Hamarosan záró kiállítások

Pablo Picasso

Picasso: Alakváltozások, 1895-1972

(Budapest, Magyar Nemzeti Galéria - július 31-ig)

A 20. század egyik legnagyobb hatású művészének szentelt Picasso - Alakváltozások, 1895-1972 című tárlat, amelyet a párizsi Musée national Picassóval együttműködésben szervez a Szépművészeti Múzeum - Magyar Nemzeti Galéria, 2016. július 31-ig látható Budapesten.

Mátrai Erik: acb Space

(Budapest, acb Kortárs Művészeti Galéria - július 28-ig)

Az acb Galéria terében megvalósuló, acb space című helyspecifikus térinstalláció a művészt az elmúlt két év során foglalkoztató, a szín- és fény kölcsönhatását vizsgáló kutatásainak nagy léptékű manifesztálódása. A

Rövidesen nyíló kiállítások

Bánk Bán, 1963,  Fotó: Keleti Éva

"Benne voltam a muzsikában és a muzsika bennem volt" - Simándy József (1916-1997)

(Nyírbátor, Báthori István Múzeum - augusztus 4-től)

Simándy József, a 20. századi operajátszás kiemelkedő alakja, 2016. szeptember 18-án lenne száz éves. Gyönyörű orgánumával, nagyszerű szerepformálásával és színpadi játékával szerepek sokaságában nyújtott felejthetetlen élményt közönségének országhatárokon belül és túl. Neve összeforrt Erkel Ferenc Bánk bán című operájának címszerével.

Ázbej & Ázbej: Algír - Budapest - Párizs

(Budapest, Műcsarnok - július 26-tól)

Apák és fiúk közös tárlata ékes bizonyítéka lehet annak, hogy nem szükségszerű a múlt eltörlésének gesztusa az új születéséhez. Néha épp az ellenkezője kerül felszínre. A kiállítás koncepciója ezeknek az összefonódásoknak és elágazásoknak a felvillantása, mindenféle szabályszerűség megfogalmazása és ítélkezés nélkül.

Most futó kiállítások

Robert Capa - A háború és béke képei

(Budapest, Magyar Fotográfusok Háza - Mai Manó Ház - szeptember 18-ig)

A Mai Manó Ház első és második emeleti kiállítóterében Robert Capa, a világ egyik legismertebb magyar származású fotográfus munkáinak egy szeletét mutatja be. A kiállítás képeit a Magyar Nemzeti Múzeum gyűjteményében található közel ezer Capa-fotográfiából válogatták.

Tilo Schulz: Sodródás

(Budapets, Kassák Múzeum - szeptember 11-ig)

Tilo Schulz Berlinben élő művész, kurátor érdeklődésének középpontjában a különböző művészeti ágak lehetséges interakciói, illetve a befogadói nézőpontok sokfélesége áll. Ehhez kapcsolódó kérdéseit az utóbbi években a mozgás fogalmának szó szerinti és átvitt értelmű jelentésrétegein keresztül dolgozza fel.

Kiállítás gyerekeknek

Sárkányok mindig lesznek - Petőfi Irodalmi Múzeum (Budapest), márc. 7. 18:00 - nov. 6. 
Mészáros Gyuritól Harry Potterig - Szabadtéri Néprajzi Múzeum (Skanzen) (Szentendre), máj. 18.  - szept. 30. 
jáTÉKA minikiállítás 13: A legsikeresebb játékok - Angyalföldi Gyermek- és Ifjúsági Ház (Budapest), máj. 29.  - okt. 11. 
Gooól! - Nemzetközi focikiállítás - Millenáris (Budapest), jún. 22.  - aug. 25. 
Living dinosaurs - Őskori állatkert - Millenáris (Budapest), jún. 22.  - aug. 25. 

Múzeumpedagógia

Divercity - Projektbemutató - Sziget - Sátor Határok Nélkül (Budapest), aug. 11. 17:00