Hétvégi ajánló

SZÍNHÁZ - És már senki sem, avagy a Tíz kicsi néger

KIÁLLÍTÁS - No Hattyú

KONCERT - Ocho Macho

KIÁLLÍTÁS - Bob Bonies : maximal-minimal-works

LELLEI BOROK A MÓLÓN - Lellei nyárbúcsúztató

Hírek, érdekességek

Programajánló

KIÁLLÍTÁS - Belső utak - A Nagy Miklós gyűjtemény Kaposváron

Kaposvár, Együd Árpád Kulturális Központ - Vaszary Képtár
Október 17-ig
Nagy Miklós elismert műgyűjtő rengeteg alkotást felvonultató kiállításán megtalálhatók El Kazovszky, Váli Dezső, Szurcsik József, Bukta Imre, Vojnich Erzsébet és Nádler István alkotásai is.

Tovább

BOR/FESZTIVÁL - Balatonfüredi Borhetek

Balatonfüred, Tagore sétány, Kisfaludy színpad
augusztus 31-ig
A Balaton-felvidék ízletes nedűit adó Balatonfüred-Csopaki borvidék méltó ünnepe a nagy múltra visszatekintő, minden év augusztusában megrendezendő Balatonfüredi Borhetek.

Tovább

MINDENMÁS - Állatkertek Éjszakája

Veszprémi Állatkert
augusztus 29., péntek
Harmadik alkalommal rendezik meg az Állatkertek Éjszakáját. A Balaton környékén a Veszprémi Állatkert várja esti, illetve éjjeli nyitva tartással és egyedi programokkal az érdeklődőket.

Tovább

KONCERT - Manoya

Balatonfüred, Kisfaludy Színpad
augusztus 29., péntek, 21:00
Manoya, azaz Hodosi Enikő zenei projektjének dalai alternatívát kínálnak a mai zenei világ gyakran felszínesen harsány popkultúrájával szemben, és felkínálják a felszabadító elmerülést.

Tovább

GYEREK/SZÍNHÁZ - Kristóf, az óriás

Balatonföldvár, Balatonföldvári Szabadtéri Színház
augusztus 30., szombat, 11:00
Ez Kristóf a gülü szemű, lapát fülű, buldog képű óriás története. Tör zúz maga körül mindent. Ki fogja őt szeretni? Végig csetlik-botlik az úton, s vele mi is, míg végül értelmet kap az ő ereje.

Tovább

KONCERT - Mrs. Columbo

Kéthely, Ax & Ax Borászat
augusztus 30., szombat, 20:00
Végy három fiatal jazzistát: nők, akik ismert és elismert muzsikusok. Tegyél hozzá jazzt és szólaltass meg dalokat a hatvanas évektől nap-jainkig. Keverj bele a barátságot. Ez a Mrs. Columbo.

Tovább

KONCERT - Kállay-Saunders András

Veszprém, Kolostorok és kertek szabadtéri színpad - Séd völgye
augusztus 30., szombat, 15:00
Az amerikai-magyar énekes a 2010-es Megasztárban vált népszerűvé és közönség-kedvenccé. 2014-ben - Running című dalával - ő képviselte Magyarországot az Euróvíziós Dalfesztiválon.

Tovább

KIÁLLÍTÁS - Bors István és Honty Márta kiállítása

Kaposvár, Művészetek Kincsesháza - Vaszary Képtár pincegalériája
Állandó kiállítás
A meghatározó szerepet betöltő Munkácsy-díjas szobrász és iparművész művészházaspár felbecsülhetetlen értéket képviselő művészeti hagyatékának legfontosabb darabjai láthatóak a múzeumban.

Tovább

KONCERT - Apacuka együttes

Veszprém, Kolostorok és kertek szabadtéri színpad - Séd völgye
augusztus 30., szombat, 16:00
Az Apacuka a gyermekeknek szóló zenekarok legújabb generációja. Interaktív, játékos, táncos koncertjeiken változatos stílusú dalok hallhatók. A zenekar üde színfolt a magyar gyermekzenei palettán.

