Színház kereső
Időpont:
Színház:
Előadás vagy alkotó:
 
előadás alkotó


Színház ajánló
Svejk - Misurák Tünde és Besenczi Árpád

Svejk

(Zalaegerszeg, Hevesi Sándor Színház - április 17-19., csütörtök-szombat, 19:00, április 24., csütörtök, 19:00)

Találkozunk háború után hatkor a Kehelyben - mondja ©vejk, a derék katona. Ez van annyira képtelen ötlet, hogy érdemes komolyan venni. Mindent ennek érdekében kell végezni. Ja, hogy közben háború van? ©vejk ösztönösen tudja: a háború az élet része - az ostobábbik része -, és csak akkor élhetjük túl, ha nem vesszük komolyabban, mint az életet. ©vejk diadalmas győztes, a hétköznapi ember diadalmas győztes az embertelenség felett, a gyilkos ösztönök felett, az élet elleni merényletek felett. Ő ott lesz, mi ott leszünk, ott kell lennünk háború után hatkor a Kehelyben!

Tovább >>>

Cirque Éloize: iD

Cirque Éloize: iD

(Budapest, Papp László Budapest Sportaréna - április 22-23., kedd-szerda, 19:00)

Jegyvásárlás

Végre a magyar közönég is megismerheti a tánc- és cirkuszművészet új előadásmódját, hiszen a Cirque Éloize Budapestre látogat. A Jeannot Painchaus rendezte iD kirobbanó energiájú produkció, a cirkusz, a hip-hop és az utcai tánc keveréke. Tizenöt akrobata és előadóművész színpadi munkája, vadonatúj multimédiás kiegészítőkkel, valamint rock és elektronikus zenéktől inspirált kísérőzenével. A társulat 1993-as alapítása óta a világ egyik vezető kortárs cirkuszává vált.

Tovább >>>

Ciceró Szicíliában

Ciceró Szicíliában

(Budapest, Bakelit - április 22-23., kedd-szerda, 20:00)

Az ókori Róma fennhatósága alá kerülő Szicíliában Caius Verrest nevezik ki kormányzónak. A provinciát a korrupt kormányzó egyre jobban kizsigereli, kirabolja. Róma az ambiciózus Cicerót bízza meg azzal, hogy az ügynek utána járjon. Rabszolgájával együtt Szicíliába utazik, és mint egy igazi detektív, nyomozni kezd. Párhuzamos dimenziókat tár föl Weiner Sennyey Tibor új drámája és a Radikális Szabadidő Színház előadása. Mint egy átázott történelmi olvasókönyvben, a római köztársaság velejéig korrupt világának lapjaiba jelen életünk sorai szivárognak át a rendszerváltás utáni Magyarországról.

Tovább >>>

Jövedelmező állás

Jövedelmező állás

(Kaposvár, Csiky Gergely Színház - április 23-24., szerda-csütörtök, 19:00)

Örök kérdés: a pénz boldogít? Nem. De a hiánya keserves, igaz? Főleg, ha körülöttünk mások meg dúskálnak benne. Mit vagyunk hát hajlandóak megtenni azért, hogy sok pénzünk legyen? Feladjuk elveinket, és akár letérünk a becsület útjáról? Ha közelebbről megnézzük: azok, akik ezt megtették, és most dúskálnak a jólétben - boldogabbak? Talán igen, talán nem. Osztrovszkij darabját még a bemutató előtt betiltották, mert a cenzúra szerint a hivatalnokokról szólt. De a darab nem áll meg itt: mindannyiunk kérdéseiről, döntéseiről szól.

Tovább >>>

Shakespeare Szonettek

Shakespeare Szonettek

(Budapest, Bethlen Téri Színház - április 24., csütörtök, 19:30)

Mándy Ildikó Társulata 2008-ban kezdte el egy Shakespeare tetralógia megvalósítását. A Shakespeare Szonettek című előadás a sorozat negyedik darabja. A szonettek főszereplője maga az emberi idő (az Élet), benne a fiatalság a szerelem, a hivatás, az utódlás, az elmúlás, a halál minden szépsége és gyötrelme. Szólnak szerelemről, szexről, szépségről, alkotásról, politikáról, erkölcsről, szenvedésről, halálról. 405 éve, hogy a 154 szonettből álló gyűjteményt 1609-ben kiadták. És mi változott?

Tovább >>>

Aranyborjú

Aranyborjú

(Budapest, Madách Színház - április 25., péntek, 19:30)

Jegyvásárlás

Osztap Bender, a nagy kombinátor - a kedvelt orosz szatíraíró páros, Ilf és Petrov által teremtett csaló figurája mára szinte fogalommá vált. A Madách Színház II. Musicalpályázatának díjnyertes darabjában a Horváth Péter - Gerendás Péter - Fekete György szerzőtrió nem kisebb feladatra vállalkozott, mint hogy elénk varázsolja a két háború közötti időszak emblematikus hősét. Osztap Bender remekül dolgozik. Szinte munkamániás. A nemzeti hős (ál)fiaként számolatlanul csalja ki a rubeleket, egészen addig, amíg össze nem találkozik a nemzeti hős másik két (ál)fiával.

Tovább >>>

Vadregény - Into the woods

Vadregény - Into the woods

(Budapest, Magyar Színház - április 26-27., szombat-vasárnap, 18:00)

Jegyvásárlás

Április 26-án este borzongós, zenés és mesebeli tavaszi estét köszönthetünk a Hevesi Sándor téren. A Pesti Magyar Színház igazi vadregényes ősbemutatóra készül, ugyanis ezen az estén láthatja a hazai közönség elsőnek Stephen Sondheim Vadregény - Into the woods című mesemusicaljét. Ez alkalomból pedig nem jelentéktelenebb család, mint egy igazi farkas falka költözik a színházba. A darab rendezője Harangi Mária, aki a hazai zenés színjátszás egyik vezető rendezői alakja.

Tovább >>>

Sutra

Sutra

(Debrecen, MODEM Modern és Kortárs Művészeti központ - április 26-27., szombat-vasárnap, 19:00)

A Sutra műfajilag nehezen besorolható: tánc, installáció, élő-installáció, új média, performansz, interaktív zenei és vizuális szituációk jellemzik. Az előadás leginkább egy rendhagyó tárlatvezetésnek tekinthető, ahol a nézés és a beavatás párhuzamosan történik. A mozgásanyag és az előadói jelenlét erősen épít a japán butoh és a kínai taichi technikákra, ötvözve azokat az európai kortárs hagyományokkal. A zenei kompozíció Moon Dog és John Cage szellemiségét követi.

Tovább >>>

Műsorváltozás
Unokák a polcon (Budapest Bábszínház) - 2014.05.02. 10:30 Elmarad!
Legfrissebb színházi kritikák
Öt könnyű duett (Átrium Film-Színház: Átriumklorid)
Winnie, Willie (Katona József Színház: Szép napok)
A tuti recept (Vörösmarty Színház: My Fair Lady)
Ed és a fényevők (Katona József Színház: Fényevők)
Szabadon választható (Katona József Színház: Üvegfal mögött)
Sötét mulatság (Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata: Tarelkin halála)