Időpont szerinti keresés:
Színház:
Előadás vagy alkotó:

Színház ajánló

Függöny fel!

Függöny fel!

(Keszthely, Festetics-kastély - július 30-31., csütörtök-péntek, 20:30, augusztus 1., szombat, 20:30)

Egy erősen leharcolt színházi társulat turnéra indul, de már a főpróbán szétesik körülöttük minden. Szerelmek és intrikák tarkítják az amúgy is kudarcos vállalkozást. Majd megfordul a díszlet, és a kulisszák mögül láthatjuk, amint a stressz úrrá lesz mindenkin. A társulat összeomlik, a néző pedig önfeledten szórakozik Michael Frayn komédiáján.

"Ooh La La"

(Budapest, Margitszigeti Szabadtéri Színpad - július 30-31., csütörtök-péntek, 22:00, augusztus 1., szombat, 22:00)

Az "Ooh La La" egy felnőtteknek szóló éjszakai revü-show, érzéki cirkusz-színház, amilyen még nem volt Budapesten. A forró nyári éjszakák kihagyhatatlan attrakciója, kizárólag 16 éven felülieknek. Kitűnő táncosok, világhírű cirkuszi előadóművészek és artisták vesznek részt az előadásban, mely a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon kerül bemutatásra Steve Bor, egy magyar cirkuszi család sarjának rendezésében.

Komámasszony, hol a stukker?

Komámasszony, hol a stukker?

(Zalaegerszeg, Kvártélyház Szabadtéri Színház, július 30-31., csütörtök-péntek, 20:30, augusztus 1., szombat, 20:30)

Görgey Gábor immár klasszikussá vált darabja kerül színre Zalaegerszegen, a Kvártélyházban. A bezártság, a hatalom szatirikus megfogalmazása öt férfialakra. A stukker vezetéshez juttatja a figurákat, akik néha mulatságos, néha szívfacsaró helyzetbe kerülve haladnak jelenetről-jelenetre. Az előadás az Aase-díjas György János jutalomjátéka Tompagábor Kornél rendezésében.

Édeskettes hármasban

(Szombathely, Iseum - július 31., péntek, 20:30, augusztus 1., szombat, 20:30)

A komédia hőse Vernon, a sikeres slágerszerző, és Sonia, a kezdő dalszövegíró. Első találkozásuktól kezdve remekül dolgoznak együtt, azonban magánéleti kapcsolatuk korántsem ilyen harmonikus. A feszültség fokozódik, ahogyan Sonia korábbi partnere láthatatlanul, de egyre agresszívebben közéjük furakodik. Így lesz a kétszemélyes játékból Édeskettes hármasban. Neil Simon darabja - Trokán Anna és Szabó P. Szilveszter főszereplésével - az Iseumi Játékokon kerül bemutatásra.

Dömötör András - Dömötör András

Dömötör András

(Budapest, Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház - július 30-31., csütörtök-péntek, 20:30, augusztus 1-2., szombat-vasárnap, 18:00, 20:30)

Idén is új előadással jelentkezik a "legendás" Máté-Horvai osztályból alakult AlkalMáté Trupp. A kilencedik éve tartó sorozat 2013-ig a Zsámbéki Színházi Bázison valósult meg, ahol nyaranta mindig más, az előző évben kisorsolt osztálytársuk életéről vallottak az osztály tagjai. Idén a rendezővé lett Dömötör András lesz a produkció témája, a helyszíne pedig a Jurányi Inkubátorház.

Tévedések vígjátéka - Molnár Piroska és Haumann Péter

Tévedések vígjátéka

(Szeged, Szegedi Szabadtéri Játékok - Dóm tér - július 31., péntek, augusztus 1., szombat, 21:00)

JegyMolnár Piroska, Haumann Péter, Pálmai Anna, Adorjáni Bálint, Telekes Péter, Szabó Győző... - csak pár név a szegedi Dóm téren színre kerülő Tévedések vígjátéka szereplői közül. Shakespeare fergeteges humorú vígjátékát Kerényi Miklós Gábor KERO álmodja a deszkákra, aki hosszú évekkel ezelőtt rendezett prózát utoljára. Alkotótársaival örömszínházat ígér a nézőknek és a művészeknek egyaránt.

Parasztopera

Parasztopera

(Taliándörögd, Színház Színpad - július 31., péntek, 19:30, augusztus 1-2., szombat-vasárnap, 19:30)

Pintér Béla és Társulata a Balaton-felvidékre költözik! Akiknek eddig nem sikerült bejutniuk a mindig teltház előtt játszó társulat produkcióira, azok most újra próbálkozhatnak, ugyanis háromszor adják elő nagysikerű Parasztopera előadásukat Taliándörögdön, a 25. alkalommal megrendezésre kerülő Művészetek Völgye fesztiválon. A darab egy balladisztikus történetet dolgoz fel opera formában. Zenéjének alapja az erdélyi magyar népdalok, a barokk és a rock bizarr, mégis homogén elegye.

