Programkereső

Isten pénze

(Budapesti Operettszínház, december 23-29., 15:00 és 19:00)
Egy legendás karácsonyi történet, amit mindenki ismer. Egy valódi mese, nem csak fiataloknak.
A képi világ a modern technika segítségével szellemvilágba repíti a nézőket, ahol megszűnik a tér és az idő dimenziója. Ami volt, ami van, ami lesz - együtt létezik. Múltunk emlékei, jelenünk valói, jövőnk árnyai mind arról vallanak, kik voltunk, kik vagyunk, kivé vagy mivé válhatunk.

Szociopoly

Rejtélyes viszonyok

(Rózsavölgyi Szalon, december 10. szombat, 19:30)
Abel Znorko, a Nobel-díjas író visszavonultan él Norvégiához közel, egy szigeten. Tizenöt éve nem fogad a takarítónőjén, és az alkalmanként a házhoz rendelt prostituáltakon kívül semmiféle látogatót.

Ketten egyedül

(Thália Színház, december 10. szombat, 19:00)
New York. Frankie felszolgáló, Johnny szakács. Először kinézték egymást az étteremben. Azután szeretkeztek. Eddig csodálatos, de rá kéne jönni, hogyan tovább. Lehet-e újrakezdeni...

Szociopoly

(Jurányi Ház, december 10. szombat, 19:009
A Mentőcsónak a SZOCIOPOLY-val a társasjátékot és a drámát ötvöző interaktív színházi társasjáték műfaját teremtette meg.

A bolond lány

(Karinthy Színház, december 10. szombat, 15:00 és 19:00)
Jól hangzó cím. Valahonnan mindenkinek ismerős. Mintha látta volna. Pedig csak hallott róla. Krimiről van szó. Hátborzongató gyilkosságról. A Beaurevers-házban történt. Annyit biztosan lehet tudni, hogy a bolond lány nem visel bugyit. Gyöngyözőn kacag és megejtően őszinte. Domján Edit jut eszébe róla mindenkinek. Meg Földes Eszter.
Most ő a bolond lány.

A két Korea újraegyesítése

(Katona József Színház, december 10. szombat, 19:00)
A Két Korea újraegyesítése nem a politikáról szól. Nem Koreáról és nem is Magyarországról. Mindenhol és mindenkire érvényes, egyszerre tragikus és komikus szituációkat mutat, egy francia újság "az emberi kapcsolatok fanyar kaleidoszkópjának" nevezte. "A darab egymástól független pillanatfelvételek sorozata.

Kabaré

(Budapest Bábszínház, december 10. szombat, 19:00)
A Sade márki 120 napja után Alföldi Róbert ismét izgalmas előadást készít a Budapest Bábszínházban: Joe Masteroff, John Kander és Fred Ebb musicaljét, amely először látható bábszínházi feldolgozásban.

Bocs, félrement!

(Belvárosi Színház, december 11. vasárnap, 15:00 és 19:00)
Egy nagy lebukás szimfóniája, e-mailekben, telefonokon és csevegő-programokon előadva.
Stephanie boldogan éli a hű feleségek életét: gondoskodik a háztartásról, neveli a gyerekeket - aztán egy napon kap saját számítógépet. Be is csap a mennykő. Érkezik egy furcsa üzenet a férjétől, talán nem is neki szánta?

West Side Story

(Erkel Színház, december 11. vasárnap, 19:00)
A mára már klasszikusnak számító zenei anyag, az ismert slágerek az Erkel Színház színpadán hangzanak föl, régi-új megvilágításban mutatva be a shakespeare-i Rómeó és Júlia történetét.

Virágot Algernonnak

(Játékszín, december 11. vasárnap, 19:00)
Megindító történet a kitartásról, a tudásvágyról, egy különleges ember gondolatairól, szeretetéhségéről. Charlie Gordon csodálatos szellemi fölemelkedése és zuhanása után is megőrzi tartását, élni akarását, optimizmusát.

Ne most, drágám!

(RAM Colossuem, december 11. vasárnap, 15:00 és 19:00)
Gilbert, a londoni szőrmetulajdonos, a hódítás reményében nercbundát készül ajándékozni Janinek, az egzotikus szépségnek. Az akciónak akadálya Janie férje, aki feltehetőleg gyanakodna, ha felesége egy tízezer fontos bundában állítana haza...

Bihari

(Katona József Színház, december 11. vasárnap, 15:00)
Ahol a regnáló hatalom el tudja hitetni magáról, hogy örök és mindenható, ott az állam, mint gátlástalan ragadozó, zsákmányként, tehetetlen prédaként tekint az egyénre, akivel bármit megtehet.

Jegyajánló

Bemutatók

 • Csongor és Tünde
  Vörösmarty Mihály Csongor és Tünde című lírai költeménye a magyar drámairodalom egyik alapműve. Alapgondolata az emberi boldogság természete körül kering.
  Időpontok
 • Kármen
  Georges Bizet halhatatlan operája ihlette a Bartók Táncszínház őszi bemutatóját. A mi történetünk azonban nem Sevillában játszódik a történelmi múltban, hanem Magyarországon a...
  Időpontok
 • Menekülés
  E mű nem az egyes menekülőké, hanem magáé a menekülésé.
  Időpontok
 • My fair lady
  Hatvan éve mutatták be New Yorkban a My Fair Lady-t, azóta úgy becézik, hogy a "tökéletes musical". Alig van színház a nagyvilágban, ahol ne játszották volna.
  Bernard Shaw...
  Időpontok
 • Mágnás Miska
  Képezljünk el egy olyan Magyarországot, ahol vannak megvesztegethető emberek, ahol egy suttyó parasztból egy este alatt ünnepelt mágnás lehet, és ahol nem az számít, hogy ki vagy, hanem...
  Időpontok
 • Az ötödik pecsét
  1944, Budapest, a nyilasterror idején. Egy kiskocsmában a törzsvendégek (egy könyvügynök, egy órás és egy asztalos) és a kocsmáros összegyűlnek. Isznak és beszélgetnek. Abban bíznak,...
  Időpontok
 • Félőlény
  A világon mindenütt szörnyek uralkodnak. Az erdő közepén van egy tisztás, ahol még nincs hatalmuk.
  Időpontok
 • Férfiak, nők és férfiak
  John Lennon utolsó mondata Yoko Onónak, avagy egy sms, amiben ennyi áll: "szex?". Mi egy mondatban a szerelem? Minek kell a szex? Nem lehet definiálni, összefoglalni, de már maga a felvetés is...
  Időpontok
 • Kölcsönlakás
  Nem véletlenül nevezik Ray Cooney-t az angol Feydeau-nak. A közel ötven éve, 1969-ben írt vígjátékuk folyamatosan szerepel a világ színházainak műsorán. Ez nem véletlen.
  Időpontok
 • Sörgyári Capriccio
  A rendkívül álmos, ám annál vidámabb kisvárosban a változás lassanként kiterjed mindenre. Francin rádiót vesz, s ez a nagyszerű találmány végképp bebizonyítja az embereknek: eljött...
  Időpontok

Programkereső