Programkereső

most feszt 2017

MOST FESZT 2017

(Tatabánya, Jászai Mari Színház, március 24. péntek)
A MOnodráma és STúdiószínházi FESZTivál harmadik napján a MARY ÉS MAX Valcz Péter rendezésében és az EZ MIND ÉN LESZEK EGYKOR Szabó Réka rendezésében.

winterreise

Négy fal között

(Jurányi Ház, február 25. szombat, 19:00)
Mi van a zárt ajtók mögött? Hogyan éljük meg a szexualitást ma, amikor a Nő és a Férfi fogalma már nem ugyanazt jelenti, ha jelent valamit egyáltalán. A Tünet Együttes és a Dollár Papa Gyermekei színész-rendezője, Ördög Tamás közös játéka a civilizált ember szexualitását mutatja be egy hétköznapi család történetén keresztül.

Macbeth

(Bethlen téri Színház, február 25. szombat, 19:00)
Shakespeare legbrutálisabb, elátkozottnak tartott darabja elektronikus zenével kísért, neo-noirokat idéző, fekete-fehér rémálomként kerül színpadra.

Winterreise

(FILC Lakásszínház, február 25. szombat, 19:00)
"...Schubert traumatikus motívumai különleges lehetőséget biztosítottak a számomra, hogy az ember örök idegenségéről gondolkodhassak..." (Mundruczó Kornél, a darab rendezője)

Jegyajánló

szentivánéj

Szentivánéji álom

(Vígszínház, február 26. vasárnap, 19:00)
A szerelem, az erotikától izzó vágy, a megcsalt érzelmek és a kitartó hűség örök témái nemcsak az életnek, hanem a színháznak is. Az év legrövidebb éjszakája Szent Iván éje, amikor a régi hiedelmek szerint bármi megtörténhet, a kívánságok valóra válnak, a szerelmesek egymásra találnak.

Át az ingoványon

(Jurányi Ház, február 26. vasárnap, 19:00)
A történet idején a tündék már elhajóztak és az emberek magukra maradtak, egyre élesebb a feszültség az idősebb generáció - akik még harcoltak a nagy csatákban, és a fiatalok között - akik már a béke korában születtek.

Az ügynök halála

(Örkény Színház, február 26. vasárnap, 19:00)
Willy Loman egyre több időt tölt a múltban, képzelet és valóság határán. Pénzt már nem keres, tartaléka nincs. Fiai sodródó léhűtők, nagy tervekkel, amiket ő maga ültetett a fejükbe. Neki is nagy tervei voltak, pénz, dicsőség, boldogság, de mi maradt?

Aranytó

(Belvárosi Színház, február 26. vasárnap, 19:00)
Visszatértek a búvármadarak az Aranytóra, és velük megérkezik Norman Thayer nyugalmazott egyetemi tanár és felesége, Ethel is, akik fiatal koruk óta minden nyarat itt töltöttek. Idén megérkezik lányuk is...

Részegek

(Katona-Kamra, február 26. vasárnap, 15:00 és 19:00)
Az élet bizonyos pillanataiban előfordul, hogy azt kérdezzük a másiktól, mi van veled, részeg vagy? A részeg különleges ember, kifordul magából, tompul a ritmusa, de élesedik a látása. A történet ilyen emberekről szól.

Bemutatók Összes bemutató

 • Frames
  Keretek. Keretek között élünk, keretek közé épült társadalmunk.
  Mi történik, ha ezeket a falakat másképpen, máshonnan megközelítve élnénk életünket?
  Időpontok
 • Illúziók
  Az előadás fanyar, egyszerre kacagtató és melankolikus hangvételével, nemes szórakoztatás keretében szól férfi és nő drámai felismeréseiről.
  Időpontok
 • Ivanov
  Ivanov néhány éve teljes hittel, fáradhatatlanul tekintett a jövőbe, aztán egyik napról a másikra harmincöt évesen elhatalmasodik rajta a rosszkedv, az undor önmagától és...
  Időpontok
 • Kölcsönlakás
  Fergeteges bohózat egy lakásról, ahol egy bumfordi könyvkiadó beszélt meg üzleti találkát egy meseíró hölggyel, de váratlanul felbukkan egy másik férfi és egy másik nő, és még egy...
  Időpontok
 • Loop - merülés két levegővel
  Elme és ösztönvilág: lényünk két aspektusát mutatják meg Furulyás Dóra és Szász Dániel táncművészek két szólóból álló, közös estjükön.
  Időpontok
 • A fehér kór
  Egy képzeletbeli, XX. századi országot szörnyű járvány tizedel. Egyelőre csak az öregeket, az ötvenen felülieket viszi el, de mindenkiből öreg lesz, aki nem hal meg fiatalon.
  Időpontok
 • Carmen
  A szenvedélyes, magával ragadó történet táncban, szóban elmesélve lesz látható a Vörösmarty Színház színpadán.
  Időpontok
 • Castel Felice
  Hamvai Kornél darabja szerelemről, hűségről, ügynökökről, földrészeken átívelő üldözésről, menekülésről, hazaszeretetről, a megbocsátásról és a feledésről szól.
  Időpontok
 • Kean, a színész
  A világ legnagyobb színésze, a velszi herceg jóbarátja, a londoni úrinők bálványa, Edmund Kean nem lép színpadra soha többé. Jó, még ma este, de tényleg utoljára...
  Időpontok
 • Kóda - utóirat két hegedűre
  Ezt a pár sort Neked írom? Mintha le tudnám írni azt a sok mindent, amit akkor nem mondtam el Neked, amit nem mondhattam el Neked. Te pedig szépen odabiggyesztenéd a történetünkhöz, mint egy...
  Időpontok

Programkereső