Színház kereső
Időpont:
Színház:
Előadás vagy alkotó:
 
előadás alkotó


Színház ajánló
Aranyborjú

Aranyborjú

(Budapest, Madách Színház - április 25., péntek, 19:30)

Jegyvásárlás

Osztap Bender, a nagy kombinátor - a kedvelt orosz szatíraíró páros, Ilf és Petrov által teremtett csaló figurája mára szinte fogalommá vált. A Madách Színház II. Musicalpályázatának díjnyertes darabjában a Horváth Péter - Gerendás Péter - Fekete György szerzőtrió nem kisebb feladatra vállalkozott, mint hogy elénk varázsolja a két háború közötti időszak emblematikus hősét. Osztap Bender remekül dolgozik. Szinte munkamániás. A nemzeti hős (ál)fiaként számolatlanul csalja ki a rubeleket, egészen addig, amíg össze nem találkozik a nemzeti hős másik két (ál)fiával.

Tovább >>>

Godot-ra várva - Keresztes Tamás és Kulka János

Godot-ra várva

(Budapest, Katona József Színház - április 26-27., szombat-vasárnap, 19:00)

Jegyvásárlás

Április 26-án, szombaton mutatja be a Katona József Színház Samuel Beckett Godot-ra várva című művét, Ascher Tamás és Zsámbéki Gábor rendezésében. A drámairodalom egyik legelgondolkodtatóbb alkotását Elek Ferenc, Kocsis Gergely, Keresztes Tamás, Kulka János és az Illaberekben felfedezett Varga Zétény adja elő. "1957. november 19-én aggódó színészek egy csoportja készült a közönség elé lépni. A San Franciscó-i Actors' Workshop tagjai. A közönség: a San Quentin Állami Börtön négyszáz elítéltje..."

Tovább >>>

Vadregény - Into the woods

Vadregény - Into the woods

(Budapest, Magyar Színház - április 26-27., szombat-vasárnap, 18:00)

Jegyvásárlás

Április 26-án este borzongós, zenés és mesebeli tavaszi estét köszönthetünk a Hevesi Sándor téren. A Pesti Magyar Színház igazi vadregényes ősbemutatóra készül, ugyanis ezen az estén láthatja a hazai közönség elsőnek Stephen Sondheim Vadregény - Into the woods című mesemusicaljét. Ez alkalomból pedig nem jelentéktelenebb család, mint egy igazi farkas falka költözik a színházba. A darab rendezője Harangi Mária, aki a hazai zenés színjátszás egyik vezető rendezői alakja.

Tovább >>>

Sutra

Sutra

(Debrecen, MODEM Modern és Kortárs Művészeti központ - április 26-27., szombat-vasárnap, 19:00)

A Sutra műfajilag nehezen besorolható: tánc, installáció, élő-installáció, új média, performansz, interaktív zenei és vizuális szituációk jellemzik. Az előadás leginkább egy rendhagyó tárlatvezetésnek tekinthető, ahol a nézés és a beavatás párhuzamosan történik. A mozgásanyag és az előadói jelenlét erősen épít a japán butoh és a kínai taichi technikákra, ötvözve azokat az európai kortárs hagyományokkal. A zenei kompozíció Moon Dog és John Cage szellemiségét követi.

Tovább >>>

3 kívánság

3 kívánság

(Miskolc, Miskolci Nemzeti Színház - április 29., kedd, 19:00)

A Miskolci Nemzeti Színház a 2013/2014-es évadban is meghirdette immáron hagyományos koreográfus-pályázatát. A meghívásos pályázatra jelentkezők közül négy fiatal, tehetséges koreográfust hívtak meg, hogy a Miskolci Balett tagjaival együtt dolgozzanak és új, izgalmas táncszínházi etűdökkel gazdagítsák a Balett repertoárját. Az előadásban végül hárman vesznek részt. Személyes vallomások, játék az idővel, gondolatok a művészetről és a táncról magáról - ez a 3 kívánság a Miskolci Nemzeti Színházban.

Tovább >>>

Anatol és a nők

Anatol és a nők

(Budapest, Radnóti Színház - április 29., kedd, május 2., péntek, 19:00)

Jegyvásárlás

Anatol szerelmes költő, elszánt hipnotizőr, sármos úrifiú és kishitű optimista. Precízen számon tartja szerelmeit, rendszerezi flörtjeit, gáláns afférjait, szenvedélyes kapcsolatait, egyéjszakás kalandjait, meg nem valósult kívánságait. A szerelem számára a létezés záloga, leginkább magába a szerelembe szerelmes. Arthur Schnitzler, a legendás és botrányos Körtánc szerzőjének darabjai annak idején pornográfnak minősültek, ám mai szemmel inkább könnyednek és szórakoztatóan erotikusnak tűnnek.

Tovább >>>

Öreg tó

Öreg tó

(Budapest, Mu Színház - május 2-3., péntek-szombat, 20:00)

Rózsavölgyi Zsuzsa és Terebessy Tóbiás japán haiku költészetet idéző táncszínházi bemutatójában a természet és az emberi érzékelés kapcsolatának újraértelmezésével kísérletezik. Mi történik, ha érzékszerveink a megszokottal ellentétben nem reagálnak a külvilágra, hanem alakítják, létrehozzák azt? Az Öreg tó világa az előadás során táncosokra erősített szenzorok segítségével születik: a mozgás hozza létre a vizualitást és a hangot, a csobbanás generálja az ugrást.

Tovább >>>

Az üvegcipő

Az üvegcipő

(Szombathely, Weöres Sándor Színház - május 2-3., péntek-szombat, 19:00)

Molnár Ferenc remekműve a 20. század elején játszódik. Sipos Lajos műbútorasztalos és egy cseléd, Szabó Irma minden akadályt elsöprő szerelmének megható története. Költészet, humor, megoldhatatlannak tűnő akadályok, összeomló és felépülő kapcsolatok szövik át a fordulatos vígjátékot. A bolondos Irma, a józsefvárosi Hamupipőke álomvilágban él, amelyben csak Sipos úr létezik, akinek a csitri mindent elnéz cserébe a reményért, hogy egyszer kölcsönössé lesz a szerelem. Az üvegcipő a jóság, a tisztaság, az áhítat játéka.

Tovább >>>

Műsorváltozás
Magyarmesék (Katona József Színház) - 2014.04.25. 19:15 Elmarad!
Unokák a polcon (Budapest Bábszínház) - 2014.05.02. 10:30 Elmarad!
Legfrissebb színházi kritikák
Öt könnyű duett (Átrium Film-Színház: Átriumklorid)
Winnie, Willie (Katona József Színház: Szép napok)
A tuti recept (Vörösmarty Színház: My Fair Lady)
Ed és a fényevők (Katona József Színház: Fényevők)
Szabadon választható (Katona József Színház: Üvegfal mögött)
Sötét mulatság (Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata: Tarelkin halála)