Hétvégi ajánló

A BALATONI BRINGAFESZT - BALATON BIKE FEST

XXII. ZALAI BORCÉGÉR - KESZTHELYI BORÜNNEP

MINDEN, AMI JÁTÉK! - BALATONI JÁTSZADALOM

RIÓI HANGULAT - CSOPAKABANA

VÁRJÁTÉKOK ÉS PISZTRÁNG - KINIZSI NAPOK

Hírek, érdekességek

Programajánló

STRAND/PARTY - Borsodi Beach Club

Siófok
július 18. - augusztus 20.
A Balaton fővárosát a nyári partyözön központjává varázsolja idén is az ország legnagyobb fehérhomokos bulistrandja, a Borsodi Beach Club, Siófokon.

Tovább

BOR - Zánkai Bornapok

Zánka
augusztus 2-ig
Szórakoztató kulturális és gasztronómiai programok Zánkán. Néptánc, népzene, könnyűzene, musical, operett előadások, táncház, utcabál kicsiknek és nagyoknak.

Tovább

FESZTIVÁL - Keszthelyi Nyári Játékok

Keszthely , Festetics kastély park
július 24. - augusztus 17.
Július 24-én indult a Centrál Színház szervezésében a XV. Keszthelyi Nyári Játékok. Mára a Keszthelyi Nyári Játékok a Balaton parti esti szórakozások közül a legnívósabbá vált.

Tovább

FESZTIVÁL - Nagy Csobbanás

Fonyód, Siófok, Révfülöp
augusztus 9-ig
Idén nyáron már három balatoni településen: Fonyódon, Siófokon és Révfülöpön jelentkezik az egésznapos, ingyenes családi fesztivál, koncertekkel, családi-, sport- és gyerekprogramokkal.

Tovább

BOR - Badacsony Bor7

Badacsonytomaj
augusztus 3-ig
Badacsony a balatoni borok fellegvára, a balatoni napsütés, a badacsonyi talaj különleges ízt és zamatot ad az itt termő szőlőnek és a fürtökből készülő nemes italnak, a bornak.

Tovább

FESZTIVÁL - 24. Művészetek Völgye

Kapolcs, Taliándörögd, Vigántpetend, Gyulakeszi
július 25. - augusztus 3.
A Balaton-felvidék több száz éves településein megrendezendő rendezvénysorozat idén a már klasszikus "völgyművészek" előadásai mellett új fellépőkkel, programokkal és helyszínekkel.

Tovább

GYEREK - IV. Sárkányfesztivál

Balatonszárszó
július 26. - augusztus 3.
A fesztivál Süsü köré szerveződik, aki sárkányhajón érkezik a rendezvényre. Kicsiket és nagyokat is vár a sárkányfelvonulás és sárkányeregetés, mely garantáltan vidám szórakozási lehetőséget kínál.

Tovább

FESZTIVÁL - Szigligeti Nyári Napok

Szigliget - Strand, Írók Alkotóháza, Kézműves udvar
július 27. - augusztus 3.
A fesztivál célja minél szélesebb körnek élményt és maradandó emléket nyújtani. A kulturális programok mellett a gyerekeknek sportversenyeket, gyerekszínházi előadásokat, játszóházat is tartanak.

Tovább

MINDENMÁS - Adj vért és ments meg 3 életet!

Kapolcs, Tornaterem
július 28. - augusztus 3., 11:00
Aki vért ad, napijegyet és apró ajándékot kap. Kalóriapótlásra nápolyi, ásványvíz és 500 Ft-os étkezési utalvány jár. Véradásra feltétlenül vigyünk magunkkal személyi igazolványt, TAJ-kártyát!

Tovább

DUMAFÜRED - Beugró vs. Dumaszínház

Balatonfüred, Szabadidő és Konferencia Központ
július 30., szerda, 20:00
A stand-up comedy és az improvizációs színház - bár sok ponton hasonlít - mégis külön műfajok. A Dumaszínház és a Beugró csapatai most saját eszközeikkel szórakoztatják a közönséget.

Tovább

GYEREK - A halhatatlanság országa

Balatonlelle, Kert mozi
július 31., csütörtök, 18:00
Királyfink hosszú útja során csodatevők segítségével végül célba ér. Sokáig mégsem tudja élvezni az időtlenséget, erős honvágya miatt visszatér meglátogatni apját, anyját.

Tovább

KONCERT - Bin-Jip feat. Erik Truffaz

Kapolcs, Harcsa Veronika Udvar
július 31., csütörtök, 21:30
Erik Truffaz egyre inkább szétfeszítette a kortárs dzsessz határait, ezzel a legfelkapottabb muzsikusok közé került és világszerte. Most együtt zenél a hazai Bin-Jip zenekarral.

