Színház kereső
Időpont:
Színház:
Előadás vagy alkotó:
 
előadás alkotó


Színház ajánló
Az egérfogó

Az egérfogó

(Veresegyház, Veres 1 Színház - március 30., hétfő, 19:00)

Az Egérfogó birtokolja a "Színháztörténelem leghosszabb ideje futó darabja" címet. A londoni West End-en 63 éve játsszák megszakítás nélkül. Egy téli délután brutális gyilkosság történik Londonban a Culver Street-en. Késő délután a Monkswell Vendégház halljában a fiatal házigazdák izgatottan készülődnek első vendégeik fogadására, akik meg is érkeznek szépen sorjában: egy titokzatos múltú vénkisasszony, egy fiatal építész, egy nyugalmazott őrnagy, egy férfias vonásai miatt rejtélyes nő és egy piperkőc olasz, aki azt állítja, hogy a kocsija felborult egy hóakadály miatt. Kisvártatva megjelenik egy rendőrfelügyelő is, aki közli a döbbent társasággal, hogy a londoni gyilkosság elkövetője a fogadóba tart - hacsak nincs máris ott - és valószínűleg újabb gyilkosságokra készül...

Tovább >>>

Az ember tr.

Az ember tr.

(Pécs, Bóbita Bábszínház - március 30., hétfő, 19:30)

A Bóbita Bábszínház és az Apolló Kulturális Egyesület közösen létrehozott előadásában Madách művének gazdagsága, sokszínűsége nem hagyományos színházi megoldásokban mutatkozik meg, hanem a bábjáték és alternatív színház asszociációkra, fantáziájára építő, egyszerű eszközhasználatával. Az előadás és a klasszikus mű viszonyára alapvetően a tisztelet jellemző, ugyanakkor fontos, hogy a szöveg mennyisége befogadható legyen. 14 éven felülieknek ajánlott!

Tovább >>>

Krisztus születése

Krisztus születése

(Debrecen, Csokonai Nemzeti Színház - március 30-31., hétfő-kedd, 19:00)

A Krisztus születése produkció három Misima-darabra épül. A harmadik, legrövidebb, verses darabot, a Krisztus születése (Kiriszuto kótanki) címűt Vihar Judit magyarította, aki a nagy Misima-fordításköteten is dolgozott, annak nyelvi lektora és egyik fordítója volt, a másik kettőt (Az út, Távolság) maga a rendező, Jámbor József. Tehát a három darab szövege a Csokonai Színház előadásában lesz először magyarul élvezhető, hiszen még az említett fordításkötetben sem szerepelnek.

Tovább >>>

Korrup Schőn

(Budapest, Trafó - március 31., kedd, 20:00)

Csókosok és nem csókosok, polgármesterek és ex-polgármesterek, rokonok és barátok: összegyűlik Dögönd színe java, és mesélnek... Csupa kínos kulisszatitkot a kisváros életéből: a nyilvános WC ügyét, a 280 millió forintos kerékpárút sztoriját, a régi és új polgármester üzérkedéseit, az óvoda helyett felépített kaszinó történetét. Mindeközben Kázmér kálváriáját is végigkövethetjük, aki a végére próbál járni a Dögöndön történteknek. Meg annak, hogy kitől van a gyerek. Évadnyi szappanopera, másfél órában. Vetítés, zene, tánc (tánc nem lesz): Korrup Schőn, premier, március 31., Trafó.

Tovább >>>

Figaro házassága

Figaro házassága

(Győr, Győri Nemzeti Színház - március 31., kedd, 17:00, április 3., péntek, 19:00)

Jegyvásárlás

Az eredetileg óramester, később zenetanító, majd kétes üzleti ügyekbe keveredő, és börtönbe is került szerző egyik leghíresebb műve a léha arisztokráciát pellengérezi ki. Pergő cselekménye, élénk dialógusai, sziporkázó nyelve alapvetően megújította a vígjáték műfaját, Szerb Antal szerint Beaumarchais személye ezzel együtt oly szorosan tartozik az ancien régime-hez, "mint inas a gazdájához"

Tovább >>>

János-passió

(Budapest, Magyar Állami Operaház - április 1., szerda, 18:00, 2., csütörtök, 19:00, 4., szombat, 19:00)

Tudósok kutatásainak köszönhetően sokat tudunk arról, hogy az opera milyen szerepet töltött be Bach korában. Valamiért azonban a szerző maga sosem írt operát, csak olyan oratórikus műveket, melynek közreműködői igazi dramatikus szereplők. A János-passió talán legnagyobb erénye, hogy a nagypénteki történetet - minden kegyetlensége és fájdalma ellenére - igazán pozitív kicsengéssel mutatja be, melynek fényes és reményteli zenéje megelőlegezi a Feltámadás örömét. Eperjes Károly stilizált arénába, ókeresztény közegbe viszi a műfajt, és él a mozgásszínház eszközeivel is. Német nyelven, magyar és angol felirattal.

