Programkereső

Óbudai Danubia Zenekar

Az ősök ritmusa

Bérletsorozat a Zeneakadémián
Hogy honnan jövünk? Számít az? Olyan korban, amikor kevéssé tudjuk, hogy hová is tartunk, igenis számít.

Jegyajánló

Scooter 2017

2017. május 27., 18:00"Nagyon sokan írtatok, hogy szeretnék még még még Scooter koncertet a Budapest Parkba! Örömmel teljesítjük ezt a kérést, hiszen az egyik legnagyobb buli Budapesten, amit igazán kár kihagyni!"

ZeneHajó Hajós Andrással és a Modern Art Orchestrával

2017. május 28., 11:00
A Modern Art Orchestra és Hajós András közös délelőttje egy önfeledt és interaktív zenefoglalkozás, amellyel a MAO célja egyrészt szórakoztatni a gyerekeket és a szülőket, illetve egy misszió is a zenekar számára, a jazz zenét, mint műfajt, sok játékkal, humorral, igazi közösségi élményként szeretnék közelebb vinni a gyerekekhez.

Alma együttes

2017. június 18., 17:00
A családi koncert során az egyedi stílusú etno zenét játszó együttes improvizatív módon kezeli a táncos-zenés együttlétet: a gyerekek, sőt a szülők is aktív részesei és formálói a sok vidámsággal fűszerezett műsornak.

Május 27., Szombat

Sam Lee and Friends

Müpa - Fesztivál Színház, 20:00
Volt burleszktáncos, bozótmíves túlélési technikákat oktatott, majd négy éven át a Brit-szigetek vándorénekeseinek dalait gyűjtötte és rendszerezte. A művészetpártoló kezdeményezéseiről is ismert világzene-sztár, Sam Lee és zenekara négy év után, május 27-én tér vissza a Müpába, hogy azóta megjelent - tavaly a Songlines brit világzenei szaklap díját elnyert - albuma anyagából is válogasson.

Nippon Groove

Kék Yuk, 21:00
Májusban újra speckó tematika és a megszokott új és régi favoritok mellett most a hip-hop közeli zenéken lesz a hangsúly és a magától értetődő Jay Park, BTS, Monsta X féle csapatokon kívül természetesen előkerül majd pár az undergroundabb kedvencek közül is!

INGYENES!

Geszti Péter: Létvágy

Béke tér, 19:00
A Létvágy azoknak szól, akik szeretik a Rapülőket, a Jazz+Az-t, hiszen az új dalok sokszor visszaidézik a korábbi hangulatokat, csak új köntösben. A Létvágy azoké, akik szerint a pohár félig tele van, és nem félig üres. Az élő koncerten a duetteket Geszti Péter mellett, Ambrus Rita és Kálmán Tamás énekli.

INGYENES!

Belvárosi Fesztivál

Budapest V. kerület, egész nap
2017. május 26-28. között Belváros-Lipótváros Önkormányzata 11. alkalommal szervezi meg Magyarország talán legnagyobb ingyenes zenei fesztiválját az V. kerületben. Tekerj, hogy segíthess! jótékonysági program is társul a rendezvényhez, a helyszínen letekert minden egyes kilométer után három rászoruló gyermek étkezését biztosítják a szervezők!

MÁjus 28., Vasárnap

INGYENES!

Amir Gwirtzman (IL), Buda Folk Band, Dikanda (PL)

Várkert Bazár - Öntőház Udvar, 19:00
Amir Gwirtzman produkciója egy komplex multikulturális zenei szövet, amihez az inspirációt a latin zene, az amerikai rhythm & blues, a jazz, a klezmer, a kelta és a melankolikus örmény hagyomány és a cigányzene energiája adja. Az este két fellépőjét akár nevezhetjük testvérzenekaroknak is, mivel többször zenéltek együtt, sőt a Buda Folk Band a létezését köszönheti a Dikandának! A Dikanda tagjai tudták Csoóri Sándor "Sündi-ről", hogy aktívan zenél és beajánlották egy szczecini fesztiválra a "zenekarát". Kihagyhatatlan lehetőségnek tűnt, így Sündi szólt Éri Marcinak és még néhány zenész barát csatlakozott hozzájuk. Gyorsan valamilyen nevet is kellett adni az alkalmi együttesnek, s mivel többségük Budán lakott, népzenét játszottak és külföldre készültek, kézenfekvő volt a Buda Folk Band elnevezés!

