Színház kereső
Időpont:
Színház:
Előadás vagy alkotó:
 
előadás alkotó


Színház ajánló
Unokám, Benjamin

Unokám, Benjamin

(Budapest, Rózsavölgyi Szalon Arts & Café - május 28., csütörtök, 30., szombat, 19:30)

A Rózsavölgyi Szalonban május 27-én Kútvölgyi Erzsébettel a főszerepben mutatják be Ljudmila Ulickaja Unokám, Benjamin című darabját. A kortárs orosz írónő nyolcvanas évek végén készült színművében az igazi jiddise máménak "állít szobrot", aki lelépve talapzatáról, ezúttal színházi varrónőként jelenik meg. Legfőbb célja, hogy imádott fiának megfelelő származású menyasszonyt keressen. És úgy tűnik, meg is találja. Reményeinek beteljesülését csupán egy dolog veszélyezteti: maga az Élet.

Tovább >>>

Point of You

Point of You

(Budapest, Trafó - május 29-30., péntek-szombat, 20:30)

Réti Anna és Ricardo Machado Point of You című bemutatója filozofikus és lírai játék. Eltáncolnak találkozásokat, konfliktusokat és azt, mennyire különbözően láthatjuk egymást és a világot. A közönséghez egészen közel helyezik a játékteret, hogy valóban bensőséges légkört és kapcsolatot teremtsenek a nézőkkel. A butoh elemektől az optikai játékokon át, egészen a szöveges betétekig ível az eszközök sora, amikkel bemutatják, hányféleképpen is lehet megismerni és érteni a másik/egymás világát. Egyszerű és elgondolkodtató előadás, de egy buldózer erejével hat.

Tovább >>>

Frontátvonulás

Frontátvonulás

(Budapest, Színház- és Filmművészeti Egyetem (Ódry Színpad) - május 31., vasárnap, 19:00)

Pesti mese hangszerekre és három elutazóra. Az 1979-es Cseh Tamás lemez különlegessége a korábbi albumokhoz képest, hogy egy összefüggő történetet, Vízi és Ecsédi történetét meséli el. Az előadás a Színház- és Filmművészeti Egyetem ötödéves színművész hallgatóinak, Brassai Tóth János, Tóth András és Zoltán Áron műhelymunkájának az eredménye, melyet 2015. áprilisában mutattak be a Miskolci Nemzeti Színházban.

Tovább >>>

Sirály

Sirály

(Budapest, Átrium Film-Színház - május 31., vasárnap, 19:00)

Jegyvásárlás

Május 31-én mutatja be a Kultúrbrigád és az Átrium Film-Színház Csehov Sirály című darabját. Arkagyina szerepében az idén Kossuth-díjjal kitüntetett operettcsillag, Oszvald Marika látható, aki most először próbálj ki magát egy klasszikus drámában, prózai szerepben. Darabbeli párját, Trigorint Kaszás Gergő alakítja. Izgalmas vállalkozás, mely a Színház- és Filmművészeti Egyetemen nemrég végzett, a fiatal és tehetséges Fehér Balázs Benő rendezésében valósul meg.

Tovább >>>

Nem a Messiás

Nem a Messiás

(Budapest, Papp László Budapest Sportaréna - május 31., vasárnap, 20:00)

A méltán elhíresült Monty Python film, a Brian élete alapján készült Nem a Messiás című vígoratórium végre itthon is látható. Eric Idle és John Du Prez művét egy 100 tagú kórus, valamint a Dohnányi Zenekar kíséretében Janza Kata, Homonnay Zsolt, Hajdu Steve, Galla Miklós, Heiter Melinda, Pintér Dömötör és - nem utolsó sorban - Eric Idle szereplésével mutatják be. A Nem a Messiás az 1979-es Brian élete klasszikussá vált poénjait és természetesen legismertebb slágereit is színpadra állítja.

Tovább >>>

Spamalot avagy a Gyalog Galopp

Spamalot

(Budapest, Madách Színház - június 1., hétfő, 19:00)

Jegyvásárlás

2015. június 1-én Eric Idle és John DuPrez, a Spamalot című musical szerzői vendégeskednek a Madách Színházban, és megtekintik a jubileumi 162. előadást! A legendás Monty Python alapítója, Eric Idle tiszteletére a színház különleges produkcióval készül, amelyben fellép a musical összes szereplője. A Gyalog Galopp című világsikert aratott film alapján készült történet Arthur Király és a Kerekasztal lovagjai abszurd kalandjait meséli el, akik Istentől azt a feladatot kapták, hogy keressék meg a Szent Grált.

Tovább >>>

Tévedések vígjátéka

(Békéscsaba, Békéscsabai Jókai Színház - június 1., hétfő (bemutató), 2-3., kedd-szerda, 15:00)

Jegyvásárlás

Shakespeare halhatatlan műve Szász Imre fordításában, Csiszár Imre rendezésében kerül színre a Békéscsabai Jókai Színházban. Ephesusi Antipholus szerepét a Kossuth-díjas Bezerédi Zoltán, a budapesti Katona József Színház művésze játssza, Solinus, Ephesus hercegének szerepében a Jászai-díjas Bartus Gyulát, Aegeon syracusai kereskedőként Jancsik Ferencet láthatja a közönség. A Tévedések vígjátéka 1981-ben szerepelt a Jókai Színház repertoárján, akkor Rencz Antal és Ungár Tamás rendezésében.

