Időpont szerinti keresés:
Színház:
Előadás vagy alkotó:

Színház ajánló

Össztánc

(Budapest, Vígszínház - augusztus 28-29., péntek-szombat, 19:00)

Az Össztánc születésének története valódi színháztörténeti kuriózum. Amikor 1994-ben a Víg társulata visszaköltözött a Nyugati pályaudvaron álló sátorból a régi pompájában tündöklő, felújított Vígszínház épületébe, a színház az Össztánccal nyitotta meg újra kapuit. Az előadás új műfajt teremtett Magyarországon: egyetlen szó sem hangzik el a színpadon, mindent a tánc, a mozdulatok, a gesztusok nyelvén mondanak el a szereplők.

Escurial - Menszátor Héresz Attila

Escurial

(Zsámbék, Zsámbéki Színház és Művészeti Bázis - augusztus 28-29., péntek-szombat, 20:00)

Spanyolország, középkor, zsarnokság, inkvizíció; egy elhagyatott palota. A depressziójába zárt, Bohócra emlékeztető király vigaszra vágyik. Haldoklik a királyné... Megjelenik az udvari bolond, Folial, a király pedig megparancsolja, hogy szórakoztassa őt. A két férfi között különös feszültség vibrál, ezen az éjszakán, a Halál éjszakáján sajátos játékba kezdenek: elkezdik egymás szerepét játszani... Ghelderode nagyszabásű művét Menszátor Héresz Attila állítja színpadra Zsámbékon.

Jónás könyve

Jónás könyve

(Budapest, Örkény István Színház - augusztus 29., szombat, 13:00)

Augusztus 29-én rendezi meg az Örkény István Színház a mára már hagyománnyá vált Örkény kert elnevezésű egynapos fesztiválját. A legtöbb program a Madách téren lesz megtartva, azonban a színházterem is tartogat meglepetést: Csuja Imre egyszemélyes előadását, a Jónás könyvét nézhetik meg a látogatók. Babits monumentális műve a szellem emberének kötelességét fogalmazza meg a "világ hatalmai" ellenében.

A két Korea újraegyesítése - Fullajtár Andrea és Kulka János

Abigail bulija / A két Korea újraegyesítése

(Nyíregyháza, Móricz Zsigmond Színház - augusztus 29., szombat, 19:00, 30., vasárnap, 19:00)

A budapesti Katona József Színház két előadással vesz részt idén a Vidor Fesztivál versenyprogramjában. Augusztus 29-én Mike Leigh darabját, az Abigail buliját láthatja a nyíregyházi közönség Ascher Tamás rendezésében, másnap pedig a fergetegesen szórakoztató A két Korea újraegyesítése kerül a Móricz Zsigmond Színház színpadára. Igazi sztárszínészek vendégeskednek a szabolcsi fővárosban, aki teheti, nézze meg mindkét darabot!

Monte Cristo grófja

Monte Cristo grófja

(Tokaj, Tokaji Fesztiválkatlan - augusztus 29., szombat, 20:00)

Az ExperiDance tánckara és a Békéscsabai Jókai Színház közös produkciója, a Monte Cristo grófja augusztus 29-én a Tokaji Fesztiválkatlanban, Északkelet-Magyarország legnagyobb szabadtéri színpadán látható. A klasszikus alkotás musical változata Szomor György dalaival mutatkozik be. A helyszínt körülölelő 30 méter magas meredek sziklafalak és a Bodrog közelsége mindig különleges hangulatot teremtenek a hatalmas amfiteátrum változatos programjaihoz.

Ketten egyedül - Schell Judit és Csányi Sándor

Ketten egyedül

(Nyíregyháza, Móricz Zsigmond Színház - augusztus 31., hétfő, 19:00)

A helyszín New York. Frankie felszolgáló, Johnny szakács. Először kinézték egymást az étteremben, azután szeretkeztek. Eddig csodálatos, de rá kéne jönni, hogyan tovább. Lehet-e újrakezdeni mindent, ha romantika nincs már, csak a klasszikus zenét adó rádióban? Terrence McNally Ketten egyedül című műve, Schell Judit és Csányi Sándor szereplésével, augusztus 31-én a VIDOR Fesztiválon vendégeskedik.

