Időpont szerinti keresés:
Színház:
Előadás vagy alkotó:

Színház ajánló

Tanár úr kérem

(Veszprém, Veszprémi Petőfi Színház - szeptember 24. szombat, 18:00; 27. kedd, 17:00)

JegyKarinthy művét valószínűleg senkinek sem kell bemutatni különösebben, hiszen - remélhetőleg - mindenki olvasta a kiváló írást. Most viszont a veszprémi színházban megelevenednek a könyv szereplői, hogy egy fergeteges előadás keretében nosztaliázhasson a néző diákéveiről.

Farkasok és bárányok

(Győr, Győri Nemzeti Színház - szeptember 24-25. szombat-vasárnap, 19:00, 15:00; 27-30. kedd-péntek, 17:00, 19:00)

Az 1875-ben íródott, pergő párbeszédekben gazdag vígjáték egy orosz kormányzóságban játszódik, ahol Murzaveckaja földbirtokosnő éhes farkasként fal fel mindent, ami a másé. De akadnak nála ravaszabb, nagyobb étvágyú farkasok is - báránybőrbe bújva vagy anélkül. A harsány humorú társadalmi szatíra nyelvezetét és hőseit egyaránt gúnyos irónia jellemzi.

Shakespeare királynője

Shakespeare királynője

(Kaposvár, Csiky Gergely Színház - szeptember 29. - október 1. csütörtök - szombat, 19:00)

JegyA trón és a színpad mögé, azaz a kulisszák mögötti világba vezet bennünket Bereményi Géza új drámája, amely történetének középpontjába a magánélet, a világtörténelem és a drámairodalom szövevényes egymásba fonódását állította.

Weekend

Weekend

(Budapest, Fészek Színház, szeptember 30. péntek, 19:00)

JegyShakespeare Macbethjének furcsa, mai átiratát láthatják a tragikumra és komédiára éhes nézők. A Fészek Színház nagyon mai története, nagyon mai szereplőkkel, "trónbitorlókról, királyokról és lédikről".

A tizedes meg a többiek

A tizedes meg a többiek

(Budapest, Magyar Színház, szeptember 30. péntek, 19:00)

JegyA II. világháború végén járunk. A Magyarországon harcoló felek egyre fáradtabbak, kimerültebbek, és egyre kevesebben akarnak önként és dalolva a frontra menni. Főhősünk, a tizedes is azért oson be egy kastélyba, hogy végre megpihenhessen a frontvonalak között. Ám nemsokára kiderül, hogy a kastély más katonaszökevényeknek is a tanyája, és ezekből az ágrólszakadtakból ügyes, ravasz és túlélésre képes csapatot kellene kovácsolni.

Négy fal között

Négy fal között

(Budapest, Jurányi Inkubátorház, szeptember 30. péntek, 19:00)

Mi van a zárt ajtók mögött? Hogyan éljük meg a szexualitást ma, amikor a Nő és a Férfi fogalma már nem ugyanazt jelenti, ha jelent valamit egyáltalán. A Tünet Együttes és a Dollár Papa Gyermekei színész-rendezője, Ördög Tamás közös játéka a civilizált ember szexualitását mutatja be egy hétköznapi család történetén keresztül.

La Mancha Lovagja

(Budapest, József Attila Színház, október 1. szombat, 19:00)

JegyMiguel de Cervantest az egyház ellen irányuló gondolatai miatt börtönbe zárják, ahol cellatársai elkobozzák kéziratát, a Don Quijote című darabot. Az író a rögtönzött bíróságnak védőbeszéd gyanánt előadja művét a búsképű lovag történetéről, aki megrögzötten ragaszkodik az álmaihoz és tántoríthatatlanul hisz a szerelemben.
Egy történet az álmokról, a reményről és a hitről.

Mesefolyamok óceánja

(Budapest, MU Színház, október 1. szombat, 20:00)

JegyMit jelent a számunkra ma Magyarországon India? Mit kezdünk ezekkel az ősi szanszkrit történetekkel, hogyan tudunk hozzájuk kapcsolódni fiatal alkotókként, és alkotó fiatalokként? A mese emlék. A mesélés örök. A mesefolyamba merülünk, hogy zubogjon tovább.
Mesélünk. Kézzel-lábbal. Szavakkal, képekkel, ősi emlékekkel. Ritmussal, fénnyel, és testtel.
A mesefolyamok óceánja, fizikai tanmese és színházi elbeszélés egyben, a FAQ Társulat megszokott gondolkodó, nyílt stílusában.

