanem a szeretőt szeresse. Melyik férj ne érezné gyalázatnak, ha távollétében az ő alakjában lopják el asszonyát. Jupiter és Amphitryon szerepében Nagy Zsolt.

Tovább >>>

Kiterjesztések

Kiterjesztések

(Budapest, Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház - szeptember 30., kedd, 20:00)

Jegyvásárlás

Experimentális zene, tánc, szöveg, videó. Valóságérzékelések. Az Andaxínház Kiterjesztések című legújabb előadásában a valóság új értelmezést nyer: "(...) megjelenik egy virtuális tér, és mintegy ráépül a valóságos térre. Ezzel a jelenséggel magának a valóságnak a kettéhasadásához érkeztünk el. Az egyre jobban gyorsuló sebességek folytán megváltozik az ember valóságérzékelése. Ebben a pillanatban mindannyian a technika bálványimádóivá kezdünk válni. Csak azt tudom, hogy ma a legnagyobb szükség arra van, hogy ellenállókká váljunk." - Paul Virilio

Tovább >>>

Műsorváltozás
Szenvedélyem, Velence (RaM Colosseum) - 2014.10.10. 19:00 Elmarad!
Szenvedélyem, Velence (RaM Colosseum) - 2014.11.13. 19:00 Elmarad!
Frank Sinatra - A Hang (RaM Colosseum) - 2014.11.16. 15:00 Elmarad!
Frank Sinatra - A Hang (RaM Colosseum) - 2014.11.16. 19:00 Elmarad!
Színházi fesztiválok
Flesch 30 (Mosonmagyaróvár)
febr. 08. - dec. 13.
máj. 30. - szept. 24.
Kultkikötő (Balatonföldvár)
jún. 14. - szept. 28.
jún. 17. - szept. 30.
Puskin Kuckó (Budapest)
szept. 13. - dec. 28.
szept. 20. - szept. 30.
szept. 27. - szept. 28.
szept. 27. - szept. 27.
okt. 01. - okt. 05.
okt. 03. - okt. 19.
Legfrissebb színházi kritikák
Falszínház (Szputnyik Hajózási Társaság - Modern Színház- és Viselkedéskutató Intézet-Labor: Leselkedők)
Női frusztrációk (Örkény István Színház: Stuart Mária)
Viaskodás rémképekkel (Erkel Ferenc Általános Művelődési Központ: Macbeth)
Köszönet a házmesternek (Orlai Produkciós Iroda: Bagoly és Cica)
A pech (Orlai Produkciós Iroda: Amadeus)
Gyere közelebb (Nemzeti Táncszínház: Horda2)