Tovább

BOR/FESZTIVÁL - Balatonalmádi Borfesztivál

Balatonalmádi
augusztus 1-20.
Zamatos borok, zene, tánc és szórakozás minden este a Szent Erzsébet liget - Wesselényi strand főbejárata előtti rendezvénytéren augusztus 1-20. között.

Tovább

SPORT - Nemzeti Strandlabdarúgó Liga Döntő

Siófok, Nagystrand
augusztus 1-2., péntek-szombat
Gyere el augusztus 1-2-án a siófoki Nagystrandra, az MLSZ Beach Arénába és szurkolj klubcsapatainknak a Nemzeti Strandlabdarúgó Liga Döntőjében!

Tovább

HAL/FESZTIVÁL - Fonyódi Hal és Petyek napok

Fonyód
augusztus 1-3.
Halászlé rövid lével, lecsós alappal, ez a petyek. Ezt is és a fonyódi sült halakat is megkóstolhatjuk koncertekkel és táncbemutatóval tarkítva a Fonyódi Hal és Petyek napokon.

Tovább

TÖRTÉNELEM - XX. Fonyódi Hadijátékok

Fonyód
augusztus 3., vasárnap
Már évek óta látványos Lovagi Tornát rendeznek a Fonyódi Palánkvárban, mely 2014-ben sem lesz másképp. A rendezvénynek nagy sikere van, hiszen évről évre nő a Hadijátékok látogatóinak száma.

Tovább

GASZTRO - VIII. Balatonfűzfői Gombócfesztivál

Balatonfűzfő, Közösségi Ház
augusztus 2., szombat
Immár 8. alkalommal kerül megrendezésre a Balatonfűzfői Gombócfesztivál. A szombati nap attrakciója a balatonfűzfői asszonyok által főzött gombócok felkínálása az érdeklődő közönség számára.

Tovább

BOR - Balatonlellei Borhét

Balatonlelle
augusztus 1-10.
A Balatonlellei Borhetet Villáműző Szent Donátnak, a szőlőhegyek védőszentjének tiszteletére rendezik meg a lellei szőlősgazdák minden év augusztusában.

Tovább

GASZTRO - Szepezdi Gasztronómiai Napok Marhapörköltfőzés

Balatonszepezd, Csónakház
augusztus 2., szombat
A főzni szeretők, helyi bortermelők, vállalkozók rendezik ezt a napot. Itt mindenki megkóstolhatja a helyiek különféle gasztronómiai ínyencségeit, de főszerephez most a marhapörkölt jut!

Tovább

JÓTÉKONYSÁG - Miben más?!

Balatonmáriafürdő, Regens Wagner Kávézó
augusztus 1., péntek
A vásár célja elősegíteni az értelmi fogyatékos emberek társadalmi integrációját, bemutatni a többségi társadalomnak, hogy az általuk készített termékek piacképesek.

Tovább

GASZTRO/HAL - Szt. Ignác napi búcsú és halászléfőző verseny

Badacsonylábdihegy, Strand
augusztus 3., vasárnap
Egész nap tartó kulturális rendezvényekkel, kézműves vásárral, gyerek programokkal, természetvédelmi játékokkal, tombolával, halászlé főzőversennyel, és élő zenével várnak mindenkit.

Tovább

SZÍNHÁZ/FESZTIVÁL - Szentjakabi Nyári Színházi Esték

Kaposvár
július-31-ig
A rendezvény nyári kulturális kínálatának helyszíne Dél-Dunántúl egyik legszebb történelmi emlékhelye, a Szentjakabi Bencés Apátság Romkert szabadtéri színpada.

Tovább

KIÁLLÍTÁS - Tihany vonzásában - Válogatás Borsos Miklós szobrászművész munkáiból

KOGART Tihany
Állandó kiállítás
A KOGART gyűjteményeinek gazdag anyagából válogatott állandó kiállításon mutatják be a 20. század egyik legnagyobb magyar szobrásza, a nyarakat 1943-tól Tihanyban töltő Borsos Miklós művészetét.

Tovább

SZÍNHÁZ/FESZTIVÁL - Tihanyi Szabadtéri Játékok

Tihany
július 4. - augusztus 24.
Az évszázadok óta méltóságteljesen kimagasló Apátsági templom tornyai alatt, a Belső-tó fölött a környező dombok ölelésében, csodálatos környezetben kerül sor a Tihanyi Szabadtéri Játékokra.

Tovább

KIÁLLÍTÁS - Munkácsy Mihály és a magyar realizmus festészete

KOGART Tihany
július 9. - szeptember 21.
Munkácsy Mihály, Paál László, Mészöly, Mednyánszky - a KOGART Tihany időszaki kiállítása annak a művészgenerációnak a munkásságát mutatja be, amely megteremtette a modern magyar festészet alapjait.

Tovább