Hétvégi ajánló

HAL - Fonyódi Harcsafesztivál

WURLITZER - 2. Verkli Fesztivál

DIXIELAND - I. Máriai Dixieland Fesztivál

SZÜRET&HAL - Györöki szüret és halászléfőző verseny

MINDEN JÓ, HA A VÉGE JÓ - Heppiend Fesztivál

Hírek, érdekességek

Programajánló

SZÜRET - Róza napi szüretnyitó

Badacsony, Szegedy Róza Ház
szeptember 4., csütörtök
A reformkori szüretek hangulatát visszaidézni szándékozó rendezvényre a badacsonyi Szegedy Róza Ház Irodalmi és Bormúzeumban kerül sor hagyományteremtő céllal.

Tovább

MINDENMÁS/FOLK - Magyar est

Balatonfüred, Hordócsárda
szeptember 4., csütörtök, 19:00
Szórakoztató operettműsort láthatunk a Hordócsárdában, fellép Páli Petra és tánckara, valamint Kothencz Lajos csárdagazda, a Nóta TV sztárja. Kisüsti pálinka és kitűnő cigány zene.

Tovább

ZENE - Republic koncert

Fonyód, Kikötő
szeptember 5., péntek, 20:00
A Rebuplic zenekar egykori énekesük, Cipő halála után is aktívan koncertezik, most pénteken este nyolc órától zenélnek a fonyódi Kikötőben.

Tovább

ZENE - United koncert

Kéthely, Ax & Ax Borászat
szeptember 5., péntek, 19:00
1999-ben kezdte zenei karrierjét a United zenekar - Pély Barnabás, Romhányi Áron, Kolta Gergely és Vadász Péter közreműködésével, és hamar a magyar könnyűzenei élet élvonalába kerültek.

Tovább

IRODALOM - Salvatore Quasimodo nemzetközi költőverseny és Díjkiosztó Gála

Balatonfüred, Anna Grand hotel, Tagore sétány
szeptember 5-6.
Salvatore Quasimodo Nobel-díjas olasz költő 1961-ben járt Balatonfüreden. Tiszteletére kerül megrendezésre a költőverseny, mely a magyar és olasz kulturális élet kiemelkedő eseménye.

Tovább

SPORT/GYEREK - Nagy Sportágválasztó

Siófok
szeptember 12-13.
A rendezvény lényege, hogy a látogatók ne csak nézzék az egyes sportbemutatókat, hanem aktív részesei legyenek maguk is az eseménynek, vegyék kezükbe a sporteszközöket.

Tovább

SZÜRET - Tihanyi Szüreti Napok

Tihany
szeptember 11-14.
Ez a nap a mulatozásé, néptáncosaink menettánca, az Asszonykórus dalolása a menetben olyan látványosság, amelyek gazdagítják a felvonulást.

Tovább

SZÜRET - Badacsonyi Szüret

Badacsonytomaj
szeptember 12-14.
Az ország leghosszabb és legszínesebb szüreti felvonulása a 71. számú fő közlekedési útvonalon zajlik. Gasztronómiai, borászati programok, kézműves vásár, kulturális programok.

Tovább

ÁLLAT/MINDENMÁS - FALKAstrand

Balatonfűzfő, strand
szeptember 13., szombat
Szeptember 13-án négylábú kedvenceinkkel együtt strandolhatunk Balatonfűzfőn. Lesz vásár, kutyasurfing, IQ teszt, strandszépe választás, csónakázás, úszás, biciklizés.

Tovább

SZÜRET - Gyenesdiási Szüreti Vígasságok

Gyenesdiás
szeptember 13., szombat
Vidám szüreti felvonulás a pincétől a Diási Történelmi Emlékparkon keresztül, majd a Madách utcán a Kárpáti korzóig. Folklórműsorok, népművészeti bemutató, must- és borkóstoló, birkagulyásfőzés.

Tovább

SZÜRET - Szüreti szőlőkapkodó

Zalakaros
szeptember 13., szombat
A rendezvény hagyományos szüreti felvonulással kezdődik, ahol a különböző zalakarosi szervezetek vonulnak fel Zalakaros utcáin, illetve a Karos táncegyüttes szórakoztatja a közönséget.

Tovább

ZENE - Magyar Dal Napja

Hévíz
szeptember 14., vasárnap
A Szigeten megrendezett Magyar Dal Napja 2008-ban az első volt egy végtelenre tervezett sorban. Presser Gábor úgy gondolta, milyen jó lenne mindezt minden évben, sokféle műfaj mentén.

Tovább

TÁNC - 12. Keszthelyi Táncpanoráma

Keszthely
szeptember 18-20.
A Keszthelyi Táncpanoráma a Balaton Színház 2002-es átadása óta az őszi hónapokban kínál tartalmas kikapcsolódási lehetőséget a táncművészet szerelemeseinek.

Tovább

TÖRTÉNELEM - Romantikus Reformkor

Balatonfüred
szeptember 19-21.
Az élő történelem órán minden a reformkorról szól: a zenei és az irodalmi műsorok különböző helyszíneken, sportbemutatók vagy a korabeli szórakozási lehetőségek, mint a barokk bemutatója.

Tovább

KIÁLLÍTÁS - Tihany vonzásában - Válogatás Borsos Miklós szobrászművész munkáiból

KOGART Tihany
Állandó kiállítás
A KOGART gyűjteményeinek gazdag anyagából válogatott állandó kiállításon mutatják be a 20. század egyik legnagyobb magyar szobrásza, a nyarakat 1943-tól Tihanyban töltő Borsos Miklós művészetét.

Tovább

KIÁLLÍTÁS - Munkácsy Mihály és a magyar realizmus festészete

KOGART Tihany
július 9. - szeptember 21.
Munkácsy Mihály, Paál László, Mészöly, Mednyánszky - a KOGART Tihany időszaki kiállítása annak a művészgenerációnak a munkásságát mutatja be, amely megteremtette a modern magyar festészet alapjait.

Tovább

FESZTIVÁL - Kultkikötő

Balatonföldvár
szeptember 28-ig
A Balaton déli partjának kulturális védjegyévé váló Kultkikötő mára hozzátartozik Balatonföldvár és környéke kulturális-turisztikai látnivalóihoz, színházi bemutatókkal és zenei eseményekkel.

Tovább