Időpont szerinti keresés:
Színház:
Előadás vagy alkotó:

Színház ajánló

Az aranjuezi szép napok

Az aranjuezi szép napok

(Budapest, Bethlen Téri Színház - június 30., csütörtök, 19:00)

JegyMásodik bemutatójához érkezett a Bethlen Téri Színház és a Manna Kulturális Egyesület közös pályázata, a Találkozások: június 30-án este látható Szilágyi Bálint rendezése, Az aranjuezi szép napok Eke Angéla és Zsótér Sándor előadásában. Peter Handke 2011-ben írt darabja egy beszélgetés története, a szerelem abszurditásáról. A kétszereplős történetben a férfi kérdéseket tesz fel, a nő pedig mindenre őszintén válaszol. Egy szabály van csupán, nincsen akció, csak a párbeszéd.

Bolondok Tánca

Bolondok Tánca

(Budapest, Városmajori Szabadtéri Színpad - június 30., csütörtök, 20:00)

JegyEgy vidéki kisvárosban az orosz forradalom idején, az országos felfordulás ellenére is szinte idilli a nyugalom - ami a korrupt kormányzónak nem feltétlenül kedvez. Valamit ki kell találni... És a kormányzó (némi segédlettel) ki is talál valamit: a saját maga ellen elkövetett merényletet. A lavina elindul, és ettől kezdve nincs megállás. Lev Birinszkíj fergeteges komédiáját a Szabadkai Népszínház Magyar Társulata adja elő a Városmajorban.

A bolygó hollandi

A bolygó hollandi

(Szeged, Szegedi Szabadtéri Játékok - Dóm tér - július 1-2., péntek-szombat, 21:00)

JegyJúlius 1-jén kezdetét veszi az egyik legismertebb és leglátogatottabb nyári színházi fesztivál, a Szegedi Szabadtéri Játékok. Hatalmas, hat méter átmérőjű bolygó, űrállomás, gabonatábla a színpadon. Szkafanderek, galaxis nyomatos ruhaköltemények, tejútként hullámzó estélyiruhák a szereplőkön. Futurisztikus, már-már sci-fire hajazó látványra számíthatnak azok, akik jegyet váltanak a nyitóprodukcióra, A bolygó hollandira.

Amphitryon

Amphitryon

(Budapest, Aquincumi Múzeum - július 1-3., péntek-vasárnap, 19:30)

JegyAmphytrion, a thébai hadvezér és felesége, Alkméné fülig szerelmesek egymásba. De mi történik, ha a háborúból hazatérő férjet azzal fogadja párás tekintetű asszonya, hogy az elmúlt éjszaka volt élete legcsodálatosabb együttléte - Amphytrionnal. Hogy kivel? A kérdés jogosnak tűnik, hiszen főhősünk hónapok óta nem járt otthon.

Cosi fan tutte

ZAKO Fesztivál

(Zalaegerszeg, Kvártélyház Szabadtéri Színház - július 1-10.)

Az idei válogatásban kilenc előadás szerepel, amelyek egy része kortárs magyar szerzők művein alapul: Dancsecs Ildikó, Vinnai Andrásné, Péterfy-Novák Éva darabjait láthatja a közönség. Idén a műfaji sokszínűségre is törekedtek a szervezők, a prózai művek mellett lesz koncert-színház, élő zenés gyerekelőadások, és az opera is megjelenik, a Katona József Színház frissen bemutatott Cosí fan tutte című beavató előadása érkezik Zalaegerszegre.

Árpádház

Árpádház

(Kőszeg, Kőszegi Várszínház - július 2., szombat, 20:30)

Spiró György 1995-ben írt darabját a HOPPart Társulat és a Kőszegi Várszínház közösen mutatja be június 2-án. A mű az Árpád-házi királyaink sorsáról, a történelmi modellek ismétlődéséről, röghözkötöttségünkről, a kitörés reménytelenségéről, és egy olyan világról szól, melyben a félelem és az agresszió egymást élteti. Az előadást Keszég László rendezi, a főszerepekben Bánki Gergelyt, Mészáros Bélát és Stefanovics Angélát láthatjuk.

Sok hűhó semmiért

Sok hűhó semmiért

(Budapest, 3K - Kaszásdűlői Kulturális Központ - július 2., szombat, 21:00)

A háborúból visszatérő győztes férfisereg Messinában, egy olasz kisvárosban vendégeskedik. A hős Claudio egy pillanat alatt szerelemre lobban Hero iránt, Benedetto és Beatrice pedig ott folytatják, ahol abbahagyták be nem vallott, csipkelődő szerelmüket. Látszólag minden adott egy kettős esküvőhöz, ám a hitvány Don John ármánykodása gyorsan gyászt hoz a nászra. A népszerű slágerekkel tarkított előadás izgalmas nyáresti kikapcsolódást ígér, sok-sok humorral, élőzenével és egy fergeteges álarcosbállal.

Műsorváltozás

Jelenleg nincs műsorváltozás

Színházi fesztiválok

jún. 10. - aug. 28.
jún. 11. - aug. 19.
jún. 16. - júl. 02.
Kultkikötő (Több városban)
jún. 19. - aug. 27.
jún. 20. - aug. 20.
jún. 27. - júl. 02.
jún. 27. - júl. 17.
jún. 28. - júl. 03.
jún. 30. - júl. 03.
jún. 30. - júl. 05.