Időpont szerinti keresés:
Színház:
Előadás vagy alkotó:

Színház ajánló

Az értelmiség útja az osztályhatalomig - Szabó Máté

Szentivánéji álom

(Budapest, Zeneakadémia - május 27., péntek, 29., vasárnap, 19:00)

Gyakran sütik rá a brit zenére, hogy 300 éven át nem tudott jelentős szerzőt felmutatni. Purcell után Britten az első, akit a nemzetközi kánon befogadott, s ha valakinek, neki biztosan kötelessége volt az angol múltba visszanyúlni, s a másik világhíres művész, Shakespeare nyomán darabot írnia. Az Operaház produkciója egyben a Zeneakadémia magánének szakos hallgatóinak operavizsgája is, melyet Szabó Máté rendez és Dominic Wheeler vezényel.

Isten pénze

Isten pénze

(Pécs, Pécsi Nemzeti Színház - május 29. vasárnap, 15:00, 19:00)

JegyA POSZT juniorként emlegetett Pécsi Családi Színházi Fesztivál keretében május 29-én, vasárnap a Kecskeméti Katona József Színház vendégeskedik Pécsen az Isten pénze című darabbal, mely Dickens Karácsonyi ének című műve alapján készült. Az előadáson a Kecskemét City Balett táncosai is fellépnek.

Emilia Galotti - Mészáros Blanka

Emilia Galotti

(Budapest, Katona József Színház - Kamra - május 31., június 1-4., szerda-szombat, 19:00)

A fiatal és tehetséges színész-rendező, Fehér Balázs Benő ezúttal a Katona József Színházban rendez - a Kamrában állítja színpadra Gotthold Ephraim Lessing Emilia Galotti című művét. A herceg első látásra beleszeret egy rang nélküli lányba, aki éppen aznapi esküvőjére készülődik. Mivel képtelen kezelni a helyzetet, tanácsosához fordul, akinek szabad kezet ad a menyegző megakadályozásában. Hiába próbálnak ellenállni, a Galotti család tehetetlennek bizonyul az önkénnyel szemben.

Carmen - Bányai Mirjam

Carmen

(Budapest, Müpa - június 3., péntek, 19:00)

JegyBizet világhírű operájának Scsedrin készítette el balett-szvit változatát, melyet túlfűtött erotikája miatt a '60-as években betiltottak. A Kecskemét City Balett Barta Dóra Harangozó Gyula-díjas, érdemes művész koreográfiájában készítette el saját változatát, a démoni nő, a famme fatale alaptípusáról, megtartva az opera eredeti főszereplőit és konfliktusait.

Az ügynök halála

Az ügynök halála

(Budapest, Örkény István Színház - június 3-4., péntek-szombat, 19:00)

JegyWilly Loman egyre több időt tölt a múltban, képzelet és valóság határán. Pénzt már nem keres, tartaléka nincs. Fiai sodródó léhűtők, nagy tervekkel, amiket ő maga ültetett a fejükbe. Neki is nagy tervei voltak, pénz, dicsőség, boldogság, de csak háromszáz havi letörlesztett banki részlet lett belőlük... Arthur Miller klasszikusa Mácsai Pál rendezésében kerül az Örkény István Színház színpadára.

Minden jó, ha vége jó

Minden jó, ha vége jó

(Budapest, Katona József Színház - június 3-5., péntek-vasárnap, 19:00)

JegyHeléna elhatározza, hogy megszerzi magának az ifjú Bertram grófot, aki viszont a legcsekélyebb érdeklődést sem mutatja iránta, és inkább megszökik a kényszerű esküvő elől. Az idősek helytelenítik mindazokat a vétségeket, amelyeket a fiatalok a párkeresés zűrzavarában elkövetnek, ők pedig feleslegesnek tartják azokat az intelmeket, amelyeket az idősek állandóan a fejükhöz vágnak. Zsámbéki Gábor rendezésében a Színház- és Filmművészeti Egyetem harmadéves hallgatói is aktív szerepet vállalnak.

Jászok

Jászok

(Jászberény, Szabadtéri Színpad - június 3-5. péntek-vasárnap, 20:30h)

JegyA darab története a jász életfilozófia hét generációs hagyományára épül. Középpontjában egy fiatal mai pár áll, akik előélete elevenedik meg az előadás során. Ez a mikrokozmosz tágul ki az egész jász nép történetére, hogy az egyes jelenetekben megelevenedjenek a múlt eseményei őshazájuktól-napjainkig.

Színházi fesztiválok

máj. 29. - jún. 05.
jún. 09. - jún. 18.
jún. 10. - aug. 28.
jún. 11. - jún. 12.
jún. 11. - aug. 19.
jún. 12. - jún. 12.
jún. 16. - júl. 02.
jún. 16. - jún. 19.
myStory (Budapest)
jún. 16. - jún. 19.
jún. 17. - jún. 25.

Legfrissebb színházi kritikák

Országomat egy tyúkért (Budaörsi Latinovits Színház: A nagy Romulus)
Les Mis 3D (Szegedi Szabadtéri Játékok - Dóm tér: A nyomorultak)
Jenki dáridó (Budapesti Operettszínház: A chicagói hercegnő)
Fordul a kocka (Proton Színház: Látszatélet)