Hétvégi ajánló

LÁNGOSEVÉS, FRÖCCSIVÁS - STRANDFESZTIVÁL

MEGYÜNK KAPOLCSRA? - 24. MŰVÉSZETEK VÖLGYE

BILL KAPITÁNY ÉS BARÁTAI - BLUES FESZTIVÁL

DÍSZVENDÉG: VILLÁNY - 2. RoSé FESZTIVÁL

STAND-UP - DUMAFÜRED

Hírek, érdekességek

Programajánló

STRAND/PARTY - Borsodi Beach Club

Siófok
július 18. - augusztus 20.
A Balaton fővárosát a nyári partyözön központjává varázsolja idén is az ország legnagyobb fehérhomokos bulistrandja, a Borsodi Beach Club, Siófokon.

Tovább

BOR - Zánkai Bornapok

Zánka
július 19. - augusztus 2.
Szórakoztató kulturális és gasztronómiai programok Zánkán. Néptánc, népzene, könnyűzene, musical, operett előadások, táncház, utcabál kicsiknek és nagyoknak.

Tovább

BÁL - 189. Anna-bál és kísérőrendezvényei

Balatonfüred
július 22-26.
A balatonfüredi Anna bál történelmi hagyományra visszatekintő rendezvény, az ország egyik legrégebbi bálja. A bál csúcspontja a bálkirálynő és udvarhölgyeinek megválasztása.

Tovább

KONCERT - Random Trip

Veszprém, Utcazene Fesztivál, Lasselsberger-KNAUF Színpad
július 23., szerda, 22:45
A Random Trip egy improvizatív koncertsorozat - egy izgalmas zenei utazás korlátok és megkötések nélkül a legjobb hazai over/underground zenészekkel.

Tovább

MUSICAL - Végállomás

Balatonfenyves, Balatonpark
július 23., szerda, 20:30
Egy testvérpár a múltat hátrahagyva a nagyváros forgatagába érkezik szerencsét próbálni. Két fivér, két út, melyet szerelem, titok, boldogság és tragédia övez.

Tovább

UTCAZENE - Veszprémi Utcazene Fesztivál

Veszprém
július 23-26.
Különböző stílusú (etno, jazz, blues, rock) utcai formációk zenélnek délelőttől késő éjszakáig. Páratlan hangulat, vidám forgatag, amely a régen látott barátokat is összehozza és mindehhez persze a...

Tovább

KONCERT - Korál 40. éves Jubileumi koncert

Balatonfenyves, Balatonpark
július 24., csütörtök, 20:00
A fenyvesi koncert jó alkalom arra, hogy az elmúlt négy évtizedre emlékezzen az együttes (Balázs Fecó, Fischer László, Fekete Tibor Samu, Dorozsmai Péter), a szokottnál több régi dalt tűzve műsorra.

Tovább

ZENÉS EST - Hét boszorka

Keszthely, Festetics Kastély
július 24., csütörtök, 20:30
Hét magyar díva, egy este, egy színpadon! A "hét boszorka" (a nyolcból): Ágoston Katalin, Básti Juli, Botos Éva, Falusi Mariann, Horgas Eszter, Tompos Kátya, Pokorny Lia, Polyák Lilla.

Tovább

FESZTIVÁL - Keszthelyi Nyári Játékok

Keszthely , Festetics kastély park
július 24. - augusztus 17.
Július 24-én indul a Centrál Színház szervezésében a XV. Keszthelyi Nyári Játékok. Mára a Keszthelyi Nyári Játékok a Balaton parti esti szórakozások közül a legnívósabbá vált.

Tovább

ZENE/FESZTIVÁL - Rock Part

Balatonszemes
július 24-27.
A Rock Beach Fesztivál 2014-ben új névvel veselkedik neki a második évadnak. Egy fesztivál, amely egyesíti magában a rock-és metálkoncertek pörgését és a nyári Balaton varázsát.

Tovább

KONCERT - Dresch Mihály és barátai

Kapolcs, Fonó folkUdvar
július 25., péntek, 20:30
Dresch Mihály a magyar zenei élet kiemelkedő alakja. Különlegességének titka, hogy professzionális szinten játszik jazzt és magyar népzenét is, így egyedi hangzást teremtett a két műfajt ötvözve.

Tovább

GASZTRO - Hungarikum Fesztivál

Balatonalmádi
július 25-29.
Balatonalmádiban öt napon keresztül egy helyen élvezhetjük mindazt, ami egyedi a magyar gasztronómiában. Szerencsére rengeteg ínycsiklandó hungarikum létezik.

