Színház kereső
Időpont:
Színház:
Előadás vagy alkotó:
 
előadás alkotó


Partnerünk ajánlata hirdetés
Mojszejev Balett

Mojszejev Balett

(Budapest, Erkel Színház - december 6., szombat, 8., hétfő, 20:00)

Jegyvásárlás

Oroszország fantasztikus táncegyüttese visszatér Magyarországra. Az alapító, Igor Mojszejev nevét viselő társulat immár 77 éve hódítja a világot, így a magyar közönség körében is nagy népszerűségnek örvend. A különleges, adventi turnéjuk budapesti állomása az Erlek Színház, ahol december 6-án és 8-án lép fel a társulat. A Mojszejev Balett egyedülálló műfajt teremtett: a szcenikus néptáncot, mely a cselekményesség erőteljes kifejezését hangsúlyozza, továbbá a néptánc és az akadémikus balett elemeit ötvözi.

Tovább >>>

Színház ajánló
Függésben

Függésben

(Budapest, Kolibri Pince - november 21., péntek, 19:00, 24., hétfő, 17:00)

Koprodukciót mutat be a Kolibri Színház és a Külön Vélemény Társulat. Szücs Zoltán Függésben című műve alapján készül ifjúsági előadás Czukor Balázs rendezésében. Egy 12 lépéses programon alapuló, felépülő szenvedélybetegeknek létrehozott drogterápián játszódik a történet. A színdarab az egyik szereplő történetén keresztül mutatja meg a felépülés fázisait, betekintést nyújt a függők zárt világába, sikereikbe és tragédiáikba. Bemutatja, hogy a terápia során hogyan változik meg a gondolkodásmód, az érzelmi és lelki világ, és hogy milyen nehéz újra beilleszkedni a társadalomba egy drogterápia után.

Tovább >>>

Magyar Elektra

(Kaposvár, Csiky Gergely Színház - november 21-22., péntek-szombat, 19:00, 27., csütörtök, 19:00, 29., szombat, 19:00)

Az eredeti Szophoklész-drámát Bornemisza Péter nyomán Háy János írta újra. A szöveg új, a történet régi: húsz éve már, hogy Klütaimnésztra királyné megölte férjét, és hatalmát élvezve boldogan él az új királlyal, Aigiszthosszal. Az udvarban él lánya, Elektra is, aki bosszúra éhesen várja - úgy tűnik: hiába -, hogy messzi földre menekített testvéröccse, Oresztész visszatérjen, s bosszút álljon.

Tovább >>>

Svejk, a derék elsőháborús katona

(Szeged, Szegedi Nemzeti Színház - november 21-22., péntek-szombat, 19:00, 22., szombat, 19:00, 25., kedd, 18:00, 26., szerda, 19:00, 27., csütörtök, 18:00, 28-29., péntek-szombat, 19:00)

Nyakunkon a százéves évforduló, amint a Monarchia nyakán ott volt száz esztendeje az európai háborús izgalom kollektív lelkesedése. Sírjunk-e mindezen vagy röhögjünk? ©vejk, a prágai Kehely söröző híres nevezetes kutyapecére, a főhős, maga sem veszi észre, hogy irdatlan lelkesedése évtizedeken át ad majd erőt minden olvasónak, mikor a tomboló háborús ostobaság közepén mulatni vágyik.

Tovább >>>

Csókos asszony

Csókos asszony

(Kecskemét, Kecskeméti Katona József Színház - november 22., szombat, 19:00, 23., vasárnap, 15:00, 27-28., csütörtök-péntek, 15:00)

Ezúttal az operett műfajában elengedhetetlen hajcihő a józsefvárosi primadonna-növendék, Pünkösdi Kató körül gyűrűzik... illetve nem, sajnos a gyűrű eltűnt, mert a kisasszony reménybeli kérője, Dorozsmai Pista zálogházba volt kénytelen adni. Ennyit a sírig tartó szerelemről... Ám a "szabálykönyv" szerint ilyenkor érkezik a nemes úr, és valóban, egy bizonyos Báró Tarpataky, híres milliomos és mecénás lép a szegényes udvarba. Sejthető, hogy innentől kő kövön nem marad, sírás, nevetés, tánc és dal, jelmezek és szerepek, párbaj és búcsú elegye itatja át a levegőt.

Tovább >>>

Tetkó

(Nyíregyháza- Móricz Zsigmond Színház - november 22., szombat, 24-28., hétfő-péntek, 19:00)

A Lunapark, s azzal együtt a tetkószalon, valamint Sanyika megérkezése a városba felkavarja az elmúlt hat év látszólagos nyugodt életritmusát, és újra felszínre hozza a szereplők közötti viszonyrendszer megoldhatatlannak tűnő problémáit. Néhány nap leforgása alatt kiderül, mi történt Blanka nyakláncával, miért van szüksége Veszelikarcsinak Rozsdakutyára, fáj-e egy fenékre tetovált sárga rózsa, és arra is, ki lopja Hetykepista kukoricáját...

