Színház kereső
Időpont:
Színház:
Előadás vagy alkotó:
 
előadás alkotó


Színház ajánló
A király mulat

A király mulat

(Szombathely, Weöres Sándor Színház - május 5., kedd, 19:00, május 7-9., csütörtök-szombat, 19:00)

A remek író általában a nép nyelvén szólt keserves, szívhez szóló történetekről. A király mulat című drámája egy erkölcstelen királyt mutat be. Korában nem engedték színpadra vinni, bemutatása nagy felháborodással járt. Az nem is lenne baj, hogy az impozáns külsejű király nem tud ellenállni a női bájnak, viszont mikor már az udvari bolond is érintett lesz, ott kezdődik a bonyodalom. Álruhában hódít a király, ezt minden úr tudja, kivéve a naiv nőket.

Tovább >>>

Priznic

Priznic

(Veszprém, Veszprémi Petőfi Színház - május 6., szerda, 19:00)

A Tünet Együttes a Petőfi Színházban adja elő Priznic című "lay down comedy"-jét, ami a bemutató után elnyerte a Szegedi Alternatív Színházi Szemle BESZT díját. Ez az a hely, ahol lenyomják a lázat, ahol tükröznek, ahol érzéstelenítenek és felnyitnak. Két ágyhoz kötött félőlény, két megspórolt élet - úgy különböznek egymástól, mint két tojás. Van is ebből félreértés rengeteg, az is jobb, mint a semmi, legalább segít kitölteni valamivel a két alvás közt feszülő időt. Tik-tak-tik, katartikus kitakarózás mindenkinek, aki él és mozog - nem segít, de nem is árt.

Tovább >>>

Hol szoknya, hol nadrág

Hol szoknya, hol nadrág

(Kecskemét, Kecskeméti Katona József Színház - május 6., szerda, 19:00)

A korábbi fordításban "A zöldnadrágos lovag" címen ismert mű azon túl, hogy fordulatos, a kor szokásos elemeiben gazdag, kacagtató vígjáték, társadalmi érvényű ítéletet is hordoz a pénzsóvárság, az érdekhajszolás, a rongyrázás, a nagyratartás ellen. A szerelmesét visszaszerezni akaró, s ezért hol férfiként, hol hajadonként mutatkozó Don Juana olyan fondorlatos cselt sző, amelyet követni is művészet, de bízzanak bennünk, Réczei Tamás rendezése és a zseniális szereposztás kalandos estét ígér.

Tovább >>>

Carpathian Thriller

Carpathian Thriller

(Budapest, Pesti Színház - május 6., szerda, 19:00)

Május 6-án a Szlovák Nemzeti Színházat látja vendégül a Pesti Színház. Roman Polak rendezésében, a Carpathian Thriller című nagysikerű előadást láthatja a hazai közönség, magyar felirattal. Eugen Gindl műve a '90-es évekről szóló dokumentumdráma, a kortárs politikai színház keretei között. A darab valós szlovákiai eseményeket dolgoz fel, egy globális, nemzetközi céghálózat korrupt játszmáiról szól, s a korrupció, a személyi összefonódások és az ún. "szürke gazdaság" aktuális témáit járja körül.

Tovább >>>

Ketten egyedül - Csányi Sándor és Schell Judit

Ketten egyedül

(Budapest, Thália Színház - május 7-8., csütörtök-péntek, 9., szombat (bemutató), 10., vasárnap, 19:00)

Jegyvásárlás

A helyszín New York. Frankie felszolgáló, Johnny szakács. Először kinézték egymást az étteremben, azután szeretkeztek. Eddig csodálatos, de rá kéne jönni, hogyan tovább. Lehet-e újrakezdeni mindent, ha romantika nincs már, csak a klasszikus zenét adó rádióban? Terrence McNally Ketten egyedül című művét Schell Judit és Csányi Sándor szereplésével mutatja be a Thália Színház. A darabból - Krumplirózsa címmel - nagy sikerű film is készült a 90-es években, melyben Frankie és Johnny szerepét Al Pacino és Michelle Pfeiffer játszotta.

Tovább >>>

Plexus

Plexus

(Budapest, Trafó - május 8-9., péntek-szombat, 20:30)

Aurélien Bory cirkuszcsináló, rendező és fizikus a képzőművészet és a tánc határán mozgó előadásaiban általában a látványra hagyatkozik, a tér gondolata foglalkoztatja. A Plexus című produkciójában nem tárgyakat állít a középpontba, hanem egy táncosnőt, Kaori Itot, akinek elsősorban a teste foglalkoztatta az alkotót, illetve azok a jelek, nyomok, amiket a tánc rajzolt az élő testfelületére. Akit lenyűgöz a látvány és a széktámlához szögező díszlet, annak lesz igazán maradandó élmény ez az előadás.

Tovább >>>

Diggerdrájver - Epres Attila

Diggerdrájver

(Budapest, Asbóth utca 22. - május 9-11., szombat-hétfő, 19:30)

Az Örkény István Színház Diggerdrájver című legújabb bemutatója egy blog alapján születik, amelyet egy Londonba kivándorolt markológép-kezelő, Digger ír. Mi lehet az oka az elvándorlásnak? Hogyan lehet külföldön új életet kezdeni? Miért megy el, aki elmegy? Ilyen és ehhez hasonló aktuális kérdéseket boncolgat az előadás Epres Attilával a főszerepben, aki Bagossy Lászlóval karöltve felelős az előadás szövegének szerkesztéséért is. A darab az Asbóth utca 22-ben, a volt Shure Stúdióban kerül bemutatásra.

Tovább >>>

Műsorváltozás
Édes fiaim (József Attila Színház) - 2015.05.23. 19:00 Elmarad!
Színházi fesztiválok
ápr. 27. - máj. 04.
Budaörs Fesztivál (Budaörs)
máj. 06. - máj. 10.
máj. 06. - máj. 09.
máj. 11. - máj. 15.
máj. 15. - máj. 23.
máj. 15. - máj. 17.
máj. 18. - máj. 22.
máj. 26. - máj. 31.
A Tánc Fesztiválja (Veszprém)
máj. 27. - máj. 30.
jún. 04. - jún. 13.
Legfrissebb színházi kritikák
A nő valódi hivatása (Káva Kulturális Műhely: 3050 gramm)
Meanwhile in Tapolca (Budapest Bábszínház: Kabaré)
A Rheingold-Pláza (Magyar Állami Operaház: A Rajna kincse)
Teng és leng (Orlai Produkciós Iroda: Apátlanok)
Csongor, a trendi (Kecskeméti Katona József Színház: Csongor és Tünde)
Oldalági Übü (Kecskeméti Katona József Színház: Óriáscsecsemő)
Long Live The Queen (Örkény István Színház: Stuart Mária)