Időpont szerinti keresés:
Színház:
Előadás vagy alkotó:

Színház ajánló

OIDIPUSZ KARANTÉN... az örök jelenre csábítás!

OIDIPUSZ KARANTÉN... az örök jelenre csábítás!

(Budapest, Trafó - november 27-28., péntek-szombat, 20:00)

JegyKülönös színházi nyelven beszéli el Oidipusz élettörténetét a Természetes Vészek Kollektíva Veres András rendezővel és a Budapest Bábszínház színészeivel. Szürreális univerzum épül fel a színpadon, amelyben minden pátosztól megfosztódik a klasszikus történet, a címszereplő pedig háttérbe szorul. Olyannyira, hogy meg sem jelenik az előadásban: tragédiáját gyermekei, egyben testvérei emlékezéseiből ismerjük meg.

Pokoli bál - Bozsik Yvette

A hattyúk tava

(Pécs, Pécsi Nemzeti Színház - november 27-29., péntek-vasárnap, 19:00)

JegyBozsik Yvette és a Pécsi Balett között több találkozási pont is van. A táncszcénában való szinte forradalmi megjelenés, a folyamatos megújulás igénye, az egészen egyéni, sajátos mozgásnyelv, az emberközpontú gondolkodásmód és a hagyománytisztelet azok a sarkalatos pontok, melyek mentén egymásra találhat koreográfus és társulat.

Liliomfi - Spolarics Andrea

Liliomfi

(Budaörs, Budaörsi Latinovits Színház - november 28., szombat, 19:00)

Ifj. Vidnyánszky Attila ismét a rendezői székbe ül, és ezúttal Szigligeti Ede híres vígjátékát, a Liliomfit állítja a Budaörsi Latinovits Színház színpadára. A darabnak már a címe is ámítás: Liliomfit nem is Liliomfinak hívják. De ezzel nincs egyedül: itt senki sem az, aki, és semmi nem az, ami. Mondanunk sem kell, hogy az efféle helyzetekből mindig cifra, szórakoztató bonyodalmak adódnak - épp ezért szeretjük a Liliomfit annyira.

Nézőművészeti Főiskola

(Nyíregyháza, Móricz Zsigmond Színház - november 27-28., péntek-szombat, 19:00)

Az előadás valamikor a közeli jövőben játszódik, amikor már senki nem jár színházba. A nézők elszoktak a színháztól, mert kényelmetlennek találták; egy ideig megpróbáltak úgy viselkedni a színházban, mint a moziban, vagy otthon a tévé előtt, de ebből rengeteg konfliktus fakadt.

39 lépcsőfok

39 lépcsőfok

(Pécs, Pécsi Nemzeti Színház - november 27-28., péntek-szombat, 19:00)

JegyKrimi-vígjáték John Buchan regénye és Alfred Hitchcock filmje alapján, melyben Richard Hannay középkorú, jól szituált, jó megjelenésű agglegény meglehetős unalomban éli szürke hétköznapjait Londonban, amíg egy napon véletlenül össze nem találkozik egy feltűnően csinos fiatal nővel, és hirtelen egy irtózatos bűnügy kellős közepén nem találja magát.

Boomerang Baby - Marlene Dietrich ABC - Fullajtár Andrea

Boomerang Baby

(Budapest, Orfeum - december 1., kedd, 21:00)

A Boomerang Baby című darabban Marlene Dietrich világnézetét, dinamizmusát, a férfiakról és nőkről alkotott véleményét, és természetesen világhírű dalait tolmácsolja Fullajtár Andrea sok humorral, és egy háromfős jazz-zenekar kíséretével. Az esten részletek hangzanak el a Dietrich ABC című műből, és természetesen megszólalnak a legnagyobb slágerek is: a Fallin' in Love Again, a Boomerang Baby, a Sag mir wo die Blumen sind, és a kihagyhatatlan Lili Marlen.

