Időpont szerinti keresés:
Színház:
Előadás vagy alkotó:

Színház ajánló

Rózsavölgyi Szalon - Csupa élet!

Most tavasszal ünnepelte fennállásának negyedik évfordulóját a Belváros kávéháza és művészeti központja, a Rózsavölgyi Szalon. Magány, egyedüllét, kapuzárási pánik, szerelem, hűség, odaadás, házasság, társas magány, hazugság, halálfélelem, humor, lelkisegély, moralitás, döntések - ilyen és hasonló témákkal foglalkoznak a színház legfrissebb bemutatói.

Látszatélet

Látszatélet

(Budapest, Trafó - április 27-29., szerda-péntek, 20:00)

A nemzetközi sikereket is elért Proton Színház újra itthon játszik, és a társulat alapítójának, Mundruczó Kornélnak a rendezésében mutatja be április 27-én legújabb előadását a Trafóban. A Látszatélet központi témája a sorozatos társadalmi igazságtalanságoknak kitett valós vagy vélt életünk, amikor is abban sem lehetünk biztosak, hogy magunk választjuk a sorsunkat vagy eleve elrendelt életutakat járunk be.

Keep in touching

Keep in touching

(Budapest, MU Színház - április 29-30., péntek-szombat, 19:00)

JegyEgy kézfogás, ami húz és taszít egyszerre, manipulál, de támaszt is nyújt, és még akkor is megtart, ha már rég elengedtük egymást. Dányi Viktória és Nelson Reguera Perez táncosok ezen a mindennap ismételt, rutinszerű gesztuson keresztül járják körül, hogy mi minden rejlik két ember viszonyában.

Mennyország hátulról

Mennyország hátulról

(Budapest, Auróra - május 1-2., vasárnap-hétfő, 19:00)

A kortárs izlandi író, Arni Ibsen: Mennyország c. műve nyomán készít előadást a 42. Színház, mely május 1-jén kerül bemutatásra az Aurórában. Víkkkendezni jó. Egy medencés házban grillezni a haverokkal, jó. A banda legjobb csajával együtt lenni, yoo. De ha az öregedtől kérted el a kocsit meg a házat, és helyetted a csajod kezeli a sebváltót, már más a helyzet. Megtaláltad a Mennyországot, hátulról.

Orfeusz és Eurüdiké

Orfeusz és Eurüdiké

(Budapest, Eötvös 10 Közösségi és Kulturális Színtér - május 4. szerda, 19:00)

Grecsó Zoltán és Simkó Beatrix duója Orfeusz és Eurüdiké mítoszát a mai női és férfi viszonyrendszerbe emelve eleveníti meg - egészen sajátos fénytörésbe helyezve az oly sokszor feldolgozott szerelmi történetet. A táncduó a régi és a jelen értékei között húzódó ellentétet mutatja be, a szerelmeseket pedig nem a generációs különbségek, hanem maga az idő választja el egymástól.

Tüzet viszek

Tüzet viszek

(Debrecen, Csokonai Nemzeti Színház - április 29-30. péntek-szombat, 19:00)

Hubay Miklós darabja Soós Imre sorsából kiindulva mutat be egy olyan társadalmat, amely pillanatok alatt képes embereket elfelejteni, kirekeszteni magából, majd gyorsan pótolni őket valaki mással. Olyan világot láttat, mely betegnek gondolja azt az embert, aki más, aki érzékenyebb, mint a többi. A debreceni premier ma is égető kérdéseket tesz fel, figyeljünk a válaszokra!

Mandragóra

Mandragóra

(Szombathely, Weöres Sándor Színház - április 29-30. péntek-szombat, 19:00; május 3-5. kedd-csütörtök, 19:00)

Niccolo Machiavelli a reneszánsz legnagyobb hatású politológusa száműzetése során írta vitriolos jellemkomédiáját, amelyben nem antik mintákat követett, hanem saját kora visszás erkölcseit állította pellengérre. A szerző eredeti szándékának - az "itt és most" elve érvényesítésének - tiszteletben tartásával a darab mai magyar környezetbe ágyazva kerül a szombathelyi közönség elé, Jordán Tamással a főszerepben, Valló Péter rendezésében.

Idősutazás

Idősutazás

(Nyíregyháza, Móricz Zsigmond Színház - április 30. szombat, 19:00; május 6-7. péntek-szombat, 19:00)

JegyMa egy orosz űrszonda segítségével és állhatatos dohányzó szenvedélyemnek köszönhetően sikerült megvalósítanom gyermekkori álmomat, az időutazást - összegez a nyolcvanéves Pali bácsi Egressy Zoltán legújabb vígjátékának a végén. A Mórizs Zsigmond Színház legújabb premierje, nem csak időseknek!

Röpülj, lelkem!

Röpülj, lelkem!

(Budapest, Szkéné Színház - május 5., csütörtök, 18:00)

JegyA Röpülj, lelkem! egy három felvonásos kortárs operett. Pontosabban mondva "zenés talány". Avagy egy zavarba ejtő disztópia a magyarságról. De leginkább talán mindhárom egyszerre. A k2 Színház 2010 nyarán alakult független színházi műhely, amely a Kaposvári Egyetem akkor másodéves színész-hallgatóiból szerveződött. A társulat rövid idő alatt a független színházi élet meghatározó részévé vált.

While We Strive

While We Strive

(Budapest, Trafó - május 5., csütörtök, 6., péntek, 20:30)

JegyIgéző táncdarab olvaszt egybe filozófiát és idegtudományt, az eredmény pedig egy olyan előadás, amely minden érzékszervünket megbabonázza: a While We Strive nézői a szemükkel hallanak és a fülükkel látnak. A holland Arno Schuitemaker műszaki pályáját elhagyva lett koreográfus, és közben több más tudományágba is belevetette magát. A fénnyel, hanggal, mozgással manipuláló produkció május 5-6-án debütál Budapesten, a Trafóban.

Műsorváltozás

A nép ellensége (Katona József Színház) 2016.04.30. 19:00 Elmarad!
Szerelem (Csiky Gergely Színház) 2016.04.30. 19:00 Elmarad!
Mennyország hátulról (Auróra) 2016.05.01. 19:00 Elmarad!
Mennyország hátulról (Auróra) 2016.05.02. 19:00 Elmarad!
Godot-ra várva (Katona József Színház) 2016.05.03. 19:00 Elmarad!
Faust I. (Katona József Színház) 2016.05.05. 19:00 Elmarad!
Tovább >>

Színházi fesztiválok

ápr. 01. - ápr. 30.
máj. 02. - máj. 07.
máj. 14. - máj. 15.
máj. 17. - máj. 20.
máj. 18. - máj. 22.
máj. 20. - máj. 26.
máj. 29. - jún. 05.
jún. 09. - jún. 18.
jún. 10. - aug. 28.
jún. 12. - jún. 12.