Időpont szerinti keresés:
Színház:
Előadás vagy alkotó:

Partnerünk ajánlata
hirdetés

500 felesleges cucc: Badár Grylls tanácsai túrázóknak - Badár Sándor önálló előadása - Badár Sándor

500 felesleges cucc: Badár Grylls tanácsai túrázóknak - Badár Sándor önálló előadása

(Balatonfüred, Balaton Szabadidő és Konferencia Központ - július 17., péntek, 18:30)

JegyKi ne utazott volna már távoli vidékre hirtelen ötlettől vezérelve? Természetesen, hogy ne érjék váratlan események, vagy kényelmetlenségek minden olyan eszközt és felszerelést magával visz a határozatlan utazó, amit nélkülözhetetlennek hisz a "túlélés" szempontjából. Így jöhet létre az utazótáska amely a hátizsákot tartalmazza, a kislámpát megvilágító nagylámpa, a sör-kóla-kávé-konzerv felbontó kombó, vagy az összecsukható kislapát. Szükség van tehát egy igazi szakértőre, aki "élményoktatást" tart Önöknek mindezeknek a használatáról.

Színház ajánló

Kohlhaas

Kohlhaas

(Zsámbék, Zsámbéki Színházi és Művészeti Bázis - július 1-3., szerda-péntek, 20:00)

Július 1-én kezdődik a Zsámbéki Színházi Bázis 33. évada. Erősen indul a szezon, ugyanis Heinrich von Kleist: Kohlhaas Mihály című elbeszélését adják elő Gábor Sára és Hegymegi Máté átiratában. A szereposztás is jót ígér: Nagy Zsolt, Pető Kata, Bach Kata, Nagy Norbert és Fehér László játsszák a főszerepeket. Az előadás a Szkéné Színház, a Zsámbéki Színházi Bázis és a MASZK Egyesület (Szeged) közös bemutatója.

Az álarcosbál

Az álarcosbál

(Szeged, Szegedi Szabadtéri Játékok - Dóm tér - július 3-4., péntek-szombat, 21:00)

JegyJúlius 3-án mutatják be a Szegedi Szabadtéri Játékok különleges nyitóprodukcióját, Az álarcosbált. Az alkotók jeges csodavilágot álmodtak az előadásba. Az izgalmas látvány a báli jelenetben tetőzik, amelyben komplett jégrevü show-val kápráztatják el a nézőket, s ahol egy igazi világsztár is színpadra lép: az olimpiai és világbajnok műkorcsolyázó, a legendás "Jégkirálynő", Katarina Witt! Mellette olyan kiváló hazai operaénekeseket láthatunk a darabban, mint Rálik Szilvia, Wiedemann Bernadett, László Boldizsár, Kálmándi Mihály vagy épp Szemere Zita.

Vízkereszt, vagy amire vágytok

(Gyula, Gyulai Várszínház - július 3., péntek (bemutató), 4-5., szombat-vasárnap, 20:30)

JegyA XI. Nemzetközi Shakespeare Fesztivál első bemutatója W. Shakespeare: Vízkereszt, vagy amire vágytok című darabja lesz, amelyet Bocsárdi László rendez. A sepsiszentgyörgyi színház társulatával létrejövő produkció folytatása a legjobb rendezésnek megválasztott, UNITER-díjas, két évvel ezelőtti, szintén itt bemutatott Hamletnek. A várszínpadon látható új produkciónak a címszerepeiben újra találkozhatunk a kitűnő sepsiszentgyörgyi színészekkel: Mátray Lászlóval, Pálffy Tiborral, Nemes Leventével, Szakács Lászlóval.

Sába királynője

Sába királynője

(Budapest, Margitszigeti Szabadtéri Színpad - július 3., péntek (bemutató), 5., vasárnap, 20:00)

JegyA ritkán játszott, monumentális erejű művet a Szabad Tér Színház és a Magyar Állami Operaház a zeneszerző születésének 185. és halálának 100. évfordulójáról megemlékező Goldmark Év kiemelt eseményeként, közös produkcióként mutatja be a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon, Káel Csaba rendezésében. A Sába királynője Goldmark Károly legismertebb operája, melyet 140 évvel ezelőtt mutattak be Bécsben.

Istent a falra festeni

Istent a falra festeni

(Budapest, Városmajori Szabadtéri Színpad - július 4., szombat, 20:00)

A debreceni Csokonai Nemzeti Színház az Istent a falra festeni című előadásával vesz részt a Városmajori Színházi Szemlén. A darabot Tar Sándor A mi utcánk című műve nyomán Mészáros Tibor írta és rendezte. A helyszín Magyarország egy nevén nem nevezett falujának utolsó - ha nem egyetlen - utcája, s annak fő színtere, a kocsma. Itt szórja szét szemérmetlenül élete göngyöleg-gyöngyét az utca díszes-fergeteges kis kolóniája, s itt örülnek együtt - a másik baján.

Műsorváltozás

Mátyás, az igazságos (Kincsem Park) 2015.07.17. 20:30 Elmarad!

Színházi fesztiválok

Óbudai Nyár (Budapest)
jún. 03. - aug. 30.
jún. 06. - aug. 04.
jún. 12. - aug. 30.
jún. 12. - aug. 28.
jún. 18. - júl. 10.
Szabadtéri Nyár (Nyíregyháza)
jún. 20. - aug. 22.
jún. 20. - aug. 22.
jún. 20. - aug. 29.
jún. 20. - aug. 09.
jún. 26. - aug. 09.

Legfrissebb színházi kritikák

Szóljatok az Orlainak (Orlai Produkciós Iroda: Hair)
Túlsózva (Stúdió "K": bakfitty)
Gegektől az erdőt (Kecskeméti Katona József Színház: Hol szoknya, hol nadrág)
Donki (Szkéné Színház: Don Quijote)
Grecsó a Rózsavölgyiben (Rózsavölgyi Szalon Arts & Café: Mellettem elférsz)
Szegényszínész (Vörösmarty Színház: Hamlet)
Jurtadiszkont (Radnóti Színház: Spam operett)