Tovább >>>

Herzl - Gyabronka József

Herzl

(Budapest, Spinoza Színház - november 24., hétfő, 19:00)

Jegyvásárlás

Izrael állam alapítása Magyarországon kezdődött? 2014. november 24-én 19 órakor mutatják be a Herzl című darabot Gyabronka József és Makranczi Zalán főszereplésével, Czeizel Gábor rendezésében a Spinoza Színházban. Herzl mintegy 120 évvel ezelőtt álmodta meg Izrael állam létrehozását. Vajon hogy jutott el a német császárig, a török szultánig, a cár minisztereihez, a pápához és a világ vezető politikusaihoz? Mi lehetett a vonzereje, hogy mindenki fogadta? S a zsidóságnak vajon miért nem tetszett Herzl terve?

Tovább >>>

My life after

My life after

(Budapest, Trafó - november 27-28., csütörtök-péntek, 20:00)

Jegyvásárlás

Hét személyes történet Argentínából november 27-én és 28-án, Lola Arias rendezésében, a Trafóban. A jelenlegi fiatal generáció tagjai rekonstruálják szüleik életét: Carla apja a Népi Forradalmi Hadsereg őrmestere volt, titokzatos körülmények között hunyt el, Liza száműzetésben élő családja után nyomoz. Fiatalok, szüleik életének személyes fordulatai, és hazájuk történelmének nyomában a My life after című előadásban. Személyes tárgyak, kazetták, ruhák és fotók révén elevenedik meg a közelmúlt. A megidézett kor a 70-es évek, a helyszín Argentína, a kontextust pedig a Perón diktatúra teremti meg.

Tovább >>>

Kean, a színész

(Zalaegerszeg - Hevesi Sándor Színház - november 27-29., csütörtök-szombat, 19:00)

Edmund Kean - a 19. századi angol színészóriás - szinte mindent megkap az élettől, sikert és hírnevet, csupán a magánélet boldogságát nem, hiszen csak másodrendű állampolgár, akit leginkább arra használ a mindenkori arisztokrácia és hatalom, hogy szórakoztassa őket. Csakhogy Kean, a színész úgy tűnik, halálosan beleszeret az arisztokrata dán nagykövet feleségébe, Elénába, akit viszont már Kean ivócimborája, a walesi herceg is kiszemelt magának. Aztán kitör a botrány Kean saját terepén, a színházban!

Tovább >>>

Jó emberek

Jó emberek

(Budapest, Centrál Színház - november 28-29., péntek-szombat, 19:00)

Jegyvásárlás

A Pulitzer-díjas Lindsay-Abaire darabja Bostonban játszódik, mégis könnyű benne felismerni a mi valóságunkat. Margie Walsh hétköznapi nő: az utcán észre se venni, ugyanakkor nem mindennapi nő is: egész életében titáni küzdelmet folytatott a túlélésért. Most, túl az ötvenen, a sors felé sodorja tinédzser kori szerelmét, Mike-ot. A köztük lévő hajdani kapcsolatból vajon maradt-e valami, vagy csupán két idegen szembesül a közös múlt árnyaival? A Centrál Színház előadását Puskás Tamás rendezi, a főszerepekben Básti Juli, Szervét Tibor és Parti Nóra látható.

Tovább >>>

Földes Tamás

Isten pénze

(Budapest, Budapesti Operettszínház - november 28., péntek, 19:00, 29-30., szombat-vasárnap, 15:00, 19:00)

Jegyvásárlás

Az Isten pénze musical főhőse a lelkileg sivárrá vált, idősödő milliomos, Ebeneezer Scrooge (Földes Tamás, Szomor György), egy uzsorás, aki annyira a pénzéért él, hogy még karácsonykor is csak az anyagi ügyek foglalkoztatják. Nem adományoz pénzt a szegényeknek, mert úgy gondolja, hogy megérdemlik sorsukat. Úgy véli, hogy a társadalomban is a természeti törvényeknek kell uralkodni: a gyengének pusztulni kell. Ez a velejéig kapzsi ember kap még egy utolsó esélyt: halott üzlettársának szelleme látogatja meg, aki időutazásra invitálja életének korábbi szentestéire.

Tovább >>>

Műsorváltozás
Helené (Sanyi és Aranka Színház) - 2014.11.24. 19:00 Elmarad!
Prah (Bethlen Téri Színház) - 2014.11.24. 19:30 Elmarad!
A hülyéje (Holdvilág Kamaraszínház) - 2014.11.27. 19:00 Elmarad!
Magánélet (Hátsó Kapu) - 2014.11.30. 19:30 Elmarad!
Tovább >>
Színházi fesztiválok
Flesch 30 (Mosonmagyaróvár)
febr. 08. - dec. 13.
Puskin Kuckó (Budapest)
szept. 13. - dec. 28.
szept. 27. - dec. 20.
okt. 05. - dec. 07.
BabaArt (Budapest)
nov. 23. - nov. 24.
Kortárs Drámafesztivál ... (Több városban)
nov. 28. - dec. 08.
júl. 03. - aug. 30.
Legfrissebb színházi kritikák
Gershwin Show 2014 (Kazán István Kamaraszínház: Gershwin Show 2014)
Tájkép Wilivel (Szkéné Színház: Wilhelm-dalok)
Helyretolni azt (Kecskeméti Katona József Színház: Színházi vándorok)
Tabló elöl-hátul (Kecskeméti Katona József Színház: Liliom)
Végjáték a Szinva mentén (Miskolci Nemzeti Színház: Tóték)
Maraszád (Kamra: M/S)