Tovább >>>

Őfelsége komédiása

Őfelsége komédiása

(Budapest, Vígszínház - június 3., szerda, 19:00)

Bulgakov remekművét a székesfehérvári Vörösmarty Színház előadásában láthatja a közönség június 3-án este 7-kor a Vígszínházban, Bagó Bertalan rendezésében. A kitűnő darabban Moliere-t Gáspár Sándor, XIV. Lajost pedig Cserhalmi György alakítja. A történet szerint Moliere társulata a Palais Royal-ban lép fel a király előtt. A Tartuffe bemutatója azonban sokak ellenszenvét kivívja, akik megsebzetten lihegnek bosszút Őfelsége komédiása ellen.

Tovább >>>

Rába Roland és Terhes Sándor

A jég

(Budapest, Trafó - június 2., kedd, 19:00, 3., szerda, 14:00, 4-6., csütörtök-szombat, 19:00)

Jegyvásárlás

A Mundruczó Kornél rendezte legendás produkció 2008 után most ismét műsorra kerül első játszóhelyén, a Trafóban. A 2006-ban a Krétakör és a Trafó előadásaként létrejött előadás már több mint száz előadáson van túl, 2008-tól 2013-ig a Nemzeti Színház tartotta műsoron teltházak előtt és hosszú várólistákkal. 2013-ban a Mundruczó Kornél alapította Proton Színház vette szárnyai alá a produkciót, amely most részben új, részben eredeti szereposztásban látható június 2. és 6. között, azaz öt napon át a Trafóban.

Tovább >>>

Bűn és bűnhődés

Bűn és bűnhődés

(Budapest, Szkéné Színház - június 3., szerda, 19:00)

Jegyvásárlás

A Horváth Csaba rendező-koreográfus által alapított Forte Társulat és a Szkéné Színház koprodukciójában látható június 3-tól a Bűn és bűnhődés legújabb színpadi adaptációja. Művében Dosztojevszkij az emberi lélek végtelen mélységeibe ereszkedik. Az előadás ezt a belső világot szándékozik ábrázolni, a szereplők lélektani folyamatait és állapotait próbálja formába önteni a test és a szöveg képiségén keresztül.

Tovább >>>

Wilhelm-dalok

Wilhelm-dalok

(Pécs, Janus Egyetemi Színház - június 6., szombat, 17:00, 21:00)

Jegyvásárlás

2015. június 4-13. között kerül megrendezésre az ország legnagyobb színházi seregszemléje, a Pécsi Országos Színházi Találkozó. A versenyprogram első résztvevője a magyarkanizsai Jel Színház, amely Nagy József és Bicskei István szereplésével június 6-án két alkalommal, 17:00 és 21:00 órakor adja elő a Tolnai Ottó azonos című kötetének versei alapján született Wilhelm-dalok című előadását.

Tovább >>>

IKF (Ifjú Koreográfusok Fóruma) - A8ak

IKF (Ifjú Koreográfusok Fóruma) - A8ak

(Budapest, Bethlen Téri Színház - június 6., szombat, 19:30)

Az IKF egy tehetséggondozó- és kutatóprogram, melynek elsődleges célja a koreográfusi utánpótlás lehetőségeinek javítása, a fiatal koreográfusok helyzetbehozása. Ez alkalommal Halász Gábor dolgozhat egy hétig a Közép-Európa Táncszínház táncosaival, melynek eredményeként nyilvános bemutatót, demonstrációt tartanak A8ak címmel. Az előadás a nyolcas szám misztériumát értelmezi újjá.

Tovább >>>

Műsorváltozás
DeGeneráció (KoMod) - 2015.06.05. 19:00 Elmarad!
Don Quijote (Nemzeti Színház) - 2015.06.05. 19:00 Elmarad!
Színházi fesztiválok
máj. 15. - jún. 01.
máj. 23. - máj. 31.
máj. 26. - máj. 31.
A Tánc Fesztiválja (Veszprém)
máj. 27. - máj. 30.
máj. 30. - máj. 30.
Nyári PagonyFeszt (Budapest)
máj. 30. - máj. 30.
Óbudai Nyár (Budapest)
jún. 03. - aug. 30.
jún. 04. - jún. 13.
jún. 05. - jún. 06.
jún. 06. - jún. 28.
Legfrissebb színházi kritikák
Donki (Szkéné Színház: Don Quijote)
Grecsó a Rózsavölgyiben (Rózsavölgyi Szalon Arts & Café: Mellettem elférsz)
Szegényszínész (Vörösmarty Színház: Hamlet)
Jurtadiszkont (Radnóti Színház: Spam operett)
Aki tolvajt kiált (Miskolci Nemzeti Színház: Az eltört korsó)
Nagy kaland (Katona József Színház: Faust I.)