A vámkisasszony - Czifra Krisztina

A vámkisasszony

(Zsámbék - Zsámbéki Színházi és Művészeti Bázis - augusztus 2., vasárnap, 20:00)

A MANNA és a Zsámbéki Színházi Bázis ősbemutatójában egy fegyelmezett, önálló, középkorú nő jól felépített, kellőképpen szabályozott hivatali és magánélete - egész világa - fordul ki sarkaiból egy váratlan hír hatására. A női függetlenedés, a férfi szakmáknak a gyengébbik nem által való meghódítása, a divatos egyenjogúsági harcok és jelszavak... - égető kérdéseket és dilemmákat vet fel Kállai R. Gábor monodrámája Czifra Krisztinával a főszerepben.

Psyché - Weöres Sándor

Psyché

(Gyula, Gyulai Várszínház - augusztus 4-5., kedd-szerda, 20:30)

A Gyulai Várszínház harmadik bemutatója a varázslatos elbeszélő költemény színpadi változata lesz, Weöres Sándor: Psyché című műve. A vár mögött lévő ligetes parkban bemutatott, felnőtteknek szóló előadást Vidnyánszky Attila állítja színre a Kaposvári Egyetem színművészeti hallgatóival. Weöres Sándor lírai bravúrja a hányatott sorsú, viharos életű költőnőről, Psychéről szól.

Anyám tyúkja - Polgár Csaba

Anyám tyúkja

(Palkonya, Mokos Pince - augusztus 6., csütörtök, 17:00)

A palkonyai Mokos Pince augusztus 6-ai programkínálata versrajongóknak kötelező, ugyanis az Örkény István Színház Anyám tyúkja című előadása látható, melyben nem kevesebb, mint 100 ismert magyar költemény hangzik el hazánk egyik legerősebb társulatának interpretálásában. Többek között Csokonai, Kölcsey, Vörösmarty, Ady, Babits, Kosztolányi művei kelnek életre Mácsai Pál rendezésében. Garantáltan különleges színházi élmény.

A Szkalla lányok - Béres Ilona és Tordai Teri

A Szkalla lányok

(Szentendre, Szentendrei Teátrum - augusztus 7., péntek, 20:00)

Örkény Macskajáték című műve számtalan előadást ért már meg különböző szövegvariációkkal. A Manna Produkció előadásában, Berényi Gábor átdolgozásában A Szkalla lányok címen a két főszereplő, Béres Ilona és Tordai Teri mondja el, éli meg a Szkalla nővérek híres történetet.

Mulatság - Scherer Péter, Szikszai Rémusz és Mucsi Zoltán

Mulatság

(Nagyharsány, Narancsliget - augusztus 7., péntek, 21:00)

Az 1999-óta töretlen sikerrel futó, megunhatatlan Mulatság az idei fesztiválszezonból sem maradhat ki. Kőszeg után az Ördögkatlan Fesztiválon látható Szikszai Rémusz, Mucsi Zoltán és Scherer Péter elképesztően szórakoztató triója. Bálba indulnak, hisz úgy hallották, hogy mulatság lesz. Kiöltöznek: öltöny, új cipő, lenyalt haj, virág, de a bálterem zárva. Betörik, mert bentről hangokat hallanak. A terem üres. Most akkor lesz mulatság vagy nem lesz?

Tosca

Tosca

(Budapest, Margitszigeti Szabadtéri Színpad - augusztus 7., péntek, 9., vasárnap, 20:00)

A Margitszigeti Nagyszínpadon szabadtéri bemutatóként kerül színre az operaház népszerű előadása két külföldi sztárénekessel a főszerepben. Toscát a fesztivál meghívására Béatrice Uria-Monzon, francia mezzoszoprán, Cavaradossit a chilei származású tenor, Giancarlo Monsalve énekli. Mindkét világsztár először lép fel Magyarországon.

Műsorváltozás

Jelenleg nincs műsorváltozás

Színházi fesztiválok

Óbudai Nyár (Budapest)
jún. 03. - aug. 30.
jún. 06. - aug. 04.
jún. 12. - aug. 30.
jún. 12. - aug. 28.
Szabadtéri Nyár (Nyíregyháza)
jún. 20. - aug. 22.
jún. 20. - aug. 22.
jún. 20. - aug. 29.
jún. 20. - aug. 09.
jún. 26. - aug. 09.
Kultkikötő (Több városban)
jún. 26. - aug. 29.