Hétvégi ajánló

Kékszalag Vitorlásverseny

VinCE Balaton

KeszthelyFest

Balatonlellei Juliális

Gyenesdiási Keszegfesztivál

Hírek, érdekességek

Programajánló

FESZTIVÁL - Kultkikötő

Balatonföldvár, Balatonboglár, Balatonfenyves
június 26. - augusztus 29.
A balatonföldvári Kultkikötő idén nyáron is várja azokat, akik egy könnyed koncerttel vagy színházi előadással gazdagítanák a Balaton partján töltött napokat.

Tovább

FESZTIVÁL - Varnus Xaver Balatoni Zenei Fesztivál

Köveskál
június 27. - augusztus 15.
Az orgonavirtuóz, Varnus Xaver kezdeményezéseként jött létre 2013-ban a Varnus Xaver Balatoni Zenei Fesztivál, melynek az első 2 évben egy műemlék-kastély adott otthont.

Tovább

FESZTIVÁL - Süss fel Nap!

Gyenesdiás
június 27.- július 12.
A 3 hétvégén át tartó rendezvénysorozat a sporthétvégével indul, ezt követi a Keszegfesztivál, majd a Gyenesdiási Bornapok.

Tovább

FESZTIVÁL - Szentjakabi Nyári Színházi Esték

Kaposvár
július 2-30.
Az esemény vonzó rendezvénysorozatává nőtte ki magát. Az előadások helyszíne a Szentjakabi Bencés Apátság Romkert szabadtéri színpada.

Tovább

ZENE/FESZTIVÁL - Ghymes Fesztivál

Tapolca, Hegymagas, Szent György-hegy
július 3-5.
Idén is Tapolca, Hegymagas és a Szent György-hegy adnak méltó helyszínt az összművészeti fesztiválnak, ahol az irodalom, színház, zene és tánc jól megférnek egymás mellett.

Tovább

SPORT - Balaton-átúszás

Révfülöp, Balatonboglár
július 4., szombat
A Balaton-átúszás a kedvező idő esetén július 4-én, szombaton kerül megrendezésre. Az 5.2 km-t a révfülöpi kikőtőből indulva, a balatonboglári Platán strandra érkezve kell teljesíteni.

Tovább

KOMOLY - Vásáry Tamás zongorahangversenye

Köveskál, Református templom
július 4., szombat, 20:00
Vásáry szédületes karrierje közben a világ legnagyobb karmestereinek a szólistája volt. Karmesterként a világ legjelentősebb zenekarai játszottak pálcája alatt. A zenei élet igazi nagyvadja ő.

Tovább

SZÍNHÁZ - romance.com

Balatonföldvár, Kultkikötő
július 4., szombat, 20:30
Az amerikai írónő Romance.com című vígjátéka az internetes ismerkedés világába vezeti be a nézőt, ahol mindenki annak adhatja ki magát, akinek csak akarja.

Tovább

GYEREK/FILM - Agymanók

Siófok, Sió Mozi
július 4., szombat, 17:30
Mint mindannyiunkat, Riley-t is az érzelmei vezérlik - ők Derű, Bánat, Harag, Majré, Undor. Az érzelmek a Riley agyában található Központban laknak, céljuk a lányt átvezessék a mindennapok kihívásain.

Tovább

GASZTRO - Balatoni Halak Napja

Balatonföldvár, Keleti Strand
július 4., szombat
Halászati, horgászati eszközök kiállítása, akvárium balatoni halakkal, halételek, halsütő, játszóház, környezeti tanácsadás, balatoni társasjáték és a Balaton-felvidéki Nemzeti Park bemutatkozása.

Tovább

KONCERT - Bohemian Betyars

Balatonfüred, VinCE Balaton - Tagore sétány
július 5., vasárnap, 21:00
A hegedűs és a bőgős népzenei múltját összekeverték a többi tag rockos, alternatív vonalával, beleöntötték egy nagy kondérba és megfűszerezték a punk, a ska és a cigány/balkáni népzene elemeivel.

Tovább

FESZTIVÁL - Balaton-Ifjúság-Művészet Fesztivál

Balatonfüred
július 5-6.
Idén ünnepli 15 éves jubileumát a Balaton-Ifjúság-Művészet fesztivál. Az idei rendezvényre 8 országból érkeznek csoportok hangszeres, énekes, táncos műsorokkal.

Tovább

FESZTIVÁL/SZÍNHÁZ - Kisfaludy Színházi Esték

Balatonfüred
július 7-12.
Színházi estékre invitál a Kisfaludy Színház július második hetében. Lesz monodráma, bemutatkoznak a Kaposvári Egyetem színész hallgatói, hallgathatunk operát, gyermekszínházi produkciót is.

Tovább

SZÍNHÁZ - Shylock

Balatonfüred, Kisfaludy Galéria
július 7., kedd, 20:00
Egy darab, egy kor, egy színész. Hunyadkürti György ezúttal Shakespeare A velencei kalmár mellékszereplőjének, Tubálnak a bőrébe bújik, hogy meséljen a mellőzöttségről, a felemelkedésről.

Tovább

KONCERT - The Carbonfools

Zamárdi, Balaton Sound, Jäger Aréna
július 8., szerda, 21:30
A The Carbonfoolst Dj Titusz és Tóth Szabolcs alapította az ezredfordulón. Fennállásuk alatt rengeteg remixet készítettek olyan előadóknak, mint a Noir Desir, Kispál és a Borz.

Tovább

SZÍNHÁZ - A csemegepultos naplója

Balatonfüred, Grand Hotel
július 8., szerda, 20:00
A fiatal pesti író egy szép napon két dolgot határoz el: hogy egyedülálló lesz és hogy csemegepultos lesz. Gerlóczy Márton regényét Ötvös András eleveníti meg, a kolbászok, a májasok, a kolozsvárik...

Tovább

A folyón túl Itália - Szabó Kimmel Tamás és Lázár Kati

SZÍNHÁZ - A folyón túl Itália

Kaposvár, Szentjakabi Bencés Apátság Romkert
július 9., csütörtök, 21:00
Négy olasz-amerikai nagyszülő ül a vasárnapi ebédnél hétről hétre, és várja az unokát a nyüzsgő New York-i belvárosból. Csakhogy Nick nagy bejelentésre készül...

Tovább

FESZTIVÁL - Siófoki Nyári Esték

Siófok, Kálmán Imre Szabadtéri Színpad
augusztus 28-ig
A Siófoki Nyári Esték feledhetetlen koncertek és látványos színházi előadások sorát ígéri. Színházi produkciók, nemzetközi hírű előadók, könnyűzenei koncertek sora vár mindenkit a nyár fővárosában.

Tovább

GASZTRO/ZENE - Ízek, táncok, jó szomszédok

Hévíz, Deák tér
július 10-12.
Nemzetiségi néptánc-, népzene és gasztronómiai találkozó. Dalkörök, zenekarok és hagyományőrző egyesületek. Vasárnap este a rendezvényt a Boban Marković Orchestra koncertje zárja.

Tovább

ZENE/FESZTIVÁL - OrgonaPont Fesztivál

Balatonlelle, Balatonboglár, Tihany
augusztus 30-ig
A Filharmónia OrgonaPont sorozata nagyszerű lehetőség arra, hogy a remek művészek muzsikája eljusson a közönséghez és a közönség eljusson a hangszerek királynőjéhez.

Tovább