A harag napja

A harag napja

(Budapest, Trafó - november 30., hétfő, december 1-2., kedd-szerda, 20:00)

JegySchilling Árpád és a Krétakör Produkció ismét egy aktuális téma által ihletett előadást állít a Trafó színpadára. 2015 elején egy ismeretlen magyar ápolónő elsőként beszélt a nyilvánosság előtt kíméletlen őszinteséggel a kórházakban uralkodó szakmaiatlan és embertelen állapotokról, majd fekete ruhába öltözve az utcára hívta a kórházi dolgozókat. Az előadás a végtelenségig kiszolgáltatott ember tragikomédiája.

Rómeó és Júlia

(Dunaújváros, Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza - december 2., szerda, 19:00)

Shakespeare szerelmeseinek sorsa elevenedik meg a táncjátékban. A táncszínházi formanyelvek váltakozása, keveredése jelöli ki a két családot, csatározásuk a tánc nyelvén fogalmazódik meg, miközben mindenki lehet Rómeó és Júlia is.

Vízcsepp a hal szemében

(Budapest, MOM Kulturális Központ - december 2., szerda, 19:00)

JegyA "Vízcsepp a hal szemében" című darab ötletét Batarita Kelet és Nyugat közti ingázásának élménye és a testemlékezet létezésére irányuló kutatásai szülték, melyet a vallások és kulturális hátterek találkozása tesz teljessé. Batarita mellett közreműködik PYO Sangman.

Anyádék rajtam keresnek

Anyádék rajtam keresnek

(Budapest, MU Színház - december 4-5., péntek-szombat, 19:00)

Cuhorka Emese és Fülöp László a Budapest Kortárstánc Főiskolán együtt töltött évek óta dolgoznak együtt. Most Timothy and the Things név alatt ismét közös kutatásba fogtak az emberi jelenségek azon ismerős-ismeretlen halmazáról, amely mozgásban tartja viszonyainkat a hétköznapok során. A SÍN Kulturális Központtal koprodukcióban készülő Anyádék rajtam keresnek c. bemutatójuk december 4-én és december 5-én 19 órai kezdettel látható a MU Színházban.

Ványa bá

Ványa bá

(Szombathely, Weöres Sándor Színház - december 4-5., péntek-szombat, 19:00)

Egy negyvenhét éves férfi - Ványa bá - beleszeret egy nála húsz évvel fiatalabb nőbe, aki nem szereti őt viszont. Férje is van. Ráadásul szíve szerint egy harmadik férfiba, Ványa barátjába, Asztrov doktorba lenne szerelmes. De nem mer. Abba a bizonyos harmadik férfiba pedig, Szonya, Ványa bá csúnyácska unokahúga is szerelmes. Reménytelenül.

Műsorváltozás

Az aranyember (József Attila Színház) 2015.11.30. 18:00 Elmarad!
A magyar gavallér (Csokonai Nemzeti Színház) 2015.12.03. 19:00 Elmarad!
A magyar gavallér (Csokonai Nemzeti Színház) 2015.12.04. 19:00 Elmarad!
A magyar gavallér (Csokonai Nemzeti Színház) 2015.12.05. 19:00 Elmarad!
Cyber Cyrano (Kolibri Pince) 2015.12.09. 16:00 Elmarad!
Apropó 2.0 (MU Színház) 2015.12.16. 19:00 Elmarad!
DeGeneráció (Karinthy Színház) 2015.12.17. 20:00 Elmarad!

Színházi fesztiválok

okt. 01. - nov. 29.
júl. 01. - aug. 27.

Legfrissebb színházi kritikák

Képes beszéd (Magyar Nemzeti Galéria: Textúra 2015)
Volt, van, lesz (Pintér Béla és Társulata: Fácántánc)
Nagyon fáj (Orlai Produkciós Iroda: Egyasszony)
Szegény gazdagok (Örkény István Színház: Köd utánam)
Vékony jégen (Magyar Állami Operaház: West Side Story)