Preoccupations (CA), Middlemist Red

A38 Hajó, 20:00
Ha van zenekar, ami tökéletesen illenek az A38 Hajó indusztriális csupa fém koncerttermébe, az a Preoccupations. Vagy ahogy a névváltoztatás előtt ismerték őket: Viet Cong. A kurrens gitárzenei színtér egyik legbeborultabb kvartettje két éve már adott egy súlyos klubbulit Budapesten, májusban pedig visszatérnek, hogy cím nélküli új albumukat is bemutassák a hazai közönségnek.

MÁjus 29., hétfő

INGYENES!

Snétberger Központ Piano Night feat. Szakcsi Lakatos Béla

Kobuci Kert, 20:00
A gitárművész Snétberger Ferenc elismertsége a jazz világában és elhivatottsága a szegény sorból származó tehetségek felkarolására egy nagyszerű intézményben, a felsőörsi Snétberger Zenei Tehetség Központban öltött testet. Egy egész koncertsorozatra szóló együttműködés keretében az iskola legtehetségesebb muzsikusai most ismét megmutathatják mit tudnak. A tavalyi hagyományokhoz hűen a négy estés sorozat záróakkordjaként a névadó mester, Snétberger Ferenc és egy másik híresség, Szakcsi Lakatos Béla is csatlakozik a tanítványokhoz.

Május 30., kedd

Hommage a Kocsis Zoltán - Hangverseny Kocsis Zoltán emlékére

Müpa - Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem, 20:00
Kocsis Zoltánról, a tavaly elhunyt világhírű zongoraművészről és karmesterről május 30-án hangversennyel emlékezik meg a karitatív szervezet. A művész kezdetektől fogva a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat tagja és elkötelezett támogatója volt, életében minden születésnapján hangversenyt adott a Szolgálat javára. A civil szervezet munkáját nem csak Magyarországon, hanem Németországban is segítette. A Gyermekmentő az idei Kocsis Zoltán-emlékest bevételét, a korábbi évekhez hasonlóan, egészségügyi programjára fordítja.

Bruno Mars - 24K Magic World Tour

Papp László Budapest Sportaréna, 20:00
A 24K Magic World Tour Bruno Mars első koncertkörútja az óriási sikerű 2013-as Moonshine Jungle World Tour után, amelyre több mint 2 millió belépőt adtak el világszerte és 155 teltházas koncerttel büszkélkedhetett, köztük a budapesti előadással is, amire hónapokkal korábban elfogyott már minden jegy.

Május 31., szerda

I Am Morbid (USA), Necrophagia (USA)

Dürer-kert, 18:00
A Morbid Angel két korábbi tagja, a basszer/énekes David Vincent és a dobos Tim Yeung egyesítették erejüket Bill Hudson és Ira Black gitárosokkal, hogy I Am Morbid néven klasszikus MORBID ANGEL dalokat adjanak elő. A turné egyik vendége a méltán legendás Necrophagia, a nyitóbanda pedig az amerikai, magát Pagan Death Metal csapatként meghatározó Helsott lesz.

SZÍNHÁZ

Ötvös András otthagyja a Katonát

Az évad végén otthagyja anyaszínházát, a Katonát Ötvös András, hogy szorosabbra fűzze a szálakat az Orlai Produkciós Irodával, ahol már javában zajlanak a legújabb bemutató próbái. A színészt döntése okairól és a készülő produkcióról kérdeztük.