Időpont szerinti keresés:
Színház:
Előadás vagy alkotó:

Színház ajánló

Függöny fel!

Függöny fel!

(Keszthely, Festetics-kastély - július 30-31., csütörtök-péntek, 20:30, augusztus 1., szombat, 20:30)

Egy erősen leharcolt színházi társulat turnéra indul, de már a főpróbán szétesik körülöttük minden. Szerelmek és intrikák tarkítják az amúgy is kudarcos vállalkozást. Majd megfordul a díszlet, és a kulisszák mögül láthatjuk, amint a stressz úrrá lesz mindenkin. A társulat összeomlik, a néző pedig önfeledten szórakozik Michael Frayn komédiáján.

"Ooh La La"

(Budapest, Margitszigeti Szabadtéri Színpad - július 30-31., csütörtök-péntek, 22:00, augusztus 1., szombat, 22:00)

Az "Ooh La La" egy felnőtteknek szóló éjszakai revü-show, érzéki cirkusz-színház, amilyen még nem volt Budapesten. A forró nyári éjszakák kihagyhatatlan attrakciója, kizárólag 16 éven felülieknek. Kitűnő táncosok, világhírű cirkuszi előadóművészek és artisták vesznek részt az előadásban, mely a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon kerül bemutatásra Steve Bor, egy magyar cirkuszi család sarjának rendezésében.

Komámasszony, hol a stukker?

Komámasszony, hol a stukker?

(Zalaegerszeg, Kvártélyház Szabadtéri Színház, július 30-31., csütörtök-péntek, 20:30, augusztus 1., szombat, 20:30)

Görgey Gábor immár klasszikussá vált darabja kerül színre Zalaegerszegen, a Kvártélyházban. A bezártság, a hatalom szatirikus megfogalmazása öt férfialakra. A stukker vezetéshez juttatja a figurákat, akik néha mulatságos, néha szívfacsaró helyzetbe kerülve haladnak jelenetről-jelenetre. Az előadás az Aase-díjas György János jutalomjátéka Tompagábor Kornél rendezésében.

Édeskettes hármasban

(Szombathely, Iseum - július 31., péntek, 20:30, augusztus 1., szombat, 20:30)

A komédia hőse Vernon, a sikeres slágerszerző, és Sonia, a kezdő dalszövegíró. Első találkozásuktól kezdve remekül dolgoznak együtt, azonban magánéleti kapcsolatuk korántsem ilyen harmonikus. A feszültség fokozódik, ahogyan Sonia korábbi partnere láthatatlanul, de egyre agresszívebben közéjük furakodik. Így lesz a kétszemélyes játékból Édeskettes hármasban. Neil Simon darabja - Trokán Anna és Szabó P. Szilveszter főszereplésével - az Iseumi Játékokon kerül bemutatásra.

Dömötör András - Dömötör András

Dömötör András

(Budapest, Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház - július 30-31., csütörtök-péntek, 20:30, augusztus 1-2., szombat-vasárnap, 18:00, 20:30)

Idén is új előadással jelentkezik a "legendás" Máté-Horvai osztályból alakult AlkalMáté Trupp. A kilencedik éve tartó sorozat 2013-ig a Zsámbéki Színházi Bázison valósult meg, ahol nyaranta mindig más, az előző évben kisorsolt osztálytársuk életéről vallottak az osztály tagjai. Idén a rendezővé lett Dömötör András lesz a produkció témája, a helyszíne pedig a Jurányi Inkubátorház.

Tévedések vígjátéka - Molnár Piroska és Haumann Péter

Tévedések vígjátéka

(Szeged, Szegedi Szabadtéri Játékok - Dóm tér - július 31., péntek, augusztus 1., szombat, 21:00)

JegyMolnár Piroska, Haumann Péter, Pálmai Anna, Adorjáni Bálint, Telekes Péter, Szabó Győző... - csak pár név a szegedi Dóm téren színre kerülő Tévedések vígjátéka szereplői közül. Shakespeare fergeteges humorú vígjátékát Kerényi Miklós Gábor KERO álmodja a deszkákra, aki hosszú évekkel ezelőtt rendezett prózát utoljára. Alkotótársaival örömszínházat ígér a nézőknek és a művészeknek egyaránt.

Parasztopera

Parasztopera

(Taliándörögd, Színház Színpad - július 31., péntek, 19:30, augusztus 1-2., szombat-vasárnap, 19:30)

Pintér Béla és Társulata a Balaton-felvidékre költözik! Akiknek eddig nem sikerült bejutniuk a mindig teltház előtt játszó társulat produkcióira, azok most újra próbálkozhatnak, ugyanis háromszor adják elő nagysikerű Parasztopera előadásukat Taliándörögdön, a 25. alkalommal megrendezésre kerülő Művészetek Völgye fesztiválon. A darab egy balladisztikus történetet dolgoz fel opera formában. Zenéjének alapja az erdélyi magyar népdalok, a barokk és a rock bizarr, mégis homogén elegye.

A vámkisasszony - Czifra Krisztina

A vámkisasszony

(Zsámbék - Zsámbéki Színházi és Művészeti Bázis - augusztus 2., vasárnap, 20:00)

A MANNA és a Zsámbéki Színházi Bázis ősbemutatójában egy fegyelmezett, önálló, középkorú nő jól felépített, kellőképpen szabályozott hivatali és magánélete - egész világa - fordul ki sarkaiból egy váratlan hír hatására. A női függetlenedés, a férfi szakmáknak a gyengébbik nem által való meghódítása, a divatos egyenjogúsági harcok és jelszavak... - égető kérdéseket és dilemmákat vet fel Kállai R. Gábor monodrámája Czifra Krisztinával a főszerepben.

Műsorváltozás

Színházi fesztiválok

Óbudai Nyár (Budapest)
jún. 03. - aug. 30.
jún. 06. - aug. 04.
jún. 12. - aug. 30.
jún. 12. - aug. 28.
Szabadtéri Nyár (Nyíregyháza)
jún. 20. - aug. 22.
jún. 20. - aug. 22.
jún. 20. - aug. 29.
jún. 20. - aug. 09.
jún. 26. - aug. 09.
Kultkikötő (Több városban)
jún. 26. - aug. 29.