Tovább

GYEREK/FILM - Tini nindzsa teknőcök 3D

Balatonfüred, Balaton mozi
augusztus 31., vasárnap, 13:00
A jövő kilátástalan, amíg négy számkivetett fivér váratlanul elő nem jön a csatornából. Ők lesznek a Tini Nindzsa Teknőcök. A teknőcöknek össze kell dolgozniuk a rettenthetetlen riporternővel.

Tovább

GYEREK/SZÍNHÁZ - Vitéz Palkó és Tündér Ilona

Balatonföldvár , Balatonföldvári Szabadtéri Színház
augusztus 31., vasárnap, 11:00
Vitéz Palkó beáll a király szolgálatába. Szerencsésen megőrzi a király nyulait, de a király még egy feladatot bíz Palkóra. Ki kell szabadítani Tündér Ilonát a banya fogságából.

Tovább

SZÜRET - Róza napi szüretnyitó

Badacsony, Szegedy Róza Ház
szeptember 4., csütörtök
A reformkori szüretek hangulatát visszaidézni szándékozó rendezvényre a badacsonyi Szegedy Róza Ház Irodalmi és Bormúzeumban kerül sor hagyományteremtő céllal.

Tovább

IRODALOM - Salvatore Quasimodo nemzetközi költőverseny és Díjkiosztó Gála

Balatonfüred, Anna Grand hotel, Tagore sétány
szeptember 5-6.
Salvatore Quasimodo Nobel-díjas olasz költő 1961-ben járt Balatonfüreden. Tiszteletére kerül megrendezésre a költőverseny, mely a magyar és olasz kulturális élet kiemelkedő eseménye.

Tovább

SZÜRET - Badacsonyi Szüret

Badacsonytomaj
szeptember 12-14.
Az ország leghosszabb és legszínesebb szüreti felvonulása a 71. számú fő közlekedési útvonalon zajlik. Gasztronómiai, borászati programok, kézműves vásár, kulturális programok.

Tovább

SZÜRET - Szüreti szőlőkapkodó

Zalakaros
szeptember 13., szombat
A rendezvény hagyományos szüreti felvonulással kezdődik, ahol a különböző zalakarosi szervezetek vonulnak fel Zalakaros utcáin, illetve a Karos táncegyüttes szórakoztatja a közönséget.

Tovább

ZENE - Magyar Dal Napja

Hévíz
szeptember 14., vasárnap
A Szigeten megrendezett Magyar Dal Napja 2008-ban az első volt egy végtelenre tervezett sorban. Presser Gábor úgy gondolta, milyen jó lenne mindezt minden évben, sokféle műfaj mentén.

Tovább

TÖRTÉNELEM - Romantikus Reformkor

Balatonfüred
szeptember 19-21.
Az élő történelem órán minden a reformkorról szól: a zenei és az irodalmi műsorok különböző helyszíneken, sportbemutatók vagy a korabeli szórakozási lehetőségek, mint a barokk bemutatója.

Tovább

KIÁLLÍTÁS - Munkácsy Mihály és a magyar realizmus festészete

KOGART Tihany
július 9. - szeptember 21.
Munkácsy Mihály, Paál László, Mészöly, Mednyánszky - a KOGART Tihany időszaki kiállítása annak a művészgenerációnak a munkásságát mutatja be, amely megteremtette a modern magyar festészet alapjait.

Tovább

FESZTIVÁL - Kultkikötő

Balatonföldvár
szeptember 28-ig
A Balaton déli partjának kulturális védjegyévé váló Kultkikötő mára hozzátartozik Balatonföldvár és környéke kulturális-turisztikai látnivalóihoz, színházi bemutatókkal és zenei eseményekkel.

Tovább

KIÁLLÍTÁS - Cadillac veterán autó kiállítás

Keszthely, Cadillac Múzeum
Állandó kiállítás
A Cadillac veterán autó kiállítás bemutatja a Cadillac márka történetét 1902-es születésétől fogva a XX. Század végéig. A csodálatos luxusautók egy másik világba repítik a látogatót.

Tovább