Időpont szerinti keresés:
Színház:
Előadás vagy alkotó:

Színház ajánló

Textúra 2015

Textúra 2015

(Budapest, Magyar Nemzeti Galéria - október 6., kedd, 19:00)

A Szépművészeti Múzeumban tavaly ősszel lezajlott nagysikerű összművészeti előadássorozat idén is folytatódik: 2015-ben a Magyar Nemzeti Galéria ad teret képzőművészet, irodalom és színház találkozásának. 10 kortárs magyar szerzőnk írt vadonatúj irodalmi szöveget a múzeum állandó kiállításából kiválasztott, egy-egy inspiráló képzőművészeti alkotáshoz. Az elkészült irodalmi műveket a Galéria kiállítótereiben ismerhetik meg az érdeklődők, 10 színművész tolmácsolásában.

Száll a kakukk fészkére

Száll a kakukk fészkére

(Budapest, Belvárosi Színház - október 7-8., szerda-csütörtök, 19:00)

Jegy2015. október 7-én mutatja be az Orlai Produkció a Száll a kakukk fészkére című előadást. A Ken Kesey világhírű regényéből készült darabot Znamenák István rendezi, a főbb szerepekben Szabó Kimmel Tamást, Péterfy Borit és Kocsis Pált láthatja a közönség. A műből a hetvenes években színpadi és filmes adaptáció is készült. A film Jack Nicholson felejthetetlen alakításával lett alapmű. A színdarabot hosszú évek után láthatja újra a közönség Budapesten.

Garbo - Fullajtár Andrea

Harper Regan

(Budapest, Katona József Színház - Kamra - október 7., szerda, 8., csütörtök (bemutató), 9., péntek, 19:00)

JegyHarper elindul egy londoni külvárosból, hogy még egyszer lássa haldokló apját. A búcsút lekési, helyette egy road movie veszi kezdetét, amelynek állomásain egy negyvenes nő szembesül az életével, a családjával, a vágyaival és ezek széthullásával. Simon Stephens, az egyik legismertebb kortárs brit drámaíró 2007-es darabjában tragikomikus élességgel mutatja meg az elhallgatás és a szembenézés természetrajzát. Az előadást Székely Kriszta rendezi, a főszerepben Fullajtár Andrea látható.

Doctor Herz

Doctor Herz

(Zalaegerszeg, Hevesi Sándor Színház - október 8-10., csütörtök-szombat, 19:00)

Doctor Herz régóta kísérletezik az álmokkal, a valósággal, és a gondolatok határainak kiszélesítésével. Lenyűgöző találmánya - a WIM - megeleveníti az emlékezetünkben, sőt a képzeletünkben létező személyeket. Ennek ellenére egy padlásszoba az otthona, és nem adja a tudását a hatalomnak.

Köd utánam

Köd utánam

(Budapest, Örkény István Színház - október 9-10., péntek-szombat, 19:00)

JegyA szegények javára rendezett bálon egymásba szeret Sándor, a dúsgazdag, de ábrándos brókerház-tulajdonos és Berta, a konkurens bankár minden lében kanál lánya. Szüleik határozottan ellenzik szerelmüket. Ám hogy céljukat elérjék, mindketten álruhát öltve találkoznak a magyar tenger homokos partján, de zord szüleik csaknem szakításra késztetik őket. Új, mai témájú, szatirikus és érzelmes kortárs operett az Örkény István Színház Köd utánam című produkciója.

Helló, Zombi!

Helló, Zombi!

(Budapest, Szkéné Színház - október 9-10., péntek-szombat, 19:00)

Jegy"Halhatatlanság, végtelen üresség, végtelen magány. Nincsenek érzelmek, nincsenek vágyak, nincsenek betegségek, nincsenek angyalok. Csak egy dolog létezik, a sűrű sötétség. Élő halottak vagyunk. Napjaink ismétlődő, végtelennek tűnő aszály. Itt minden nap ugyanolyan. Az éhség folyamatos. Ölni a legegyszerűbb. Csak egy harapás. Csak egy kis harapás. Icipici harapás." A Helló, Zombi! a Szkéné Színház legújabb, Fehér Ferenc által koreografált tánc-és mozgásszínházi előadása.

Határaink

(Budapest, Stúdió "K" - október 9-10., péntek-szombat, 19:30)

A Stúdió "K" színház dokumentarista jellegű előadása azt vizsgálja, hogy mi a magyar emberek reakciója a menekültkérdésre. Mit jelent számunkra az az európai kultúrkör, amelyet féltünk? Miért van szükségünk összeesküvés-elméletekre? Miért félünk a változásoktól? Az előadás nem kíván konszenzusos megoldást találni a felmerülő problémákra, inkább különböző általános emberi történeteken keresztül együtt gondolkodásra invitál.

Tizenkét dühös ember

(Székesfehérvár, Vörösmarty Színház - október 9-11., péntek-vasárnap, 19:00)

Egy gyilkosság, tizenkét esküdt, tények és gyanúk: a kérdés, amiről dönteni kell, hogy egy fiatal fiú megölte-e az apját. Egyik esküdt úgy véli, a bizonyítékok nem egyértelműek.

A kripli

(Tatabánya, Jászai Mari Színház, Népház - október 10., szombat, 19:00)

Írország egyik isten háta mögötti szigetén él Billy, a kacskakezű, kacskalábú, apátlan-anyátlan árva, aki a falusiak gúnyáradata és kegyetlensége elől könyveibe és a tehenek fixírozásába menekül. Ám egy nap monoton, sivár életébe eljön a kitörési lehetőség: amerikai filmesek érkeznek a szomszédos szigetre.

Műsorváltozás

Alku (József Attila Színház) 2015.10.15. 19:30 Elmarad!
Alku (József Attila Színház) 2015.10.23. 19:30 Elmarad!
A Tenkes kapitánya (Magyar Színház) 2015.11.02. 15:00 Elmarad!

Színházi fesztiválok

Eszterházi Vigasságok (Több városban)
jún. 27. - okt. 24.
okt. 01. - nov. 29.
okt. 02. - okt. 18.
okt. 08. - okt. 10.
okt. 16. - okt. 18.
nov. 09. - nov. 15.
júl. 01. - aug. 27.