Tovább >>>

Az Őrült, az Orvos, a Tanítványok és az Ördög

Az Őrült, az Orvos, a Tanítványok és az Ördög

(Budapest, Szkéné Színház - április 2-3., csütörtök-péntek, 20:00, 4., szombat, 18:00, 20:00)

Máté Edina, a Szegedi Hittudományi Egyetem másodéves hallgatója meglátja az emberiség jövőjét: az "ipszilon kromoszóma jelenség" következtében, a fiú újszülöttek száma a közeljövőben drasztikusan lecsökken. Egyfajta "nemi pólusváltás" zajlik le a földön száz éven belül. Minden jelentős pozíciót nők foglalnak majd el, a miniszterelnöktől a pápáig. Edinát víziói miatt őrültekházába zárják. A Pintér Béla Társulat Az Őrült, az Orvos, a Tanítványok és az Ördög című előadása újra a Szkéné Színház színpadán.

Tovább >>>

Aida

Aida

(Budapest, Erkel Színház - április 2., csütörtök, 4., szombat (bemutató), 18:00)

Verdi egyik legnépszerűbb és leglátványosabb operája a fáraók korában játszódik, mikor Egyiptom leigázta az akkori Etiópiát. Az Aida története a politikai és személyes konfliktusok példája. A háború a legszélsőségesebb helyzeteket produkálja, amelyeket egyszerűen nem lehet megoldani. Mit tegyen az ember, ha hazaárulóvá kellene válnia a szerelméért? Az Operaház új Aida-előadását Mohácsi János, a magyar színházi élet meghatározó egyénisége állítja színpadra.

Tovább >>>

Sirály - Crespo Rodrigo és Tóth Ildikó

Sirály

(Tatabánya, Jászai Mari Színház, Népház - április 3., péntek, 19:00)

Jegyvásárlás

Csehov Sirály című színdarabja három tehetséges, érzékeny fiatalról szól, akik egy varázsos tó partján szerették egymást, de még túlságosan tapasztalatlanok voltak. Rosszul ismerték az érzéseiket, az emberi természetet, a világot, s az bosszút állt rajtuk. Az igazi nagy életre vágytak, de az könyörtelenül eltaposta őket. De szól a beérkezettekről is. Azokról, akiknek sikerült. Az előadást Rába Roland rendezte.

Tovább >>>

Athéni Timon

Athéni Timon

(Budapest, Színház- és Filmművészeti Egyetem (Ódry Színpad) - április 4., szombat, 19:00, 13., hétfő, 19:00)

Jegyvásárlás

Hogy fér össze a körülöttünk burjánzó nyomor és háború a fogyasztói társadalom csillogásával? A fiatal alkotók tükröt próbálnak tartani e látványcivilizációnak. Majd Timont a meztelen ürességbe követve próbálják feltárni a világát elhagyó ember aggályait. A tisztulásban keresik a választ arra, hogy milyen pillérekre építhet a ma embere, amikor újrakezdésről beszél. És hogy van-e még értéke a nyelvnek, a tudásnak a képernyők világában? A darabban az SZFE népszerű osztályvezető tanára (Timon szerepében Hegedűs D. Géza) mellett negyed és ötödéves színművészhallgatók és Mátyássy Szabolcs és Kovács Adrián zeneszerzők lépnek színre, rendező: ifj. Vidnyánszky Attila.

Tovább >>>

Műsorváltozás
Oszlopos Simeon (Kamra) - 2015.03.30. 19:00 Elmarad!
Oszlopos Simeon (Kamra) - 2015.04.08. 19:00 Elmarad!
Freud és Ferenczi (Spinoza Színház) - 2015.04.12. 19:00 Elmarad!
Freud és Ferenczi (Spinoza Színház) - 2015.04.16. 19:00 Elmarad!
Oszlopos Simeon (Kamra) - 2015.04.16. 19:00 Elmarad!
Oszlopos Simeon (Kamra) - 2015.04.23. 19:00 Elmarad!
Oszlopos Simeon (Kamra) - 2015.04.25. 19:00 Elmarad!
Oszlopos Simeon (Kamra) - 2015.04.27. 19:00 Elmarad!
Tovább >>
Színházi fesztiválok
márc. 07. - ápr. 11.
márc. 08. - ápr. 11.
márc. 13. - ápr. 09.
márc. 15. - ápr. 03.
márc. 20. - ápr. 11.
márc. 25. - ápr. 18.
ápr. 10. - ápr. 26.
ápr. 10. - ápr. 12.
ápr. 11. - ápr. 28.
Szent György-nap (Budapest)
ápr. 25. - ápr. 25.