Színház kereső
Időpont:
Színház:
Előadás vagy alkotó:
 
előadás alkotó


Színház ajánló
Apátlanok

Apátlanok

(Budapest, Hátsó Kapu - március 1., vasárnap, 19:00)

Március 1-jén mutatja be a k2 Színház és az Orlai Produkció Csehov: Platonov Apátlanok címmel készült átdolgozását Budapest egyik új és izgalmas helyszínén, a Hátsó Kapuban. A darabot Fábián Péter és Benkó Bence írták át és rendezik. Az előadás a korábbi adaptációktól eltérően azt helyezi előtérbe, hogy a mű szereplői ugyanolyan problémákkal és helyzetekkel szembesülnek, mint az előadók saját generációja, a mostani húszévesek, azzal hogy a csehovi színmű esszenciája megmarad.

Tovább >>>

Buborékok - Szávai Viktória

Buborékok

(Budapest, Radnóti Miklós Színház - február 27-28., péntek-szombat, 19:00, március 1., vasárnap, 19:00)

Jegyvásárlás

Március 1-én mutatja be a Radnóti Miklós Színház Csiky Gergely Buborékok című vígjátékát Mohácsi István és Mohácsi János átiratában, Mohácsi János rendezésében. A vígjátéki fordulatokban gazdag szomorú komédia 1884-ben született, története mégis rólunk szól. Csupa személyes ismerős: a családja széteséséhez asszisztáló családfő, a valóság elől vásárlásmániába menekülő akarnok anya, a morális tartás nélküli gyerekek, a politikai korrupció, az egyre növekvő adósság- és hazugságbuborékok, amit csak fújunk, fújunk, pedig tudjuk, mi lesz a vége.

Tovább >>>

Pillangó

(Nyíregyháza, Móricz Zsigmond Színház - február 28., szombat, 19:00 (bemutató),
március 2-4., hétfő-szerda, 19:00, 7., szombat, 19:00)

Móricz Zsigmond egyik legszebb regényének adaptációja egy tiszta szerelem beteljesülésének története: Darabos Jóska és Hitves Zsuzsika a nyári betakarítás alatt szeretnek egymásba, azonban szerelmüket minden és mindenki ellenzi, hiszen a szokás úgy kívánja, hogy szegény legény módos lányt vegyen el, a szegény lány meg módos legényhez menjen. Jóskához a család Maróti Marit akarja adni, s a fiú már bele is törődne a vagyonos házasság gondolatába, azonban Zsuzsika álruhában megy a lakodalmas ház ablaka alá, hogy megölje hűtlen kedvesét.

Tovább >>>

A Mester és Margarita

(Debrecen, Csokonai Nemzeti Színház - február 27., péntek, (bemutató), 28., szombat,19:00, március 10., kedd, 19:00)

Bulgakov Mester és Margaritája az egyik legismertebb regény s mint minden jelentős mű többrétegű, polifon alkotás. Egyszerre, társadalmi szatíra, egy nagy író élete a diktatúrában, emberiség történet, szerelem-történet, Jézustörténet, mester és tanítvány történet, amelyben a sátán nem gonosz, ellenben az emberek azok: számítók, nyerészkedők, csalók. Számtalan film és színházi feldolgozás készült már belőle. A debreceni szintén egy új változat, próbálkozás-kísérlet arra, hogy mit és hogyan lehet az alapműből átültetni a színház világába. Itt és most.

Tovább >>>

A testőr

A testőr

(Budapest, Pesti Színház - március 5-6., csütörtök-péntek, 7., szombat, (bemutató), 19:00)

Jegyvásárlás

A testőr című vígjátékot parádés szereposztásban, Eszenyi Enikő és Stohl András főszereplésével láthatja a közönség a Pesti Színházban, Valló Péter rendezésében. A nagysikerű darab írója, a Vígszínház legendás házi szerzője, a legsikeresebb magyar drámaíró, Molnár Ferenc. A testőr témája örökérvényű, hiszen hihetetlen nyiltsággal, bátorsággal beszél a férfi-nő kapcsolatokról, a házasság buktatóiról, szerelemről és színházról.

Tovább >>>

Macbeth

Macbeth

(Budapest, MOM Kulturális Központ - március 6., péntek, 19:00)

Jegyvásárlás

A Kulcsár Noémi Tellabor elnevezésű balett-és vizuáltechnikai műhely Shakespeare klasszikusát adaptálta a MoM Kulturális Központ színpadára. A Macbeth című tragédia halhatatlan tanulsága, hogy a félreértelmezett hivatástudat, a beteges nagyravágyás és a hamis uralkodói szellem pusztító, torz lelkivilágú figurákat szül. A történelem krónikájában és napjainkban ugyanúgy feltűnnek azok, akik érdemeik és kiemelkedő képességeik hiányában ragadták magukhoz a hatalmat. Amikor a fölöttünk álló, dilettáns és rossz vezetők miatt szenvedünk, Shakespeare megnyugtató igazságot szolgáltat számunkra Macbeth tragédiájával.

Tovább >>>

Szociopoly

Szociopoly

(Budapest, Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház - március 7., szombat, 15:00)

A Szociopoly a Szputnyik Hajózási Társaság színházi társasjátéka, ahol a közönség érdemben befolyásolhatja a játék alakulását. "Szociopolyzás" közben bárki kipróbálhatja, mire is elég a segélyből, támogatásokból, fekete munkából szerezhető jövedelem. Egy átlagos hónap napjain halad végig a történet, amit a játékosoknak a tartósan munka nélkül lévők jövedelmi viszonyai között kell túlélniük. Az előadás a március 2-án induló dunaPart - Kortárs Előadóművészeti Szemle programja.

Tovább >>>

Macskajáték - Molnár Piroska és Pogány Judit

Macskajáték

(Budapest, Örkény István Színház - március 8., vasárnap, 19:00)

Jegyvásárlás

2015. március 6-8. között ismét megrendezésre kerül a női alkotókat és női sorsokat bemutató rendezvénysorozat, a Mindenütt Nő. Az Örkény István Színház a legendás Macskajáték című előadásával vesz részt az eseményen, mely a két Szkalla lány, a Münchenben élő Giza és a Budapesten maradt Orbánné történetét meséli el. A nővérek nap mint nap felhívják egymást, minden nap felelevenítik ifjúságukat, ezáltal mi is a múltjuk részeseivé válunk. A főszerepekben Molnár Piroska és Pogány Judit látható, az előadást Mácsai Pál rendezte.

Tovább >>>

Műsorváltozás
Micimackó (Holdvilág Kamaraszínház) - 2015.03.04. 10:00 Elmarad!
Színházi fesztiválok
márc. 02. - márc. 08.
Nőnap 2015 (Több városban)
márc. 06. - márc. 08.
Mindenütt Nő (Több városban)
márc. 06. - márc. 08.
márc. 07. - márc. 08.
márc. 07. - ápr. 11.
márc. 08. - ápr. 11.
márc. 12. - márc. 27.
márc. 13. - ápr. 09.
márc. 15. - ápr. 03.
márc. 16. - márc. 22.
Legfrissebb színházi kritikák
Nincs helyes megoldás (KB35 Társulat: TIKK)
Kalandférgek (Kecskeméti Katona József Színház: Balfék)
Marimarimari (Orlai Produkciós Iroda: Kripli Mari)
Mondják a magukét (Radnóti Színház: Pacalos pizza)
Nagyestélyis ballada (Vörösmarty Színház: Vérnász)
Agyas (Orlai Produkciós Iroda: Apa)