Programkereső

Isten pénze, Mr. és Mrs., Oidipusz

Isten pénze

(Budapesti Operettszínház, december 23-29., 15:00 és 19:00)
Egy legendás karácsonyi történet, amit mindenki ismer. Egy valódi mese, nem csak fiataloknak.
A képi világ a modern technika segítségével szellemvilágba repíti a nézőket, ahol megszűnik a tér és az idő dimenziója. Ami volt, ami van, ami lesz - együtt létezik. Múltunk emlékei, jelenünk valói, jövőnk árnyai mind arról vallanak, kik voltunk, kik vagyunk, kivé vagy mivé válhatunk.

Alku

(József Attila Színház, december 3. szombat, 19:30)
Viktor és Walter testvérek. Apjuk halála óta nem beszélnek egymással. Találkoznak, mert szükséges. A viszontlátás felszínre hozza a múltat, tizenhat évnyi csend szakad fel...

Mr. és Mrs.

(Thália Színház, december 3. szombat, 19:00)
Egy házaspár, két színész, öt rendező, öt jelenet és öt divattervező egy fergeteges angol öt jelenetes komédiában!

Oidipusz

(MÜPA, december 3. szombat, 19:00)
Oidipusz, Théba uralkodója azt a jóslatot kapja, hogy a várost mindaddig átok sújtja, míg az előző király halála megtorlatlan marad. Oidipusz megátkozza a tettest.

Fátyol nélkül

(Vígszínház, december 3. szombat, 19:30)
A drámában kilenc iraki nő sorsán keresztül fájdalmas hitelességgel, megdöbbentő személyességgel elevenednek meg a háború borzalmai és a férfiak kegyetlenkedései.

Hitted volna?

(Belvárosi Színház, december 4. vasárnap, 19:30)
Christine-nek elege van a nagyvárosból, a zajból, de főleg a nemrég elvesztett férjével közös helyszínekből. Költözik tehát: New Yorkból Floridába. Már pakolnak is a költöztetők, kkkor toppan be Herman, néhai férjnek barátja, és képtelen ötlettel áll elő...

Jó estét nyár, jó estét szerelem

(Pesti Színház, december 4. vasárnap, 19:30)
Az előadás felidézi a 60-as évek Magyarországának szűk, fojtogató levegőjét, és közben sötét humorral, fájdalmasan igazul mesél hazugságokról, szerelmekről és csalódásokról.

Prostitúció

(Katona - Sufni, december 4. vasárnap, 19:15)
A darab négy, egymástól független jelenetet, egymáshoz nem kötődő történetet mutat be, melyek szereplői tanácstalanul próbálnak (jobb) helyet találni magunknak a világban, ahol bármi bármikor áru tárgyát képezi,talán csak az ár kérdéses.

Két néni, ha megindul

(Örkény Színház, december 4. vasárnap, 19:00)
Annette és Bernadette, a két párizsi vénkisasszony, idejük nagy részét kilencvenhét éves anyjuk mellett töltik. Azon az estén, amikor végre kiszabadulnak a monotóniából és színházba mennek, anyjuk meghal.

Csoportterápia

(Győri Nemzeti Színház, december 4. vasárnap, 15:00 és 19:00)
Vajon az az orvos, akit annak hiszünk, vagy valaki más? Egy üldözési mániával súlyosbított testképzavaros lány leginkább saját maga elől menekül.

Abigél

(Budapesti Operettszínház, december 4. vasárnap, 15:00 és 19:00)
Szabó Magda Abigélje az egyik legolvasottabb könyv hazánkban, a film pedig évtizedek óta rendszeresen a különböző televíziós csatornák műsorán szerepel. Az Abigél rajongók ne hagyják ki a musicalt sem.

Jegyajánló

Bemutatók

 • A Bandy Lányok
  "Angéla és Sophie a történet szerint külföldön élő, valódi karriert csinált barátnőjükre, Icára várnak a Choo-Choo nevű bárban 2004 nyarán, Budapesten. Különös dologra...
  Időpontok
 • Fear the szaknévsor!
  Vállalkozók ezrei fenik ránk a fogukat, hogy megkopasszanak, miután belesétáltunk apróbetűs csapdáikba. Ám az átveréseknek ezennel vége!
  Időpontok
 • Fém
  Formabontó, érzelmeket felkavaró, őszinte, merész, ugyanakkor sírós-nevetős, afféle "igazi" fiatalos színházra számíthat a néző.
  Időpontok
 • Már megint kezdik!
  A darab tizenkét év körüli "hőse" Hicks, kettesben él az anyjával, amióta szülei elváltak. Most azonban úgy tűnik, az apja esetleg visszaköltözik hozzájuk. Jó lesz ez így?
  Időpontok
 • A pokoli puncs
  Michael Ende meséje egyszerre fordulatos kalandsorozat, versenyfutás az idővel, ugyanakkor lírai szépségű történet a felelősségről, a bátorságról és a barátságról (ami egy macska...
  Időpontok
 • Karnyóné
  Amikor nyakunkba szakadnak a gondok és fojtogat a bánat, miből merítsünk erőt a folytatáshoz? A megoldás legtöbbször meglepő módon jelentkezik. Karnyónénak a segítség egy mókus...
  Időpontok
 • Movein Mission: Virtus
  A Virtus az első olyan magyar produkció, amely a kortárs tánc és az underground cirkuszi világ ötvözéséből született, lendületes zenével, a színházi tér számos síkját kihasználva,...
  Időpontok
 • Négyszögletű kerek erdő
  Az erdőlakók mindannyian különös, különc egyéniségek, akik arra kényszerülnek, hogy a hétköznapi világban el nem ismert értékeiket az Erdő zárt világában éljék meg. A egymás...
  Időpontok
 • Szépkisnap
  Eddie negyven körüli férfi. Boldog férj és apa, imádja a két gyerekét, Bobbyt és a kis Katie-t. (Kevésbé boldog kutyatulajdonos.) Egy szép napon óriási gubancba keveredik. Kérdés, hogy...
  Időpontok
 • Csongor és Tünde
  Vörösmarty Mihály Csongor és Tünde című lírai költeménye a magyar drámairodalom egyik alapműve. Alapgondolata az emberi boldogság természete körül kering.
  Időpontok

Programkereső