Programkereső

Június 29. csütörtök

Családi játszmák

Belvárosi Színház, június 29. csütörtök, 19:00
Sam Holcroft intellektuális komédiája 2015-ben a londoni Nemzeti Színház nagy sikere volt. Alaphelyzete egyszerű: családi ünnepre gyűlik össze a família, hazajön a két fiútestvér a szülőkhöz, s hozzák magukkal saját családjukat. Ahogy ez lenni szokott: frusztrációk, kényszerképzetek, rokonszenvek és ellenszenvek kerülnek felszínre, ahogy a különböző életformák és gondolkodásmódok egy asztalhoz kényszerülnek. A darab azonban több ennél: közös komédia és cinkos játék is a közönséggel.

Amphitryon

Aquincumi Múzeum, június 29. csütörtök, 19:30
Heinrich von Kleist pergő tempójú vígjátékában lehetetlen helyzetbe kerül isten és ember, komikus helyzetek során igyekszik bizonygatni ki-ki a maga igazát, és közben akaratlan is rákényszerül, hogy számot vessen önmagával.

A hülyéje

Városmajori Szabadtéri Színpad, június 29. csütörtök, 20:00
A hülyéje egy megcsalás története: két férfi bármit megtenne, hogy elcsábítsák közös ismerősük, Vatelin nejét. A szépség viszont csak akkor hajlandó beadni a derekát, ha bebizonyosodik, hogy férje megcsalta őt. Márpedig megcsalta?

Június 30. péntek

romance.com

Rózsavölgyi Szalon, június 30. péntek, 19:30
Az amerikai írónő Romance.com című vígjátéka az internetes ismerkedés világába vezeti be a nézőt, ahol mindenki annak adhatja ki magát, akinek csak akarja. Így történhet meg, hogy egy nagymama magát az unokájának kiadva keres párt a fiatal lánynak és eközben megismerkedik valakivel, aki szintén nem annak mutatja magát, aki.

A hölgy fecseg és nyomoz

Játékszín, június 30. péntek, 19:00
Alice vénkisasszony, régi bútordarab, a jegyzői iroda alkalmazottja. Egy nap főnökét hátában késsel, holtan találja az íróasztal mellett. Megérkezik Grandin felügyelő, náthás és mogorva, mert betegen kirángatták az ágyából. A megfázás tünetein és a nyomozati munka nehézségein felül felügyelőnknek még Alice kisasszonnyal is meg kell küzdenie

Doktor Zsivágó

Margitszigeti Szabadtéri Színpad, június 30. péntek, 21:00
Jurij Zsivágó, idealista orvos őszintén szereti feleségét, Tonját, de szerelmes lesz az elbüvölő szépségű Larába. Nem csupán ő sóvárog az izgalmas nő után, versenyeznie kell a forradalmár Pasával és a befolyásos arisztokratával, Komarovszkij-val.

Július 1. szombat

Liliom

Kaszásdűlői Kulturális Központ, július 1. szombat, 21:00
A városligeti vurstli bűvös sodrásában, a csodák és titkok zárt világában talál egymásra a színpadi irodalom két legszerelmesebbje: Liliom, a nagyhangú hintáslegény és Juli, az alázatos cselédlány. A sértődött Muskátné illetlen viselkedés rágalmával kitiltja Julit körhintájáról, s ezzel elveszíti szeretett kikiáltóját is, mert Liliom kiáll a kis mindenes becsülete mellett, és otthagyja a ringlit.

A falu rossza

Városmajori Szabadtéri Színpad, július 1. szombat, 19:00
Kinek nem jutott még eszébe, hogy szerelemből, gyűlöletből, vagy végtelen elkeseredettségből véget vessen ennek az egésznek? Az se baj, ha ez másnak a végét jelenti, csak történjen már valami. Göndör Sándor, a falu rossza is eljut a valami végére, amikor halálosan és reménytelenül beleszeret a falu bírójának a leányába.

Francia szobalány

Turay Ida Színház, július 1. szombat, 19:00
Elegáns amerikai család, jólét, előkelő társaság, ahol minden rendben van. Látszólag. Mert az üzleti élet kiszámíthatatlan és kegyetlen. Egyszer fent, másszor lent. De ha már lent vagy, nehéz újra visszakerülni. Hacsak nem segít valaki! Egy kedves, bűbájos, cserfes franciaszobalány, aki talán nem is az, aminek látszik, viszont nagyon szerethető!

Jegyajánló

Grease

2017. július 16., 20:00
A Grease történetét Jim Jacobs szövegkönyve inspirálta, amely William Taft High gimnáziumban töltött személyes tapasztalatain alapult. A produkció eredetileg 1971-ben került bemutatásra Chicago-ban, a Kingston Mines Theater elnevezésű színházban, majd eljutott New York városába is.

Billy Elliot - a Musical

2017. július 1-16., 18:00
A musical a három Oscar-díjra is jelölt Billy Elliot című film történetére épül, amely egy szegény sorba született tehetséges kisfiúról szól, akinek családja hallani sem akar arról, hogy egy általuk ismeretlen terepre, a balettszínpadra lépjen.