Tovább

FESZTIVÁL - Nagy Csobbanás

Fonyód, Siófok, Révfülöp
augusztus 9-ig
Idén nyáron már három balatoni településen: Fonyódon, Siófokon és Révfülöpön jelentkezik az egésznapos, ingyenes családi fesztivál, koncertekkel, családi-, sport- és gyerekprogramokkal.

Tovább

BOR - Badacsony Bor7

Badacsonytomaj
augusztus 3-ig
Badacsony a balatoni borok fellegvára, a balatoni napsütés, a badacsonyi talaj különleges ízt és zamatot ad az itt termő szőlőnek és a fürtökből készülő nemes italnak, a bornak.

Tovább

KOMOLY - Varnus Xavér orgonahangversenye

Balatonkenese, Református templom
július 26., szombat, 20:00
Kenese híres és régi hagyománya a világhírű orgonaművész, Varnus Xavér orgonahangverseny estje a református templomban. A kocnertet minden év július utolsó szombatján hallhatja a közönség.

Tovább

SZÍNHÁZ - Kramer kontra Kramer

Balatonfenyves, Balatonpark
július 26., szombat, 20:30
A nagy sikerű regényből 1979-ben készült film öt Oscar-díjat nyert, és azóta is klasszikusnak számít. Írója nemrégiben adaptálta színpadra, ennek világpremierje az Orlai Produkció előadása.

Tovább

KONCERT - Magashegyi Underground

Kapolcs, Blue sPot Café
július 26., szombat, 21:00
A zenekart 2004-ben alapította Fodor Máriusz és Kardos-Horváth János egy tatabányai főiskolán, akkor még egy másik énekesnővel, mára Bocskor Bíborka vált az együttes arcává.

Tovább

SZÍNHÁZ - Függöny fel!

Keszthely, Festetics-kastély
július 27., vasárnap, 20:30
Fraynnek akkor jutott az eszébe a komédia ötlete, amikor kis híján elaludt egy barátja színdarabján a nézőtéren, és arra ébredt rá, hogy a színház mennyivel viccesebb a színfalak mögül.

Tovább

KONCERT - Rhoda Scott, Modern Art Orchestra

Hévíz, Szabadtéri Színpad
július 27., vasárnap, 20:00
Rhoda Scott elkötelezte magát az orgona mellett. A klasszikus dzsessz-sztenderdektől a gospeleken és a spirituálékon keresztül blues-okig terjed széles repertoárja. Több mint ötven lemeze jelent meg.

Tovább

GASZTRO - Ízek, borok, legendák

Rákóczi park, Balatonakarattya
július 25-26.
Bortermelők, hagyományos ételkészítők és kézművesek vonulnak fel, az ízes helyi specialitások minden napszakban kóstolhatók, valamint kézművesek, árusok is várják a fesztiválozókat.

Tovább

GYEREK - IV. Sárkányfesztivál

Balatonszárszó
július 26. - augusztus 3.
A fesztivál Süsü köré szerveződik, aki sárkányhajón érkezik a rendezvényre. Kicsiket és nagyokat is vár a sárkányfelvonulás és sárkányeregetés, mely garantáltan vidám szórakozási lehetőséget kínál.

Tovább

SZÍNHÁZ/FESZTIVÁL - Szentjakabi Nyári Színházi Esték

Kaposvár
július-31-ig
A rendezvény nyári kulturális kínálatának helyszíne Dél-Dunántúl egyik legszebb történelmi emlékhelye, a Szentjakabi Bencés Apátság Romkert szabadtéri színpada.

Tovább

KIÁLLÍTÁS - Tihany vonzásában - Válogatás Borsos Miklós szobrászművész munkáiból

KOGART Tihany
Állandó kiállítás
A KOGART gyűjteményeinek gazdag anyagából válogatott állandó kiállításon mutatják be a 20. század egyik legnagyobb magyar szobrásza, a nyarakat 1943-tól Tihanyban töltő Borsos Miklós művészetét.

Tovább

SZÍNHÁZ/FESZTIVÁL - Tihanyi Szabadtéri Játékok

Tihany
július 4. - augusztus 24.
Az évszázadok óta méltóságteljesen kimagasló Apátsági templom tornyai alatt, a Belső-tó fölött a környező dombok ölelésében, csodálatos környezetben kerül sor a Tihanyi Szabadtéri Játékokra.

Tovább

FESZTIVÁL - Kultkikötő

Balatonföldvár
szeptember 28-ig
A Balaton déli partjának kulturális védjegyévé váló Kultkikötő mára hozzátartozik Balatonföldvár és környéke kulturális-turisztikai látnivalóihoz, színházi bemutatókkal és zenei eseményekkel.

Tovább