A Dohány utcai seriff

A Dohány utcai seriff

(Budapest, Budapesti Zsidó Hitközség Goldmark terme - augusztus 31., hétfő, 19:30)

Nyolcvan percnyi vaksötét - a hangok és benyomások által minden a képzelőerőnkre van bízva. Hallgatjuk a zenét és az éneket, a túlélők visszaemlékezéseit, a naplórészleteket, érezzük, ahogy mozognak köztünk a színészek... a sötét pedig egyre jobban ránktelepszik. Megrendítő holokauszt-előadás a FÜGE produkciója, melynek szövegét Mohácsi János és a szereplők közösen válogatták össze.

Dumaszínház

VIDOR Dumaszínház

(Nyíregyháza, Váci Mihály Városi Művelődési Központ és Gyermekcentrum - augusztus 31., hétfő, szeptember 1-2., kedd-szerda, 20:00)

Ha VIDOR Fesztivál, akkor Dumaszínház! Évek óta tiszteletbeli nyíregyháziakként térnek vissza a városba a stand up comedy hazai fenegyerekei, hogy újra és újra megnevettessék a fesztivál közönségét. És ez idén sem lesz másként! A fellépők közt köszönthetjük például a Szomszédnéni Produkciós Irodát, Kőhalmi Zoltánt, Hadházi Lászlót és Litkai Gergelyt.

Caligula helytartója - Nagypál Gábor és Király Attila

Caligula helytartója

(Budapest, Rumbach utcai Zsinagóga - szeptember 2., szerda, 20:00)

A nagysikerű Caligula helytartója Szikszai Rémusz első színházi rendezése. Még fiatal kolozsvári színészként játszott Székely János remekművében, a darab azóta foglalkoztatta, így 2011-ben színpadra is állította a saját olvasatában. A mű a magyar drámairodalom egyik csúcspontja. Hazugság és igazság viszonyát boncolgatja, arra keresve a választ, hogyan maradhat meg embernek az ember, akár gyakorolja a hatalmat - akár, ha ki van téve a hatalmat gyakorlóknak.

Alexandrov

Alexandrov

(Budapest, Syma Rendezvénycsarnok - szeptember 5., szombat, 20:00)

JegyAz Alexandrov a világ legismertebb és legelismertebb katonai ének- és táncegyüttese. Százhúsz főből áll, amelyet egy férfikórus, egy zenekar és egy táncegyüttes alkot. A zenék a mindannyiunk által kedvelt orosz népi dallamok egyvelege, amelyek mindenhol a világon óriási népszerűségnek örvendenek. Az Alexandrov megmutatta, hogy a zene képes összekötni olyan világokat is, amik egyébként semmiképp sem találkozhatnának.

Jó estét nyár, jó estét szerelem - Wunderlich József

Jó estét nyár, jó estét szerelem

(Budapest, Pesti Színház - szeptember 5-6., szombat-vasárnap, 19:00)

Jegy1977-ben a Vígszínház már műsorára tűzte a Fejes Endre regénye alapján készült musicalt, 2015 szeptemberében pedig újra bemutatják a Pesti Színházban Szász János és Presser Gábor újragondolásában. Új hangszerelés, új dalok és eredeti dokumentumrészletek gazdagítják majd az ismert történet. A főszerepet a Pécsi Nemzeti Színházból tavasszal átigazolt, és a rögtön Budapesten is bizonyító Wunderlich József játssza, aki kitörve a jófiú és a klasszikus hős szerepekből ezúttal egy brutális gyilkost alakít.

Műsorváltozás

Top Dogs (Kamra) 2015.09.12. 19:00 Elmarad!

Színházi fesztiválok

Óbudai Nyár (Budapest)
jún. 03. - aug. 30.
jún. 12. - aug. 30.
jún. 20. - aug. 29.
Kultkikötő (Több városban)
jún. 26. - aug. 29.
Eszterházi Vigasságok (Több városban)
jún. 27. - okt. 24.
júl. 03. - aug. 30.
júl. 04. - aug. 30.
júl. 10. - aug. 29.
júl. 10. - aug. 30.
Kolorcity Fesztivál (Több városban)
aug. 11. - aug. 29.