Időpont szerinti keresés:
Színház:
Előadás vagy alkotó:

Színház ajánló

Hamlet - Benedict Cumberbatch

Hamlet

(Budapest, Uránia Nemzeti Filmszínház - február 10, szerda, 19:00, 13., szombat, 17:00, 20., szombat, 19:00)

JegyWilliam Shakespeare klasszikus tragédiája ezúttal a Barbican színház rég várt előadásában elevenedik meg, amelyet a National Theatre Live sorozat keretében rögzítettek. A főszerepben a Kódjátszmából, vagy épp az Urániában is nagy sikerrel játszott Frankenstein című előadásból is ismert Benedict Cumberbatch-t láthatjuk.

Napraforgó

Napraforgó

(Budapest, Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház - február 11., csütörtök, 20:00, 13., szombat, 20:00)

JegyEgy fiatal pár, egy nem működő házasság, egy ház, amelyet el fognak veszíteni és egy elhatalmasodó betegség. A szőnyeg alá söpört kudarcok, ki nem mondott vádak, elfojtott indulatok mérgezik az otthon légkörét. A Napraforgó című előadás egy kortünetre fókuszál, amelynek nemcsak tragikumát mutatja meg, hanem abszurditásából adódó humorát is, a felnőttek és a gyerekek szemszögéből egyaránt.

Hajánál fogva (Capilotractées)

Hajánál fogva (Capilotractées)

(Budapest, Trafó - február 11-12., csütörtök-péntek, 20:00)

JegyTitkos cirkuszi mutatványt kutatott fel és tanult meg két finn művész: Sanja Kosonen és Elice Abonce Muhonen a hajuknál fogva lógnak. Önállóan, saját kutatásaik alapján két év alatt sajátították el az ősi kínai tudományt, hogy aztán megalkossák a Hajánál fogva előadást. A produkcióban a hajjal, mint a nőiesség szimbólumával játszanak: finom nőből amazonná, vagy éppen hajuknál fogva rángatott szeretővé válnak.

Nyolc nő

Nyolc nő

(Szombathely, Weöres Sándor Színház - február 12. péntek 19:00)

JegyMarcelt, az iparmágnást a hegyi kastélyában leszúrva találják. A külvilágtól elzárt kastélyban a telefon nem működik, az egyetlen autó is lerobban. A Marcelhez legközelebb álló nyolc nő mind egymást gyanúsítja. Hamarosan kiderül, hogy mindenkinek van valami takargatni valója. Miközben a tragikus és kegyetlen igazság napvilágra kerül, az álarcok lehullnak, a képmutatók lelepleződnek.

A nők iskolája

A nők iskolája

(Sopron, Soproni Petőfi Színház - február 12. péntek, 19:00)

Moliére A nők iskolája című vígjátékát tekinthetik meg a nézők a Soproni Petőfi Színházban. A marosvásárhelyi Spectrum Színház vendégjátékát Török Viola rendezte. A vásárhelyi előadást Heltai Jenő fordítása alapján, régies, verseléses nyelvezettel vitték színre. Az előadás zenéje a régizenét, a népzenét, a flamencót, illetve a mai muzsikát - rockot, dzsesszt - ötvözi.

Az elveszett levél

Az elveszett levél

(Szeged, Szegedi Nemzeti Színház - február 12-14. péntek-vasárnap, 19:00, 15:00)

JegyA román drámairodalom egyik legnagyobb alakjának tartott Caragiale 1884-ben írta ezt a darabot, és mégis azóta le nem kerül a világ színpadairól. Semmit sem vesztett aktualitásából, humorából, szarkazmusából. Közel száznegyven éve járja sikerrel a világot, és most Szegedre is megérkezett, hogy görbe tükröt tartva elénk kinevethessük végre magunkat - önmagunkon.

Etikett avagy A tökéletes ember

Etikett avagy A tökéletes ember

(Budapest, Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház - február 13-14., szombat-vasárnap, 19:00)

JegyA STEREO Akt újabb bemutatóra készül! Boross Martin legújabb rendezése a társulat hagyományaihoz híven a nézői jelenlét tudomásulvételére, a színház esemény voltára, az alkotó fantáziavilágának és a résztvevő valóságának találkozásából megszülető párbeszédre épít. Az Etikett egy színpadi természetfilm és divatbemutató. A nézők vendégségbe érkeznek, de abszurd illemtanóra lesz belőle; utazás a koponyánk rejtett, ösztönök uralta zugai körül.

4x100

4x100

(Győr, Győri Nemzeti Színház - február 13-14. szombat-vasárnap, 19:00, 15:00)

Négy fiatal futólány. Egy edzőnő és egy gyúró. Egy válogatott. Egy váltó. Egy csapat, amelynek ki kellene harcolnia az olimpiai indulás jogát. Az utolsó verseny, az utolsó lehetőség a szintidő megfutására. A széthúzás azonban komolyabb, mint bármikor korábban. Dzsudi néni megpróbálja összeszedni a lányokat. Harc a győzelemért, az olimpiáért, a közös célért. És a férfiért.

Műsorváltozás

Szeszélyes nyár (Nemzeti Színház) 2016.02.13. 19:00 Elmarad!
Vagina monológok (Spirit Színház) 2016.02.13. 19:30 Elmarad!
Mesterkurzus (Átrium Film-Színház) 2016.02.20. 19:00 Elmarad!
Holle anyó (Holdvilág Kamaraszínház) 2016.03.18. 10:00 Elmarad!

Színházi fesztiválok

febr. 07. - febr. 14.
febr. 24. - febr. 28.
febr. 24. - márc. 03.
márc. 05. - márc. 06.
márc. 17. - márc. 20.
ápr. 08. - ápr. 24.
jún. 10. - aug. 28.
jún. 27. - júl. 01.
júl. 01. - aug. 27.
Ördögkatlan Fesztivál (Több városban)
aug. 02. - aug. 06.

Legfrissebb színházi kritikák

Katatónia királya (Magyar Állami Operaház: Lear)
"Illanó illatok" (Örkény István Színház: Apátlanok)
Szép, hosszú levél (Nemzeti Színház: Szindbád)
Új idők, új dalok (Pesti Színház: Haramiák)
Lottó (Katona József Színház: Sirály)
Fásult világ (Weöres Sándor Színház: Ványa bá)