Lear király

Lear király

(Budapest, Radnóti Miklós Színház, október 2. vasárnap, 19:00)

JegyVan, aki a szenvedésben tisztul meg, van, aki attól lesz bölcs, hogy megbolondul és van, aki attól kezd látni, hogy megvakul. A sarkaiból kifordult világ látomása, a kizökkent idő tragédiája a Lear.
Shakespeare egy ősi kelta monda nyomán - a széthulló család, a gyermeki hálátlanság történetén túl - gonosz és jó végletes, kozmikus harcát tárta elénk megmutatva, hogy milyen az ember, ha szembesülni kényszerül önmagával és tettei következményeivel.

Gőzben

Gőzben

(Budapest, Karinthy Színház, október 2. vasárnap, 19:00)

JegyHat nő... Hat különböző jellem, hat különböző társadalmi helyzet. Két dologban azonban közös a sorsuk: mindannyian a magánéleti válságukkal küzdenek és imádnak a gőzbe járni. Itt megértésre, lelki támaszra, barátokra lelnek. Az angol írónő a "GŐZ" hölgyein keresztül, az örök női problémákat mutatja be sok humorral, öniróniával, némi pikantériával, mégis lélekmelegítő stílusban.

A Csárdáskirálynő

Csárdáskirálynő

(Budapest, Operettszínház, október 2. vasárnap, 15:00 ; 19:00)

JegyA történet egy reménytelennek látszó szerelemről szól. Edvin herceg rajong Szilviáért, a pesti orfeum csillagáért,de arisztokrata családja ellenzi ezt a rangon aluli kapcsolatot. Edvin szülei mindent elkövetnek,hogy fiúkat visszacsalják Bécsbe,hogy ott a neki megfelelő lányt, Stázi komteszt válassza élettársául. A cselekményt a bolondos Bóni gróf, - aki sok más orfeumi dáma mellett Szilviába is szerelmes - és Feri bácsi, az orfeum törzsvendége bonyolítják. Utóbbi minden igyekezetével azon van, hogy összehozza Szilviát Edvinnel, s ennek érdekében egykori szerelmét, Edvin édesanyját is hajlandó leleplezni.

Napszédítő / Páva-variációk

X. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó - Napszédítő / Páva-variációk

(Pécs, Pécsi Nemzeti Színház - október 2. vasárnap, 19:00)

JegyA Honvéd Táncszínház előadásában döntő szerepet játszik az autentikusság, ugyanakkor a produkcióban az alkotók a látványos díszletelemek mellett különös hangsúlyt fektetnek a Kárpát-medence legkülönlegesebb és legimpozánsabb viseleteinek, mint a matyó, a kalocsai és kalotaszegi öltözetek eredeti formában történő bemutatására.

Műsorváltozás

Fácántánc (Szkéné Színház) 2016.09.27. 20:00 Elmarad!
Fácántánc (Szkéné Színház) 2016.09.28. 20:00 Elmarad!
Fácántánc (Szkéné Színház) 2016.09.29. 20:00 Elmarad!
Függésben (Kolibri Pince) 2016.10.14. 17:00 Elmarad!
Elnöknők (Kamra) 2016.10.20. 19:00 Elmarad!
Elnöknők (Kamra) 2016.10.21. 19:00 Elmarad!

Színházi fesztiválok

júl. 01. - okt. 22.
szept. 27. - okt. 03.
okt. 01. - okt. 31.
Csinnadratta (Budapest)
okt. 01. - okt. 02.
UH Fest (Budapest)
okt. 02. - okt. 09.
okt. 06. - okt. 09.
okt. 07. - okt. 23.
okt. 12. - okt. 16.
nov. 04. - nov. 06.

Legfrissebb színházi kritikák

Káin a rácsok felett (Színház- és Filmművészeti Egyetem (Ódry Színpad): Roberto Zucco)
Itt repül a kismadár (Átrium Film-Színház: Pillanatfelvétel)
Minicézárok, kíméljetek! (Zsámbéki Színházi és Művészeti Bázis: Köztársaság)