Színház kereső
Időpont:
Színház:
Előadás vagy alkotó:
 
előadás alkotó


Színház ajánló
3:1 a szerelem javára

3:1 a szerelem javára

(Gyula, Gyulai Várszínház - július 31.-augusztus 2., csütörtök-szombat, 20:30)

Jegyvásárlás

Egy londoni szállodában a magyar pólócsapat az angolok felett aratott 3:1-es győzelme és nem kevés whisky elfogyasztásának hatása alatt készülődik Budapestre. Ugyanakkor a szálloda báltermében egy skót család várja az angol vőlegényt. A várakozást elunó menyasszony megszökik, a lovagias pólósok pedig védelmükbe veszik, és magukkal viszik Badacsonyba, ahol a visszavágóra kell(ene) készülniük. Az edzőtábor nyugalmát azonban nemcsak a szöktetett menyasszony, hanem egy leány-iskola és a Londonból érkező skót apuka is megzavarja.

Tovább >>>

Gál Kristóf

Gál Kristóf

(Budapest, Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház - július 31.-augusztus 1., csütörtök-péntek, 20:30, augusztus 2-3., szombat-vasárnap, 18:00, 20:30)

A "legendás" Máté-Horvai osztály sorozata folytatódik 2014. nyarán is, immár a tavaly bevezetett új helyszínen, a Jurányiban. "Ez egy szerződésszerűség egymás között, hogy ezt végigcsináljuk, ha van rá lehetőség" - mondja Máté Gábor. A nyolcadik éve tartó sorozat keretében nyaranta mindig más osztálytársukról vallottak az osztály tagjai. Ebben az évben - sorsolás útján - Gál Kristóf, a pályaelhagyó lesz az előadás témája, aki élethivatását rendőrként találta meg.

Tovább >>>

Mur mur de la Méditerranée

Mur mur de la Méditerranée

(Budapest, Nemzeti Táncszínház - augusztus 1., péntek, 20:30)

Jegyvásárlás

A Mur mur de la Méditerranée Raza Hammadi alkotása, aki igen szorosan kötődik a mediterrán világhoz, hiszen Tunéziában született és ez idáig már több mediterrán fesztiválon szerepelt koreográfusként. Együttműködött többek között a tunéziai nemzeti balettel, valamint Marokkóban is dolgozott. A koreográfia során a mediterrán kultúrához való szoros kötődését kívánja előtérbe állítani. A darab a Nemzeti Táncszínház által szervezett Táncestek a Karmelita Udvarban című előadássorozaton kerül bemutatásra.

Tovább >>>

Háry János

(Szeged, Szegedi Szabadtéri Játékok - Dóm tér - augusztus 1-2., péntek-szombat, 21:00)

Jegyvásárlás

Kodály Zoltán Háry János című daljátékát, a magyar operairodalom egyik legfontosabb, világhírű darabját láthatja augusztus 1-jén és 2-án a Szegedi Szabadtéri Játékok közönsége. A nagyotmondó obsitos történetéből született, a magyar népdalra építő operát már 1938-ban bemutatták a Szegedi Szabadtérin. Az emblematikusnak számító előadás különlegessége, hogy Napoleon szerepét Gérard Depardieu játssza.

Tovább >>>

Aida

Aida

(Budapest, Margitszigeti Szabadtéri Színpad - augusztus 1., péntek, 3., vasárnap, 20:00)

Jegyvásárlás

Verdi egyik legismertebb operája, az Aida szenvedéllyel átszőtt szerelmi történet a rabszolgasorsba vetett etióp királylány és a menyegzőjére készülő egyiptomi hadvezér tragikus sorsáról. A Margitszigeten a Magyar Állami Operaház művészeinek előadásában, szabadtéri bemutatóként kerül színre - a helyszín adottságaihoz alakított - egyedi hangzás- és látványvilággal, külföldi sztárvendéggel a főszerepben. Az egyiptomi hadvezért Thiago Arancam, brazil-olasz sztártenor alakítja, aki a fesztivál meghívására először mutatkozik be Magyarországon.

