Időpont szerinti keresés:
Színház:
Előadás vagy alkotó:

Színház ajánló

Mészáros Béla - Mészáros Béla

Mészáros Béla

(Budapest, Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház - július 28., csütörtök, 20:30, 29-31., péntek-vasárnap, 18:00, 20:30)

Mészáros Béla 2003-ban végzett a Színház-és Filművészeti Egyetemen, majd a Katona József Színházhoz szerződött, és azóta is oszlopos tagja a társulatnak. Az ő életéről szól az AlkalMáté Trupp legújabb előadása, mely július 28-tól négy napon keresztül látható a Jurányi Inkubátorházban. A színész saját elmondása szerint egy őszinte és személyes előadásra számíthatunk, sok pizitív és negatív élettörténet bemutatásával.

Billy Elliot - a Musical

Billy Elliot - a Musical

(Budapest, Magyar Állami Operaház - július 29., péntek, 18:00, 30-31., szombat-vasárnap, 11:00, 18:00)

JegyValódi sztárparádéval viszi színre Lee Hall és Elton John Billy Elliot - a Musical című világhírű darabját az Operaház. A musicalt a 2005-ös premier óta több mint 5 millió néző látta Londonban, világszerte pedig 11 millióan. A július 29-i magyarországi bemutatón többek közt Stohl András és Csákányi Eszter is színpadra lép, a produkció rendezője Szirtes Tamás.

Otello

Otello

(Budapest, Margitszigeti Szabadtéri Színpad - július 29., péntek, 31., vasárnap, 20:00)

Verdi legfenségesebb alkotását, a Shakespeare tragédiája alapján komponált Otellót mutatja be július végén a Szabad Tér Színház sztárszereposztással: Rost Andrea világhírű szoprán, Kálmándy Mihály nemzetközi hírű bariton és Marc Heller amerikai tenor főszereplésével. A velencei mór tragédiája a pusztító féltékenységről és az odaadó szerelemről szól.

Stílusgyakorlatok

Stílusgyakorlatok

(Eger, Érsekkert - augusztus 2-8., kedd-hétfő, 20:30)

Az 1947-ben keletkezett mű egy körülbelül tíz soros alapszöveg 99 variációból álló taglalása. A grammatikai fordulatok, a beszédmodorok, a tájnyelvek, a formák és jelzőkészletek bravúros játéka nyelvi és előadói akrobatikát igényel a színészektől, s olyan látványos és humoros produkciót szül, melyben a néző csak kapkodja a fejét... meg a fülét... és végül a tenyerét!

Manoamano

Manoamano

(Kisharsány, Télikert - augusztus 3-6. szerda-szombat, 18:00)

Argentínából érkeznek azok a független cirkuszművészek, akiknek szabadtéri produkcióit a tavalyi Sziget Fesztivál után most Kisharsányban is láthatják a nézők. A művészek együtt és külön-külön is járják a világot, és szinte minden fontosabb utcaszínházi- és cirkusz fesztiválon megfordulnak, most Kisharsányban, a Téli kertben teszik tiszteletüket.

Abigail bulija - Rezes Judit

Ördögkatlan Fesztivál - Abigail bulija

(Nagyharsány, Tornaterem - augusztus 3., szerda, 17:00, 20:00)

Míg Abigail bulit rendez a haverjainak, a szomszédban a felnőttek is összejönnek. Ahogy fogynak az italok, úgy válik kérdésessé, meddig késleltetheti a botrányt a sikeres és boldog élet kötelező felmutatása... A Katona József Színház Mike Leigh, a Magyarországon is ismert, népszerű filmrendező és színházi rendező művéből készített előadást, mely most az Ördögkatlan Fesztiválon vendégeskedik.

Ma este megbukunk - Katona László

Ma este megbukunk

(Keszthely, Festetics-kastély - augusztus 3-7. szerda-vasárnap, 20:30)

JegyAkárcsak a nagy sikerű Függöny fel!-ben, a Ma este megbukunk előadásban is egy amatőr színtársulat kísérel meg bemutatni egy darabot - ezúttal egy klasszikus angol krimit - ám az este katasztrófába torkollik. A Ma este megbukunk London legsikeresebb komédiája, a Centrál Színház előadását pedig egyedülálló módon az eredeti stáb állította színre.

Rómeó és Júlia

Rómeó és Júlia

(Budapest, Margitszigeti Szabadtéri Színpad - augusztus 5., péntek, 20:00)

JegyShakespeare legszebb szerelmi története elevenedik meg a színpadon az európai klasszikus balett fellegvárának tartott világhírű társulat, a Les Ballets de Monte-Carlo előadásában. A Prokofjev magával ragadó zenéjére készített táncművet Jean-Christophe Maillot, napjaink egyik legkeresettebb koreográfusa, egyben a társulat igazgatója álmodta színpadra.

Telitalálat

Telitalálat

(Szentendre, Városháza udvara - augusztus 5-7., péntek-vasárnap, 20:00)

JegyFelhőtlen kacagás és önfeledt szórakozás vár ránk Szentendrén augusztusban, a Városháza udvarán. Három estén át Rio de Janeiro pezsgő, élettel teli, színes ajtókkal és tarka kiegészítőkkel teletűzdelt világában barangolhatunk. De játszódhatna a történet bárhol, ahol az emberek hétről hétre TOTÓ- szelvényeket töltenek ki annak reményében, hogy a telitalálattal megütik majd a főnyereményt.

Műsorváltozás

Cirkusz az éjszakában (Müpa) 2016.09.17. 19:00 Elmarad!
Cirkusz az éjszakában (Müpa) 2016.09.18. 19:00 Elmarad!

Színházi fesztiválok

jún. 10. - aug. 28.
jún. 11. - aug. 19.
Szabadtéri Nyár (Nyíregyháza)
jún. 14. - aug. 12.
jún. 18. - aug. 07.
Kultkikötő (Több városban)
jún. 19. - aug. 27.
jún. 20. - aug. 20.
júl. 01. - aug. 27.
júl. 01. - okt. 22.
júl. 02. - aug. 27.
júl. 07. - júl. 31.