Mágnás Miska

2017. augusztus 25-26., 20:30
Mágnás Miska a magyar operett-irodalom egyik legsikeresebb műve, mely újból és újból bemutatásra kerül, zenés és prózai színházakban egyaránt. Ez egyrészt szatirikus, mulatságos történetének köszönhető, másrészt Szirmai Albert és Gábor Andor pompás, örökzöld számainak.

Nyereményjáték

Szuperhősök a Bakonyban!

II. Nagy kaland napja a kislődi Sobri Jóska Élményparkban. Játsszon a PORT.hu-val és nyerjen Családi belépőt!

nyereményjáték

Armel Opera Festival

A 10. Armel Opera Festivalt idén nyáron Budapest mellett először rendezik meg Bécsben! Játsszon a PORT.hu-val és legyen ott a Gálaesten a Thália Színházban

Július 2. vasárnap

Az eastwicki boszorkányok

Játékszín, július 2. vasárnap, 19:00
A helyszín egy unalmas amerikai tengerparti kisváros. A főhősök három viruló, több gyermekes, elvált asszonyok. Anyagi gondjaik nincsenek, sokat nevetnek, jókat esznek csak egy férfi jönne már! Rajta, hát, női praktikák, rajta, hát, boszorkánytudomány! A férfi pedig jön. A három asszony kivirul a városka gyanakszik. Mi folyik a titokzatos férfi házában? S miért történnek megmagyarázhatatlan dolgok városszerte? De tényleg, ki ez a férfi?!

Billy Elliot - a Musical

Erkel Színház, július 2. vasárnap, 11:00 és 18:00
A musical a három Oscar-díjra is jelölt Billy Elliot című film történetére épül, amely egy szegény sorba született tehetséges kisfiúról szól, akinek családja hallani sem akar arról, hogy egy általuk ismeretlen terepre, a balettszínpadra lépjen.

Szerelmes Shakespeare

Madách Színház, július 2. vasárnap, 19:00
A színdarab ősbemutatója a West End-en a Disney Theatrical Productions & Sonia Friedman Productions közös produkciójában történt rendezte Declan Donnellan, a díszlettervező Nick Ormerod volt, az előadás zenéjét Paddy Cuneen szerezte.

Bemutatók Összes bemutató

 • Kézről kézre Jegy
  Veszélyes szerkezet egy gramofon. Alcide Chanal éppen üzenetet rögzít vele, hogy távol élő húgának esküvői gratulációt küldjön, de bekapcsolva felejti a felvevőt. Így azt is...
  Időpontok
 • Vajda Milán
  A "legendás" Máté - Horvai osztály sorozata folytatódik 2017. év nyarán is!
  Mindig más osztálytársukról vallanak az osztály tagjai.
  Ebben az évben sorsolás útján Vajda Milán az...
  Időpontok
 • A sevillai borbély Jegy
  A vígopera középpontjában ezúttal is a szerelem áll. A szép Rosina kegyéért többen is versenybe szállnak, köztük Almaviva a fiatal gróf is, ám a lány gyámapja igyekszik a...
  Időpontok
 • Bánk Bán
  Erkel Ferenc 1844-ben, a Kölcsey Himnuszának megzenésítésére kiírt pályázaton aratott győzelme után kezdett el foglalkozni Katona József sokat támadott drámájával mint lehetséges...
  Időpontok
 • Hegedűs a háztetőn Jegy
  Az Oscar-díjas amerikai zenés film színpadra állított verzióját ezúttal Alföldi Róbert rendezésében láthatjuk az Arénában. Tevje, a tejesember történetéből készült a világ egyik...
  Időpontok
 • Naptárlányok
  Anglia nagyjából mértani közepén található Rylstone kisváros. Ott éltek és még élnek is azok a nők, akik 1999-ben összefogtak, hogy özvegyen maradt barátnőjük ötletét...
  Időpontok
 • Kodály- és Ligeti-est Jegy
  Kodály Zoltán zenekari kompozíciója (Galántai táncok) és Ligeti György zseniális korai zongoradarabja (Musica ricercata) inspirálta Bozsik Yvette legújabb munkáját. Kodály műve a...
  Időpontok
 • Boldogasszony lovagja Jegy
  Egy falusi közösség László királyunknak kívánja szentelni templomát. Mivel azonban 1192, László szentté avatásának éve előtt járunk, a falu népe elhatározza, hogy sorra produkálja...
  Időpontok
 • LOL Jegy
  Hans van Manen azon kevés koreográfusok közé tartozik, akinek a klasszikus balett és modern tánc, illetve más mozgástechnikák ötvözésével sikeru¨lt széles körben népszerűvé tennie a...
  Időpontok

Mi a fene az az opusz 69?

Biztos ön is találkozott már azzal a furcsa számmal a zeneművek címe után: ez az opusz szám. De mi ez? És miért van rá szükség?

Magyar rajzfilmeket díjaztak Kecskeméten

A 13. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál nagydíját Wunder Judit Kötelék című rövidfilmje kapta, Bucsi Réka LOVE című alkotása pedig a legjobb rövidfilm kategóriában nyert. A 10. Európai Animációs Játékfilm és Tv-film Fesztivál legjobb egészestés animációja A vörös teknős lett. A közönségdíjat az Életem Cukkiniként vihette haza.

2017. június 8.Balatoni Kalauz Ha nyár, akkor Balaton! Összegyűjtöttük a legjobb programokat.
x