Tovább >>>

Prozódia

Prozódia

(Budapest, Nemzeti Táncszínház - Karmelita Udvar - augusztus 6., szerda, 13., szerda, 20:30)

Jegyvásárlás

Izgalmas fúziónak ígérkezik a Feledi Projekt és a Trio a lá Kodály nevű zenei formáció közös előadása. Kis kece lányom, Tiszán innen Dunán túl... ugye eszünkbe jut a dallam is? Ha valaki szeretné felidézni egy izgalmas, nyáresti program keretében, akkor sétáljon fel a Várba, a Karmelita Udvarba, ahol augusztus 6-án és 13-án Kodály izgalmas zenei világa összefonódik a kortárs tánccal a Prozódia című előadásban.

Tovább >>>

Függöny fel!

Függöny fel!

(Keszthely, Festetics-kastély - Keszthelyi Nyári Játékok - augusztus 7-10., csütörtök-vasárnap, 20:30)

Jegyvásárlás

A komédia egy színházban játszódik, ahol hat színész próbál. A darab rémes, a színészek hajszoltak, a rendező figyelmetlen, a háttérben dolgozók unják. Premier és turné viszont lesz! A kellékek megbokrosodnak, a jelmezekbe beleakadnak, a díszlet feldől, szardínia és kontaklencse eső hullik rájuk és a szanaszét szóródott életük cserepeire. Michael Frayn drámaírónak akkor jutott az eszébe a Függöny fel! című komédia ötlete, amikor kis híján elaludt egy barátja színdarabján a nézőtéren, és hirtelen arra ébredt rá, hogy a színház mennyivel viccesebb hátulról, a színfalak mögül, mint elölről.

Tovább >>>

A mi osztályunk

A mi osztályunk

(Nagyharsány, Tornaterem - Ördögkatlan Fesztivál - augusztus 8., péntek, 20:00)

A lengyel Słobodzianek egy iskolai osztály diákjainak sorsát követi: tíz lengyel és zsidó diák személyes elbeszélésének és megrendítő visszaemlékezésének tükrében mutatja be hazája részvételét a XX. század borzalmaiban, 1925-től napjainkig. A különféle ideológiák elterjedésével elmélyülnek a kölcsönös ellentétek, a jóbarátok árulások aktív résztevőivé és az egymás elleni erőszak áldozataivá válnak. Megrázó elbeszélés az egyéni és közös bűnről, a felelősségről, az igazságról a budapesti Katona József Színház előadásában.

Tovább >>>

Műsorváltozás
Cirque de Moulin (Szentendrei Teátrum és Nyár) - 2014.08.09. 20:30 Elmarad!
Színházi fesztiválok
Flesch 30 (Mosonmagyaróvár)
febr. 08. - dec. 13.
Szabadtéri Nyár (Nyíregyháza)
máj. 26. - aug. 20.
máj. 29. - szept. 13.
máj. 30. - szept. 24.
Gödi Családi Fesztivál (Göd (Alsógöd))
máj. 31. - aug. 23.
jún. 06. - aug. 31.
Óbudai Nyár 2014 (Budapest)
jún. 07. - szept. 14.
jún. 07. - aug. 31.
Kultkikötő (Balatonföldvár)
jún. 14. - szept. 28.
jún. 14. - aug. 09.
Legfrissebb színházi kritikák
Viaskodás rémképekkel (Erkel Ferenc Általános Művelődési Központ: Macbeth)
Köszönet a házmesternek (Orlai Produkciós Iroda: Bagoly és Cica)
A pech (Orlai Produkciós Iroda: Amadeus)
Gyere közelebb (Nemzeti Táncszínház: Horda2)
Őszinte sajnálatunkra (Városmajori Szabadtéri Színpad: Piszkos Fred, a kapitány)
A díva, a piktor és a rendőrfőnök (Magyar Állami Operaház: Tosca)