Hamarosan záró kiállítások

inside express III. | OTROMBA | Schmied Andi és Maria Pratts kiállítása

(Budapest, Budapest Galéria - szeptember 4-ig)

OTROMBA egy különleges séta egy furcsa városban, ahol minden kissé kellemetlennek és értelmetlennek tűnik. Mindenki és minden a szétesés határán áll, ám ez mégis felszabadító erővel hat. OTROMBA egy konkrét látásmód a minket körülvevő világról, ahol minden apró részlet különös jelentőséggel bír. Tetovált lábak táncolnak a mozgólépcsőn, emberek kutakodnak a parkban bokrok között, házaspárok jóízűen horkolnak egy ital mellett a főtér kávézójában.

Fotoszintézis - Kocsis Ágnes kiállítása

(Budapest, K.A.S. Galéria - szeptember 3-ig)

"A számomra kedves természetábrázolást két irányból közelítem meg. Az egyik egy úgymond érintetlen, ideális táj, és a másik egy ember által előre kivágott, fogyasztásra termesztett növény összeválogatása egy műanyag tálkában, semleges háttérben. A néző így közéjük lépve egyik oldalról szemlélheti az általa létrehozott illetve fenntartott természetet és megfordulva a tőle függetlenebbet."

Rövidesen nyíló kiállítások

Három művész - Három nemzet

(Bécs, Rearte Gallery)

A bécsi Rearte Gallery szeptemberi kiállításán három nemzet három művészének alkotásaiból válogat. A jordán származású tulajdonos, Abd A. Masoud és a bécsi születésű Ulrike Chladek mellett a harmadik alkotó Németh Géza, aki 2012-ben került kapcsolatba az osztrák galériával.

Mystic Dreams - Holocaust / Mandur László fotókiállítása

(Budapest, Bálint Ház - szeptember 1-től)

"Képekben élünk. Látott, láttatott, valós és képzelt világok. Vágyak, remények, félelmek, rémképek? Múlt, jelen, jövő. Ezekről álmodunk. Nyomasztó múltból egy szebb jövőt. Ez a kiállítás az álom kezdete."

Most futó kiállítások

REJT/JEL/KÉPEK - '56 - A forradalom titkos művészete

(Budapest, Magyar Nemzeti Múzeum - november 13-ig)

Eltitkolt alkotások, eddig be nem mutatott műveket láthatunk a Magyar Nemzeti Múzeum Rejt/Jel/Képek '56 - A forradalom titkos művészete című új időszaki kiállításán, ahol több olyan művész nevével is találkozhatunk, akikről nem is sejtettük, hogy megihlette őket a forradalom.

Nemes Lampérth József gyűjteményes kiállítása

(Budapest, Kieselbach Galéria - szeptember 13-ig)

A Kieselbach Galéria 2016. augusztus 10. és szeptember 13. között minden idők legnagyobb Nemes Lampérth kiállítását rendezi meg. Hat teremben összesen 126 műalkotás kerül a közönség elé: a 12 múzeumból és 13 magángyűjteményből érkező képek jelentős része több mint 50 év után most először látható.

Kiállítás gyerekeknek

Sárkányok mindig lesznek - Petőfi Irodalmi Múzeum (Budapest), márc. 7. 18:00 - nov. 6. 
Mészáros Gyuritól Harry Potterig - Szabadtéri Néprajzi Múzeum (Skanzen) (Szentendre), máj. 18.  - szept. 30. 
jáTÉKA minikiállítás 13: A legsikeresebb játékok - Angyalföldi Gyermek- és Ifjúsági Ház (Budapest), máj. 29.  - okt. 11. 
Meseszép - Molnár Jacquline illusztrátor kiállítása - Kemence Galéria - E78 - Zsolnay Kulturális Negyed (Pécs), aug. 19.  - szept. 2. 
Tárlatvezetés gyerekeknek - Magyar Nemzeti Galéria (Budapest), aug. 29. 11:00
Tárlatvezetés gyerekeknek - Magyar Nemzeti Galéria (Budapest), aug. 30. 11:00
Tárlatvezetés gyerekeknek - Magyar Nemzeti Galéria (Budapest), aug. 31. 11:00

Múzeumpedagógia

Jelenleg nincs múzeumpedagógiai esemény